Dodaj do ulubionych

Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012

03.06.12, 18:37
Zastanawiałam się nad tematem zagadki. Mąż podsunął mi pomysł zapytania o wynik pierwszego meczu na Euro. Pomysł bardzo dobry, tylko jako osoba prowadząca taki temat warsztatu trochę jestem "cienka" w temacie smile.

Też w nim wezmę udział, ale oczywiście poza konkursem.

W Wikipedii przeczytałam, że mecz otwarcia odbędzie się między Polską a Grecją 8 czerwca (piątek) o 18-ej, ale na stronie:
www.euro2012-mistrzostwa.org/mecz-otwarcia.php
jest informacja o przesunięciu terminu z 8 czerwca na 9-y. Lecz mój mąż nie słyszał o przesunięciu, to nie wiem. W każdym razie mecz odbędzie się albo 8-gp czerwca o 18-ej, albo 9 czerwca o 18-ej.

Pytanie będzie dotyczyć wyniku meczu otwarcia miedzy Polską a Grecją. Odpowiedź trzeba napisać przed meczem, bo po lub w trakcie, to będzie za późno. No i koniec warsztatów 245 będzie nie w niedzielę, tylko po meczu, oczywiście.

Mam nadzieję, że temat spodoba się nawet tym, co nie przepadają za piłką nożną. Rzadko na warsztatach ma się okazję do prognozowania.

Taki temat był już - pytanie o wynik ważnego meczu zadała Romy. Pamiętam, ze było duże zainteresowanie tamtym prognozowaniem. A ja wtedy nawet obejrzałam tamten mecz w TV smile

Życzę wszystkim, sobie również, udanego prognozowania smile

A jak by ktoś wiedział czy ten mecz będzie 8-go czy został przesunięty na 9-ego, to proszę napiszcie tutaj.
Obserwuj wątek
    • kita32 poza konkursem 04.06.12, 00:02

To ja zaczynam. Oczywiście poza konkursem.
      Zrobiłam 3 rozkłady – na 1-ą i na 2-ą część meczu oraz na podsumowanie.

Część pierwsza meczu:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/ze1ydVMelb1aFVgQCB.jpg
      gra Polaków: 2 Monet (-), Umiarkowanie (-), Rycerz Monet;
      gra Greków: As Pucharów; 10 Kijów (-); Król Kijów.

Polacy mają taktykę blokowania Greków, każdy polski zawodnik ma swojego Greka, którego pilnuje. Ale Grecy nie dają się - grają płynnie (As Pucharów), omijają blokady - są jak woda, która łatwo omija przeszkody.
      W środku meczu Grecy są już bardzo zmęczeni, robią jakieś błędy, może ktoś z nich się przewrócił. Po Polakach zmęczenia tak nie widać, mają przewagę, ale nie przechylają szali zwycięstwa na swoją stronę.
      Pod koniec pierwszej części Grecy ożywają. Może na boisko wchodzą nowi, wypoczęci zawodnicy? Są bardzo aktywni (Król Kijów), ciągle w akcji. Ale piłkę ma Rycerz Monet, czyli Polacy.
      Stawiam na to, że w pierwszej części Polacy strzelą jednego gola tuż przed przerwą, a Grecy żadnego.

Część druga meczu:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/WEu3xHbabDLZTDRKYB.jpg
      gra Polaków: Kapłanka, Cesarz (-), Król Mieczy;
      gra Greków: 9 Kijów (-), 7 Pucharów, Słońce.

Na początku części drugiej Polacy mają wyraźną przewagę (Kapłanka), grają zgodnie z przyjętą taktyką. Grecy stają na głowie, żeby nie dopuścić Polaków do okolic swojej bramki (9 Kijów). Raczej im się to nie udaje (karta odwrócona).
      W środku drugiej części Polacy grają trochę sztywno, natomiast Grecy robią jakieś zmyłki (7 Pucharów). Chyba Grecy rozgryźli taktykę Polaków i wykorzystują jej słabości. Może być również tak, że 7 Pucharów oznacza jakieś oszustwo na korzyść Greków.
      Pod koniec meczu Polacy grają ostro, walczą do upadłego (Król Mieczy), ale szczęście sprzyja Grekom. Udaje im się coś w stylu „strzał do bramki z połowy boiska”.

Podsumowanie:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/Y3iuGjm2gz67nwvHhB.jpg
      samopoczucie po meczu: Polaków – Kapłanka (-); Greków – Cesarz;
      wynik: Polacy strzelili – Pustelnik; Grecy – 6 Kijów.

Grecy po meczu są dumni (Cesarz) i zadowoleni (karta prosta). Polacy ze swojej gry są zadowoleni (Kapłanka), ale przegrali (karta odwrócona).
      Co do wyniku, to jestem „w kropce”. Z jednej strony karta Polaków to Wielkie Arkana, ale karta Greków to typowa karta symbolizująca zwycięstwo – 6 Kijów. Trudno mi uwierzyć, żeby Pustelnik oznaczał pustkę, czyli żadnego gola.
      Może był remis a w dogrywce wygrali Grecy? Jeżeli remis to stawiam na 1:0 dla Polaków w pierwszej części i 0:1 dla Greków w drugiej.

