ivana 29.04.12, 18:35 Postanowilam ponowic temat i zapytac Was o moja historię z mezem. 1. Gdzie go poznalam? 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? 3. Ile ogolnie lat sie znamy? 4. Jaka roznica lat nas dzieli? Zycze trafnych interpretacji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 01.05.12, 22:23 1. Gdzie go poznalam? - 5 Pucharów (-) - to mogła być impreza z alkoholem lub gdzieś nad wodą lub w deszczowej scenerii. Mam również skojarzenia z wycieczką, gdzieś daleko od domu, gdzieś, gdzie myślami byłaś daleko lub czułaś się nieswojo lub czegoś Ci brakowało. 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - Królowa Mieczy (-) - miejsce kojarzy mi się z nauką. Może gdy zdawaliście (lub jedno z was zdawało) jakiś egzamin lub na zajęciach na uczelni? Miecze mogą kojarzyć się również z prawem. W budynku sądu? Ale to raczej nie. Jeszcze do głowy przychodzą mi jakieś trudne, spartańskie warunki w pięknej, niedostępnej przyrodzie lub jakieś miejsce związane z jazdą konną. Lub gdzieś, gdzie był tłok. 3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 5 Mieczy (-) - 5 lat? Jednak czuję, ze ta karta mówi raczej o tym, że dużo razem przeszliście, że macie za sobą gorsze i lepsze okresy. 5 lat mi nie pasuje. 50 też nie. Karta może wskazywać na proporcje - np. połowę swojego życia lub 1:2 czyli jedna trzecia (lub 2/3). 4. Jaka roznica lat nas dzieli? - 5 Monet i w czasie tasowania odsłoniło się 6 Kijów - 5 lat lub znaczna różnica, bo na karcie mam dwie postacie o znacznej różnicy wieku. Ale z drugiej strony obie postacie są w tym samym położeniu, co mogło by wskazywać na ten sam wiek. Coś jednak muszę wybrać... Stawiam na znaczną różnicę lub na dokładnie 5 - 6 lat. Trochę czuję niedosyt, bo wyciągnęłam tylko po jednej karcie na każde pytanie zamiast zastanowić się nad jakimś rozbudowanym rozkładem. No, ale tak wyszło. Odpowiedz Link
ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 02.05.12, 11:18 Dzieki Kito za pierwsza interpretacje. Odpowiedz Link
greenwenus Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 15:55 1. Gdzie go poznalam? - 5 bulaw Karta ta kojarzy mi sie z zabawa, wspolzawodnictwem lub zmaganiami sportowymi - moze w szkole, placu zabaw, park, boisko itp.miejsca 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - 4 bulaw To bylo na jakiejs imprezie rodzinnej, na mojej karcie jest ognisko to moze tez jakas impreza pod namiotami, w plenerze. 3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 3 monet Ta karta kojarzy mi sie ze staloscia i mysle, ze znacie sie sporo lat, strzelam, ale stawiam na 20 a nawet i 30 lat. 4. Jaka roznica lat nas dzieli? - - Ty - Wisielec, - On - Wieza Mam wrazenie, ze jestes mlodsza od niego tak okolo 10 lat. Jestem ciekawa jak jest naprawde i czekam na rozwiazanie!!!! Odpowiedz Link
greenwenus Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 16:27 Napisalam ze znacie sie 20-30 lat a nawet niewiem ile lat mozesz miec Ivanko, bo jesli znacie sie 30 lat to musialabys go poznac jak bylas dzieckiem, jesli teraz Ty sama jestes okolo 30-tki. No ale slowo sie rzeklo wiec niech bedzie, najwyzej bedzie zle. Odpowiedz Link
olkacool Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 21:01 1. Gdzie go poznalam? Królowa Buław 8 Kielichów, jakieś aktywne miejsce w sensie, że jest tam ruch i są ludzie i jest to miejsce pełne emocji.. spokojnie pasowałaby jakaś impreza urodzinowa czy domowa czy w jakimś lokalu .. jako że to 8 kiel to w negatywie szeroko pojęte "odejście", związane z emocjami ale negatywnymi .. hm Ewentualnie to był wyjazd jakiś.. np. wakacyjny, rodzinny, z klasą.. ta Królowa mi wielokrotnie pokazała szpital czy przychodnie.. więc może w jakichś "tego typu" okolicznościach? lub szkoła po prostu... 2. W jakim miejscu poprosił mnie o "chodzenie" 5 monet Śmierć pod kościołem? albo "w drodze" np. spacerowaliście .. psikus od kart, nie mam weny, dziwne karty na miejsce.. kojarzy mi się jakieś odosobnione i ciemne raczej.... ale równie dobrze mógł być to dom po prostu czy knajpka i jakaś impreza na której się izolowaliście lub siedzieliście jak papużki 3. Ile ogólnie lat sie znamy? 7 Buław 7 lub 16 lub 25 lub 34 4. Jaka różnica lat nas dzieli? 2 monet 7 kielichów różnica 5 lat? max 7 lat .. choć z tą dójką na początku pomyślałam - równolatek Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
ak8481 Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 05.05.12, 15:12 1. Gdzie go poznalam? Wisielec – w kolejce, na poczekalni gdzies 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? As kielichow+3bulaw – na randce 3. Ile ogolnie lat sie znamy? Krolowa Mieczy – kojarzy mi sie z uczelnia, wiec moze od czasu studiow, szkoly 4. Jaka roznica lat nas dzieli? 3 bulaw – 3 lata Czekam na wyniki Odpowiedz Link
ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 06.05.12, 17:54 1. Gdzie go poznalam? Poznalam go bedac dzieckiem na podworku osiedlowym. 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? Pojechalismy na mecz a jak z niego wracalismy zapytal "Czy chce z nim chodzic" . To byla tak randka. 3. Ile ogolnie lat sie znamy? Znamy sie 3/4 naszego zycia. 30 lat 4. Jaka roznica lat nas dzieli? Jestesmy prawie rownolatkami bo on jest starszy ode mnie o 3 miesiace ale rocznikowo rok starszy Odpowiedz Link
ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 06.05.12, 17:56 1. Gdzie go poznalam? - 5 Pucharów (-) - to mogła być impreza z alkoholem lub gdzieś nad wodą lub w deszczowej scenerii. Mam również skojarzenia z wycieczką, gdzieś daleko od domu, gdzieś, gdzie myślami byłaś daleko lub czułaś się nieswojo lub czegoś Ci brakowało. Tak Kito na tym podworko czulam sie nieswojo bo dopiero sie przeprowadzilam z innego miasta i nie znalam tam dzieci. 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - Królowa Mieczy (-) - miejsce kojarzy mi się z nauką. Może gdy zdawaliście (lub jedno z was zdawało) jakiś egzamin lub na zajęciach na uczelni? Miecze mogą kojarzyć się również z prawem. W budynku sądu? Ale to raczej nie. Jeszcze do głowy przychodzą mi jakieś trudne, spartańskie warunki w pięknej, niedostępnej przyrodzie lub jakieś miejsce związane z jazdą konną. Lub gdzieś, gdzie był tłok. Mozna powiedziec ze mecz to egzamin dla piłkarzy Skojarzenie z prawem jest taki ze byl tam Sedzia Zbitka wyrazow "spartanskie warunki" pasuje do wojownikow z zelazna descyplina nastawionych na zwyciestwo a wiec piłkarzy Jazda konna to to nie byla ale inny sport- futboll . Tłok jak najbardziej pasuje do widowni. A chodzenie zaproponowal mi jak wracalismy z meczu, na spacerze .. 3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 5 Mieczy (-) - 5 lat? Jednak czuję, ze ta karta mówi raczej o tym, że dużo razem przeszliście, że macie za sobą gorsze i lepsze okresy. 5 lat mi nie pasuje. 50 też nie. Karta może wskazywać na proporcje - np. połowę swojego życia lub 1:2 czyli jedna trzecia (lub 2/3). Brawo 2/3 zycia! 4. Jaka roznica lat nas dzieli? - 5 Monet i w czasie tasowania odsłoniło się 6 Kijów - 5 lat lub znaczna różnica, bo na karcie mam dwie postacie o znacznej różnicy wieku. Ale z drugiej strony obie postacie są w tym samym położeniu, co mogło by wskazywać na ten sam wiek. Coś jednak muszę wybrać... Stawiam na znaczną różnicę lub na dokładnie 5 - 6 lat. Tu druga alternatywa, prawie ten sam wiek! Wielkie brawa! Bardzo ładnie Ci poszlo Odpowiedz Link
ivana odp. dla Grenwenus 06.05.12, 17:58 . Gdzie go poznalam? - 5 bulaw Karta ta kojarzy mi sie z zabawa, wspolzawodnictwem lub zmaganiami sportowymi - moze w szkole, placu zabaw, park, boisko itp.miejsca Tak , to byl osiedlowy plac zabaw , boisko 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - 4 bulaw To bylo na jakiejs imprezie rodzinnej, na mojej karcie jest ognisko to moze tez jakas impreza pod namiotami, w plenerze. Na pewno w plenerze Na spacerze po meczu. 3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 3 monet Ta karta kojarzy mi sie ze staloscia i mysle, ze znacie sie sporo lat, strzelam, ale stawiam na 20 a nawet i 30 lat. Bingo, znamy sie 30 lat 4. Jaka roznica lat nas dzieli? - - Ty - Wisielec, - On - Wieza Mam wrazenie, ze jestes mlodsza od niego tak okolo 10 lat. Tu nie. Rok szkolny roznicy a kalendarzowe 3 miesiace. Wilekie brawa ! Odpowiedz Link
ivana Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:00 1. Gdzie go poznalam? Królowa Buław 8 Kielichów, jakieś aktywne miejsce w sensie, że jest tam ruch i są ludzie wink i jest to miejsce pełne emocji.. spokojnie pasowałaby jakaś impreza urodzinowa czy domowa czy w jakimś lokalu .. jako że to 8 kiel to w negatywie szeroko pojęte "odejście", związane z emocjami ale negatywnymi .. hm Ewentualnie to był wyjazd jakiś.. np. wakacyjny, rodzinny, z klasą.. ta Królowa mi wielokrotnie pokazała szpital czy przychodnie.. więc może w jakichś "tego typu" okolicznościach? lub szkoła po prostu... Bardzo dobrze Olko. Bardzo aktywne miejsce i na wyjezdzie 2. W jakim miejscu poprosił mnie o "chodzenie" 5 monet Śmierć pod kościołem? albo "w drodze" np. spacerowaliście .. psikus od kart, nie mam weny, dziwne karty na miejsce.. kojarzy mi się jakieś odosobnione i ciemne raczej.... ale równie dobrze mógł być to dom po prostu czy knajpka i jakaś impreza na której się izolowaliście lub siedzieliście jak papużki wink Na meczu siedzielismy jak papuzki. Kochankowie jako suma u Ciebie pokazuja papuzki-nierozlaczki? Miło Tak, poprosil mnie na spacerze po meczu. Brawo! 3. Ile ogólnie lat sie znamy? 7 Buław 7 lub 16 lub 25 lub 34 wink 30 lat ale skad takie wyliczenia? Zdradzisz? 4. Jaka różnica lat nas dzieli? 2 monet 7 kielichów różnica 5 lat? max 7 lat .. choć z tą dójką na początku pomyślałam - równolate Prawie rownolatek. Wielkie brawa! Odpowiedz Link
olkacool Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:16 na 5 Monet ściśnięta para, idą razem na kochankach tez przytuleni.. aż na dwóch kartach motyw się przejawiał.. a z tą 7 buław to pomyślałam że 1+6, 2+5 itd.. Cool, już tyle lat się znacie.... Odpowiedz Link
ivana Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:21 Olko bardzo doceniam to ze juz tyle lat jestesmy razem. W tym roku byla 20 rocznica naszego slubu... Dzieki za wyjasnienie Buziak Odpowiedz Link
kita32 Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:36 Gratulacje dla Greenwenus!!! I dla wszystkich pozostałych też! Świetny warsztat Odpowiedz Link
ivana Re: Odp dla ak8481 06.05.12, 18:04 1. Gdzie go poznalam? Wisielec – w kolejce, na poczekalni gdzies Wisielec pokazal pewnie miejsce gdzie spedza sie czas wolny. 2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? As kielichow+3bulaw – na randce Tak na randce. 3. Ile ogolnie lat sie znamy? Krolowa Mieczy – kojarzy mi sie z uczelnia, wiec moze od czasu studiow, szkoly Tak , znamy sie od czasow szkoly. 4. Jaka roznica lat nas dzieli? 3 bulaw – 3 lata Tu nie 3 lata ale 30. Brawo. Bardzo ladnie Ci poszlo Odpowiedz Link
ivana Re: Zwycięzczyni 06.05.12, 18:08 Gratuluje wszystkim uczestniczkom bo bardzo ladnie Wam poszlo. Jestem pod ogromnym wrazeniem. Najblizej prawdy byly interpretacje Olki i Greenwenus i mialam powazny dylemat , ktorej dac palme pierwszenstwa. Postawilam wiec karty i WA dostał sie.... Greenwenus!!!!Ona rowniez jako piewsza napisala interpretacje wiec poprowadzi kolejny warsztat! Sciskam gorąco Ivanka Odpowiedz Link
olkacool Re: Zwycięzczyni 06.05.12, 18:18 Greenwenus - wielkie brawa, super interpretacja Dla reszty wielkie brawa! Odpowiedz Link
greenwenus Re: Zwycięzczyni 06.05.12, 20:46 Dziekuje! Ale Ivanko macie staz, nic tylko pozazdroscic. Oby dane Wam bylo jeszcze drugie tyle. Dopiero wrocilam i otworzylam internet. Strasznie lubie wygrywac to fakt, ale mam ogromny problem z ulozeniem pytania. Postaram sie dzis to zrobic a jesli nie to jutro. Mam nadzieje, ze wybaczycie, wypilam troche wina i w glowie mam metlik. Odpowiedz Link