Dodaj do ulubionych

Harmonious Tarot

30.06.07, 11:54
Wczoraj kupiłam te takię i jest prześliczna. żadne sklany nie oddają urody tej
talii. Jest bardzo spokojna, urocza i kwiatowa, jednym słowem talia prosto z
Wenussmile
Obserwuj wątek
    • iza.podlaska Re: Harmonious Tarot 02.07.07, 21:37
      Ciesze sie, ze ci sie podoba, bo ja tez jestem fanka tej talii od pewnego czasu.
      To kolejna talia, ktora bardzo zyskuje po obejrzeniu calej talii na dobrych
      skanach lub bezposrednio w sklepie. Moze uda mi sie w tym tygodniu napisac
      recenzje tej pieknej talii. Moim zdaniem ona swietnie sie nadaje do nauczenia
      sie Tarota

Pozdrawiam
      • meg233 Re: Harmonious Tarot 02.07.07, 22:28
        Własnie szukam bardzo spokojnej,ciepłej talii... musze ją koniecznie obejrzeć.
      • meg233 Re: Harmonious Tarot 02.07.07, 22:30
        Faktycznie sa śliczne,ale brak opisów w języku polskimsad(
        • dori7 Re: Harmonious Tarot 03.07.07, 00:17
          meg233 napisała:

> Faktycznie sa śliczne,ale brak opisów w języku polskimsad(

Chodzi Ci o opisy na kartach? Zadne zagraniczne talie ich nie maja, ale nie
          przejmuj sie tym, bardzo szybko przestanie Ci to przeszkadzac smile

Instrukcje Lo Scarabeo (bo to talia tej firmy) sa zawsze w kliku jezykach: po
          angielsku, francusku, niemiecku, hiszpansku i wlosku, przy czym jezykiem
          oryginalu jest najczesciej wloski, a tlumaczenie na angielski i francuski czasem
          pozostawia wiele do zyczenia. Niemeickie jest zazwyczaj dobre. Niektore polskie
          sklepy dodaja do talii gratis tlumaczenie na polski.

W przypadku tej talii ulotka nie bedzie Ci potrzebna, to jest talia bardzo
          zblizona do Ridera-Waite'a, poradzisz sobie z nia pracujac z np. podrecznikiem
          Hajo Banzhafa czy Antonowicz-Wlazinskiej.
    • dori7 Re: Harmonious Tarot 03.07.07, 00:23
      Potwierdzam, ze jest o wiele ladniejsza na zywo, niz na zdjeciach w internecie,
      na ktorych wydaje sie przeladowana. Pozytywnie sie nia zdziwilam, bo w katalogu
      i w internecie wygladala naprawde malo zachecajaco, a okazala sie delikatna,
      slodka i pastelowa, do tego bardzo latwa do nauki i czytelna. Mysle, ze mozna ja
      nawet kupic jako pierwsza talie - zamiast Ridera-Waite'a, jesli ten wydaje sie
      komus srednio piekny, bo symbolika obrazkow ta sama, a uroda Harmonious bije
      Ridera na glowe smile) Jedna z najbardziej udanych talii Lo Scarabeo.

Troszke mnie kusi, ale na razie moja pasja kolekcjonerska zostala zaspokojona i
      uspiona smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka