Gość: Kaśka IP: 195.116.167.* 21.01.02, 15:44 Jestem wegetarianką od 9 lat. Niedawno urodziałam dziecko (5 miesięcy). Szukam kontaktu z mamami, które żywią swoje dzieci po wegetariańsku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szopracz Re: Mamy wegetarianki 22.01.02, 17:21 Gość portalu: Kaśka napisał(a): > Jestem wegetarianką od 9 lat. Niedawno urodziałam dziecko (5 miesięcy). Szukam > kontaktu z mamami, które żywią swoje dzieci po wegetariańsku. A co bys chciala wiedziec? Moja corka ma juz prawie 15 lat i przez cale Jej zycie jest wegetarianka jako i reszta rodziny. Jemy jednak ryby i seafood tudziez jajka i nabial. Nie jestesmy wiec weganami ale tu, gdzie mieszkam jest mnostow ludzi z indyjskiej prowincji Gujarat, gdzie ponad 90% ludnosci to weganie - zyja wylacznie roslinami i wszyscy maja sie dobrze pod kazdym wzgledem Wydaje mi sie, ze i w Polsce jest juz latwiej byc wegetarianinem. Moja corka jezdzi do Polski co 2-3 lata na rozne obozy i nigdy nie mielismy problemu z tym, ze jest wegetarianinem - zawsze dostawala odpowiednie jedzenie. Napisz bardziej konkretnie, co bys chciala wiedziec. Gratulacje z okazji zostania szczesliwa mama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Mamy wegetarianki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 00:50 Od kiedy ryby to nie mieso? Czyzby zoologia katolicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Mamy wegetarianki IP: 195.116.167.* 24.01.02, 19:36 Szopracz, napisałam Ci maila, czy go dostałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adia Re: Mamy wegetarianki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 00:05 Może byś prędzej znalazła poprzez strony i/lub prasę wegetariańską? Choćby Wegetariański Świat". Swego czasu publikował np. adresy lekarzy (również ginekologgów, połozników i pediatrów) - wegetarian lub życzliwych wegetarianom. Nie śledzę na bieżąco tego typu literatury, nawet WŚ, ale myślę, że tam znalazłabyś wiele interesujących Cię rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Mamy wegetarianki IP: 195.116.167.* 12.02.02, 13:19 Dziękuję za radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Mamy wegetarianki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.03.02, 14:59 Czy masz zamiar uzywac krowie mleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Mamy wegetarianki IP: 195.116.167.* 04.03.02, 12:48 Dzięki za odpowiedz.Tak, uzuwam mleko krowie.Nie jemy tylko mięsa, ryb i jaj. Odpowiedz Link Zgłoś