to_ja76 17.08.09, 16:32 jak same się ubieracie? wiem, że to dziecko w białej koszuli,ja zazwyczaj noszę dżinsy + koszulka i nie wiem czy to wypada, są jakieś spatkania dla pierwszych klas po uroczystości na sali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_2009 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 17.08.09, 16:57 Tak, żeby dziecko miało świadomość, że to ważny dzień także i dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja76 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 17.08.09, 18:19 dziękuję, z rady z pewnością skorzystam, Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 17.08.09, 21:02 Skoro dziecko bedzie ubrane elegancko to wypadałoby sie ubrać w podobnym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 21.08.09, 16:24 dziecko bierze starszych za autorytety. Jeśli coś im wolno, one (dzieci) uznają, że dlaczego one nie mogą tak postępować. A oprócz ubrania? Jak wyposażyć dziecko na swój pierwszy rok szkolny? Kupujecie coś trwalszego czy z reguły ważna jest cena Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 23.08.09, 22:09 szczerze, bez przesady. moje dziecko na rozpoczecie roku ubrane bylo/bedzie skromnie, tj sztruksy proste czarne, koszula biala, ale taka semi casual, krawat szkolny. ja pewnie w podobnym stylu, minus krawat szkolny to nie rewia, a ubrani enie jest najwazniejsze, naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 24.08.09, 09:39 Zgadam się. Nie popieram robienia z takich okazji wybiegu snobów. Wystarczy, by dziecko przyszło w koszuli. Jak będzie miał krawacik to już szaleństwo Ps. jakie tornistry/plecaki teraz są w 'modzie'? Teraz tornistry już chyba zupełnie odeszły do lamusa Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 24.08.09, 09:57 CytatZgadam się. Nie popieram robienia z takich okazji wybiegu snobów. Ale nie chodzi o robienie "wybiegu snobów" (BTW, co ma snobizm wspólnego z eleganckim strojem? bo nie bardzo rozumiem?). Wydaje mi się, że to jest całkiem dobra okazja, aby pokazać dziecku, że eleganckim strojem można podkreślić doniosłość i ważność wydarzenia (jeśli oczywiście hołdujemy tej zasadzie, bo mi ona w sumie lata) - a z reguły dla pierwszaka pierwsza w życiu szkolna inauguracja roku to jest ważne wydarzenie. W naszej szkole pierwszego września wszystkich uczniów obowiązuje wersja galowa mundurku. PS. "jakie tornistry/plecaki teraz są w 'modzie'?" - hehe, w zestawieniu z dezaprobatą dla "wybiegu snobów" to pytanie brzmi dość... ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek181987 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 24.08.09, 13:32 moim zdaniem jesli dziecko bedzie ubrane elegancko ty też się tak ubierz. Dajesz wzór nic to nie ma wspólnego ze snobizmem Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia.wisnia Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 24.08.09, 13:53 Też uważam, że elegancki strój nie jest snobizmem. Dodatkowo jest stara zasada mówiąca, że strój powinno się dostosowywać do sytuacji i że strojem wyraża się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 24.08.09, 23:35 a ja sie z ta dyskusja dot. elegancji tak sobie zgadzam, bo: 1. rozpoczecie roku szkolnego to nie taka znow okazja... 2. elegancja nie jedno ma imie, stroj powinien byc dobrany do okazji, i wlasnie taki stroj mojego dziecka uwazam za stosowny do okazji: skromnie, wygodnie, a donioslosc podkreslona i kolorystyka i charakterem stroju 3. troche inny dress code obowiazuje dzieciaki niz doroslych 4. wiem, ze de gustibus... ale chronicznie nieznosze tych sztucznych spodni dla dzieciaków i do tego tych koszmarkowatych kamizelek- toz to jest strój dla kelnera i nie ma nic wspolnego z elegancja! do tego te koszmarkowate biale koszule z niebieskim odcieniem bieli. podobnie nie uwazam za stosowne kupowac garnituru dla 8 latka- pretensjonalne i niewlasciwe. podkreslam, wyrazam wlasne zdanie dziewczynki chyba jednak latwiej bezpretensjonalnie i ladnie ubrac... poszukiwania spodni na ten rok jeszcze przed nami, a juz mi goraco Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 25.08.09, 08:17 U nas dzieci zakladaja mundurki i chyba nawet nie ma uroczystego rozpoczecia. A co do samej elegancji, to gdzie jest powiedziane, ze maja byc sztuczne spodnie i koszmarne kamizelki Wszystko zalezy od jakosci stroju i gustu rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
pam_71 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 25.08.09, 11:12 U nas mundurków nie ma już (na szczęście) Obowiązuje strój galowy dla uczniów Rodzice według własnego upodobania. Akurat mój Duży jedyną koszulę jaką akceptuje to biała. Boje toczę z Młoda o spódnice ... ale jakoś idzie Pozdr Pam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 25.08.09, 11:34 fogito napisała: > A co do samej elegancji, to gdzie jest powiedziane, ze maja byc > sztuczne spodnie i koszmarne kamizelki Wszystko zalezy od jakosci stroju i gustu rodzica. Zgadzam się. Nikt nie powiedział, że trzeba kupować strój galowy na bazarku. Na szczęście u nas problem sztucznych spodni i koszmarnych kamizelek odpada, bo - jak pisałam wyżej - każde dziecko ma galową wersję mundurku, szytą na miarę z porządnych materiałów (ok, zapewne z 5-6 razy drożej niż wersja bazarkowa ze sztucznymi spodniami , ale cos za coś). Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 25.08.09, 11:32 Cytat1. rozpoczecie roku szkolnego to nie taka znow okazja... Dla pierwszoklasisty jest (szczególnie dla tego, który do zerówki chodził w przedzkolu);. To jest pierwsze w życiu rozpoczęcie roku, rozpoczęcie nowego etapu "życiowego". Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 25.08.09, 09:12 Rozpoczęcie roku szkolnego w I-szej klasie jest wyjątkowe bo pierwsze, także dla Ciebie. Niekoniecznie to musi być pełna gala, możesz iść nawet w dżinsach i koszulce, ale powinno być nieco "odświętniej". Po uroczystości zazwyczaj jest spotkanie w klasie, podanie planu, ważnych informacji klasowych itp. itd.. I pierwsze wzajemne "taksowanie się" przez rodziców i dzieci. Weź to pod uwagę, bo chcesz czy nie, ważne to pośrednio także dla twego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 25.08.09, 12:21 Mój syn ma przygotowane na tę okazje sztruksy granatowe i sportową białą koszulę, uważam, ze to odpowiednie ubranie, nic nie ma wspólnego ze spodniami z poliestru i sztucznej koszuli z krawacikiem na gumce. Co do tematu postu- ubiorę się bardziej odświętnie niż na co dzień, tzn. nie dżinsy i adidasy, tylko np. sukienka. Odpowiedz Link Zgłoś
yula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 25.08.09, 12:31 Mój 6-latek prawdopodobnie pójdzie w szarej koszuli i dżinsach - bo innych spodni nie znalazłam wszystkie spadają mu z tyłka, nawet na gumce, a za chudy nie jest. A ja spodnie o ładna bluza Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 27.08.09, 10:50 wystąpiła nadinterpretacja. Jestem stanowczym zwolennikiem czczenia takich uroczystości, jako coś ważnego w życiu dziecka (nabiera wartości do angażowania się w ważne wydarzenia). Jestem przeciwny jednak kulturze snobów, którzy nie ubierają dziecka, po to by ładnie wyglądało, ale po to by wyglądało lepiej niż inni - jest to nie zdrowe. I tak powinniście moje słowa rozumieć Co do mody tornistrów i plecaków - poruszyłem ten temat, bo wiem jak to jest kiedy dziecko coś chce, a rodzic często ulega tym namowom. Potem wyprawka szkolna kosztuje powyżej tysiąca złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 27.08.09, 13:07 Cytat> Jestem przeciwny jednak kulturze snobów, którzy nie ubierają dziecka, po to by ładnie wyglądało, ale po to by wyglądało lepiej niż inni - jest to nie zdrowe. I tak powinniście moje słowa rozumieć Nic nie wskazywało na to, że masz na myśli ubieranie dziecka "lepiej niż inni". Z twojego postu wynikało, że elegancki strój w pierwszym dniu szkoły to rewia i wybieg snobów. Li i jedynie. Natomiast ja uważam, że jeśli dziecko chce założyć krawat, bo uważa, że krawat pasuje do uroczystości - to nic mi do tego. To dziecka uroczystość. Moja też, ale przede wszystkim jego ;-P. CytatCo do mody tornistrów i plecaków - poruszyłem ten temat, bo wiem jak to jest kiedy dziecko coś chce, a rodzic często ulega tym namowom. Potem wyprawka szkolna kosztuje powyżej tysiąca złotych... Jeśli rodzica stać na to, nie widzę żadnego problemu, aby "ulec namowom dziecka". To dziecku ma się podobać jego plecak i to dziecko ma czuć, że to właśnie TEN, a nie inny - rodzic może co najwyżej widełki cenowe ustalić na całość wyprawki i potem ciąć po kosztach, negocjując z dzieckiem (jeśli plecak ma kosztować 300, to piórnik wybierasz tani, i tak dalej). Ja uległam namowom dziecka ) i kupiłam mu w Tesco wymarzony czarny plecak, prosty, najzwyklejszy w świecie, za jakieś 15 czy 20zł (akurat w naszym przypadku nie liczy się profilowanie, waga itp., bo syn będzie dojeżdżać busem spod domu, plecak praktycznie będzie służyć wyłącznie do trzymania pod ławką - podręczniki zostają w szkole, do domu będzie w plecaku zabierać piórnik i worksheety w teczce papierowej; nie musi też nosić drugiego śniadania i picia - to zapewnia szkoła). Nie chciał modnych, wypasionych, z postaciami z kreskówek itp, chciał po prostu czarny. Ale jakby chciał jakieś cudo z bentenem czy inną hanąmontaną, nie widzę najmniejszych przeszkód. To on z tym będzie chodzić, a nie ja ;-P. A za wyprawkę szkolną - do zerówki - zapłaciłam już sporo ponad 1000 zł. Tyle, że u nas w szkole wyprawka nie jest standardowa i obejmuje np. metalową szafkę do szatni, łyżwy, mundurek w dwóch wersjach (1 zestaw galowy, 3 komplety codziennych, polar z logo szkoły, czapka z daszkiem); w grudniu dojdzie jeszcze kompletny zestaw sprzętu narciarskiego (narty, wiązania, kijki, kask, i oczywiście wypada też dziecinę w coś na te narty ubrać). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 31.08.09, 10:11 Mamo-kotula a co to za szkoła? brzmi super, rozumiem, ze zapewne nie "zwykła" rejonowa? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 31.08.09, 11:39 kasia_wp napisała: > Mamo-kotula a co to za szkoła? brzmi super, rozumiem, ze zapewne nie "zwykła" rejonowa? Prywatna, bardzo mała (klasy do 12 osób, w praktyce 8-10 -> to było główne kryterium wyboru, bo moje dziecko lepiej działa w niewielkiej grupie), 20 km od miasta , częściowo anglojęzyczna. W górskiej miejscowości turystycznej, dlatego nacisk na sporty zimowe. Czy super, to się okaże "w praniu" . Jestem jednak dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 27.08.09, 22:02 bartek.usta-usta napisał: Cytat Jestem przeciwny jednak kulturze snobów, którzy nie ubierają dziecka, po to by > ładnie wyglądało, ale po to by wyglądało lepiej niż inni - jest to nie zdrowe. większość rodziców uważa, ze jego dziecko wygląda lepiej niz inni - mama, której córka jest w sukni balowej na tiulowej halce i mama, której córka jest w skromnej plisowanej granatowej spódniczce Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Nigdy nie byłam z dziećmi na rozpoczęciu roku szk. 27.08.09, 13:48 Nie wiem więc jak to jest. W tym roku również mnie nie będzie. Uważam, że rodzic nie musi być ubrany nie wiadomo jak. Ot, zwykle, wyjściowo i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasia Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 27.08.09, 19:56 To jak nauczycielka ubiera się na rozpoczęcie roku? