Dodaj do ulubionych

wklejanie obrazków, BBCode

18.12.08, 14:54
Możliwości wklejania obrazków w posty, kolorowania słów w tekście, zmianę czcionek itp. - przedstawiła Neptus na forum "Jak na górze tak na dole" w wątku "Pełnia z Marsem". Podała również linki do przewodników BBCode, który to kod umożliwia wykonywanie tych urozmaiceń:
pl.wikipedia.org/wiki/BBCode
www.phpbb2.pl/forum/faq.php?mode=bbcode
Uruchomić BBCode może administrator forum - trzeba w "zarządzanie forum" odhaczyć "włącz BBCode". Wysłałam już post do Dori z prośbą o włączenie tego kodu na forum "O Tarocie". Mam nadzieję, że zauważy ten post wink lub, że BBCode włączy ktoś z administratorów tego forum po zauważeniu tego wątku.

BBCode jest już włączone i wykorzystywane (oprócz Jak na górze...) na forach: TAROT, Szkółka Tarota, astroforum.

W oczekiwaniu na włączenie BBCode na O Tarocie - podzielę się informacjami jak wkleić zdjęcie, np zdjęcie rozkładu kart:
Zdjęcie (lub inny obrazek) musi już być w sieci. Zdjęcie z własnego komputera trzeba załadować do sieci np do fotoforum:
fotoforum.gazeta.pl/0,0.html
Tam są podane szczegółowe informacje jak załadować zdjęcie.
Gdy już mamy wgrane zdjęcie i powiększymy na cały ekran kliknięciem na nie - to na dole strony ze zdjęciem jest podany kod do zdjęcia - trzeba skopiować tę część kodu, która jest w "..." i zakończona jest .jpg. (Dokładniej jest to opisane w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46124&w=88624880 )

Właśnie zauważyłam, że Canada podała link do wątku w którym są opisy jak wklejać zdjęcia:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=86324793&v=2&s=0
Warto zobaczyć wink
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: wklejanie obrazków, BBCode 18.12.08, 15:05
      Dopiero teraz czytam po kolei posty z linku, który podałam za Canadą wink I tam przeczytałam, że zamiast:

> Gdy już mamy wgrane zdjęcie i powiększymy na cały ekran kliknięciem na nie - to na dole strony ze zdjęciem jest podany kod
      do zdjęcia - trzeba skopiować tę część kodu, która jest w "..." i zakończona jest .jpg. (Dokładniej jest to opisane w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46124&w=88624880
      )

wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na zdjęcie i wybrać "kopiuj adres obrazka"...
      • gosiadzika dori albo anahella 07.01.09, 07:41
        mogą to uruchomić
        • kita32 Re: dori albo anahella 07.01.09, 15:48
          Anahella już nie uczęszcza na to forum, Dori nie odpowiada na maile (chyba nie zagląda na pocztę), ja już odpuściłam po 4 próbach...
          • kita32 już 07.01.09, 20:35
            Już jest włączony
            BBCode
            • kita32 dziękujemy 07.01.09, 20:38
              dziękujemy
              • iokepine Re: dziękujemy 10.01.09, 00:42
                Włączyłam jeszcze emotikony smile
    • delphine_delphine Re: wklejanie obrazków, BBCode 06.12.09, 15:34
      Próba

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2081900,2,1,polka-1.html
      • kita32 Re: wklejanie obrazków, BBCode 06.12.09, 17:49
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qi/hd/mkae/9uPfQ9drbPtq0xCFcX.jpg

Czy to miał być ten obrazek, Delphine_delphine?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka