Zastanawiałam się nad tematem zagadki. Mąż podsunął mi pomysł zapytania o wynik pierwszego meczu na Euro. Pomysł bardzo dobry, tylko jako osoba prowadząca taki temat warsztatu trochę jestem "cienka" w temacie

.
Też w nim wezmę udział, ale oczywiście poza konkursem.
W Wikipedii przeczytałam, że mecz otwarcia odbędzie się między Polską a Grecją 8 czerwca (piątek) o 18-ej, ale na stronie:
www.euro2012-mistrzostwa.org/mecz-otwarcia.php
jest informacja o przesunięciu terminu z 8 czerwca na 9-y. Lecz mój mąż nie słyszał o przesunięciu, to nie wiem. W każdym razie mecz odbędzie się albo 8-gp czerwca o 18-ej, albo 9 czerwca o 18-ej.
Pytanie będzie dotyczyć wyniku meczu otwarcia miedzy Polską a Grecją. Odpowiedź trzeba napisać przed meczem, bo po lub w trakcie, to będzie za późno. No i koniec warsztatów 245 będzie nie w niedzielę, tylko po meczu, oczywiście.
Mam nadzieję, że temat spodoba się nawet tym, co nie przepadają za piłką nożną. Rzadko na warsztatach ma się okazję do prognozowania.
Taki temat był już - pytanie o wynik ważnego meczu zadała Romy. Pamiętam, ze było duże zainteresowanie tamtym prognozowaniem. A ja wtedy nawet obejrzałam tamten mecz w TV
Życzę wszystkim, sobie również, udanego prognozowania
A jak by ktoś wiedział czy ten mecz będzie 8-go czy został przesunięty na 9-ego, to proszę napiszcie tutaj.