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Wiadomo - elegancko 31.08.09, 17:59 Garsonka najczęściej lub inny elegancki strój. Tak się ubieram do pracy - początek roku to święto w szkole. Ale, gdy idę z dzieckiem jako rodzic, to nie przesadzam. Ale wiadomo, że nie wypada iść w powyciąganym swetrze czy koszuli flanelowej, bądź dresie. Ładna bluzeczka do niepowycieranych dżinsów jest ok. Ale przecież i żakiecik w sportowym stylu, czy materiałowe spodenki i ładna bluzeczka jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 27.08.09, 21:52 mamabasia napisała: > To jak nauczycielka ubiera się na rozpoczęcie roku? Jam nie nauczycielka, jeno mama pierwszoklasistki a zamierzam sie ubrac tak, jak na codzien do pracy, czyli business casual Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 27.08.09, 21:57 Cytatzamierzam sie ubrac tak, jak na codzien do pracy, czyli business casual Business casual z założenia jest jednakoż elegantszym strojem niźli top i dżinsy oraz trampki, w które autorka wątku (oraz ja ) się na co dzień odziewa Odpowiedz Link Zgłoś
ariosso1 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 28.08.09, 18:07 JAK- -Czysto,prosto,elegancko-czytaj- dziecko ma wyprasowana koszulę,i czyste spodnie/spodniczkę(nie wyciory),powinien posiadac równiez czyste uszy,szuyje i paznokcie i nawet wskazane byłoby odwiedzenie fryzjera-czy samemu dziecku chociaz grzywke zrównac Rodzic-po pierwsze nie idzemy na pogrzeb,ani na pokaz mody,ale nie idziemy tez do tancbudy ani na jarmark ani nie idziemy do pola-zatem byloby naszemu dziecku miło zobaczyc nas w storju niecodziennym (peniuary wykluczone)-czyli cos eleganckiego,czystego i nie wymietolonego.Nikt tutaj nie kaze nam ubierac mini i szpilek- zwłaszcza tym,którzy "udusili by sie w tym" ale korona nam nie spadnie jezeli ubierzemy sie okazjonalnie-cos w stylu w niedziele do kościoła-.Ja naprzykład ubieram sie elegancko- bialy kostiumik i kremowe szpileczki i taka torebkę-kostiumik jest zwiewny wygodny - srednio w kant-spodnie plus tunika cieta po skosie ani to strój luzacki ani to sztywniacki-poprostu posredni-wydaje mi sie taki w sam raz.Nie róbmy obciachu ubierajac wyciagnięte rybaczki plus koszulkę bokserke i trampki-nie wypada Odpowiedz Link Zgłoś
pestkaa2 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 29.08.09, 12:35 Ariosso1 bardzo ładnie napisała. Mój syn będzie miał białą koszulę,muszkę,spodnie tzw. niedzielne nie sztuczne z bazarku.Ja będę w sukience. To ważny dzień dla dziecka,dla mnie również. Odpowiedz Link Zgłoś
cinus1974 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 30.08.09, 01:33 mama_kotula napisała: > Cytatzamierzam sie ubrac tak, jak na codzien do pracy, czyli business casual > > > Business casual z założenia jest jednakoż elegantszym strojem niźli top i dżins > y > oraz trampki, w które autorka wątku (oraz ja ) się na co dzień odziewa > rozpoczecie roku szkolnego to nic zastanawiam sie co wasi mezowie na to ze maja zony codziennie ubrane w dzins i podkoszulek o trampkach nie wspomne.brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 30.08.09, 10:36 cinus1974 napisał: > > > > > > rozpoczecie roku szkolnego to nic zastanawiam sie co wasi mezowie na > to ze maja zony codziennie ubrane w dzins i podkoszulek o trampkach > nie wspomne.brrr. Umarlam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 30.08.09, 12:04 Cytat rozpoczecie roku szkolnego to nic zastanawiam sie co wasi mezowie na to ze maja zony codziennie ubrane w dzins i podkoszulek o trampkach nie wspomne.brrr. Ja dostałam rozwód. Z mojej winy. W wyroku było napisane, że "codziennie nosiła trampki, co doprowadziło do skutecznego rozkładu pożycia". Odpowiedz Link Zgłoś
cinus1974 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 02.09.09, 01:21 mama_kotula napisała: > Cytat > rozpoczecie roku szkolnego to nic zastanawiam sie co wasi mezowie na > to ze maja zony codziennie ubrane w dzins i podkoszulek o trampkach > nie wspomne.brrr. > > Ja dostałam rozwód. Z mojej winy. W wyroku było napisane, że "codziennie nosiła > trampki, co doprowadziło do skutecznego rozkładu pożycia". > a papiloty i szlafrok tez nosicie przy mezu? ja bym nie wytrzymal z kims takim sory, Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 02.09.09, 19:03 Cytata papiloty i szlafrok tez nosicie przy mezu? ja bym nie wytrzymal z kims takim sory, Ależ nie musisz. Sory. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 30.08.09, 22:58 zapewne nie chce się ze mną ożenic przez te dżinsy i trampki Odpowiedz Link Zgłoś
hugollina Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 29.08.09, 19:44 uwielbiam te wyrazenia ( i zreszta i sam kontekst) w niedziele do koscioła nie znosze tego stylu, nie znosze podzialu ubrań na niedzielne i jakie- normalne ??? spodnie niedzielne??? dla mnie jakieś kuriosum. porzadnie, bezpretensjonalnie dziecko, rodzic podobnie. pewnie spodnie (niekoniecznie rybaczki czy dzinsy...), koszulka/bluzka. sandały, bo ma być ciepło. business casual jak dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
azile.oli Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 30.08.09, 11:09 Należy się ubrać stosownie do sytuacji. Dobrym wyjściem jest sukienka, spodnie z materiału, bluzka/tunika, odpowiednie obuwie. Zawsze mnie zastanawiało, co kieruje matkami, które przychodząś w krótkich spodenkach, koszulkach z dziecinnymi napisami, a potem stoja gdzieś z boku i nie idą z dzieckiem do klasy, ale czekają przed szkołą. W ostateczności nawet klasyczne dżinsy mogąś być, jeśli je połączyć z odpowiednią bluzką, a na nogi włoży inne obuwie, niż trampki. Odpowiedz Link Zgłoś
pestkaa2 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 31.08.09, 13:22 A ja sobie dzielę ubrania,jedne na dwór a drugie na całą resztę.Niedzielne jak widać napisałam z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
ruminacja Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 01.09.09, 08:12 Dlaczego dziwią niedzielne spodnie? Dla niektórych niedziela jest świętem, wiec niedzielne spodnie to spodnie bardziej odświętne niż codzienny strój. Podział garderoby na codzienną i odświętna chyba nie dziwi, więc jeśli przyjąć, ze niedziela jest świętem wszystko staje się jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 01.09.09, 15:40 No i po rozpoczęciu Kto i jak był ubrany już pewnie mało kogo obchodzi. Teraz powinno paść pytanie - Na jakie problemy trzeba zwracać uwagę, by dziecko nie miało później kłopotów w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 30.08.09, 23:04 pójdę jako i na inne eleganckie okazje typu teatr czy filharmonia - znaczy w dżinsach i jak do tego założę żakiet jakowyś i buty nie- trampki, to z własnej autopsjimi wynika, że wtopię się w tłum doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
salem24 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 31.08.09, 08:23 A ja zazdroszcze wam możliwości wyboru - jestem w zaawansowanej ciązy i wybor mam ograniczony ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ariosso1 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 01.09.09, 17:37 Tak wiec moje drogie -my sobie tutaj piszemy radzimy-a kobitki do szkoły z dzieckiem jak na piknik przyszły. Przwazaly albo czarne dlugie sukmany,na czarnych szerokich portkach,lub biale spodnice (a raczej gumki od majtek) ,białe rybaczki,podkoszulki na ramiaczkach,w kolorach wsciekły róż i trampki z różnokolorowymi sznurówkami. Te co elegantsze oddzielily sie od reszty stojac pod szkoła i widac bylo zupelnie dwa rózne swiaty-tak jakby do jednego miejsca częśc ludzi przyszła sie lansowac a druga z dzieckiem na rozpczecie roku szkolnego.Boje sie w co one sie na komunie ubiorą-w jeszcze krótsze? bardziej sportowe? czy bardziej rózowe..... Odpowiedz Link Zgłoś
cinus1974 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 02.09.09, 01:32 gdzie sie podzialy mini spodnice,bluzki z cyrkoniami,super skory np, w koloze zlota ,srebra,szpilki,pierscionki ,kolczyki, bransolety,dlugie czerwone paznokcie,tak kobiety chodza ubrane te fajne na ktore sie zwraca uwage,wiec nie mowcie ,ze podkoszulek i trampki to stoj dla kobiety,mowie stanowcze nie nawet po zakupy nie chce tak widziec ubrasnej swojej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
hugollina Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 02.09.09, 07:28 a co cie to wszystko obchodzi??? dlaczego uwazasz, ze ty masz racje w swoim "kostiumiku"? czy tez tuniczkach? nie przyszło ci do glowy, ze dla wielu opisywany strój nie jest ani ładny, ani elegancki. u nas stroje normalne, takie semi causual. sama mialam na sobi czarne lniane spodnie, sandaly na plaskim obcasie, i bluzeczke/podkoszulek kremowy. wygladałam ok, wiekszość rodziców była tak ubrana. panowie, chyba na urlopach- spodnie i koszule, czasem marynarka, ale raczej nie garnitury. dzieci mlodsze bardziej elegancko, starsze widać, ze starsze i maja wole koszkule na zewnatrz, wlosy dlugie, krawaty szolne luzno, adidasy lub trampki. ale akceptowalnie i dla mnie, i dla szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
cinus1974 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 02.09.09, 18:57 jesli sandaly,adidasy i trampki sa eleganckie to chyba w roznych wymiarach zyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
pam_71 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 03.09.09, 12:03 Oj .. Ciężko ma ta Twoja kobieta Cinus .. jak jej nawet cenzurę w garderobie robisz Więcej luzu chłopie, bo Ci do 40 pompka siądzie Odpowiedz Link Zgłoś
pam_71 Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 03.09.09, 12:07 A ja tak trochę z innej beczki ... bo u nas zawsze na rozpoczęciu "wianuszek" rodziców za Dzieciakami do sal ciągnie W tym roku pociągnęłam za Młodą(II kl), bo nie chciałam Dużemu "obciachu" robić w IV już klasie ... ale okazało się, że coroczny tłumek "stałych" Mamuś też wpakował się do klasy Dużego ... hihi Jak długo Wy chadzałyście na Rozpoczęcie Roku z pociechami ? Pyt. wynika li tylko z czystej, babskiej ciekawości. Pozdrawiam już po .. Pam Odpowiedz Link Zgłoś
azile.oli Re: rozpoczęcie roku- jak ubrać siebie? 03.09.09, 12:17 Przyznam się, że chodziłam do końca podstawówki. Ale do klasy nie wchodziłam , oprócz 2 pierwszych lat. Natomiast były takie mamy, które wchodziły cały czas. Co ciekawe, przez dwa lata gimnazjum nigdy na rozpoczęciu nie pojawiali się rodzice. W tym roku szok (w określeniu moich dzieci)- przynajmniej połowa pierwszoklasistów przyszła z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś