Dodaj do ulubionych

Niania na pare godzin

IP: *.pekao.com.pl 11.09.03, 09:22
Witam Wszystkich
Potrzebuje niani na pare godzin dziennie - popoludniu - zeby odbierala moje
malenstwo (5 lat) z przedszkola (ok. 16) i pobyla z nia do mojego powrotu z
pracy (ok. 18-19). Moze macie kogos do polecenia? Moze sa jakies chetne
Panie? A moze Wasze Nianie koncza prace u Was wczesniej i chcialyby jeszcze
zajac sie moim dzieciaczkiem?
(Lokalizacja W-wa - Natolin)
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Niania na pare godzin IP: *.pekao.com.pl 11.09.03, 09:30
      Jakby ktos chcial nie-na-forum sie odezwac to moj email:
      awiace@poczta.wp.pl
    • Gość: chudyy Re: Niania na pare godzin IP: 217.8.166.* 11.09.03, 09:34
      nie mam nikogo, ale ja znalazłem taką właśnie nianię na parę godzin przez
      ogłoszenia w okolicy najbliższej, dobre punkty to przychodnia lekarstka,
      supermarket... Od razu w ogłoszeniu zaznaczyłem, że na parę godzin.
      pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: Niania na pare godzin - Chudyy IP: *.pekao.com.pl 11.09.03, 10:27
        Dzieki - dobry pomysl, dzisiaj zastosuje. Ale szczerze mowiac, to najchetniej
        pozostawilabym moja mala pod opieka kogos z polecenia.
        • Gość: chudyy Re: Niania na pare godzin - Chudyy IP: 217.8.166.* 11.09.03, 11:49
          Gość portalu: Ania napisał(a):
          > Dzieki - dobry pomysl, dzisiaj zastosuje. Ale szczerze mowiac, to najchetniej
          > pozostawilabym moja mala pod opieka kogos z polecenia.

to Twoja pierwsza opiekunka?
          Moje dziecko zawsze miało opiekunki z ogłoszenia. Tylko przeprowadzki sprawiły,
          że się zmieniały. Największą uwagę przywiązywałem do tego jak dziecko reaguje
          na opiekunkę, a jak opiekunka na dziecko. Do dalszego rozpatrywania brałem
          panie, którym Monika wdrapała się na kolana podczas rozmowy. Uważałem i uważam
          nadal, że osoba taka musi być ciepła. Wszystkie te intelektualne brednie o
          rozwijaniu od kołyski wywalałem do śmieci. Małe dzieci potrzebują miłości. Bez
          tego nie będzie podstawy dla intelektu. I nigdy nie wybraliśmy w ten sposób
          opiekunki, którą trzeba by było zwolnić.
          pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: Niania na pare godzin - Chudyy IP: *.pekao.com.pl 11.09.03, 12:12
            Ano - pierwsza. Ja takiego rozpoznania jak Ty niestety nie zrobie latwo - moje
            male jest na poczatku kazdej znajomosci bardzo niesmiale (zeby nie powiedziec,
            ze dzikie smile(, dopiero po paru godzinach przebywania z kims potrafi sie na
            tyle 'oswoic', ze moze te osobe ujezdzac.
            Tez nie mam wielkich wymagan, aby to byla osoba do intelektualnego rozwoju
            mojego dziecka - od tego jest przedszkole i ja. Chcialabym, zeby z nia
            przespacerowala sie do domu, posiedziala, pobawila sie, poczytala ksiazeczke,
            pozwolila jej odpoczac po przedszkolnych rozrywkach itp. I najwazniejsze zeby
            mala sie z nia po prostu dobrze i swobodnie czula (tylko jak to wczesniej
            sprawdzic????).
            Pozdrawiam
            A.
            • Gość: chudyy Re: Niania na pare godzin - Chudyy IP: 217.8.166.* 11.09.03, 12:30
              Gość portalu: Ania napisał(a):
              > Chcialabym, zeby z nia
              > przespacerowala sie do domu, posiedziala, pobawila sie, poczytala ksiazeczke,
              > pozwolila jej odpoczac po przedszkolnych rozrywkach itp. I najwazniejsze zeby
              > mala sie z nia po prostu dobrze i swobodnie czula (tylko jak to wczesniej
              > sprawdzic????).
              > Pozdrawiam
              > A.

możesz mówić ew. Pani, którą weźmiesz, że będzie 2 tygodnie okres próbny czy
              się dobrze czuje dziecko i ona. Zwróć uwagę czy jak odbierasz dziecko czy Pani
              jest zmęczona, czy chętnie mówi o dziecku. Jeśli szybko ucieka i wydaje się
              zmęczona to nie wróży to dobrze. Podobnie jak będzie reagowało dziecko na
              przychodzenie Pani. Kiedyś moja córa zaczęła płakać jak przychodziła opiekunka.
              Szybko się okazało, że niedobre było to, że pozwoliliśmy opiekunce zabierać
              małą do siebie. Szybka rozmowa i zmiana wyprostowała sytuację i było OK.

no i to czego chcesz to szczerze mów kandydatkom i patrzy czy mówią pod Ciebie.
              Niektóre kobiety są bardzo mocno zdeterminowane by dostać pracę. I nie bierz
              nikogo kto mieszka daleko, najlepiej parę minut spacerkiem. Jak jedna moja
              opiekunka musiała iść w listopadzie podczas śnieżycy na autobus to mnie się
              serce krajało...

Edward
              • Gość: Ania Re: Niania na pare godzin - Chudyy IP: *.pekao.com.pl 11.09.03, 12:42
                No widzisz - same dobre rady smile Jak sie nie ma doswiadczenia to niektore
                oczywiste niby rzeczy nawet czlowiekowi do glowy nie przyjda smile
                Dzieki wielkie
    • sdomitrz Re: Niania na pare godzin 11.09.03, 12:06
      Nawiązując do treści wątku - ile się płaci w Warszawie takiej niani
      zatrudnionej na 2-3 godz. dziennie (będzie odbierała dziecko z przedszkola i
      dowoziła je 2 przystanki autobusem, i czekała, aż mama wróci z pracy). Czy 7
      zł/h to za mało?
      Właśnie rozważam taką możliwość....
      • Gość: Joanna Re: Niania na pare godzin IP: 172.10.11.* 11.09.03, 13:23
        sdomitrz napisała:

> Nawiązując do treści wątku - ile się płaci w Warszawie takiej niani
        > zatrudnionej na 2-3 godz. dziennie (będzie odbierała dziecko z przedszkola i
        > dowoziła je 2 przystanki autobusem, i czekała, aż mama wróci z pracy). Czy 7
        > zł/h to za mało?
        > Właśnie rozważam taką możliwość....

Witam ja do września płaciłam studentce która odbierała moją 8 letnia córkę ze
        szkoły i albo siedziała z nia do mojego powrotu z pracy albo prowadziła na
        zajęcia dodatkowe i szła do domu 250 zł miesięcznie wychodziło około 8 godzin
        tygodniowo. Płaciłam również za dni w których nie pracowała, bo ja miałam
        wolne. Za ferie i wolne na swięta też płaciłam.

No cóz teraz córka jest w gipsie do pasa i Pani ktora z nia siedzi od 7.30 do
        17 a więc 9,5 godziny płacę 800 zł ale jest to osoba znajoma.

Wydaje mi sie ze w przypadku krótkiego czasu pracy lepiej jest brać kogoś z
        okolic miejsca zamieszkania, żeby nie tracił czasu na dojazdy, bo w sumie
        zarobek mały a czas jest dodatkowo tracony na dojazdy.

Dodatkowa uwaga dla Ani, nie bierz nikogo kto ma jakies inne zobowiązania ja
        zrezygnowałam z Pani ktora jeżdziła do matki w odwiedziny, bo okazalo się ze ja
        musiałam sie dostosowywać. Ja np w czasie pierwszej rozmowy troche zawyżałam
        czas mojego powrotu z pracy własnie na wypadek gdyby cos wypadło (trzeba zostać
        w pracy, pojśc do sklepu lekarza itp) mój wczesniejszy powrót to był
        jakgdyby "zysk" opiekunki.

pozdr
        Asia
    • Gość: sylwia Re: Niania na pare godzin IP: *.chello.pl 11.09.03, 19:08
      Ja też chętnie posłucham rad na ten temat.
      Też po raz pierwszy szukam Pani, która odbierze dwoje dzieci z przedszkola i
      posiedzi z nimi do mojego powrotu (ok. 5 godz) ale tylko 2 razy w tygodniu. I
      to za 6 zł za godzine. Na Bielanach
    • Gość: niania Re: Niania na pare godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 19:26
      chetnie podjelabym sie takiej opieki, ale na Mokotowie
      • Gość: Ania Re: Niania na pare godzin IP: 193.111.166.* 12.09.03, 08:39
        Niestety lokalizacji nie zmienie (a raczej stety smile mieszkamy i mala chodzi do
        przedszkola na Ursynowie (dokladniej - Imielin/Natolin). Jesli jest Pani nadal
        zainteresowana - prosze do mnie zadzwonic (0609 574 454)
        Pozdrawiam
        A.
        • Gość: niania Re: Niania na pare godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:35
          A blisko metra to jest? Jesli tak, to skontaktuje sie z Pania w poniedzialek
          lub wtorek. Pozdrawiam. Teraz wyjezdzam i nie bedzie mnie w Warszawie do wtorku
          • Gość: Ania Re: Niania na pare godzin IP: *.pekao.com.pl 15.09.03, 09:14
            > A blisko metra to jest? Jesli tak, to skontaktuje sie z Pania w poniedzialek
            > lub wtorek. Pozdrawiam. Teraz wyjezdzam i nie bedzie mnie w Warszawie do
            wtorku

Ja mieszkam jakies 300m od metra, przedszkole jest moze troszke dalej (ale tez
            niewiele - 3-5min drogi)
            Jesli jest Pani zainteresowana, to prosze o kontakt telefoniczny
            Pozdrawiam
            Ania
    • Gość: kamka Re: Niania na pare godzin IP: *.pwpw.pl / *.pwpw.pl 12.09.03, 10:41
      A ja odbiegając od tematu - do jakiego przedszkola chodzi Twoja córka i jakie
      macie wrażenia??

ps. Mieszkam w tej okolicy i szukam przedszkola (przyjaznego dzieciom - bo z
      byle jakim raczej nie ma problemu)
      • Gość: Ania Re: Niania na pare godzin IP: 193.111.166.* 12.09.03, 11:46
        Ola chodzi do przedszkola na Warchalowskiego. Zeszloroczne poszukiwania
        przedszkola trwaly naprawde baaaardzo dlugo, wiec skads znam Twoj problem smile
        Jesli interesowalyby Cie jakies szczegoly to daj znac (na mejla najlepiej -
        awiace@poczta.wp.pl, bo nie wiem, czy wszystkich na forum beda interesowaly
        nasze rozterki smile
        Pozdrawiam
        Ania
    • Gość: ciocia-opiekunka Re: Niania na pare godzin IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 11:32
      Proponuje Pani wywiesić ogłoszenie na Wydziale Pedagogicznym, to bardzo dobry
      sposób. Sama tam studiuję i sama jestem ciocią-opiekunką rozrywaną niestety
      więc nie pomogę, ale wiem że wywieszając takie ogłoszenie właśnie w tym miejscu
      z reguły trafia się na ciepłe i miłe osoby. Sama mogę popytać wśród znajomych
      koleżanek. Serdecznie pozdrawiam.
      A gdyby chciała się Pani czegoś więcej dowiedzieć to mój adres
      sboguska@gazeta.pl
      • Gość: Agnieszka Re: Niania na pare godzin IP: *.visp.energis.pl 14.09.03, 21:14
        Witam. Jestem po kursie dla opiekunek dziecięcych (kurs organizowany przez
        Studio Contra przy współpracy z PCK). Mieszkam na Saskiej Kępie, mam 28 lat,
        jestem osobą niepalącą. Chętnie podejmę się opieki nad Twoim dzieckiem. Mój
        tel.:672-07-50
        • norian Re: Niania na pare godzin 14.09.03, 21:42
          Pani Agnieszko właśnie poszukuje niani ale na ten telefon nie można sie
          dodzwonic może odpowie Pani na prv.
          • Gość: Agnieszka Re: Niania na pare godzin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 21:49
            Niestety jestem modemowcem i dlatego jest zajęte, ale już wychodzę z sieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka