iryssek 18.04.09, 21:16 Jak pielęgnować cerę 11-nastolatki kiedy pojawiają się wągry i pryszcze? Używa toniku ale i tak wychodzą. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olgusia_tapirek Re: Pryszcze u nastolatki 19.04.09, 14:30 To normalne że w wieku dorastania pojawiają się takie problemy. Wybierz się do deramtologa jesli uważasz to za wielki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Pryszcze u nastolatki 19.04.09, 16:04 są całe linie kosmetyczne na takie problemy, niech wypróbuje którąś z nich. W takiej lini jest żel do mycia twarzy, tonik i specyfik do punktowego zwalcznia pojedynczego pryszcza. Tego uzywają moje chłopaki, dla dziewczyn sa jeszcze jakies kremy i mleczka. Mozna kupic w każdym markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ankarl Re: Pryszcze u nastolatki 19.04.09, 16:24 Polecam wizyte u dermatologa. Wiekszosc "marketowych" srodkow nie dziala i to wyrzucanie pieniedzy. Moja corcia wiele przetestowala, zanim powiedzialam stop i poszlysmy do lekarza. Dzieki temu i dobranym "smarowidlom" nie zostaja jej na buzce brzydkie blizny potradzikowe. Ma zapisane tabletki np wit PP, cynk... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Pryszcze u nastolatki 19.04.09, 21:19 wcale nie uważam, że kosmetyki dla nastolatków to wyrzucanie pieniedzy. Od kiedy syn uzywa środków do twarzy z serii Garniera stan jego skory mocno sie polepszył, a był dosyć wysypany. Twarz jest czysta, nie ma blizn. Oczywiscie nastolatek musi wiedziec pewne rzeczy np. higiena to podstawa, żadnych brudnych rąk dotykajacych twarzy, żadnego wyciskania. Warto też odwiedzac kosmetyczke. Pewnie, że zawsze mozna iść do dermatologa jednak potępianie w czambuł kosmetyków do cery trądzikowej to chyba przesada Odpowiedz Link Zgłoś
biserka1 Re: Pryszcze u nastolatki 20.04.09, 01:13 Bardzo dobra jest seria do cery trądzikowej firmy Iwostin. Można kupić w niektórych aptekach. Cena wyższa od popularnych kosmetyków marketowych, ale skuteczność też. Ważna w tym okresie jest również dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Pryszcze u nastolatki 20.04.09, 08:27 Higiena, higiena, higiena. Zwykłe mydło antybakteryjne, przemywanie spirytusem i regularne gonienie i pilnowanie nastolatki żeby ze 2 razy dziennie paszczynga mydłem umyła i spirytusem przeciągnęła. U nastolatków największym problemem jest samodyscyplina. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Pryszcze u nastolatki 20.04.09, 08:53 higiena to sie zgadzam, ale ze spirytusem nalezy uwazac. Sama mam tlusta cere i zaczela ona wygladac po ludzku kiedy przestalam ja traktowac spirytusem. najpierw jest gorzej, pozniej jest lepiej Ja jestem fanka mydelek z serii tradzikowych z mikrogranulkami. Przez wiele lat nie uzywalam kremow do twarzy bo i tak skora tlusta starzeje sie wolniej, od kilku miesiecy kupilam sobie jakis na noc i mi starcza jesli buzia jest zasypana- idz do dermatologa, to trzeba zaleczyc. Ja mimo tlustej cery nigdy jakis wiekszych problemow z zaskorniakami nie mialam. Acha, no i jako nastolatka pilam drozdze do tej pory uwielbiam ich smak, chociaz najpierw je trzeba zabic- goraca wada z tego co pamietam poza tym sa tabletki drozdzowe Drozdze to zreszta nic innego jak witamina PP i cynk tyle ze w naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
iryssek Re: Pryszcze u nastolatki 24.04.09, 20:57 Dziękuję za podpowiedzi, wykorzystam po kolei aż do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: Pryszcze u nastolatki 25.04.09, 17:31 Mi dermatolog wyleczyła wit.B2 I PP.-tylko,bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
vento_p Re: Pryszcze u nastolatki 26.04.09, 09:19 Witam, te problemy są zupełnie naturalne. Zdecydowanie trądzik to nie kwestia higieny ani tez diety. To zwykłe zmiany hormonalne. Nadmierne wysuszanie powoduje paradoksalnie zwiekszone wydzielanie łoju. Zluszczane naskórka w tym wieku również nie jest wskzazane. obie metody moga pogorszyc stan skóry.Serie dermokosmetyków są ok - Iwostin itp. zdecydowanie polecam krem punktowy Linoderm Acne - koszt 8 zł. Bardzo skuteczny i na dodatek maskujący. Skuteczny również w trądziku zaskórnikowycm jest Face Okey.Wizyta u dermatologa też sie przyga ale poszukajcie takiego co leczy trądzik a nie np grzybice skóry Odpowiedz Link Zgłoś