Dodaj do ulubionych

tarot z netu

19.04.07, 18:37
czy tarot postawiony za posrednictwem netu -niektore portale oferuja takie
bezplatne ulozenia - sprawdza sie? czy ktos ma z tym jakiekolwiek
doswiadczenia? Bede wdzieczna za jakiekolwiek uwagi.
Obserwuj wątek
    • jayanti Re: tarot z netu 19.04.07, 19:24
      Sama spróbuj!
    • dori7 Re: tarot z netu 19.04.07, 20:14
      Tutaj masz sympatyczna wyrocznie z jednej karty:
      www.artandwords.com/loverspath/oraclea.html

Wyrocznie netowe sprawdzaja sie niezle, pod warunkeim, ze korzysta sie z nich w
      skupieniu, koncentrujac na pytaniu, a nie jednym okiem zerkajac na pogode, a
      drugim na ciekawa aukcje z allegro - dlatego ja wole jednak rozlozyc sobie karty
      na uprzatnietym stoliku, przy zapalonej swiecy. Zawsze tez nalezy pamietac, ze
      Tarot to nigdy nie jest zabawka - bodajze na forum "Tarot" byl jakis czas temu
      watek dziewczyny, ktora wrozyla sobie beztrosko z takiej wyroczni online i w
      ktoryms momencie na pytanie "co slychac u rodzicow?" wyciagnela Smierc - a jej
      ojciec byl po dwoch zawalach... Oczywiscie niepotrzebne lzy i strach.

Mysle, ze w sprawach codziennych taka wyrocznia moze byc pomocna, ale z
      powazniejszymi poszlabym do dobrej tarocistki. Automat nie jest czlowiekiem i
      nie potraktuje Cie indywidualnie, nie dobierze odpowiedniego rozkladu kart, nie
      dokona syntezy znaczen, nie wytlumaczy, ze Smierc niekoniecznie musi oznaczac
      doslowna smierc itd.
    • anahella Re: tarot z netu 20.04.07, 09:37
      Ja wychode z zalozenia, ze Tarot nie klamie, mylic sie moze tylko tarocista,
      czyli osoba interpetujaca.

Jezeli skorzystalas z serwisu interpretacji automatycznej, to mam troche
      watpliwosci. Zywy czlowiek nie interpretuje kazdej karty oddzielnie, bo karty to
      ciag, to logiczna transformacja z jednej w druga i wrozka bierze to pod uwage
      przy rozkladach na wiecej niz 1 karte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka