Dodaj do ulubionych

Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa

29.04.12, 18:35
Postanowilam ponowic temat i zapytac Was o moja historię z mezem.

1. Gdzie go poznalam?
2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-?
3. Ile ogolnie lat sie znamy?
4. Jaka roznica lat nas dzieli?

Zycze trafnych interpretacjiwink
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 01.05.12, 22:23
      1. Gdzie go poznalam? - 5 Pucharów (-) - to mogła być impreza z alkoholem lub gdzieś nad wodą lub w deszczowej scenerii. Mam również skojarzenia z wycieczką, gdzieś daleko od domu, gdzieś, gdzie myślami byłaś daleko lub czułaś się nieswojo lub czegoś Ci brakowało.

2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - Królowa Mieczy (-) - miejsce kojarzy mi się z nauką. Może gdy zdawaliście (lub jedno z was zdawało) jakiś egzamin lub na zajęciach na uczelni? Miecze mogą kojarzyć się również z prawem. W budynku sądu? Ale to raczej nie. Jeszcze do głowy przychodzą mi jakieś trudne, spartańskie warunki w pięknej, niedostępnej przyrodzie lub jakieś miejsce związane z jazdą konną. Lub gdzieś, gdzie był tłok.

3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 5 Mieczy (-) - 5 lat? Jednak czuję, ze ta karta mówi raczej o tym, że dużo razem przeszliście, że macie za sobą gorsze i lepsze okresy. 5 lat mi nie pasuje. 50 też nie. Karta może wskazywać na proporcje - np. połowę swojego życia lub 1:2 czyli jedna trzecia (lub 2/3).

4. Jaka roznica lat nas dzieli? - 5 Monet i w czasie tasowania odsłoniło się 6 Kijów - 5 lat lub znaczna różnica, bo na karcie mam dwie postacie o znacznej różnicy wieku. Ale z drugiej strony obie postacie są w tym samym położeniu, co mogło by wskazywać na ten sam wiek. Coś jednak muszę wybrać... Stawiam na znaczną różnicę lub na dokładnie 5 - 6 lat.

Trochę czuję niedosyt, bo wyciągnęłam tylko po jednej karcie na każde pytanie zamiast zastanowić się nad jakimś rozbudowanym rozkładem. No, ale tak wyszło.
      • ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 02.05.12, 11:18
        Dzieki Kito za pierwsza interpretacje.wink
        • greenwenus Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 15:55
          1. Gdzie go poznalam? - 5 bulaw
          Karta ta kojarzy mi sie z zabawa, wspolzawodnictwem lub zmaganiami sportowymi - moze w szkole, placu zabaw, park, boisko itp.miejsca

2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - 4 bulaw
          To bylo na jakiejs imprezie rodzinnej, na mojej karcie jest ognisko to moze tez jakas impreza pod namiotami, w plenerze.

3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 3 monet
          Ta karta kojarzy mi sie ze staloscia i mysle, ze znacie sie sporo lat, strzelam, ale stawiam na 20 a nawet i 30 lat.

4. Jaka roznica lat nas dzieli? -
          - Ty - Wisielec,
          - On - Wieza
          Mam wrazenie, ze jestes mlodsza od niego tak okolo 10 lat.

Jestem ciekawa jak jest naprawde i czekam na rozwiazanie!!!!
          • greenwenus Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 16:27
            Napisalam ze znacie sie 20-30 lat a nawet niewiem ile lat mozesz miec Ivanko, bo jesli znacie sie 30 lat to musialabys go poznac jak bylas dzieckiem, jesli teraz Ty sama jestes okolo 30-tki.
            No ale slowo sie rzeklo wiec niech bedzie, najwyzej bedzie zle.
            • ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 17:14
              Dzieki Greenwenuswink
              • olkacool Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 21:01
                1. Gdzie go poznalam? Królowa Buław 8 Kielichów,
                jakieś aktywne miejsce w sensie, że jest tam ruch i są ludzie wink i jest to miejsce pełne emocji.. spokojnie pasowałaby jakaś impreza urodzinowa czy domowa czy w jakimś lokalu .. jako że to 8 kiel to w negatywie szeroko pojęte "odejście", związane z emocjami ale negatywnymi .. hm

Ewentualnie to był wyjazd jakiś.. np. wakacyjny, rodzinny, z klasą.. ta Królowa mi wielokrotnie pokazała szpital czy przychodnie.. więc może w jakichś "tego typu" okolicznościach?

lub szkoła po prostu...

2. W jakim miejscu poprosił mnie o "chodzenie" 5 monet Śmierć

pod kościołem? albo "w drodze" np. spacerowaliście .. psikus od kart, nie mam weny, dziwne karty na miejsce.. kojarzy mi się jakieś odosobnione i ciemne raczej.... ale równie dobrze mógł być to dom po prostu czy knajpka i jakaś impreza na której się izolowaliście lub siedzieliście jak papużki wink

3. Ile ogólnie lat sie znamy? 7 Buław 7 lub 16 lub 25 lub 34 wink

4. Jaka różnica lat nas dzieli? 2 monet 7 kielichów różnica 5 lat? max 7 lat .. choć z tą dójką na początku pomyślałam - równolatek wink

Pozdrawiam cieplutko big_grin
                • ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 03.05.12, 21:42
                  Dzieki Olkowink
    • ak8481 Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 05.05.12, 15:12
      1. Gdzie go poznalam? Wisielec – w kolejce, na poczekalni gdzies
      2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? As kielichow+3bulaw – na randce
      3. Ile ogolnie lat sie znamy? Krolowa Mieczy – kojarzy mi sie z uczelnia, wiec moze od czasu studiow, szkoly
      4. Jaka roznica lat nas dzieli? 3 bulaw – 3 lata

Czekam na wyniki smile
      • ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 05.05.12, 15:13
        Dzieki ak8481 wink
        • ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 06.05.12, 17:54
          1. Gdzie go poznalam?

Poznalam go bedac dzieckiem na podworku osiedlowym.

2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-?

Pojechalismy na mecz a jak z niego wracalismy zapytal "Czy chce z nim chodzic" . To byla tak randka.

3. Ile ogolnie lat sie znamy?

Znamy sie 3/4 naszego zycia. 30 lat

4. Jaka roznica lat nas dzieli?

Jestesmy prawie rownolatkami bo on jest starszy ode mnie o 3 miesiace ale rocznikowo rok starszy
          • ivana Re: Warsztat 240- Moja przeszlosc zwiazkowa 06.05.12, 17:56
            1. Gdzie go poznalam? - 5 Pucharów (-) - to mogła być impreza z alkoholem lub gdzieś nad wodą lub w deszczowej scenerii. Mam również skojarzenia z wycieczką, gdzieś daleko od domu, gdzieś, gdzie myślami byłaś daleko lub czułaś się nieswojo lub czegoś Ci brakowało.

Tak Kito na tym podworko czulam sie nieswojo bo dopiero sie przeprowadzilam z innego miasta i nie znalam tam dzieci.

2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - Królowa Mieczy (-) - miejsce kojarzy mi się z nauką. Może gdy zdawaliście (lub jedno z was zdawało) jakiś egzamin lub na zajęciach na uczelni? Miecze mogą kojarzyć się również z prawem. W budynku sądu? Ale to raczej nie. Jeszcze do głowy przychodzą mi jakieś trudne, spartańskie warunki w pięknej, niedostępnej przyrodzie lub jakieś miejsce związane z jazdą konną. Lub gdzieś, gdzie był tłok.

Mozna powiedziec ze mecz to egzamin dla piłkarzywink Skojarzenie z prawem jest taki ze byl tam Sedziawink Zbitka wyrazow "spartanskie warunki" pasuje do wojownikow z zelazna descyplina nastawionych na zwyciestwo a wiec piłkarzywink Jazda konna to to nie byla ale inny sport- futboll . Tłok jak najbardziej pasuje do widowni. A chodzenie zaproponowal mi jak wracalismy z meczu, na spacerze ..

3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 5 Mieczy (-) - 5 lat? Jednak czuję, ze ta karta mówi raczej o tym, że dużo razem przeszliście, że macie za sobą gorsze i lepsze okresy. 5 lat mi nie pasuje. 50 też nie. Karta może wskazywać na proporcje - np. połowę swojego życia lub 1:2 czyli jedna trzecia (lub 2/3).

Brawo 2/3 zycia!

4. Jaka roznica lat nas dzieli? - 5 Monet i w czasie tasowania odsłoniło się 6 Kijów - 5 lat lub znaczna różnica, bo na karcie mam dwie postacie o znacznej różnicy wieku. Ale z drugiej strony obie postacie są w tym samym położeniu, co mogło by wskazywać na ten sam wiek. Coś jednak muszę wybrać... Stawiam na znaczną różnicę lub na dokładnie 5 - 6 lat.

Tu druga alternatywa, prawie ten sam wiek! Wielkie brawa! Bardzo ładnie Ci poszlo
            • ivana odp. dla Grenwenus 06.05.12, 17:58
              . Gdzie go poznalam? - 5 bulaw
              Karta ta kojarzy mi sie z zabawa, wspolzawodnictwem lub zmaganiami sportowymi - moze w szkole, placu zabaw, park, boisko itp.miejsca

Tak , to byl osiedlowy plac zabaw , boisko

2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? - 4 bulaw
              To bylo na jakiejs imprezie rodzinnej, na mojej karcie jest ognisko to moze tez jakas impreza pod namiotami, w plenerze.

Na pewno w plenerzewink Na spacerze po meczu.

3. Ile ogolnie lat sie znamy? - 3 monet
              Ta karta kojarzy mi sie ze staloscia i mysle, ze znacie sie sporo lat, strzelam, ale stawiam na 20 a nawet i 30 lat.

Bingo, znamy sie 30 lat

4. Jaka roznica lat nas dzieli? -
              - Ty - Wisielec,
              - On - Wieza
              Mam wrazenie, ze jestes mlodsza od niego tak okolo 10 lat.

Tu nie. Rok szkolny roznicy a kalendarzowe 3 miesiace.

Wilekie brawa !
              • ivana Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:00
                1. Gdzie go poznalam? Królowa Buław 8 Kielichów,
                jakieś aktywne miejsce w sensie, że jest tam ruch i są ludzie wink i jest to miejsce pełne emocji.. spokojnie pasowałaby jakaś impreza urodzinowa czy domowa czy w jakimś lokalu .. jako że to 8 kiel to w negatywie szeroko pojęte "odejście", związane z emocjami ale negatywnymi .. hm

Ewentualnie to był wyjazd jakiś.. np. wakacyjny, rodzinny, z klasą.. ta Królowa mi wielokrotnie pokazała szpital czy przychodnie.. więc może w jakichś "tego typu" okolicznościach?

lub szkoła po prostu...

Bardzo dobrze Olko. Bardzo aktywne miejsce i na wyjezdziewink

2. W jakim miejscu poprosił mnie o "chodzenie" 5 monet Śmierć
                pod kościołem? albo "w drodze" np. spacerowaliście .. psikus od kart, nie mam weny, dziwne karty na miejsce.. kojarzy mi się jakieś odosobnione i ciemne raczej.... ale równie dobrze mógł być to dom po prostu czy knajpka i jakaś impreza na której się izolowaliście lub siedzieliście jak papużki wink

Na meczu siedzielismy jak papuzki. Kochankowie jako suma u Ciebie pokazuja papuzki-nierozlaczki? Miłowink Tak, poprosil mnie na spacerze po meczu. Brawo!

3. Ile ogólnie lat sie znamy? 7 Buław 7 lub 16 lub 25 lub 34 wink

30 lat ale skad takie wyliczenia? Zdradzisz?wink

4. Jaka różnica lat nas dzieli? 2 monet 7 kielichów różnica 5 lat? max 7 lat .. choć z tą dójką na początku pomyślałam - równolate

Prawie rownolatek. Wielkie brawa!
                • olkacool Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:16
                  na 5 Monet ściśnięta para, idą razem wink na kochankach tez przytuleni.. aż na dwóch kartach motyw się przejawiał.. a z tą 7 buław to pomyślałam że 1+6, 2+5 itd..
                  Cool, już tyle lat się znacie....
                  • ivana Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:21
                    Olko bardzo doceniam to ze juz tyle lat jestesmy razem. W tym roku byla 20 rocznica naszego slubu...wink
                    Dzieki za wyjasnieniewink
                    Buziak
                    • kita32 Re: odp. dla Olki 06.05.12, 18:36
                      Gratulacje dla Greenwenus!!!
                      I dla wszystkich pozostałych też!
                      Świetny warsztat smile
      • ivana Re: Odp dla ak8481 06.05.12, 18:04
        1. Gdzie go poznalam? Wisielec – w kolejce, na poczekalni gdzies

Wisielec pokazal pewnie miejsce gdzie spedza sie czas wolny.

2. W jakim miejscu poprosil mnie o "chodzenie"-? As kielichow+3bulaw – na randce

Tak na randce.
        3. Ile ogolnie lat sie znamy? Krolowa Mieczy – kojarzy mi sie z uczelnia, wiec moze od czasu studiow, szkoly

Tak , znamy sie od czasow szkoly.

4. Jaka roznica lat nas dzieli? 3 bulaw – 3 lata

Tu nie 3 lata ale 30.

Brawo. Bardzo ladnie Ci poszlowink
        • ivana Re: Zwycięzczyni 06.05.12, 18:08
          Gratuluje wszystkim uczestniczkom bo bardzo ladnie Wam poszlo. Jestem pod ogromnym wrazeniem. Najblizej prawdy byly interpretacje Olki i Greenwenus i mialam powazny dylemat , ktorej dac palme pierwszenstwa. Postawilam wiec karty i WA dostał sie.... Greenwenus!!!!Ona rowniez jako piewsza napisala interpretacje wiec poprowadzi kolejny warsztat!

Sciskam gorąco
          Ivanka
          • olkacool Re: Zwycięzczyni 06.05.12, 18:18
            Greenwenus - wielkie brawa, super interpretacja big_grin
            Dla reszty wielkie brawa!
            • greenwenus Re: Zwycięzczyni 06.05.12, 20:46
              Dziekuje!
              Ale Ivanko macie staz, nic tylko pozazdroscic. Oby dane Wam bylo jeszcze drugie tyle.
              Dopiero wrocilam i otworzylam internet. Strasznie lubie wygrywac to fakt, ale mam ogromny problem z ulozeniem pytania. Postaram sie dzis to zrobic a jesli nie to jutro. Mam nadzieje, ze wybaczycie, wypilam troche wina i w glowie mam metlik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka