iokepine 30.06.07, 11:54 Wczoraj kupiłam te takię i jest prześliczna. żadne sklany nie oddają urody tej talii. Jest bardzo spokojna, urocza i kwiatowa, jednym słowem talia prosto z Wenus Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza.podlaska Re: Harmonious Tarot 02.07.07, 21:37 Ciesze sie, ze ci sie podoba, bo ja tez jestem fanka tej talii od pewnego czasu. To kolejna talia, ktora bardzo zyskuje po obejrzeniu calej talii na dobrych skanach lub bezposrednio w sklepie. Moze uda mi sie w tym tygodniu napisac recenzje tej pieknej talii. Moim zdaniem ona swietnie sie nadaje do nauczenia sie Tarota Pozdrawiam Odpowiedz Link
meg233 Re: Harmonious Tarot 02.07.07, 22:28 Własnie szukam bardzo spokojnej,ciepłej talii... musze ją koniecznie obejrzeć. Odpowiedz Link
meg233 Re: Harmonious Tarot 02.07.07, 22:30 Faktycznie sa śliczne,ale brak opisów w języku polskim( Odpowiedz Link
dori7 Re: Harmonious Tarot 03.07.07, 00:17 meg233 napisała: > Faktycznie sa śliczne,ale brak opisów w języku polskim( Chodzi Ci o opisy na kartach? Zadne zagraniczne talie ich nie maja, ale nie przejmuj sie tym, bardzo szybko przestanie Ci to przeszkadzac Instrukcje Lo Scarabeo (bo to talia tej firmy) sa zawsze w kliku jezykach: po angielsku, francusku, niemiecku, hiszpansku i wlosku, przy czym jezykiem oryginalu jest najczesciej wloski, a tlumaczenie na angielski i francuski czasem pozostawia wiele do zyczenia. Niemeickie jest zazwyczaj dobre. Niektore polskie sklepy dodaja do talii gratis tlumaczenie na polski. W przypadku tej talii ulotka nie bedzie Ci potrzebna, to jest talia bardzo zblizona do Ridera-Waite'a, poradzisz sobie z nia pracujac z np. podrecznikiem Hajo Banzhafa czy Antonowicz-Wlazinskiej. Odpowiedz Link
dori7 Re: Harmonious Tarot 03.07.07, 00:23 Potwierdzam, ze jest o wiele ladniejsza na zywo, niz na zdjeciach w internecie, na ktorych wydaje sie przeladowana. Pozytywnie sie nia zdziwilam, bo w katalogu i w internecie wygladala naprawde malo zachecajaco, a okazala sie delikatna, slodka i pastelowa, do tego bardzo latwa do nauki i czytelna. Mysle, ze mozna ja nawet kupic jako pierwsza talie - zamiast Ridera-Waite'a, jesli ten wydaje sie komus srednio piekny, bo symbolika obrazkow ta sama, a uroda Harmonious bije Ridera na glowe ) Jedna z najbardziej udanych talii Lo Scarabeo. Troszke mnie kusi, ale na razie moja pasja kolekcjonerska zostala zaspokojona i uspiona ) Odpowiedz Link