msf13 22.06.06, 10:00 Szukam czegoś fajnego i mądrego - programu, który uczy i bawi - dla trzecioklasisty z podstawówki. Królik Bystrzak kończy się na klasie drugiej. Czy możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stoolejarz Re: GRY/Programy komputerowe dla trzecioklasisty 22.06.06, 13:35 polecam grę Postal 2 Odpowiedz Link Zgłoś
oneway9 Re: GRY/Programy komputerowe dla trzecioklasisty 22.06.06, 14:36 az sie usmiechnelam pod nosem... 'cos fajnego i madrego' no to bedzie haslo jakim niedlugo twoj syn bedzie sobie kpil (no tak dobrotliwie) z ciebie.. lepiej z nim porozmawiaj on ci powie co chce (na pewno juz to widzial) a ty postaw warunki ile krwi itd. gry komputerowe i chlopaki to temat rzeka, ale na pocieszenie powiem, ze wbrew pozorom duzo z nich sie ucza, historia, slownictwo (sama nie znam niektorych okreslen po angielsku, ktorymi swietnie operuje moj syn) itd, poza tym maja funkcje wychowacza... szlabanik na kompa czasami skutkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: GRY/Programy komputerowe dla trzecioklasisty 22.06.06, 15:07 oneway9 napisała: > az sie usmiechnelam pod nosem... 'cos fajnego i madrego' no to bedzie haslo > jakim niedlugo twoj syn bedzie sobie kpil (no tak dobrotliwie) z ciebie.. Moja 11 latka gra (od ponad roku) w Cezara. Ona uważa tę grę z fajną i mądrą Fakt, ja też lubię strategiczne, więc muszę się z nią zgodzić A mój prawie 7 latek od niemal czterech lat niezmordowanie gra w Wyścigi Lego (czy jakoś tak). Kiedyś usiłowałam mu wytłumaczyć, co to są gry edukacyjne i dlaczego powinien w nie grać. Mój mały wysłuchał i ucieszył się, bo przecież wyścigi Lego są grą edukacyjną: można się nauczyć np. jak robić "niebieskie elektryzowanie" )) (czy jakoś tak ) Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś