wiki277 01.05.07, 22:56 Jakie karty tarota w/g Was odzwierciedlają tęsknote za ukochaną osobą... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coill Re: tęsknota w tarocie 02.05.07, 00:32 ojej duzo mozna by pewnie wymienic jak sie kto wgłębi,nie tyle nawet pojedynczych kart co np ich par.Uwazam ze najlepiej gdybys sama kolejno przejzala swoje karty i poszukala w kazdej tego aspektu i odpowiedziala sobie na pytanie Dlaczego akurat ta karta,to pozostaje lepiej w pamieci niz czyjs podany spis np 3 miecze. 5 kielichow takze moze tesknic. 6 pucharow,dotyczy tesknoty za tym 'dobrym'co było(niekoniecznie dziecinstwem). 9 mieczy,moze mowic o tesknocie ktora doprowadza wrecz do udręki,depresji. Teskni takze Słońce,gdy dziecku zabraknie jego blizniego z karty z ktorym łapią się za ręce. Tęskni Ksiezyc,chociaz w tajemnicy,szlochając nocami do poduszki,marząc,rozpamiętując.Dla mnie z W.A jest to karta ktora niewatpliwie moze mowic o tesknocie i nie potrzebuje do tego zadnej karty towarzyszącej. Wisielec(choc tu do konca przekonana nie zawsze jestem),jako ten 'ograniczony'ten ktory czeka wtedy gdy został do tego zmuszony,np Kochanek ktorego mozliwosci są uwiązane,poniewaz kochnka ma męza i to on ma pierszenstwo.Pozatym z Wisielcem kojarzony jest znak Ryb,ten wodny znak ma do siebie to ze bywa kochliwy,rozmarzony romantyk,za czym idzie i tesknota. Pewnie tez kochankowie ale zalezy kto z ktorej strony na to patrzy Odpowiedz Link
promyczka2 Re: tęsknota w tarocie 02.05.07, 01:09 A ja się ostatnio zastanawiałam jakie karty mogłyby określić ogólnie pojętą zazdrość i przyznam że mam mały problem ze skojarzeniem konkretnej karty tak na szybko. Odpowiedz Link
dori7 Zazdrosc 02.05.07, 11:05 Diabel, odwrocony badz na negatywnej pozycji Cesarz, w niektorych sytuacjach takze Ksiezyc (zazdrosc podszyta lekiem), poza tym Rycerz Mieczy, Trojka Mieczy, Siodemka Mieczy oraz Czworka Denarow (zazdrosc, zaborczosc). Odpowiedz Link
wiki277 Re: Zazdrosc 03.05.07, 11:15 a dla mnie zazdrość mogą odzwierciedlać takie karty jak księżyc, diabeł, odwrócone koło fortuny, odwróceni kochankowie ale także wisielec... Odpowiedz Link