Dodaj do ulubionych

co na bierzmowanie

13.05.06, 08:12
zostałam poproszona o bycie chrzestną na bierzmowaniu u dziewczynki?
zastanawiam sie jaka kwota bedzie odpowiednia na prezent? lub co moge jej
kupić. z tego co wiem to rodzina nie urzadza jakiegos przyjecia. pomóżcie bo
zupełnie nie mam pojęcia co?
Obserwuj wątek
    • lila1974 Re: co na bierzmowanie 13.05.06, 09:19
      Korzystaj proszę z wyszukiwarki.
      np.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46&w=39270148&v=2&s=0
    • xkx2 Re: co na bierzmowanie 21.05.06, 10:01
      Na prezent na bierzmowanie???? - to chyba ja naprade jestem nie z tej epoki bo
      sobie nie przypominam abym ja i ktopkolwiek z moje rodziny i znajomych dostawał
      prezenty z okazji bierzmowania. No ale moze czasy sie zmieniły.
      • nchyb Re: co na bierzmowanie 21.05.06, 10:17
        a z której epoki jesteś? Bo "za moich czasów" czyli dobrze ponad 20 lat temu
        takie prezenty były. Ja np. dostałam książkę Krzyżowców Zofii Kossak Szczuckiej
        i jakiś pamiątkowy orazek. Uwazam, że prezent jak najbardziej na miejscu...
        • thaures Re: co na bierzmowanie 21.05.06, 12:34
          Ja też nie z tej epoki i bierzmowanie w żaden sposób mi się nie kojarzy z
          prezentami... A też tę uroczystość miałam ok 20 lat wstecz. Książka wydaje mi
          się jak najbardziej ok, może jakiś album na zdjęcia. Pieniądze mnie wyjątkowo
          rażą jako prezent na taką uroczystość.
          • nchyb Re: co na bierzmowanie 21.05.06, 16:41
            > się jak najbardziej ok, może jakiś album na zdjęcia. Pieniądze mnie wyjątkowo
            > rażą jako prezent na taką uroczystość.
            mnie pieniądze jako prezent rażą przy wszelkich okazjach, bo świadczą jedynie o
            braku chęci wymyślenia odpowiedniego prezentu. Jedynie w przypadku nowożeńców,
            dopiero składających swoje gospodarstwo życiowe- na ich wyraźna prośbę popieram
            pieniężne prezenty. W innych wypadkach - nie...
            • barbie-torun Re: co na bierzmowanie 22.05.06, 09:17
              my dalismy dziewczynce krzyż z wizerunkiem Jeusa i gołębicy taki tezański
              zdobienia podobne do ikony oraz książkę historyczną o Jerozolimie, ziemii
              świetej

a dla ścisłości autorka nie będzie chrzesnaą ale Świadkiem Bierzmowania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka