coill 09.06.07, 12:59 Co jezeli wypada w tym kontekscie - karta mowi w tej chwili co w rodzaku "czekaj,terz pora na Prace!" albo ze dla ceiobie/partnera teraz wazniejsza jest praca. Czy tez pokazuje Stałość uczuc/planow?? Stała jak Praca. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_malinowa Re: 8 Monet uczucia 09.06.07, 13:46 Tak po swojemu to widzę to w tę stronę, że czekamy aż coś się stanie. "Zapracowalismy" sobie na czyjes uczucie i czekamy na odzew. Tak też można? Odpowiedz Link
pani.jazz Re: 8 Monet uczucia 09.06.07, 14:43 Dla mnie ta karta wskazywalaby raczej na koniecznosc pracy nad zwiazkiem albo kazdego partnera nad soba samym. Moze tez po prostu opisywac relacje, w ktorej kazdy pracuje w harmonii ze soba, nie przeszkadzajac partnerowi, ale bedac tuz obok niego. Ladnie to obrazuje 8 Monet z Tarota Vice-Versa: taroteca.multiply.com/photos/photo/197/59.jpg Odwrocona moze mowic o tym, ze partnerom brakuje czegos, co musza sobie sami "wykuc". Ogolnie wydaje mi sie to pozytywna karta, bo daje jasno do zrozumienia, ze osoby zaangazowane maja potrzebe i chec wlozenia pracy w poprawe sytuacji, ktora ich zastala. Pozdrawiam, jazz Odpowiedz Link
canada53 Re: 8 Monet uczucia 09.06.07, 15:18 A może mówi ona, że trzeba by te uczucia pokazać w jakiś bardziej konkretny sposób, na przykład robiąc coś własnoręcznie dla tej drugiej osoby? Oczywiście nie każdy ma na tyle talentu w rękach, żeby wykonać jakieś cacko, ale aby wyrazić swoje uczucia można robić wiele innych praktycznych rzeczy, byle używając własnych zdolności, angażując się w sprawę i poświęcając swój czas. Odpowiedz Link
transwizje Re: 8 Monet uczucia 09.06.07, 19:12 stojąca to stały związek, w którym dużą rolę odgrywa obowiązkowość, a także jakiś rodzaj wspólnego zajęcia, celu, na który się zapracowuje. Odwrócona daje wysiłek jednej strony, który jest lekceważony przez drugą i rodzi poczucie beznadziejności. Pozdro. ES Odpowiedz Link
coill Re: 8 Monet uczucia 10.06.07, 11:17 dzięki bo to jedna z kart A.M z ktora w tym kontekscie mam jakies nieporozumienia Odpowiedz Link