Ciekawa jestem wink, a myślałam, że Euro nie będzie mnie interesować…
      • ivana Wątpliwosci 04.06.12, 08:13
        Kito, ciekawy temat ale mecze to gra. Przekonalam sie ze akurat Tarot nie bardzo chce odpowiadac na wyniki dotyczace gier zarowno sportowych jak i losowych. Podobno do tego najlepsze sa runy. Ja probowalam juz kilkanascie razy obstawiac mecze bo syn mnie prosil i z bardzo marnym skutkiem , no ale moze po prostu nie widze tego w kartach.
        To moze byc ciekawe doswiadczenie. Postaram sie zmobilizowac do postawienia kart mego kolege. Moze bedzie mial lepszego nosawink
        Sciskam Cie gorąco.
        Ivanka
        • anuszzka :) 04.06.12, 10:28
          swietny temat Kito!smile
          • kita32 Re: :) 04.06.12, 16:44
            Cieszę się, Anuszzko, że temat Ci się podoba smile

Ivano, ale przecież ośmiornica Oskar przewidywała kto wygra poszczególne mecze na poprzednich ważnych mistrzostwach foodbolowych smile
            • greenwenus Re: :) 06.06.12, 15:39
              Ja tez nie jestem najlepsza w prognozowaniu. Zawsze obstawialam mecze syna ale o ile udalo mi sie wytypowac zwyciezce to mialam problem z bramkami. Probowalam tez prognozowac x factora i w tym mi sie udawalo.
              Mam juz jakas teorie ale napisze pozniej bo nie mam teraz czasu.
    • anuszzka Re: Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012 06.06.12, 20:18
      Gra
      Polacy- 9kielichow Grecy-cesarz
      I polowa:
      Polacy- 2mieczy, as mieczy Grecy- 10bulaw, 5mieczy
      II polowa:
      Polacy- 10mieczy, 3mieczy Grecy- rydwan, 9monet

Wynik
      Polacy- wieza, krol bulaw, 3monet, kochankowie Grecy: kaplan, mag, 5kielichow, 3bulaw

Po meczu
      satysfakcja
      Polakow- 4kielichy, kolo fortuny, 7monet Grekow: diabel, krolowa mieczy, walet mieczy

Grecy wyszli w cesarzu, beda dumni z gry swoich zawodnikow. Polacy - 9kielichow- rowniez osiagną satysfakcje ale tak sie zastanawiam, ze bedzie tez lekki niedosyt.
      W I polowie Polacy nie wykorzystaja 2 swoich szans, troche po omacku beda wojowac z pilka. Jakos malo tutaj energii, raczej beda liczyc na swoja strategie, w konsekwencji zdobeda bramke-as mieczy. Grecy natomiast szybko opadna z sil, taki falstart troszke. W dodatku u nich karta 5mieczy- nie wiem albo totalna porazka u nich, albo totalna porazka dla nas z ich strony.
      II polowa meczu- Polacy pokonani doszczetnie, zranieni, jakies dobijajace bramki, takie bez sensu. Byc moze jakis zawodnik dostanie czerwona kartke albo totalnie zostanie sfaulowany. U Grekow widac szybkosc, precyzje ruchow, super szanse, dobre wiadomosci, wszystko im sprzyja, taka manna z nieba w postaci golow i szansuncertain
      Mysle, ze wygraja Grecy.
      Mozliwe, ze wydluza czas, bedzie dogrywka jakas. Polacy beda mieli swoja szanse w krolu bulaw ale srednio im to pojdzie. Grecy moga miec zal o faulowanie lub ze wiecej powinni strzelic tych goli.
      Po meczu u Polakow widac zniechecenie, czekaja na nastepny mecz, ze nastepnym razem fortuna sie odwroci, ze bedzie lepiej...
      U Grekow widac silne pragnienie władzy, wygranej, zwyciestwa Euro. Czują sie silni, odwazni i zdecydowani.

Mysle, ze wygraja Grecysad
      1: 2 dla Grekow

Obym sie mylilasmile
      • greenwenus Re: Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012 06.06.12, 21:13
        Ja tak bardzo krotko.
        I polowa
        - polacy - Sila
        - grecy - As mieczy
        II polowa
        - polacy - 4 monet
        - grecy - 2 bulaw
        ilosc bramek - polacy - Kaplanka
        - grecy - paz pucharow
        Ogolna atmosfera meczu - Krol mieczy

W pierwszej polowie dwie druzyny beda zaciekle walczyc o bramke, zawodnicy beda szybcy, pewni siebie ale mysle, ze nie padnie zaden gol albo rowna ilosc dla kazdej ze stron.
        W drugiej polowie nasza druzyne opanuje bezruch, zaczna oszczedzac sily i ich gra nie bedzie juz przypominac tej z pierwszej polowy. Natomiast Grecy beda tez juz mniej efektywnie grac, beda mniej zdecydowani w swych akcjach. Druga polowa mniej charyzmatyczna i nudna..
        Nie widze w tym meczu zadnej bramki albo remis.
        Atmosfera meczu bedzie powazna, druzyny beda dla siebie wyzwaniem i trudnym rywalem.
        Mam nadzieje, ze wynik bedzie jednak inny i to my wygramy ten mecz. Niestety nie moge inaczej ugryzc tej interpretacji.
        • kita32 Re: Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012 07.06.12, 10:31
          Dzięki dziewczyny, cieszę się z pierwszych interpretacji smile.

Czy to nie jest emocjonujące - prognozować wynik tak ważnego meczu! - mnie bardzo wciąga i z wielkim zainteresowaniem czytam interpretacje.
          • ivana Re: Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012 08.06.12, 08:36
            Przebieg meczu
            Polska-5 Mieczy(-) Sąd(-) Paź Buław

Polacy beda stosowali jakies niedozwolone sztuczki, niewykluczone faule na Grekach za co dostana zolte lub czerwone kartki, moga poczuc sie przez sedziego niesprawiedliwie osadzeni , co nie wplynie pozytywnie na ich psychike. Paź Bulaw na koncu daje nadzieje na dobra wiadomosc a wiec strzela przynajmniej jedna bramke przez mlodego napastnika

Grecja
            5 Monet 2 Kielichow(-) Krolowa Pucharow

Na 5 Monet widnieja kustykajacy wiec zapewne, zmiany w druzynie Grecji, po faulach Polakow, szereg indywidualnych akcji i niedostateczne krycie naszych pilkarzy. Za duzo emocji w tej druzynie , ujawni sie ich goracy temperament.

Wynik meczu
            As Pucharow(-) Sprawiedliwosc

Stawiam na remis. 1:1 lub 2:2
            • kita32 Re: Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012 08.06.12, 12:37
              Cieszę się, Ivano, że mimo wątpliwości wzięłaś udział w tych warsztatach smile
              • ivana Re: Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012 08.06.12, 13:21
                Kito, moze tym razem mi sie poszczęsci i przelamie sie co do obstawiania meczy poprez wrozby z kartwink
                • kita32 Re: Warsztat 245 - mecz otwarcia Euro 2012 08.06.12, 14:07
                  smile
                  • kita32 przepowiednia Jackowskiego 08.06.12, 14:19
                    euro2012.fakt.pl/Znany-jasnowidz-Krzysztof-Jackowski-o-meczach-Polakow-na-Euro-2012,artykuly,161993,1.html
                  • kita32 zwycięzca 08.06.12, 20:08
                    Komentarzy nie będę pisać, bo przecież nic więcej nie wiem niż inni. Jako prowadząca wybieram jednak, kto poprowadzi następne warsztaty.

Najważniejszy jest wynik. Ivana i Greenwenus typowały remis. (Ja też, ale poza konkursem wink) Dlatego między Wami, Ivano i Greenwenus, wybieram zwycięzcę.

No i tu już niuanse decydują. Ivana napisała o Grekach:
                    Za duzo emocji w tej druzynie , ujawni sie ich goracy temperament.
                    oraz
                    Na 5 Monet widnieja kustykajacy wiec zapewne, zmiany w druzynie Grecji

I te słowa dają już jej przewagę.

Ivano, wygrałaś i prowadzisz warsztat 246!!!
                    Gratulacja dla Ciebie i dla pozostałych biorących udział!!!!
                    • kita32 Re: zwycięzca 08.06.12, 20:13
                      Ale Polacy naprawdę dobrze grali. W moim odczuciu byli lepsi od Greków. Mecz był bardzo dobry.
                      • anuszzka Re: zwycięzca 08.06.12, 20:16
                        Świetny mecz! Ivano gratulacje smile
                        • greenwenus Re: zwycięzca 08.06.12, 20:59
                          Wlasnie wrocilam od znajomych z meczu!
                          Gratulacje Ivanko !!!
                          Dziekuje za fajny i emocjonujacjy warsztat!!
                          • kita32 Re: zwycięzca 08.06.12, 23:37
                            Cieszę się, ze temat się podobał smile

A Ivana chyba przeoczyła to, że w tym tygodniu warsztat kończy się dzisiaj po meczu...
                            • greenwenus Re: zwycięzca 09.06.12, 00:07
                              Obejrzalam tez drugi mecz i chyba boje sie o nasza druzyne!! Rosja wymiata.

Ivanka pewnie wkrotce zajrzy na nasz watek!
                              • ivana Re: zwycięzca 09.06.12, 08:55
                                Dziekuje bardzo za gratulacje i ciekawy warsztat. Tez obawiam sie naszego meczu z Rosja bo karty juz mi swoje powiedzialy....
                                Za chwile pomysle nad kolejnym tematem warsztatu.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka