andziasz1 23.04.07, 19:53 mam troje dzieci w tym 8-letnią córkę Julię chciałabym aby tak jak starsza córka skończyła kurs modelek niestety agencja do której chodziła córka już nie istnieje czy ktoś wie gdzie w oznaniu odbywają się kursy dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scher Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 23.04.07, 20:48 W dniu, w którym przyszłoby mi do głowy szukać szkoły modelek dla ośmiolatki, poszedłbym do psychiatry. Abo do lekarza od trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 23.04.07, 21:00 Obawiam sie, że tu nawet psychiatra nie pomoże.... Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 25.04.07, 13:49 niestety nie potrzebuje psychiatry starsza córka miała problemy z postawą po kursie te problemy mineły nauczyła się ładnie chodzić i przełamała wstyd kurs dla dzieci to nie to samo co profesjonalny modeling dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 25.04.07, 15:08 mam w domu lustro i chyba nie wygłądam na trola psychiatry tez nie potrzebuje raczej miejsca gdzie moje dziecko mogło sie spodkac z rówieśnikami i pod opieką choreografa i rytmiczki czegoś nauczyć ,wyładowac nadmiar energii ruchowej , a jezeli dzieki temu bedzie ładnie i prosto chodzić nabierze poczucia rytmu to nie uważam żebym robiła jej krzywde lub potrzebowała psychiatry nie widzę róznicy między takim kursem a kursem tańca Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 24.04.07, 09:57 Upadłaś na głowę, że się tak konkretnie zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 24.04.07, 11:54 Po tym jak widzialam kandydatki na miss pieknosci (wiek okolo 10 lat) w Las Vegas to wiem, ze glupota ludzka nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Andziasz, przyznaj się, 24.04.07, 12:13 - chciałaś sprowokować dyskusję! Nie wierzę, że jesteś aż taka niemądra! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Andziasz, przyznaj się, 24.04.07, 12:43 mallard Ty ze swoim ostrym "piórem" uczestniczysz w takim wątku. Chyba Ci się nudzi w pracy o co mnie kiedyś też podejrzewałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Andziasz, przyznaj się, 24.04.07, 15:55 justi54 napisała: > mallard Ty ze swoim ostrym "piórem" uczestniczysz w takim wątku. Chyba Ci się > nudzi w pracy o co mnie kiedyś też podejrzewałeś. Bynajmniej Justi, ostatnio jestem dość "zarżnięty", ale temat o tyle jest mi bliski, że mam 14 letnią córcię (młodsze dzieciątko ), jest prześliczna, ale do czachy mi nie przyszło coś takiego, jak w temacie wątka! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
bea81 Re: Andziasz, przyznaj się, 24.04.07, 21:58 A czego mialaby sie tam nauczyc ta 8-latka? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Andziasz, przyznaj się, 24.04.07, 22:23 Spełniania chorych ambicji rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Andziasz, przyznaj się, 25.04.07, 09:49 Nie to dokładnie miałam na myśli. Chodziło mi raczej o zawód popularny od tysiącleci... Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: Andziasz, przyznaj się, 25.04.07, 13:58 musze was rozczarować na takim kursie dzieci się bawia sa elementy nauki tanca scenki aktorskie spiewanie piosenek nauka ładnego chodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Andziasz, przyznaj się, 25.04.07, 08:21 A co by było gdyby ta ślczna córcia sama chciała zostać modelką i poprosiłaby was rodziców no może nie o zgodę bo sama dyecyduje, ale o kasę na ten kurs. Moja koleżanka miała pddobny problem ze swoją 15 latką, oczywiście zgodziła się na udział córki w kursie, ale pod warunkiem, że sama na niego zapracuje. I wiesz co panience chęci odeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: Andziasz, przyznaj się, 25.04.07, 14:54 nie chciałam a tak na marginesie zdjęcia córki ukazywały się w dodatku rodzinnym głosu gdyby nie takie agencje ciekawe skąd autorzy felietonów oraz wydawcy gazet katalogów i artykółw reklamowych mieliby zdjęcia dzieci a może lepsze są castingi na które przychodzi 500 dzieci i wiecej to dopiero jest rywalizacja i napewno nie naraziłabym dziecka na taki stres Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Andziasz, przyznaj się, 22.05.07, 15:24 Wiesz co, może zanim zaczniesz pytać o takie głupoty, naucz się interpunkcji, bo Twoich postów po prostu nie da się czytać - są totalnie nieczytelne. Co do tematu - skąd się biorą takie "ambitne" mamuśki? Może jeszcze trzeba było zapisać córkę na kurs modelek jak miała rok - teraz może już być troszkę przestarzała, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Czy oni coś oferują wzamian? 25.04.07, 02:02 Czy to tylko strzyżenie baranów? Bo wiesz, sporo jest takich agencji, które wyciągają kasę od ludzi a tak naprawdę niczego im nie oferują. Może poza sześcioma zdjęciami w cenie 400 zł na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: Czy oni coś oferują wzamian? 25.04.07, 15:01 moze trafiłam na super agencje bo córka dużo tam się nauczyła nawet wiecej niz na kursie tańca który zalecił ortopeda po którym nie było efektów w poprawie postawy czesto brała udział w sesjach zdjęciowych dla głosu wielkopolskiego były tez pokazy mody na których dzieci tańczyły bawiły się nie było to przejście po wybiegu w takim pokazie biorą udział nawet dzieci 3letnie i jest to dla nich fajna zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 25.04.07, 05:44 Nie jestem w stanie uwierzyć, że można chcieć to zrobić własnemu dziecku! To musi być prowokacja! Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 10:09 Nie odezwała się twórczyni wątku... To może świadczyć o jej trollistycznej proweniencji Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 14:04 nie miałam takiego zamiaru po prostu nie chciałam trafic na agencje która tylko wyciaga kasę moze szkoda że nie opisałam jak wygłądają takie kursy może nie byłoby takich głupich komentarzy a już podejzewanie że chce nauczyć córkę najstarszego zawodu świata to już chyba przesada Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 14:30 Ja tam nie wiem, ale te kandydatki na miss lat 10, ktore podpatrzylam w Las Vegas to wlasnie wygladaly jakby startowaly do najstarszego zawodu swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 14:49 taki kurs nie ma nic wspólnego z wyborem miss na kursie dzieci nie rywalizuja tylko sie bawią ruchem Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 15:11 Sadząc z ruchów modelek - bardzo niebezpieczna zabawa. I uczenie osmiolatki, ze jej najwiekszym atutem jest eksponowanie ciała i jego urody - to też szczególnie bezpieczne nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 18:00 Od razu w pakiecie proponuję poszukać psychoterapeuty i specjalisty od zaburzeń zywienia. Przydadzą sie zaraz po kursie. A nie możesz jej zwyczajnie na basen zapisać, rytmikę czy cos takiego? Naprawde nie uzważasz, że trzeba pozwolić jej być dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
andziasz1 Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 19:38 myślałam tak ja tez czasami myśle że to forum jest dla ludzi którzy chcą pomóc lub wyrazic swą opinie niestety co niektórzy potrafią tylko krytykować i ublizac niewiem czy jest to spowodowane kompleksami czy inną przypadłością człowiek kulturalny nie ubliża i nie wysyła innych do psychiatry nie znając tej osoby a już próba zrobienia z dziecka przyszłej prostytujuż naprawde przesada z takimi poglądami najlepiej cofnąc się do średniowiecza Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 21:34 andziasz1 napisała: > człowiek kulturalny nie ubliża i nie wysyła innych do psychiatry Ależ ani Ci nie ubliżyłem, ani nie wysyłałem do psychiatry Fakt, wziąłem Cię pierwotnie za trolla, ale widać, że się pomyliłem. Co do negatywnej oceny samego pomysłu zdania nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak72 Re: Znamienne jest to, że do tej pory 25.04.07, 22:04 Mam córkę w wieku Twojej córki,ale coś takiego mi się nawet nie śniło.Chcesz żeby Twoje dziecko miało ruch? kup dziecku rolki,rower,idź do lasu,wyjedź w góry,pokulaj się z nią na trawie lub na plaży, ale przede wszystkim pomyśl o swoim dziecku-czego ona najbardziej potrzebuje,a potrzebuje kontaktu z Tobą i chce być jeszcze dzieckiem,nie odbieraj jej tego !.Mam nadzieję że mimo wszystko jesteś mądrą matką,pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Znamienne jest to, że do tej pory 26.04.07, 11:51 Dlugo sie zastanawialam nad motywami posylania dziecka na taki kurs. Nie wiem czy mam racje, prosze mnie sprostowac: 1. Chec by dziecko zostalo modelka. Zdecydowanie odradzam, przez cale swoje zycie przewinelam sie przez szereg roznych srodowisk i zdecydowanie srodowisko w ktorym obracaja sie modelki jest jedym wielkim bagnem. Mojej corce bede odradzala z calych sil jezeli wpadnie jej do glowy bycie modelka. Niewarte zadnych pieniedzy. 2. Chec by dziecko nabralo oglady i ladnie sie ruszalo. Najlepiej i najkorzystniej wyslac dziecko na zajecia baletowe lub do zespolu muzycznego. Bedzie miala ruch w zespole rowiesnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Znamienne jest to, że do tej pory 23.05.07, 08:37 gosiak72 napisała: > Mam córkę w wieku Twojej córki,ale coś takiego mi się nawet nie śniło.Chcesz > żeby Twoje dziecko miało ruch? kup dziecku rolki,rower,idź do lasu,wyjedź w > góry,pokulaj się z nią na trawie lub na plaży ale za to nie będzie zdjęć w jakiejś tam gazetce ;]] jeśli Mała ma na takim kursie nauczyć się tylko ładnego chodzenia i poprawnej stawy, to ok... ale polecam zajęcia taneczne ;]] a nie kurs dla wieszaków pokrytych skórą i 'modnymi' ubraniami... Odpowiedz Link Zgłoś
samson.miodek Re: Znamienne jest to, że do tej pory 26.05.07, 02:27 W problemie poszukiwan agencji modelek dla dzieci nie pomoge, bo nie przebywam w pieknym naszym kraju, ale poradze ci abys zasiegnela jakis porad wzgledem interpunkcji, bo faktycznie, jak ktos juz wczesniej wzrocil Ci uwage, Twoje posty sa NIECZYTELNE. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Znamienne jest to, że do tej pory 22.05.07, 22:15 verdana napisała: > Sadząc z ruchów modelek - bardzo niebezpieczna zabawa. I uczenie osmiolatki, ze > > jej najwiekszym atutem jest eksponowanie ciała i jego urody - to też > szczególnie bezpieczne nie jest. Swieta racja.Zajecia z gimnastyki artystycznej,czy np z "musicalu" ucza tego samego,ale w jakze inny sposob... Odpowiedz Link Zgłoś
samson.miodek Re: Znamienne jest to, że do tej pory 26.05.07, 02:25 To tak dla przeciwwagi to ogladnij sobie Little Miss Sunshine.Rewelka, zwlaszcza koncowka. Odpowiedz Link Zgłoś
samson.miodek Re: Znamienne jest to, że do tej pory 26.05.07, 02:32 To jest do anmanika odnosnie pokazu w Las Vegas, bo tak sie wlepilo tutaj i wyglada "ni pri czom" Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Hmmm, też mam 3 córki...nie wiem czy urodziwe, ale 27.04.07, 09:43 Starsza bardzo lubi się przebierać i z młodszą robią sobie tzw "sesje". Szczerze mówiąc bardzo mi się to nie podoba i walczę z tym. Tłumaczę im, że uroda nie ma takiego znaczenia, że liczy się to, co człowiek ma w sobie. Poza tym uczulam córki, że taki strój jaki chcą założyć - przykrótkie szorty, goły brzuch - może prowokować... Nie wiem czy rozumieją. Ale wciąż tłumaczę! Na taki kurs bym w życiu nie zapisała, a i za darmo bym nie dała! Za to chodzą na basen, starsza na ju-jitsu. Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: Hmmm, też mam 3 córki...nie wiem czy urodziwe 27.04.07, 11:20 zebra12 napisała: > Starsza bardzo lubi się przebierać i z młodszą robią sobie tzw "sesje". > Szczerze mówiąc bardzo mi się to nie podoba i walczę z tym. Tłumaczę im, że > uroda nie ma takiego znaczenia, że liczy się to, co człowiek ma w sobie. Poza > tym uczulam córki, że taki strój jaki chcą założyć - przykrótkie szorty, goły > brzuch - może prowokować... Nie wiem czy rozumieją. Ale wciąż tłumaczę! E, bez przesady, dziewczynki w większości lubią się przebierać. Moja czasem też robi "przegląd szafy" albo przymierza moje ciuchy, buty na obcasach. Póki nie przyjdzie jej do głowy żeby tak wyjść na ulicę nie widzę w tym nic złego. My z siostrą i kuzynką, gdy byłyśmy w jej wieku, też ciągle urządzałyśmy pokazy mody, koncerty, przedstawienia. Stroje jeszcze nie były najgorsze ale jak się wymalować potrafiłyśmy! Zapewniam Cię, że mimo to wszystkie pokończyłyśmy studia i nigdy z nami problemów nie było. Pewnie, że najważniejsze to co w głowie, rozmawiam dużo z córką o różnych zagrożeniach ale na zabawę też jej pozwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Hmmm, też mam 3 córki...nie wiem czy urodziwe 27.04.07, 17:56 zebra12 napisała: > Starsza bardzo lubi się przebierać i z młodszą robią sobie tzw "sesje". > Szczerze mówiąc bardzo mi się to nie podoba i walczę z tym. A po co z tym walczysz? Odbierasz dzeiciom radość z dzieciństwa. Gdy chłopiec bawi się w wojnę, nie wyrasta z tego powodu na miłośnika zabijania. Gdy dziewczynka lubi urządzać sesje mody, nie wyrasta od tego na prowokującą strojem k..., która nie potrafi docenić wnętrza człowieka. Wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 27.04.07, 11:02 Ale autorka wątku nie prosiła o opinie czy dobrze czy źle robi, chciała tylko informacje nt. konkretnych kursów. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 27.04.07, 17:57 myszmusia napisała: > Ale autorka wątku nie prosiła o opinie czy dobrze czy źle robi, chciała tylko > i nformacje nt. konkretnych kursów. A opinie dostała gratis. Z czystego altruizmu, bez proszenia Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: kursu modelek w poznaniu dla 8-latki szukam 27.04.07, 19:41 scher napisał: > myszmusia napisała: > > > Ale autorka wątku nie prosiła o opinie czy dobrze czy źle robi, chciała t > ylko > > i nformacje nt. konkretnych kursów. > > A opinie dostała gratis. Z czystego altruizmu, bez proszenia > Tak tak, jako bonus! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadzika MROK 28.04.07, 09:34 alternatywy to basen, kurs tańca ,rolki, rower, balet itd same idz na kurs modelek a nie każ córce spełniać swoich marzeń niezrealizowanych Tylko dla mam Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: MROK 24.05.07, 10:50 Przeprasza, ze to napiszę...ale po przeczytaniu tego wątku, jedyne co mi się nasunęło to...leczenie niespełnionych ambicji matki, dowartościowanie siebie samej, a dziecko to przedmiot, który w tym pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: MROK 24.05.07, 12:24 Na tv3 przedwczoraj tak po partyzancku bez zapowiedzi byl reportaz z imprezy bodaj "mala miss swiata" czy cos takiego. Wystepy polegaly na mniej lub wiecej sztucznym gibaniu sie dziewczynek w wieku 6-12 lat do muzyki w strojach zywcem wzietych z tirowek. Poniewaz byl to swiatowy konkurs wystepowaly reprezentacje m.in: Kazachstanu i Armenii, ci akurat zaprezentowali sie odrobinie ciekawiej, bo spiewali live nie z playbacka i grali na instrumentach ludowych. Wszyscy rodzice podreslali, ze chca aby ich dzieci zrobily kariere w szolbiznesie bo wtedy jest sie slawnym i duzo pieniedzy mozna zarobic. To, ze dzieci ewidentnie rozmijaly sie z rytmem absolutnie nie przeszkadzal rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś