Dodaj do ulubionych

Warsztat 230 - dwa wydarzenia

23.02.12, 01:00
Witam!
W maju 2007 roku wydarzyly sie w moim zyciu rownolegle dwa wazne wydarzenia, ktore mialy ogromny wplyw na moje obecne zycie. Pierwszego sie troche spodziewalam ale drugie bylo dla mnie totalnym zaskoczeniem.

1. Co to bylo za pierwsze wydarzenie?
2. Co to bylo za drugie wydarzenie?
3. Czy pierwsze wydarzenie mnie ucieszylo czy zmartwilo?
4. To samo z drugim wydarzeniem, czy mnie zmartwilo czy ucieszylo?

Mam nadzieje, ze nie bedzie to dla Was za skomplikowane. Zycze milej zabawy i trafnych odpowiedzi.
Aha a czy rozwiazanie jak zwykle w niedziele?
Obserwuj wątek
    • ivana Re: Warsztat 230 - dwa wydarzenia 23.02.12, 10:30
      Bardzo ciekawy warsztatwink
      Na pewno do niedzieli napiszewink
      • greenwenus Re: Warsztat 230 - dwa wydarzenia 23.02.12, 12:03
        W takim razie czekam!!
        • kita32 Re: Warsztat 230 - dwa wydarzenia 23.02.12, 13:42
          Ja też do niedzieli zdążę, bo jutro będę miała czas.
          Ciekawy temat smile
          • olkacool Na pierwszy strzał 24.02.12, 18:36
            Trochę mi się zapomniało o warsztacie.. ale jestem ;P

mam nadzieję, że trafię choć w odrobinkę....

Wydarzenie1
            przełożenie 7 Buław Głupiec Wieża

1. Co to było za pierwsze wydarzenie?
            Kto (brał udział) Królowa Kielichów Świat
            ty jako główna bohaterka i ewentualnie ludzie bliscy sercu np. mąż, partner, rodzice..

Jak (to przebiegało) Rycerz Kielichów 10 Mieczy .. coś oczekiwanego, aktywnego.. może mającego związek z wodą lub uczuciami.. ewentualnie mężczyzną, być może nieco boleśnie.. (z porodem się kojarzy)

Gdzie (to było) – 9 Monet 5 Kielichów
            – oddział dla kobiet, porodówka? .. miejsce w którym są emocje maxymalnie podkręcone i pot i łzy..

Z kim (miało związek) Wieża 6 Kielichów – z dzieckiem??? Z rodziną z domownikami z bliskimi znanymi od lat..

Czy pierwsze wydarzenie mnie ucieszyło czy zmartwiło? 8 Buław Głupiec ucieszyło smile

Wydarzenie 1: narodziny, poczęcie, ślub lub zaręczyny, przyjazd lub wyjazd faceta, dostanie się na studia.. dostanie dyplomu lub pracy/stażu

Wydarzenie2

przełożenie 4 Miecze 7 Buław Pustelnik
            Tu mi się szpital kojarzy, walka z chorobą, wycięcie czegoś.. nawet „odejście”...

Kto 10 Buław As Kielichów Ty i ktoś Ci bardzo bliski (zapewne więzy krwi Was łączą)

Jak Mag Kapłan Mag mi się z przemową kojarzy, Kapłan z tradycją.. obie karty z nauką..

Gdzie Śmierć 7 Kielichów miejsce ciche, spokojne, może uduchowione ?

Z kim – pusta 6 Buław rodzina, najbliżsi byli obok, ewentualnie ludzie którzy chcieli tego co Ty, mieliście wspólny cel

To samo z drugim wydarzeniem, czy mnie zmartwiło czy ucieszyło As Mieczy 4 Kielichy zasmuciło, w tych kartach widzę refleksję..

Wydarzenie 2: kojarzy mi się chorobą, odejściem kogoś.. rozstaniem, śmierć nawet.. ewentualnie coś z nauką

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi innych...
            • greenwenus Re: Na pierwszy strzał 24.02.12, 20:18
              Dziekuje za pierwsza interpretacje.
              Nawet nie pomyslalam, ze tak milo bedzie sie czytac cos na swoj temat.
              • liri-th Re: Na drugi strzał 25.02.12, 11:12

Wydarzenie nr 1:
                Rycerz Monet, 8 mieczy, siła
                Reakcja, stopien zadowolenia: 9 monet
                Zadowolona byłaś bardzosmile doceniona lub dumna z siebie.Wydaje mi sie,że może wyzwoliłaś sie spod czyjegoś wpływu, zerwałaś niekorzystną znajomość lub przeciwnie usidliłaś kogoś, zamieniłaś przyjaciela w kochanka, wkroczyłaś w nowy wymiar znajomość z kimś zkim się przyjaźniłaś od dawna.Jeszcze mam taką myśl że komuś pomogłaś w kłopocie, wyplątać się z nieciekawej sytuacji.
                Wydarzenie nr 2
                As monet, wisielec, 3 kielichy
                reakcja , stopien zadowolenia : 5 kielichów
                To co sie tu wydarzyło na pewno Cie nie ucieszyło. czułaś zal, rozczarowanie.Zapewne chodzi tu o jakąś imprezę, ; wesele, przyjęcie, spotkanie towarzyskie.Wisielec sugeruje że nastąpiło coś czego sie niespodziewałaś, sytuacja wyglądała inaczej niż w zamierzeniach; możliwe że był problem z terminem, coś sie przeciagnęło lub ktoś odwołał imprezę czy swój przyjazd.Z jakiś powodów nawet impreza została odwołana.
                Nie wiem co tam namąciłam,ale może w coś utrafiłamwink
                • greenwenus Re: Na drugi strzał 25.02.12, 13:41
                  Dziekuje za interpretacje!
                  I czekam na kolejne!
                  • kita32 Na trzeci strzał 25.02.12, 17:58
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/LNnoKnwmTybQVL8F1B.jpg

Z lewej – pierwsze wydarzenie: 7 Pucharów; dziedzina życia – Rycerz Kijów (-); element zaskoczenia/przewidywania – As Monet; samopoczucie – Sprawiedliwość (-).

Wydarzenie I-e dotyczyło albo marzeń, albo wyobrażenia sobie czegoś. Dotyczyło działalności – może pracy, może aktywnego wypoczynku lub tylko wyjazdu. Coś nie grało w sprawach finansowych lub w dotrzymaniu umowy. Prawdopodobnie zakończyło się przekazaniem sprawy do sądu.
                    Może Greenwenus nie dostała umówionej zapłaty za swoją pracę, może wyjechała z Biura Podróży, które zostawiło klientów „na lodzie”, a może coś wymarzone okazało się wielkim problemem.
                    Postanowiłam dobrać jeszcze jedną kartę – dlaczego to wydarzenie miał ogromny wpływ na obecne życie Greenwenus? - 10 Mieczy… Ta sprawa jeszcze się ciągnie i Greenwenus jest już nią totalnie zmęczona…

Wydarzenie II-ie (rozkład z prawej): wydarzenie – 8 Monet (-); dziedzina życia – 4 Mieczy; element zaskoczenia – 7 Monet (-); samopoczucie – Kochankowie.

Pierwsze skojarzenie: po bardzo długim okresie narzeczeństwa nagle partner oświadczył się Greenwenus, albo też Greenwenus zaszła w ciążę (monety mogą pokazywać ciążę) – chociaż długo jej się to nie udawało. Cokolwiek to było – przyniosło radość i szczęście smile.

Ogólnie – coś w życiu Greenwenus trwało długo i mogło być związane z uporczywymi staraniami (odwrócone 8 Monet). Było to coś na co nie miała wpływu lub dotyczyło jakiś problemów z poruszaniem się (4 Mieczy). Po długim czasie, gdy już straciła nadzieję (odwrócone 7 Monet) zadziało się coś, co przyniosło jej radość, miłość, a ogólnie mówiąc zadowolenie (Kochankowie), które trwa cały czas smile.

Ciekawa jestem smile.
                    • greenwenus Re: Na trzeci strzał 25.02.12, 19:46
                      Dziekuje Kita za interpretacje.
                      Moze ktos jeszcze sie zglosi?
                      • ivana od Ivanki 25.02.12, 22:18
                        wydarzenie 1.
                        1.Wydarzenie-2 Mieczy

jakis problem z blokada, wynikajacą z niemocy, proba rozwiazania jej zapomoca logiki nie przyniosla rezultatow, drepatalas w miejscu

2. Kto uczestniczyl- 10 Pucharow(-)
                        Sytuacja dotyczyla Ciebie i malzonka, odwrocona karta sygnalizuje mi ze czegos lub kogos w rodzinie brakowalo Wam do szczescia

3.Miejsce- Kochankowie
                        Miejsce w ktorym musieliscie dokonac wyboru czegos, ewentualnie to mialo miejsce w sypialni

4.Z kim/z czym zwiazane bylo wydarzenie-Gwiazda(-)
                        Z utrata nadziei na cos

5.Czy wydarzenie ucieszylo Cie?-10 Bulaw
                        Do wydarzenia doszlo po wielu trudach, dazylas do jego finalu krok po kroku, to nie bylo dla Ciebie proste, uginalas sie pod ciezarem odpowiedzialnosci za nie i bylas znojna droga do celu zmeczona..

6. Czy wydarzenie smucilo Cie?- Rydwan(-)
                        Wprowadzilo bardzo wiele zamieszanie i reorganizacji do Twojego zycia, odczuwalas wielka presje aby sie udalo, bylas zdeterminowana aby osiagnac cel

7.Jaki wydarzenie mialo wplys na obecne zycie?-Mag(-)
                        Wierzysz ze warto wierzyc o kontynuowac cos co sie zaczelo do konca

Wydaje mi sie ze pierwsze wydarzenie mialo zwiazek z poczeciem dziecka. Mialas z tym jakis problem, bylas zablokowana, jednak po wielu probach udalo sie i zaszlas w ciaze. Nie wykluczam tez zaplodnienia in vitro.

Drugie wydarzenia
                        1. Wydarzenie- Krolowa Buław(-)
                        Dotyczylo kobiety, byc moze chwilowo bez pracy, kobiety biernej lub odwrotnie takiej ktora energia rozsadza i koniecznie chce ja gdzies ulokowac

2.Kto uczestniczyl?-As Buław
                        Ktos z zewnatrz podarowal Ci szanse na realizacje aby wziac sprawy w swoje rece i zaczac nowa inicjatywe, nowy etap.

3.Miejsce- Rycerz Monet
                        Wydarzenie dotyczy srodowiska pracy zarobkowej. Stalej pracy.

4.Z kim z czym zwiazane bylo wydarzenie-Cesarz(-)
                        Z szefem, z ktorym stosunki byly niestabilne, jednak doszlo do kompromisu w jakiejs waznej dla Ciebie kwestii.

5.Czy wydarzenie ucieszylo Cie?-6Buław
                        Jak najbardziej tak, poczulas sie zwyciezca i swietowalas swoj triumf

6.Czy wydarzenie smucilo Cie?-8Bulaw
                        Raczej dodalo Ci skrzydel i poczulas przyplyw energii

7.Jaki mialo wplyw na obecne zycie?-2 Denary
                        Wiesz ze w zyciu warto pertraktowac i negocjowac z głowa, bo jest wtedy najwieksza szansa na dostanie upragnionej pracy czy stanowiska

Drugie wydarzenie dotyczylo propozycji pracy lub awansu ktory przyjelas

• rasid Re: Warsztat 230 - dwa wydarzenia 25.02.12, 22:26
      Pierwsze wydarzenie:
      Co się stało - Świat, Rycerz Pucharów, Król Pentakli.
      Czy Cię ucieszyło - Słońce.
      Wydaje mi się, że miało związek z mężczyzną i miłością. Stało się coś, co scaliło związek. Świat sugeruje mi, że może być to wyjazd jednej osoby do drugiej (dlatego to scalenie dosłownie i w przenośni). Przez tego Rycerza mam jeszcze skojarzenie z oświadczynami, z zaręczynami. Ucieszyło Cię i to bardzo (Słońce kojarzę też z uświadomieniem, że związek dojrzał, nie wykluczam myślenia o dziecku, lub jego narodzin).

Drugie wydarzenie:
      Co się stało - Trójka Pucharów, Dwójka Buław, Papież.
      Czy Cię ucieszyło - Dziewiątka Pucharów.
      Drugie wydarzenie ma charakter bardziej formalny. Stawiałbym na ukończenie jakiejś szkoły lub załatwienie ważnej sprawy np. urzędowej. Ta Dwójka Buław z Papieżem może też mówić, że doszło do rozpoczęcia/zmiany szkoły, studiów.
      Rezultat był dla Ciebie pozytywny, poczułaś, że jesteś we właściwym miejscu.
      • greenwenus pytanie do uczestnikow 25.02.12, 23:04
        Dziekuje za kolejne interpretacje. Tak sobie czytam te Wasze interpretacje i mam w zwiazku z tym pytanie. Te dwa zdarzenia dzialy sie w tym samym czasie i jesli ktos z Was np. zobaczyl w pierwszym wydarzeniu drugie i na odwrot, to co mam zrobic z tym fantem?
        Mam ochote takiej osobie rowniez przyznac racje. A co Wy na to?
        • ivana Re: pytanie do uczestnikow 25.02.12, 23:26
          Greenwenus zrob tak jak czujesz. To Twoj warsztat.
          • greenwenus Re: pytanie do uczestnikow 26.02.12, 08:23
            Tak zrobie dzieki
    • anuszzka Re: Warsztat 230 - dwa wydarzenia 26.02.12, 17:56
      1. Wydarzenie
      Problem- walet bulaw
      Charakter.- 9 mieczy
      Co robila- krol mieczy(7mieczy)
      Otoczenie- 3 monet
      Emocje- gwiazda(kolo foruny)
      Wynik- umiarkowanie(4mieczy)
      Wydarzenie – związane z dzialaniem, aktywnością, poszukiwaniem właściwego rozwiązania, drogi, poruszaniem się, przygoda. Mialas problem na tle rozterkowym, zastanawialas się, w która strone działać, pojsc, jak postąpić, co zrobic, jak wyjdzie, co dalej, czy dasz rade itp. Tak jakby musiałaś przemyśleć za i przeciw, rozumowe dzialanie, porzebowalas jakiegos sprytu, zadanie analityczne. To wydarzenie moglo być związane z praca, ze szkola, kursem, kolegami, zwiedzaniem. Dzieki temu wydarzeniu przeszlas na „wyższy poziom”- cos moglas zdac, zaliczyc, skonczyc jakis etap w zyciu, dzieki temu unormowalo ci się w zyciu, zaznalas spokoj, równowagę zyciowa.
      Czy bylas zadowolona? Tak, oczekiwalas, ze się uda, skonczy i moglas w koncu jakby odpocząć, zaznalas spokoju.
      Nie wiem co to za wydarzenie ale stawiam na egzamin, awans, chrzciny, dostanie pracy, jakiejs propozycji.
      2. Wydarzenie
      Problem-walet bulaw
      Charakt.- 7 bulaw
      Co robilas-2mieczy
      Otoczenie- cesarz
      Emocje-sad (kaplanka)
      Wynik- 2 kielichy (5kielichow)
      Tak jakby to wydarzenie podobne do 1. Znowu związane z dzialaniem, duza aktywnością. Tylko tutaj ktos ci pomogl, jakis starszy mezczyzna, wyjsc z kłopotów, „uleczyl” cie, wylizałaś stare rany, nawiązałaś jakas wspolprace, wiez. Milas jakis problem, z którym sobie sama nie radzilas. Szukalas jakiegos rozwiązania, nie widziałaś na początku wyjscia z sytuacji, potem poradzilas sobie.
      Czy bylas zadowolona?- Tak, czegos się nauczylas, zdobyłaś jakies doświadczenie, uleczylas stare rany, przejrzałaś na oczy, wyszlas z klopotow. Poczulas niesamowita ulge.
      A co to było- nie mam pojecia.
      • anuszzka Re: Warsztat 230 - dwa wydarzenia 26.02.12, 17:59
        Wydaje mi sie, ze pierwsze wydarzenie- zadowolenie bardziej w stopniu umiarkowanym.
        2- zadwolenie mocniejsze
        smile
      • greenwenus Rozwiazanie 26.02.12, 18:15
        Otoz w maju 2007 roku mialam egzamin na prawo jazdy. Udalo mi sie go zdac za pierwszym razem i oczywiscie bylam z tego powodu przeszczesliwa. To bylo pierwsze zdarzenie.
        Drugim zdarzeniem, ktore mnie zaskoczylo bylo niespodziewane zajscie w ciaze. Nie planowalam tego w tamtym momencie zycia. Na poczatku bylam zalamana bo przekreslilo to wiele planow w moim zyciu ale ostatecznie pogodzilam sie z tym i nie wyobrazam sobie, ze mogloby byc inaczej.
        • greenwenus do olkicool 26.02.12, 18:17
          Wydarzenie1
          przelozenie 7 Bulaw Glupiec Wieza

1. Co to bylo za pierwsze wydarzenie?
          Kto (bral udzial) Królowa Kielichów Swiat ty jako glówna bohaterka i ewentualnie ludzie bliscy sercu np. maz, partner, rodzice..

Tak ja bralam udzial jako glowna bohaterka a ludzie mi bliscy posrednio tez w tym uczestniczyli, przezywali ten egzamin ze mna.

Jak (to przebiegalo) Rycerz Kielichów 10 Mieczy .. cos oczekiwanego, aktywnego.. moze majacego zwiazek z woda lub uczuciami.. ewentualnie mezczyzna, byc moze nieco bolesnie.. (z porodem sie kojarzy)

Tak cos aktywnego, oczekiwanego, na pewno majacego zwiazek (u mnie przynajmiej) z uczuciami no i bylo tez bolesnie bo bylam bardzo zdenerwowana.

Gdzie (to bylo) – 9 Monet 5 Kielichów – oddzial dla kobiet, porodówka? .. miejsce w którym sa emocje maxymalnie podkrecone i pot i lzy..

W samochodzie sie to dzialo i moje emocje byly maksymalnie podkrecone i trafilas bo byly pot i lzy (oczywiscie w przenosni) - super.

Z kim (mialo zwiazek) Wieza 6 Kielichów – z dzieckiem??? Z rodzina z domownikami z bliskimi znanymi od lat..

No niewiem ale pewnie domownicy jak najbardziej byli w to zaangazowani i starsze dziecko tez. Mialo to na nich wplyw.

Czy pierwsze wydarzenie mnie ucieszylo czy zmartwilo? 8 Bulaw Glupiec ucieszylo

Tak, tak bardzo mnie ucieszylo bo zdalam.

Wydarzenie 1: narodziny, poczecie, slub lub zareczyny, przyjazd lub wyjazd faceta, dostanie sie na studia.. dostanie dyplomu lub pracy/stazu

Mysle ze pasuje do tego dostanie dyplomu.

Wydarzenie2
          przelozenie 4 Miecze 7 Bulaw Pustelnik
          Tu mi sie szpital kojarzy, walka z choroba, wyciecie czegos.. nawet „odejscie”...

Kto 10 Bulaw As Kielichów Ty i ktos Ci bardzo bliski (zapewne wiezy krwi Was lacza)

Zaszlam w ciaze wiec na pewno wiezy krwi mnie z synkiem lacza. Pieknie to Ci sie pokazalo.

Jak Mag Kaplan Mag mi sie z przemowa kojarzy, Kaplan z tradycja.. obie karty z nauka..

Jesli juz to tradycja pasuje najbardziej.

Gdzie Smierc 7 Kielichów miejsce ciche, spokojne, moze uduchowione ?

No bylo to w spokojnym miejscu, w mojej sypialni, ha! ha!

Z kim – pusta 6 Bulaw rodzina, najblizsi byli obok, ewentualnie ludzie którzy chcieli tego co Ty, mieliscie wspólny cel

Tak, moj maz chcial ale ja troche mniej.

To samo z drugim wydarzeniem, czy mnie zmartwilo czy ucieszylo As Mieczy 4 Kielichy zasmucilo, w tych kartach widze refleksje..

Dobrze, zasmucilo mnie i z ta refleksja tez trafilas, bo duzo mi to dalo do myslenia.

Wydarzenie 2: kojarzy mi sie choroba, odejsciem kogos.. rozstaniem, smierc nawet.. ewentualnie cos z nauka

Moze nie do konca ale dla mnie to bylo jakby rzeczywiscie rozstanie z moimi marzeniami i planami, z nauka poniekad tez musialam sie rozstac, cos poswiecic.

Bardzo dobra interpretacja.
          • greenwenus do liri-th 26.02.12, 18:18
            Wydarzenie nr 1:
            Rycerz Monet, 8 mieczy, sila
            Reakcja, stopien zadowolenia: 9 monet
            Zadowolona bylas bardzo doceniona lub dumna z siebie.Wydaje mi sie,ze moze wyzwolilas sie spod czyjegos wplywu, zerwalas niekorzystna znajomosc lub przeciwnie usidlilas kogos, zamienilas przyjaciela w kochanka, wkroczylas w nowy wymiar znajomosc z kims zkim sie przyjaznilas od dawna.Jeszcze mam taka mysl ze komus pomoglas w klopocie, wyplatac sie z nieciekawej sytuacji.

Tak, zadowolona bylam i dumna tez, wyzwolilam sie spod wplywu czyjegos w ten sposob, ze moglam juz liczyc tylko na siebie, np. nie prosic wiecej meza aby gdzies mnie zawiozl itp. To, ze sie wyplatalam z nieciekawej sytuacji tez by sie zgadzalo, bo lekcje nauki jazdy byly drogie, stresujace i czasochlonne (uczylam sie powoli)

Wydarzenie nr 2
            As monet, wisielec, 3 kielichy
            reakcja , stopien zadowolenia : 5 kielichów
            To co sie tu wydarzylo na pewno Cie nie ucieszylo. czulas zal, rozczarowanie.Zapewne chodzi tu o jakas impreze, ; wesele, przyjecie, spotkanie towarzyskie.Wisielec sugeruje ze nastapilo cos czego sie niespodziewalas, sytuacja wygladala inaczej niz w zamierzeniach; mozliwe ze byl problem z terminem, cos sie przeciagnelo lub ktos odwolal impreze czy swój przyjazd.Z jakis powodów nawet impreza zostala odwolana.
            Nie wiem co tam namacilam,ale moze w cos utrafilam

Tak, wcale mnie nie ucieszylo, czulam zal, rozczarowanie. wisielec dobrze Ci pokazal te wlasnie sytuacje. Nie spodziewalam sie tego. To co zostalo odwolane to moje marzenia o poszukiwaniu nowej pracy no i ten pomysl zostal odlozony na inny termin.

Super interpretacja!!! I duzo trafilas.
            • greenwenus do kity 26.02.12, 18:19
              Wydarzenie I-e dotyczylo albo marzen, albo wyobrazenia sobie czegos. Dotyczylo dzialalnosci – moze pracy, moze aktywnego wypoczynku lub tylko wyjazdu. Cos nie gralo w sprawach finansowych lub w dotrzymaniu umowy. Prawdopodobnie zakonczylo sie przekazaniem sprawy do sadu.
              Moze Greenwenus nie dostala umówionej zaplaty za swoja prace, moze wyjechala z Biura Podrózy, które zostawilo klientów „na lodzie”, a moze cos wymarzone okazalo sie wielkim problemem.
              Postanowilam dobrac jeszcze jedna karte – dlaczego to wydarzenie mial ogromny wplyw na obecne zycie Greenwenus? - 10 Mieczy… Ta sprawa jeszcze sie ciagnie i Greenwenus jest juz nia totalnie zmeczona…

No troche nie, choc zgadza sie, ze w pewnym sensie chodzilo o podroz, no i ta sprawa byla dla mnie mila.

Wydarzenie II-ie (rozklad z prawej): wydarzenie – 8 Monet (-); dziedzina zycia – 4 Mieczy; element zaskoczenia – 7 Monet (-); samopoczucie – Kochankowie.

Pierwsze skojarzenie: po bardzo dlugim okresie narzeczenstwa nagle partner oswiadczyl sie Greenwenus, albo tez Greenwenus zaszla w ciaze (monety moga pokazywac ciaze) – chociaz dlugo jej sie to nie udawalo. Cokolwiek to bylo – przynioslo radosc i szczescie .

Ogólnie – cos w zyciu Greenwenus trwalo dlugo i moglo byc zwiazane z uporczywymi staraniami (odwrócone 8 Monet). Bylo to cos na co nie miala wplywu lub dotyczylo jakis problemów z poruszaniem sie (4 Mieczy). Po dlugim czasie, gdy juz stracila nadzieje (odwrócone 7 Monet) zadzialo sie cos, co przynioslo jej radosc, milosc, a ogólnie mówiac zadowolenie (Kochankowie), które trwa caly czas .

Tak super, zaszlam w ciaze i ta 4 mieczy tak troche pokazala, ze moje zycie nagle spowolnilo i lekkie problemy z poruszaniem tez byly. Wlasciwie o to sie nie staralam choc zwlekalam z ta decyzja dosc dlugo to fakt. Na poczatku mnie to nie cieszylo ale teraz, jak pokazala u Ciebie karta Kochankowie radosc jest.
              Swietnie!
              • greenwenus do ivanki 26.02.12, 18:21
                wydarzenie 1.
                1.Wydarzenie-2 Mieczy

To wydarzenie swietnie pasuje do mojego drugiego.

jakis problem z blokada, wynikajaca z niemocy, proba rozwiazania jej zapomoca logiki nie przyniosla rezultatow, drepatalas w miejscu

Byla blokada u mnie i zgadza sie bo dreptalam w miejscu nie mogac podjac decyzji

2. Kto uczestniczyl- 10 Pucharow(-)
                Sytuacja dotyczyla Ciebie i malzonka, odwrocona karta sygnalizuje mi ze czegos lub kogos w rodzinie brakowalo Wam do szczescia

Tak, tez dobrze, dotyczyla wlasnie nas i wedlug mojego meza brakowalo nam drugiego dziecka

3.Miejsce- Kochankowie
                Miejsce w ktorym musieliscie dokonac wyboru czegos, ewentualnie to mialo miejsce w sypialni

Tak, tez super, sypialnia

4.Z kim/z czym zwiazane bylo wydarzenie-Gwiazda(-)
                Z utrata nadziei na cos

Ja utracilam nadzieje na lepsza prace

5.Czy wydarzenie ucieszylo Cie?-10 Bulaw
                Do wydarzenia doszlo po wielu trudach, dazylas do jego finalu krok po kroku, to nie bylo dla Ciebie proste, uginalas sie pod ciezarem odpowiedzialnosci za nie i bylas znojna droga do celu zmeczona..

Wlasciwie doszlo do tego zupelnie nieoczekiwanie i raczej nie staralam sie o to, moze tu widac trud mojego meza aby mnie przekonac.

6. Czy wydarzenie smucilo Cie?- Rydwan(-)
                Wprowadzilo bardzo wiele zamieszanie i reorganizacji do Twojego zycia, odczuwalas wielka presje aby sie udalo, bylas zdeterminowana aby osiagnac cel

Oj tak, na pewno bylo duzo reorganizacji.

7.Jaki wydarzenie mialo wplys na obecne zycie?-Mag(-)
                Wierzysz ze warto wierzyc o kontynuowac cos co sie zaczelo do konca

Teraz wierze.

Wydaje mi sie ze pierwsze wydarzenie mialo zwiazek z poczeciem dziecka. Mialas z tym jakis problem, bylas zablokowana, jednak po wielu probach udalo sie i zaszlas w ciaze. Nie wykluczam tez zaplodnienia in vitro.

Super trafilas, wlasnie poczecie dziecka.

Drugie wydarzenia
                1. Wydarzenie- Krolowa Bulaw(-)
                Dotyczylo kobiety, byc moze chwilowo bez pracy, kobiety biernej lub odwrotnie takiej ktora energia rozsadza i koniecznie chce ja gdzies ulokowac

To bedzie w takim razie pierwsze wydarzenie. Tak dotyczylo kobiety czyli mnie, raczej byla we mnie energia i mnostwo obaw.

2.Kto uczestniczyl?-As Bulaw
                Ktos z zewnatrz podarowal Ci szanse na realizacje aby wziac sprawy w swoje rece i zaczac nowa inicjatywe, nowy etap.

Tez tak czulam bo byla dla mnie realizacja niewatpliwie.

3.Miejsce- Rycerz Monet
                Wydarzenie dotyczy srodowiska pracy zarobkowej. Stalej pracy.

No raczej tutaj nie.

4.Z kim z czym zwiazane bylo wydarzenie-Cesarz(-)
                Z szefem, z ktorym stosunki byly niestabilne, jednak doszlo do kompromisu w jakiejs waznej dla Ciebie kwestii.

Byl ze mna egzaminator i to on pewnie byl tym Cesarzem i kompromis tez byl.

5.Czy wydarzenie ucieszylo Cie?-6Bulaw
                Jak najbardziej tak, poczulas sie zwyciezca i swietowalas swoj triumf

Tutaj zgadza sie bardzo.

6.Czy wydarzenie smucilo Cie?-8Bulaw
                Raczej dodalo Ci skrzydel i poczulas przyplyw energii

tez sie zgadza, dodalo mi to pewnosci siebie, super

7.Jaki mialo wplyw na obecne zycie?-2 Denary
                Wiesz ze w zyciu warto pertraktowac i negocjowac z glowa, bo jest wtedy najwieksza szansa na dostanie upragnionej pracy czy stanowiska

No nie do konca, ale nauczylo mnie, ze musze dazyc do spelniania swoich marzen.

Drugie wydarzenie dotyczylo propozycji pracy lub awansu ktory przyjelas

Dla mnie niewatpliwie byl to jakis awans.

Dziekuje, super interpretacja tylko odwrotnie.
                • greenwenus do rasida 26.02.12, 18:21
                  Pierwsze wydarzenie:
                  Co sie stalo - Swiat, Rycerz Pucharów, Król Pentakli.
                  Czy Cie ucieszylo - Slonce.
                  Wydaje mi sie, ze mialo zwiazek z mezczyzna i miloscia. Stalo sie cos, co scalilo zwiazek. Swiat sugeruje mi, ze moze byc to wyjazd jednej osoby do drugiej (dlatego to scalenie doslownie i w przenosni). Przez tego Rycerza mam jeszcze skojarzenie z oswiadczynami, z zareczynami. Ucieszylo Cie i to bardzo (Slonce kojarze tez z uswiadomieniem, ze zwiazek dojrzal, nie wykluczam myslenia o dziecku, lub jego narodzin).

Tutaj podobnie jak u Ivanki, opisales moje drugie wydarzenie. Tak, zgadza sie mialo zwiazek z mezczyzna, miloscia i scalilo to zwiazek tez.(ale to ostatnie odkrylam pozniej) No i pokazalo Ci sie tez dziecko.

Drugie wydarzenie:
                  Co sie stalo - Trójka Pucharów, Dwójka Bulaw, Papiez.
                  Czy Cie ucieszylo - Dziewiatka Pucharów.
                  Drugie wydarzenie ma charakter bardziej formalny. Stawialbym na ukonczenie jakiejs szkoly lub zalatwienie waznej sprawy np. urzedowej. Ta Dwójka Bulaw z Papiezem moze tez mówic, ze doszlo do rozpoczecia/zmiany szkoly, studiów.
                  Rezultat byl dla Ciebie pozytywny, poczulas, ze jestes we wlasciwym miejscu.

Tutaj byles blisko ,bo zdanie prawa jazdy to tez nauka a rezultat byl dla mnie pozytywny i naprawde poczulam, ze jestem na wlasciwym miejscu.
                  Fajna interpretacja.
            • liri-th Re: do liri-th 26.02.12, 18:20
              Kurcze pokazał mi się Wisielec aja sierota nie skojarzyłam z dzieckiem!!buu....
              • greenwenus do anuszki 26.02.12, 18:23
                1. Wydarzenie
                Problem- walet bulaw
                Charakter.- 9 mieczy
                Co robila- krol mieczy(7mieczy)
                Otoczenie- 3 monet
                Emocje- gwiazda(kolo foruny)
                Wynik- umiarkowanie(4mieczy)
                Wydarzenie – związane z dzialaniem, aktywnością, poszukiwaniem właściwego rozwiązania, drogi, poruszaniem się, przygoda. Mialas problem na tle rozterkowym, zastanawialas się, w która strone działać, pojsc, jak postąpić, co zrobic, jak wyjdzie, co dalej, czy dasz rade itp. Tak jakby musiałaś przemyśleć za i przeciw, rozumowe dzialanie, porzebowalas jakiegos sprytu, zadanie analityczne. To wydarzenie moglo być związane z praca, ze szkola, kursem, kolegami, zwiedzaniem. Dzieki temu wydarzeniu przeszlas na „wyższy poziom”- cos moglas zdac, zaliczyc, skonczyc jakis etap w zyciu, dzieki temu unormowalo ci się w zyciu, zaznalas spokoj, równowagę zyciowa.
                Czy bylas zadowolona? Tak, oczekiwalas, ze się uda, skonczy i moglas w koncu jakby odpocząć, zaznalas spokoju.
                Nie wiem co to za wydarzenie ale stawiam na egzamin, awans, chrzciny, dostanie pracy, jakiejs propozycji.

Tak super, bylo to dzilanie, aktywnosc, poruszanie sie naj najbardziej. Tak, kurs.

2. Wydarzenie
                Problem-walet bulaw
                Charakt.- 7 bulaw
                Co robilas-2mieczy
                Otoczenie- cesarz
                Emocje-sad (kaplanka)
                Wynik- 2 kielichy (5kielichow)
                Tak jakby to wydarzenie podobne do 1. Znowu związane z dzialaniem, duza aktywnością. Tylko tutaj ktos ci pomogl, jakis starszy mezczyzna, wyjsc z kłopotów, „uleczyl” cie, wylizałaś stare rany, nawiązałaś jakas wspolprace, wiez. Milas jakis problem, z którym sobie sama nie radzilas. Szukalas jakiegos rozwiązania, nie widziałaś na początku wyjscia z sytuacji, potem poradzilas sobie.
                Czy bylas zadowolona?- Tak, czegos się nauczylas, zdobyłaś jakies doświadczenie, uleczylas stare rany, przejrzałaś na oczy, wyszlas z klopotow. Poczulas niesamowita ulge.
                A co to było- nie mam pojecia.
                Tutaj troche gorzej, chodzilo o zajscie w ciaze.
                • greenwenus Zwyciezca!!!! 26.02.12, 18:27
                  Zwyciezca!
                  Chcialabym wszystkim podziekowac za udzial w Warsztatach. Dla mnie bylo to bardzo wazne doswiadczenie poniewaz prowadzilam warsztaty po raz pierwszy.
                  Wszyscy uczestnicy urzekli mnie wieloma trafnymi odpowiedziami. Te dwa zdarzenia wydarzyly sie w tym samym czasie i dwie osoby wymienily je odwrotnie ale mimo to postanowilam jakby to uznac.

Teraz co mi sie w kazdej odpowiedzi podobalo. U Olkicool i liri-th podobalo mi sie to, ze najlepiej oddaly moje odczucia podczas tych zdarzen.
                  Kita jako pierwsza napisala, ze chodzilo o zajscie w ciaze i dobrze widziala te moja blokade. U Anuszki spodobala mi sie odpowiedz na pierwsze pytanie, padlo tam slowo kurs. Natomiast Ivana z Rasidem byli jakby najblizej, tyle, ze w calkiem odwrotnej kolejnosci.

Najlepsi byli Rasid i Ivana wg mnie. Wylosowalam silniejsza karte na Rasida. Gratuluje!!!
                  • liri-th Re: Zwyciezca!!!! 26.02.12, 18:29

Wielkie brawA!!Gratulujęsmile
                    • olkacool Re: Zwyciezca!!!! 26.02.12, 18:30
                      Dzięki za warsztat smile
                      Brawa dla Rasida big_grin
                      • ivana Re: Zwyciezca!!!! 26.02.12, 18:35
                        Serdeczne gratulacje Rasidzie!
                        Dzieki za fajny warsztat .
                        Pozdrowienia dla wszystkich uczestnikow!
                        • kita32 Re: Zwyciezca!!!! 26.02.12, 20:49
                          Gratulacje, Rasid!!!
                  • rasid Re: Zwyciezca!!!! 26.02.12, 18:35
                    Dziękuję! To, że zdarzenia podałem w odwrotnej kolejności, to nie ma znaczenia. Napisałaś przecież, że działy się równolegle. Robiłem to z jednego rozkładu, pierwsze cztery karty pokazały związek i dziecko, a następne cztery zakończoną sprawę urzędową i naukę smile
                    Dziękuję i jeszcze dziś otworzę nowy warsztat.
                • anuszzka Re: do anuszki 26.02.12, 18:55
                  walet bulaw- jako dziecko mi wyszlo
                  masz bardzo zywiolowego chlopca?wink
                  • anuszzka Re: do anuszki 26.02.12, 18:58
                    oczywiscie gratulacjewink
                  • greenwenus Re: do anuszki 26.02.12, 19:42
                    Oj wlasnie nie. Gdyby dopasowac do niego zwierzatko to bylby zolwikiem. Za to starszy to zywiol.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka