wolna.boska.kobieta 19.04.07, 18:37 czy tarot postawiony za posrednictwem netu -niektore portale oferuja takie bezplatne ulozenia - sprawdza sie? czy ktos ma z tym jakiekolwiek doswiadczenia? Bede wdzieczna za jakiekolwiek uwagi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dori7 Re: tarot z netu 19.04.07, 20:14 Tutaj masz sympatyczna wyrocznie z jednej karty: www.artandwords.com/loverspath/oraclea.html Wyrocznie netowe sprawdzaja sie niezle, pod warunkeim, ze korzysta sie z nich w skupieniu, koncentrujac na pytaniu, a nie jednym okiem zerkajac na pogode, a drugim na ciekawa aukcje z allegro - dlatego ja wole jednak rozlozyc sobie karty na uprzatnietym stoliku, przy zapalonej swiecy. Zawsze tez nalezy pamietac, ze Tarot to nigdy nie jest zabawka - bodajze na forum "Tarot" byl jakis czas temu watek dziewczyny, ktora wrozyla sobie beztrosko z takiej wyroczni online i w ktoryms momencie na pytanie "co slychac u rodzicow?" wyciagnela Smierc - a jej ojciec byl po dwoch zawalach... Oczywiscie niepotrzebne lzy i strach. Mysle, ze w sprawach codziennych taka wyrocznia moze byc pomocna, ale z powazniejszymi poszlabym do dobrej tarocistki. Automat nie jest czlowiekiem i nie potraktuje Cie indywidualnie, nie dobierze odpowiedniego rozkladu kart, nie dokona syntezy znaczen, nie wytlumaczy, ze Smierc niekoniecznie musi oznaczac doslowna smierc itd. Odpowiedz Link
anahella Re: tarot z netu 20.04.07, 09:37 Ja wychode z zalozenia, ze Tarot nie klamie, mylic sie moze tylko tarocista, czyli osoba interpetujaca. Jezeli skorzystalas z serwisu interpretacji automatycznej, to mam troche watpliwosci. Zywy czlowiek nie interpretuje kazdej karty oddzielnie, bo karty to ciag, to logiczna transformacja z jednej w druga i wrozka bierze to pod uwage przy rozkladach na wiecej niz 1 karte. Odpowiedz Link