Dodaj do ulubionych

warsztat 211

09.10.11, 20:41
witam w dniu wyborów, właśnie wróciłam do domu po oddaniu swojego głosu smile

moje pytanie też będzie związane z wyjazdem. na studiach, w roku 2006 pojechałam z wykładowcami i małą grupą na objazd naukowy.
1. do jakiego kraju pojechaliśmy? czy tam byłam kiedykolwiek wcześniej i później?
2. jaka była dla mnie główna atrakcja tego wyjazdu? podpowiadam, że nienaukowa.
3. czy byłam zadowolona z wyjazdu, czy dobrze go wspominam?
4. tradycyjne pytanie, jaka niespodzianka się tam wydarzyła dla mnie?

pozdrawiam Was serdecznie i do usłyszenia! big_grin
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: warsztat 211 09.10.11, 22:20
      Świetny temat smile
      • kita32 Re: warsztat 211 14.10.11, 21:22
        Zwykle w piątki piszę interpretacje, ale tym razem napiszę w sobotę.
        • helgeyaska Re: warsztat 211 15.10.11, 17:15
          w tym tygodniu cicho coś na morzu... wink
          • kita32 już piszę... 15.10.11, 18:09

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/WPtgS0r7Gv1PvWQFKB.jpg
            Kraj (ogólnie, coś charakterystycznego) – Wieża (-). 3 Pucharów – kraj niebezpieczny lub niedostępny – może o trudnym górskim klimacie (lub trudno tam dostać wizę), ale z życzliwymi, gościnnymi ludźmi, którzy lubią świętować każdą okazję. Wieża odwrócona charakteryzująca kraj może oznaczać również, że kraj ten w porównaniu z dawną świetnością teraz jest w ruinie lub jego wartością są zrujnowane budowle. Mam skojarzenia z Egiptem lub Grecją. 3 Pucharów może również oznaczać, że kraj ten słynie z winnic i win – Grecja by pasowała, ale mam wrażenie, ze to jednak bardziej egzotyczny kraj.
            Czy Helgeyaska była tam kiedyś – wcześniej czy później?- Królowa Kijów (-). Karta odwrócona, więc nie, ale Królowa Kijów kojarzy mi się ze staraniami, aby wyjechać lub chociażby poznać ten kraj.

Główna atrakcja (ogólnie, coś charakterystycznego) – 3 Mieczy, 6 Monet (-). Odczucia Helgeyaski (na nią) – Księżyc. Może jakieś niebezpieczeństwa dzikiej przyrody? Może konieczność jakiś szczepień ochronnych (Miecze) lub zabezpieczania się przed owadami, konieczność uważania na węże lub spadające kamienie ze zboczy gór? Ale trudno to nazwać atrakcją... No nie wiem. Wydaje mi się, że ta atrakcja jest jakoś związana z dziką przyrodą i połączona jest z koniecznością uważania, czujności.

Niespodzianka dla Helgi – Głupiec, 6 Kijów. Coś udało się Helgeyasce osiągnąć, mimo iż nie miała odpowiedniego przygotowania. Może odkryła coś, co przeoczyła kadra naukowa? Mogło też przydarzyć się jakieś nieporozumienie, które jednak zakończyło się pomyślnie.

Jakie wspomnienia – As Monet (-) – Helgeyaska wyniosła coś trwałego, ma jakieś pamiątki po tej wyprawie. As Monet może oznaczać również ciążę. Może Helgeyaska spontanicznie (Głupiec) wdała się w jakiś romans, który zakończył się trwałym związkiem (6 Kijów)? Och, fantazjuję...

Ogólnie muszę powiedzieć, że karty jakie wyciągnęłam są dla mnie trudne i piszę interpretację jakoś bez przekonania.
            • helgeyaska Re: już piszę... 15.10.11, 18:42
              Kita, niezłe karty, niektóre nawet mnie zaskoczyły wink ale fakt, interpretacja może być trudna...
              dzięki za interpretację, buziak! smile

mam nadzieję, że ktoś jeszcze napisze swoją wizję smile
              • kita32 Re: już piszę... 16.10.11, 11:02
                > mam nadzieję, że ktoś jeszcze napisze swoją wizję smile

...och, na pewno! Ale jakby nie, to trzeba będzie przedłużyć warsztaty o tydzień. Ale do 18-ej jeszcze 7 godzin.
                • ivana Re: już piszę... 16.10.11, 12:35
                  1.Do jakiego kraju pojechaliscie?
                  4 Puchary
                  Kraj na poludniu Europy, nad woda, o wielkiej tradycji i starej kulturze, kraj ktory kiedys byl potęgą, moze chodzi o Wlochy lub Hiszpanie albo Turcje?
                  2.Czy Helge tam byla kiedykolwiek wczesniej lub pozniej?
                  As Denarow(-) Kolo Fortuny(-)
                  Byla tam Helge pozniej ale to juz nie bylo to samo. Chciala znowu poczuc te atmosfere jaka byla na objezdzie ale to juz nie bylo to samo.
                  3.Jaka byla głowna atrakcja tego wyjazdu?
                  Rycerz Denarow, 3 Bulawy(-), 9 Bulaw(-)
                  Glowna atrakcja bylo miejsce zakwaterowania. Moze nocowali w jakims zamku obronnym, lub z tego miejsca roztaczaly sie przepiekne widoki?
                  4.Czy byla Helge zadowolona z wyjazdu?
                  7 Pucharow
                  Wyjazd byl spelnieniem jej marzen
                  5.Jaka niespodzianka wydarzyla sie tam dla Helge?
                  Helge zostala przez kogos ugoszczona, zaproszona na spotkanie. To byl ktos znaczacy i wazny. Moze rozmawiala z jakas glowa krolewskiego rodu albo czlonkiem jakiejs arystokratycznej rodziny, ktora odegrala wazna role w historii tego panstwa? Helge dostala jakis prezent.

To tyle ode mniewink
                  Buziak z Olsztyna
                  • ivana Re: już piszę... 16.10.11, 12:37
                    Upss do punktu ostatniego sa karty
                    6 Denarow , Pustelnik(-) Cesarz(-)

Sorrki
            • andgie Re: już piszę... 16.10.11, 17:03
              Kito, najpierw postawilam karty a dopiero potem przeczytalam Twoja interpretacje. Mamy duzo podobnych kart i spostrzezen. Ciekawa jestem rozwiazania.
              • kita32 Re: już piszę... 16.10.11, 17:48
                Ciekawa jestem rozwiazania.

...Och, ja też smile
    • andgie Re: warsztat 211 16.10.11, 16:59
      Witam!

1. Do jakiego kraju pojechala Helga? czy tam byla kiedykolwiek wcześniej i później?
      Diabel, rycerz monet, 10 pucharow. Wypadlami tez Wieza.
      Bardzo zniszczonego, skojarzyly mi sie ruiny. Moze chodzilo ojakies badania archeologiczne? Mysle, ze to cieply kraj, moze srodziemnomorski, obstawiam Grecje lub Egipt.
      Czy Helga byla tam wczesniej?
      7 kijow. Tak.
      Czy potem?
      Sprawiedliwosc. Tak.
      Zauwazylam, ze, jak dotad, wszyskie karty sa w pozycji prostej. Sugeruje to , ze wyjazd byl udany.
      2. Jaka była dla Niej główna atrakcja tego wyjazdu?
      Od. Moc, od. Wisielec, od. 6 kijow.
      Pokazy walk? Warsztaty jogi czy cos w tym stylu?
      3. Czy byla zadowolona z wyjazdu? Czy dobrze go wspomina?
      Od. Mag, od. 10 monet, od. Wisielec.
      Mysle, ze tak, choc... troche brakowalo pieniedzy.
      4. Jaka niespodzianka tam Ja spotkala?
      Rycerz kielichow, od. Krol kijow,Glupiec.
      Jakis przystojny kolega ze studiow zabral Ja na krotka wycieczke? Nie wiem, tu mam trudnosc.
      Czekam na rozwiazanie.
    • helgeyaska rozwiązanie 16.10.11, 18:07
      cześć Dziewczyny! big_grin

1. Niemcy, nigdy przedtem ani potem tam nie byłam, ale chciałabym jeszcze pojechać.
      2. główną atrakcją był ogromny ogród różany, gdzie włóczyliśmy się wieczorami, pijąc wino i dyskutując, upajając się kwiatami, które były przepiękne i w te majowe noce pachniały jak raj smile
      3. byłam zachwycona, przywiozłam trochę zdjęć i w zasadzie żadnych innych pamiątek. mam piękne wspomnienia i tęsknię do tych chwil...
      4. mój dobry kolega ze studiów podczas jednego z tych wieczorów powiedział o mnie dużo miłych rzeczy i cmoknął w policzek. niespodzianka polegała bardziej na tym, że on był bardzo nieśmiały i to musiało kosztować sporo energii wink poza tym ja zupełnie nie byłam przygotowana na gesty tego typu, bo choć zazwyczaj wyczuwam, kiedy coś z chłopakami jest na rzeczy, to tym razem było to totalne zaskoczenie. oczywiście nic dalej z tego nie wynikło, po prostu jesteśmy i byliśmy dobrymi znajomymi i nic więcej.
      • helgeyaska interpretacja Kity: 16.10.11, 18:09
        Kraj (ogólnie, coś charakterystycznego) – Wieża (-). 3 Pucharów – kraj niebezpieczny lub niedostępny – może o trudnym górskim klimacie (lub trudno tam dostać wizę), ale z życzliwymi, gościnnymi ludźmi, którzy lubią świętować każdą okazję. Wieża odwrócona charakteryzująca kraj może oznaczać również, że kraj ten w porównaniu z dawną świetnością teraz jest w ruinie lub jego wartością są zrujnowane budowle. Mam skojarzenia z Egiptem lub Grecją. 3 Pucharów może również oznaczać, że kraj ten słynie z winnic i win – Grecja by pasowała, ale mam wrażenie, ze to jednak bardziej egzotyczny kraj.

pokazała Ci się odwrócona wieża, może dlatego, że my pojechaliśmy dosłownie ruiny oglądać wink w sensie pozostałości rzymskie i innych dawnych ludów... 3 puchary i Niemcy - to chyba tylko Oktoberfest big_grin ale ta życzliwość również, bardzo mili ludzie, uprzejmi i cierpliwi.

Czy Helgeyaska była tam kiedyś – wcześniej czy później?- Królowa Kijów (-). Karta odwrócona, więc nie, ale Królowa Kijów kojarzy mi się ze staraniami, aby wyjechać lub chociażby poznać ten kraj.

tu 100% smile

Główna atrakcja (ogólnie, coś charakterystycznego) – 3 Mieczy, 6 Monet (-). Odczucia Helgeyaski (na nią) – Księżyc. Może jakieś niebezpieczeństwa dzikiej przyrody? Może konieczność jakiś szczepień ochronnych (Miecze) lub zabezpieczania się przed owadami, konieczność uważania na węże lub spadające kamienie ze zboczy gór? Ale trudno to nazwać atrakcją... No nie wiem. Wydaje mi się, że ta atrakcja jest jakoś związana z dziką przyrodą i połączona jest z koniecznością uważania, czujności.

jak te karty przypiąć do różanego ogrodu nie wiem wink i na pewno nie było by to moje skojarzenie. jednak zgadłaś, jak najbardziej miało to związek z przyrodą. księżyc pasuje chyba tylko w takim "romantycznym" wydaniu, że wszystko jest takie czarowne.

Niespodzianka dla Helgi – Głupiec, 6 Kijów. Coś udało się Helgeyasce osiągnąć, mimo iż nie miała odpowiedniego przygotowania. Może odkryła coś, co przeoczyła kadra naukowa? Mogło też przydarzyć się jakieś nieporozumienie, które jednak zakończyło się pomyślnie.

głupiec zatriumfował, mówiąc w skrócie, skradł buziaka wink

Jakie wspomnienia – As Monet (-) – Helgeyaska wyniosła coś trwałego, ma jakieś pamiątki po tej wyprawie. As Monet może oznaczać również ciążę. Może Helgeyaska spontanicznie (Głupiec) wdała się w jakiś romans, który zakończył się trwałym związkiem (6 Kijów)? Och, fantazjuję...

pamiątek prócz zdjęć nie mam, ale za to wspomnienia - magiczne.

Ogólnie muszę powiedzieć, że karty jakie wyciągnęłam są dla mnie trudne i piszę interpretację jakoś bez przekonania.

trudne karty do diagnozy a jednak i tak udało Ci się kilka rzeczy wychwycić. najbardziej mnie zadziwiły te 3 miecze, od teraz będę je z różami kojarzyć - może też przez to, że róża idealnie pasowałaby do obrazka z talii RW, tworząc niezbyt wymyślny wzór tatuażu big_grin
        • helgeyaska interpretacja Ivany: 16.10.11, 18:09
          1.Do jakiego kraju pojechaliscie?
          4 Puchary
          Kraj na poludniu Europy, nad woda, o wielkiej tradycji i starej kulturze, kraj ktory kiedys byl potęgą, moze chodzi o Wlochy lub Hiszpanie albo Turcje?

opis, prócz południa, się zgadza, w końcu kiedyś było to mocarstwo.

2.Czy Helge tam byla kiedykolwiek wczesniej lub pozniej?
          As Denarow(-) Kolo Fortuny(-)

Byla tam Helge pozniej ale to juz nie bylo to samo. Chciala znowu poczuc te atmosfere jaka byla na objezdzie ale to juz nie bylo to samo.

nie byłam tam wcześniej ani później, choć chciałabym...

3.Jaka byla głowna atrakcja tego wyjazdu?
          Rycerz Denarow, 3 Bulawy(-), 9 Bulaw(-)

Glowna atrakcja bylo miejsce zakwaterowania. Moze nocowali w jakims zamku obronnym, lub z tego miejsca roztaczaly sie przepiekne widoki?

tu całkiem blisko, piękne widoki były jak najbardziej smile
          ale tak jak u Kity, nie mam pojęcia jak tu dopasować to do ogrodu, może jeszcze 3 buławy by się dało, ale reszta? nie mam pomysłu wink

4.Czy byla Helge zadowolona z wyjazdu?
          7 Pucharow
          Wyjazd byl spelnieniem jej marzen

tak jest, 100% big_grin

5.Jaka niespodzianka wydarzyla sie tam dla Helge?

6 Denarow , Pustelnik(-) Cesarz(-)

Helge zostala przez kogos ugoszczona, zaproszona na spotkanie. To byl ktos znaczacy i wazny. Moze rozmawiala z jakas glowa krolewskiego rodu albo czlonkiem jakiejs arystokratycznej rodziny, ktora odegrala wazna role w historii tego panstwa? Helge dostala jakis prezent.

hehehe, chyba możemy powiedzieć, że to był prezent big_grin
          kolega bardziej pasuje pod pustelnika, może miał wtedy chęć zostać cesarzem? wink
          • helgeyaska interpretacja Andgie: 16.10.11, 18:10
            1. Do jakiego kraju pojechala Helga? czy tam byla kiedykolwiek wcześniej i później?

Diabel, rycerz monet, 10 pucharow. Wypadlami tez Wieza.
            Bardzo zniszczonego, skojarzyly mi sie ruiny. Moze chodzilo ojakies badania archeologiczne? Mysle, ze to cieply kraj, moze srodziemnomorski, obstawiam Grecje lub Egipt.

generalnie tak, zwiedzaliśmy pozostałości starożytne, także wieża super pasuje.

Czy Helga byla tam wczesniej?
            7 kijow. Tak.
            Czy potem?
            Sprawiedliwosc. Tak.
            Zauwazylam, ze, jak dotad, wszyskie karty sa w pozycji prostej. Sugeruje to , ze wyjazd byl udany.

wyjazd super udany, ale nigdy wcześniej ani później tam nie byłam.

2. Jaka była dla Niej główna atrakcja tego wyjazdu?

Od. Moc, od. Wisielec, od. 6 kijow.
            Pokazy walk? Warsztaty jogi czy cos w tym stylu?

ogród różany to ewentualnie wisielec, czyli taki relaks, odpoczynek. z resztą miałabym problem by dopasować, ale to samo jest u Dziewczyn wink

3. Czy byla zadowolona z wyjazdu? Czy dobrze go wspomina?

Od. Mag, od. 10 monet, od. Wisielec.
            Mysle, ze tak, choc... troche brakowalo pieniedzy.

wszystkie karty odwrócone... hmm. byłam bardzo zadowolona, wręcz zachwycona. nie wydałam praktycznie nic, ponieważ nasza profesorka załatwiła na wszystko dofinansowanie, że musieliśmy wziąć tylko kieszonkowe dla siebie na pamiątki.

4. Jaka niespodzianka tam Ja spotkala?

Rycerz kielichow, od. Krol kijow,Glupiec.

Jakis przystojny kolega ze studiow zabral Ja na krotka wycieczke? Nie wiem, tu mam trudnosc.

kolegę trudno nazwać przystojnym, ale... na pewno jest to dżentelmen jakich mało. myślę, że Twoje karty najlepiej oddają tą sytuację, on chciał być właśnie taki rycerski, romantyczny, tylko w czynach to nie jest jego typowe zachowanie - stąd może król kijów odwrócony. i jak to głupiec, zrobił swoje i poszedł dalej big_grin
      • helgeyaska and the winner is: 16.10.11, 18:18
        Każda z Was dołożyła swoje puzzle do tej układanki, ogólnie miałabym problem, żeby wybrać zwycięzcę, więc posłużę się kartami:

Kita: paź denarów
        Ivana: 8 denarów
        Andgie: koło fortuny

także dla mnie ewidentnie to Andgie powinna zadać następną zagadkę, wedle kart, ale gratuluję Wam wszystkim, bo zagadka była trudna smile dziękuję Wam za współudział i dobrą zabawę i do usłyszenia w kolejnym warsztacie! Buziaki! big_grin
        • sarna71 Re: and the winner is: 16.10.11, 18:22
          Gratuluje Andgie wygranej, Kito dzieki za wspoludzial a Heldze za mily warsztat.A koledze trzeba bylo oddac buziaka i zobaczyc jego mine jak zaczerwienilby sie jak ta rozawink
          • sarna71 Re: and the winner is: 16.10.11, 18:25
            Sarna to Ivankawink
            • kita32 Re: and the winner is: 16.10.11, 18:34
              Domyśliłam się smile
        • kita32 Re: and the winner is: 16.10.11, 18:23
          Świetna historia smile. Lubię czytać odpowiedzi do warsztatów smile

Andgie, gratulacje!!!

Warsztat nie był prosty. Wszystkie z nas miały i trafienia i nietrafienia. Cieszę się, że udało mi się trochę trafić, mimo iż czułam się bardzo niepewnie. Też będę pamiętać, że 3 Miecze to mogą być róże smile.
        • andgie Re: and the winner is: 16.10.11, 18:24
          Dzieki wielkie, bardzo sie ciesze smile Dziekuje wszystkim uczestniczkom smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka