Dodaj do ulubionych

Niezwykla przygoda to warsztat 192

29.05.11, 19:18
Zapomnialam dodac ktory to warsztat, przepraszam
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Niezwykla przygoda to warsztat 192 29.05.11, 19:25
      Ivano, to jeszcze skopiuję treść pytania do tego wątku, a tamten można wtedy usunąć:

Pytania Ivany:
      Kilka lat temu uczestniczylam w pewnej przygodzie.

1. Co zapoczatkowalo przygode?
      2. Jakiej sfery zycia dotyczy?
      3. Jaki kolor kojarzy mi sie z ta przygodą?
      4. Co lub kto jest glownym bohaterem przygody?
      5. Co to za przygoda?
      6. Jak ją wspominam?

Nie będzie łatwo ale trzymam mocno kciuki!!!
      • ivana Re: Niezwykla przygoda to warsztat 192 29.05.11, 19:26
        Ok Kito, dziekujęwink
      • andgie Re: Niezwykla przygoda to warsztat 192 29.05.11, 20:05
        Mam dzis chwile czasu, wiec odpowiadam szybko:

8 mieczy, Kaplanka, 9 kijow.
        Powodem byla czyjas upartosc, jakiejs kobiety, raczej starszej. Ktos sie znalazl w nietypowym, nowym dla siebie srodowisku i mial trudnosci z przystosowaniem sie. Wrecz chcial zrobic na zlosc.
        5 monet, Mag, Moc.
        Zdrowia, cielesnosci? Ukladow mesko-damskich. Mnie sie kojarzy materialnosc, cielesnosc.
        Pytania okolor sa tu rzadkie, ale zobaczymy.
        6 monet, wyciagnelam tylko jedna karte.
        Zielony, zloty, brazowy, kremowy.
        Papiez, Cesarzowa, Kochankowie. Same Wielkie Arkana.
        Nowozency wink Jakies piekne, romantyczne miejsca, rytualy.
        5. Co to za przygoda?
        7 kielichow, 2 kijow, 9 kielichow.
        Znowu wychodza mi zwiazki mesko-damskie. Uklady rodzinne. Moze Ivana byla swiadkiem, jak ktosokazywal drugiej osobie uczucia w sposob przesadzony wink?
        6. Jak ją wspominam?
        2 kielichow, 7 monet, 6 monet.
        Dosc dobrze. Z sympatia, ale analityczna. Mysle, ze Ivana solidaryzowala sie z glownymi bohaterami, choc jednoczesnie uwazala, ze mogli sie zachowac bardziej profesjonalnie.

Czekam na dalsze interpretacje i oczywiscie niedzielne rozwiazanie smile
        • ivana Re: Niezwykla przygoda to warsztat 192 29.05.11, 20:13
          Dziekuję Andgie...wink
          • kita32 interpretacja 04.06.11, 14:07
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/sDOsSeqMoTCeKBE8uB.jpg

Co zapoczątkowało przygodę? – Cesarzowa – czas dojrzał do działania. Może przygoda była zaplanowana i poprzedził ją jakiś trening lub przygotowania teoretyczne, a może przygoda była konsekwencją czegoś, co dojrzewało do tego, by zakończyć się tą przygodą.

Jakiej sfery życia dotyczyło? – 5 Mieczy odwrócona (o) – walki z trudnościami, pokonywania niebezpieczeństw, nabierania doświadczenia, dbanie o swoje lub czyjeś bezpieczeństwo. Mam skojarzenia ze szkołą przetrwania lub jakimś obozem o charakterze sportowo-rekreacyjnym. Odwrócenie karty kojarzy mi się z tym, że przyczyna „wejścia” w tą przygodę w jakiś sposób wiązała się z lękiem – lękiem przed czymś co zostało sobie wyobrażone, przed utratą formy lub nie poradzeniem sobie w jakiś sytuacjach – gdyby z jakąś trudną sytuacją kiedyś w życiu się spotkało.

Co to za przygoda – 7 Mieczy – nabieranie doświadczenia w trudnych warunkach, nauka radzenia sobie gdy czegoś jest za mało. Znowu mam skojarzenia ze szkołą przetrwania.

Energia – 9 Pucharów o – zabawa, ale nie beztroska – aktywny i niebezpieczny wypoczynek.

Łatwe – As Pucharów – łatwo było o emocje. Może rzecz działa się nad wodą?

Trudne – 4 Pucharów – za dużo emocji, do tego zmęczenie może aż do wyczerpania.

Jak Ivana wspomina tę przygodę – Świat o – ważny etap w życiu, ale było trudno (karta odwrócona).

Co/kto jest głównym bohaterem przygody – 2 Monet o – może para organizatorów, a może rower? A może konie, bo razem z jeźdźcem tworzą parę?

Jaki kolor kojarzy się Ivanie z tą przygodą? – Królowa Pucharów o – ciemny mroczny granat jak zachmurzone niebo, nastrój burzowy.

Mam skojarzenia z przygodą częściowo zorganizowaną – taką jak szkoła przetrwania, obóz konny lub jakiś o charakterze sportowym np. długi wyjazd rowerowy. Ale wszystkiego nie dało się przewidzieć – mogło być groźnie lub niebezpiecznie. Z czynników zewnętrznych mogła rozpętać się burza lub wylać rzeka po silnym deszczu. Sama przygoda była poprzedzona jakimiś przygotowaniami.

Ciekawa jestem wink
            • ivana Re: interpretacja 04.06.11, 14:28
              Bardzo dziekuje Kitowink
              • kita32 co się dzieje? 04.06.11, 22:59
                Co się dzieje, że tak mało osób bierze udział w warsztatach? Znudziły się? Od czego to zależy, czy ludzie biorą udział, czy nie? Od pogody?

Temat tego warsztatu jest bardzo ciekawy, wciągający..

Mam nadzieję, że jeszcze parę lub kilka osób dołączy...
      • liri-th moje karty 05.06.11, 10:00
        1-Sprawiedliwość+As buław
        2-Paź Monet+Umiarkowanie
        3-Słońce
        4-8 buław+Koło
        5-9 pentakli+9 mieczy+Król Mieczy
        6-Król Monet+2 monety
        Dawno nie brałam udziału w warsztatach, wyszłam calkiem z wprawy,więc wybaczcie mi jeśli napiszę same głupotkiwink
        Wydaje mi się,że początek przygody miał miejsce gdy Ivana zapisała sie do jakiegoś klubu sportowego,może strzelnica, może jakieś sztuki walki,chociaż bardziej skłaniam się ku czemuś co kojarzy się z rzutami do celu,ewentualnie strzałami.Przy tym trzeba coś dobrze wymierzyćnp.odległość(golf, koszykówka,rzutki, paintball)Kolor który się Ivanie kojarzy to złoty, żółty,więc być może przygoda miala miejsce latem, lub po prostu było słonecznie,aż za bardzo,bo możliwe,że dosłownie Słońce ją oślepiło przez co nie trafiła w cel.Bohater przygody to jakaś rzecz- tarcza strzelnicza,kosz itp.Z kartami które wylosowałam kojarzy mi sie karuzela i telefon,ale to jakoś nie pasuje do całokształtu interpretacji.
        Wspomnienia Ivany sa nawet pozytywne,chyba cieszy się że przygoda,która mogła się kończyć niefortunnie skonczyła sie całkiem pozytywnie.
        • ivana Re: moje karty 05.06.11, 11:06
          Bardzo dziekuje Liri-th
      • ivana Re: Rozwiazanie 05.06.11, 17:58

5. Co to za przygoda?
        6. Jak ją wspominam

Ad.1 Przygode rozpoczal wyslany przeze mnie smswink Wyslalam sms w ciemno wymyslajac numer. W smsie wpisalam flirtujaca wiadomosc. Chcialam zobaczyc do kogo trafi i jak ten ktos zareaguje. W tym czasie bardzo potrzebowalam adoracji ze strony mezczyzn (dobrze ze ten etap mam juz za sobawink

Ad.2 To zdarzenie dotyczylo sfery emocjonalnej, uczuciowej...

Ad.3 Kolor przygody to czerwony. wink Na sms odpisal mi mezczyzna ktory przyjechal do mnie czerwonym samochodemwink

Ad.4 Glownym bohaterem jest...czerwone ferrari. Mezczyzna okazal sie kierowca rajdowym, Polakiem, na dodatek, ktory pracowal na torach we Wloszech. Bylam w szoku. Przyjechal specjalnie do mego miasta z Wloch aby spedzic zde mna wieczor przy kawie.

Ad.5 Ta przygoda to przejazdzka noca ferrari po moim miescie. Szkoda ze nie mialam aparatu bo do dzisiaj mam wrazenie ze to jakis senwink

Ad.6 Wspominam ja jak niezwykla basniowa przygode, ktora do tej pory tkwila ukryta w moich wspomnieniach....wspaniale emocje..niezapomniane...po przejazdzce mezczyzna wyjechal, zniknal w oddali jak rycerz na swoim rumaku....
        • ivana Re:do Andgie 05.06.11, 18:01

8 mieczy, Kaplanka, 9 kijow.
          Powodem byla czyjas upartosc, jakiejs kobiety, raczej starszej. Ktos sie znalazl w nietypowym, nowym dla siebie srodowisku i mial trudnosci z przystosowaniem sie. Wrecz chcial zrobic na zlosc.

to nie raczej
          5 monet, Mag, Moc.
          Zdrowia, cielesnosci? Ukladow mesko-damskich. Mnie sie kojarzy materialnosc, cielesnosc.

Jak najbardziej uklady damsko-meskie 1 p.

Pytania okolor sa tu rzadkie, ale zobaczymy.
          6 monet, wyciagnelam tylko jedna karte.
          Zielony, zloty, brazowy, kremowy.

Kolor czerwony

Papiez, Cesarzowa, Kochankowie. Same Wielkie Arkana.
          Nowozency wink Jakies piekne, romantyczne miejsca, rytualy.

Niestety to nie to

5. Co to za przygoda?
          7 kielichow, 2 kijow, 9 kielichow.
          Znowu wychodza mi zwiazki mesko-damskie. Uklady rodzinne. Moze Ivana byla swiadkiem, jak ktosokazywal drugiej osobie uczucia w sposob przesadzony wink?

smile No przyazd faceta Ferrari do mego miasta jest chyba troszke szalone 1 p.

6. Jak ją wspominam?
          2 kielichow, 7 monet, 6 monet.
          Dosc dobrze. Z sympatia, ale analityczna. Mysle, ze Ivana solidaryzowala sie z glownymi bohaterami, choc jednoczesnie uwazala, ze mogli sie zachowac bardziej profesjonalnie.

Wspominam cudownie. 0.5p

Razem 2.5 p. wink

• ivana Re:do Andgie 05.06.11, 18:02
            Wydaje mi się,że początek przygody miał miejsce gdy Ivana zapisała sie do jakiegoś klubu sportowego,może strzelnica, może jakieś sztuki walki,chociaż bardziej skłaniam się ku czemuś co kojarzy się z rzutami do celu,ewentualnie strzałami.Przy tym trzeba coś dobrze wymierzyćnp.odległość(golf, koszykówka,rzutki, paintball)Kolor który się Ivanie kojarzy to złoty, żółty,więc być może przygoda miala miejsce latem, lub po prostu było słonecznie,aż za bardzo,bo możliwe,że dosłownie Słońce ją oślepiło przez co nie trafiła w cel.Bohater przygody to jakaś rzecz- tarcza strzelnicza,kosz itp.Z kartami które wylosowałam kojarzy mi sie karuzela i telefon,ale to jakoś nie pasuje do całokształtu interpretacji.
            Wspomnienia Ivany sa nawet pozytywne,chyba cieszy się że przygoda,która mogła się kończyć niefortunnie skonczyła sie całkiem pozytywnie.

Telefon jest wazny bo wyslalam sms 1 p.
            Klimat sportowy jak najbardziej bo Ferrari jest samochodem wyscigowym 0.5 p

Razem 1.5 p Calkiem niezle jak na interpretacje po dlugiej przerwiewink
            • ivana sorry 05.06.11, 18:03
              To byla odp. dla Liri-th
              • ivana Re: Do interpretacji Kity- Zwycięzca! 05.06.11, 18:10

Co to za przygoda – 7 Mieczy – nabieranie doświadczenia w trudnych warunkach, nauka radzenia sobie gdy czegoś jest za mało. Znowu mam skojarzenia ze szkołą przetrwania.

Energia – 9 Pucharów o – zabawa, ale nie beztroska – aktywny i niebezpieczny wypoczynek.

Tak, jazda podnosila adrenaline....balam sie ale jednoczesnie bylam szczesliwa 1 p.

Łatwe – As Pucharów – łatwo było o emocje. Może rzecz działa się nad wodą?

Trudne – 4 Pucharów – za dużo emocji, do tego zmęczenie może aż do wyczerpania.

Tak, bylo za duzo emocji jak dla mniewink 1p.

Jak Ivana wspomina tę przygodę – Świat o – ważny etap w życiu, ale było trudno (karta odwrócona).

Wspominam najpiekniej jak umiem...to nie byl etap...

Co/kto jest głównym bohaterem przygody – 2 Monet o – może para organizatorów, a może rower? A może konie, bo razem z jeźdźcem tworzą parę?

Cudownie, glownym bohaterem przygody bylo Ferrari i oczywiscie jego kierowca 1 p.

Jaki kolor kojarzy się Ivanie z tą przygodą? – Królowa Pucharów o – ciemny mroczny granat jak zachmurzone niebo, nastrój burzowy.

Kolor czerwony.

Mam skojarzenia z przygodą częściowo zorganizowaną – taką jak szkoła przetrwania, obóz konny lub jakiś o charakterze sportowym np. długi wyjazd rowerowy. Ale wszystkiego nie dało się przewidzieć – mogło być groźnie lub niebezpiecznie. Z czynników zewnętrznych mogła rozpętać się burza lub wylać rzeka po silnym deszczu. Sama przygoda była poprzedzona jakimiś przygotowaniami.

Super. Wyjazd wyjazd ale nie rowerowy i faktycznie chwilami bylo niebezpiecznie, szczegolnie na naszych drogach, nieprzystosowanych do niskiego podwoziawink 1 p.

4 punktywink Gratuluje kolejnego sukcesu Kito. Fajnie ze odwracasz w koncu karty . Mam nadzieje ze jest chociaz ulamek w tym mojej zaslugiwink
                • kita32 Re: Do interpretacji Kity- Zwycięzca! 05.06.11, 18:18
                  O rety, wygrałam??? Aż przeliczyłam jeszcze raz punkty, czy się nie pomyliłaś, Ivano. Ale faktycznie, wyszło 4.

Przygoda niesamowita, jak z innego świata!
                  • ivana Re: Do interpretacji Kity- Zwycięzca! 05.06.11, 18:21
                    Takich przygod z innego wymiaru troszke w moim zyciu bylowink
                    • kita32 Re: Do interpretacji Kity- Zwycięzca! 05.06.11, 18:49
                      Historia tak niesamowita, że aż kilka razy przeczytałam w kółko całą tą historię i to co odpowiadałyśmy, jakie karty ją opisywały smile

Co do tego, że zaczęłam stosować karty odwrócone - to z jednej strony faktycznie zauważyłam na warsztatach, że osoby które odwracają karty bardziej wyczuwają różne niuanse, i można mniej kart wyciągać. A z drugiej strony niedawno kuzynka przysłała mi wycięte z Gwiazdy Mówią teksty Marii Bigoszewskiej (bardzo je lubię) i uświadomiłam sobie, że ona (Maria B) dzięki temu, że odwraca karty, uzyskuje b. dużo informacji od razu z jednej karty.

No i tak postanowiłam spróbować, ale po wyciągnięciu karty odwróconej przyglądam jej się najpierw w pozycji prostej, a potem odkładam odwróconą. Myślę, że karty proste bardziej pasują "wzrokowcom", którzy patrzą na cały układ kart jak na obraz i ten obraz przemawia. A karty odwrócone mogą bardziej pasować osobom, które więcej myślą nad znaczeniem kart niż koncentrują się nad obrazem, który widzą.
                      • ivana Re: Do interpretacji Kity- Zwycięzca! 05.06.11, 19:36
                        Kito wczesniej tez nie odwracalam ale teraz juz nie zrezygnuje z odwracania. Bardziej czuje karty i wiecej wtedy widze. Twoje uwagi sa sluszne. Tez sie do nich przychylam i pod nimi podpisuje. A jesli chodzi o kolor to wyciagnelas idealna karte. Krolowa Pucharow to emocje, wiec kolor czerwony jak najbardziej moze tu sie kojarzyc.
        • kita32 Re: Rozwiazanie 05.06.11, 18:06
          Niesamowita historia smile
          • liri-th Re: Rozwiazanie 05.06.11, 21:30
            Kito,Gratuluję serdeczniesmile
            • kita32 Re: Rozwiazanie 05.06.11, 23:31
              Dzięki smile
        • andgie Re: Rozwiazanie 06.06.11, 22:17
          Gratulacje dla zwyciezcy!
          • kita32 Re: Rozwiazanie 07.06.11, 07:54
            Dzięki,
            Tobie też, Andgie, gratuluję - bardzo podobała mi się Twoja interpretacja smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka