Dodaj do ulubionych

GRY/Programy komputerowe dla trzecioklasisty

22.06.06, 10:00
Szukam czegoś fajnego i mądrego - programu, który uczy i bawi - dla
trzecioklasisty z podstawówki. Królik Bystrzak kończy się na klasie drugiej.
Czy możecie coś polecić?

Obserwuj wątek
    • stoolejarz Re: GRY/Programy komputerowe dla trzecioklasisty 22.06.06, 13:35
      polecam grę Postal 2
    • oneway9 Re: GRY/Programy komputerowe dla trzecioklasisty 22.06.06, 14:36
      az sie usmiechnelam pod nosem... 'cos fajnego i madrego' no to bedzie haslo
      jakim niedlugo twoj syn bedzie sobie kpil (no tak dobrotliwie) z ciebie..
      lepiej z nim porozmawiaj on ci powie co chce (na pewno juz to widzial) a ty
      postaw warunki ile krwi itd. gry komputerowe i chlopaki to temat rzeka, ale na
      pocieszenie powiem, ze wbrew pozorom duzo z nich sie ucza, historia, slownictwo
      (sama nie znam niektorych okreslen po angielsku, ktorymi swietnie operuje moj
      syn) itd, poza tym maja funkcje wychowacza... szlabanik na kompa czasami
      skutkuje...
      • jola_ep Re: GRY/Programy komputerowe dla trzecioklasisty 22.06.06, 15:07
        oneway9 napisała:

> az sie usmiechnelam pod nosem... 'cos fajnego i madrego' no to bedzie haslo
        > jakim niedlugo twoj syn bedzie sobie kpil (no tak dobrotliwie) z ciebie..

Moja 11 latka gra (od ponad roku) w Cezara. Ona uważa tę grę z fajną i mądrą smile
        Fakt, ja też lubię strategiczne, więc muszę się z nią zgodzić smile

A mój prawie 7 latek od niemal czterech lat niezmordowanie gra w Wyścigi Lego
        (czy jakoś tak). Kiedyś usiłowałam mu wytłumaczyć, co to są gry edukacyjne i
        dlaczego powinien w nie grać. Mój mały wysłuchał i ucieszył się, bo przecież
        wyścigi Lego są grą edukacyjną: można się nauczyć np. jak robić "niebieskie
        elektryzowanie" smile)) (czy jakoś tak wink )

Pozdrawiam
        Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka