Dodaj do ulubionych

uran w akcji i analiza astro

12.03.08, 20:35
Dzisiaj mój komputer w jednej chwili raczej samowolnie (chociaż to
ja coś kliknęłam) wysłał hurtem na wszystkie adresy informację z
moim raczej mało poważnym zdjęciem. Nic już nie można zrobić, a więc
spróbowałam się temu przyjrzeć astrologicznie. I mam.
W horoskopie kontaktowym i relacyjnym pomiędzy moim horoskopem a tą
chwilą jest ten sam Ascendent, dokładnie, i ten Ascendent jest w
dokładnej koniunkcji z moim Uranem urodzeniowym.
Co mnie zastanawia? Że kontaktowy i relacyjny mają ten sam Ascendent.
Co o tym casusie sądzicie?
Powiem że o ile pamiętam to relacyjne i kontaktowe miały zwykle inne
osie.
Lwi
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: uran w akcji i analiza astro 12.03.08, 22:00
      Mało znam się na horoskopach ralacyjnych i kontaktowych, chociaż czasami z
      ciekawości przyglądam im się, bo mam taką możliwość w Uranii, ale samo
      wydarzenie bardzo mnie zaintrygowało. Nie byłabym zaskoczona, gdyby Ci się to
      przytrafiło parę dni wcześniej, gdy Uran był w koniunkcji ze Słońcem (teraz też,
      ale luźno) i w Wodniuku była ścisła koniunkcja Neptuna (roztargnienie,
      zamieszanie, zdjęcie) z Merkurym (posty, komunikacja) i z Wenus (zdjęcie) (teraz
      ta koniunkcja jeszcze jest, ale bardzo luźna).

Właściwie, tak w praktyce zauważyłam, że czasami aspekty dają o sobie znać
      właśnie wtedy, gdy już myślę, że minęły.
      • lwi2 Re: uran w akcji i analiza astro 13.03.08, 08:39
        Tak, te koniunkcje nadal były silne, zwłaszcza że
        Merkury był wprost na moim Księżycu, a Słońce-Uran trygon do mojej
        Wenus. Czyli jakby zaczęły współgrać z moim horoskopem trochę po
        ścisłych koniunkcjach między sobą. Jak jest teraz recepcja wzajemna
        Uran-Neptun, to też można by je pozamieniać miejscami (tak się robi
        ponoć), co potęgowałoby efekt.
        Osie horoskopu na tę chwilę były powietrzne, Ascendent w
        Bliźniętach, MC w Wodniku, czyli Merkury i Uran, jako władcy osi,
        wzmocnione jeszcze z tego powodu.
        No nerwów mnie to trochę kosztowało.
        Lwi
    • dagmara888 podlacze sie 13.03.08, 20:18
      Tak w duchu wpadek dzisiejszych. Dzisiaj rano wychodzac do pracy
      bylam tak nieprzytomna, ze zatrzasnelam za soba drzwi a klucze do
      domu pozostaly w srodku. Oczywiscie wszystko zwalilam na dzisijesza
      date "13". Na szczescie dzisiaj nie piatek wiec wszystko skonczylo
      sie dobrze, bo okazalo sie, ze osoba wynajmujaca mi mieszkanie ma
      zapasowe klucze ale nerwowki troche mialam. Ja zwalam to na
      kwadrature tranzytujacego Urana do urodzeniowego Slonca... tragedia
      nie tranzyt, chodze totalnie nieprzytomna, gubie wszystko... i nie
      powiem abym czula sie z tym dobrze... totalny brak kontroli... eh...
      Pozdrawiam
      • kita32 Re: podlacze sie 13.03.08, 21:42
        To dobrze, że dzisiaj nie piątek i pomoc ślusarza nie była potrzebna wink
        • joola17 Re: podlacze sie 14.03.08, 00:53
          Omatko, jaki dzien niedobrysmile)

Trudny, cisnienie spadniete, wieje, pada i parasolki sie nie da utrzymac, no bo wieje. Nawet sie przespalam wieczorem, no bo dol, dol, dol jak row marianski, dawno nie mialam tak paskudnego humoru bez powodu wlasciwie..
          Widzialam dzis ludzi tak traciacych opanowanie, ze sie wyzywali na psach, na innych, spoznienia jakies, i ta pogoda!
          I trzynasty!

Ale myslalam, ze to subiektywne, moje. W tu czytam, ze jakis program, to chyba leci o 21-ej, "Gwiezdny cyrk", dwa wypadki:
          www.dziennik.pl/kultura/telewizja/article138086/Seria_wypadkow_w_Gwiezdnym_Cyrku.html
          "» Seria wypadków w "Gwiezdnym Cyrku"
          Prawdziwego pecha przyniósł 13 dzień miesiąca aktorom występującym w nowym polsatowskim show "Gwiezdny Cyrk". Marysia Góralczyk została ranna w bardzo groźnie wyglądającym wypadku, gdy straciła równowagę i upadła na arenę. Aktor Piotr Pręgowski miał zakładane szwy, po tym jak głowę rozciął mu talerz, którym miał żonglować."

Czy dzis dzialal Ksiezyc w 4^Blizniat? Nie, juz dalej, to m.in. kwadratura Urana (ze sloncem) i Ksiezyca. I jeszcze opoz Marsa i Plutona
          • kita32 Wenus 14.03.08, 11:00
            A ja myślałam, że tą opozycję Marsa z Plutonem złagodzi Wenus, która wczoraj i dzisiaj jest podłączona trygonem do Marsa i sekstylem do Plutona. No, może dlatego, że harmonijnie podłączona, to nic się poważniejszego nie stało. Wenus, kojarząca się z aktorstwem, po prostu wskazała na aktorów - podłączając się do trudnej opozycji Marsa z Plutonem.

Przy okazji, jak już piszę o tej konfiguracji, to zwrócę uwagę, że przechodzi ona w tzw. mistyczny prostokąt (akurat Maria w Klubie na forum WJ o taką konfigurację niedawno wypytywała). Właśnie na niebie mamy dwie opozycje:
            Mars z Plutonem (2^) i Wenus z Saturnem (2^),
            których planety są ze sobą połączone sekstylami i trygonami.
            • lwi2 Re: Wenus 15.03.08, 07:39
              Wstałam skoro świt i ... założyłam bloga, ciekawe jak się rozwinie.
              Ale po prostu impuls, potem spojrzałam w datę pierwszego wpisu, w
              sumie może być, dla ciekawych 6.23., a godzina założenia ok. 5.37.,
              na Warszawę.
              Lwi
              • kita32 blog 15.03.08, 11:45
                Horoskop wygląda interesująco. (Patrzę na godzinę założenia.) Tzn dla człowieka,
                to mógłby być męczący horoskop, ale na blog jest dobry - będzie się działo.

Przewaga żywiołu wody i duży wpływ planet energetyzujących (Uran, Mars). Na
                osiach Uran (Asc) i opozycja Pluton (Mc) Księżyco-Mars (IC).
                Kojarzy mi się ten układ z uwalnianiem się od problemów o naturze psychicznej
                poprzez wyrzucenie z siebie ran emocjonalnych z dzieciństwa - w sposób bardzo
                indywidualny i wskazujący na inny odbiór tego, co ma już jakąś społecznie
                przyjętą etykietkę (Uran).

Rzuca mi się w oczy konfiguracja łącząca z sobą:

Księżyco-Mars w Raku w trygonie do Weniuso-Merkurego w Rybach (ułatwi to
                komunikację i wyrażanie emocji oraz wzajemną empatię (Wenus, Księżyc);

Wenuso-Merkury jest w opozycji do Saturna, więc nastrój będzie raczej poważny, a
                nie rozkosznie plotkujący;
                do tej opozycji jest podłączony Księżyco-Mars trygonem i sekstylem.
                Nie wykluczone, ze blog będzie przyciągał ludzi nieśmiałych, trochę
                zakompleksionych, którzy będą czuli potrzebę podzielenia się swoimi problemami z
                innymi.

Silny Pluton (Mc, kwadratura (luźna) ze Słońcem) jest podłączony do tej
                konfiguracji opozycją do Księżyco-Marsa, sekstylem do Merkuro-Wenus i trygonem
                do Saturna.
                Tematyka blogu bedzie głęboka, wyciągająca problemy i wyjaśniająca je.

Jowisz jest podłączony do tej konfiguracji półkwadraturą z Wenus i
                półtorakwadraturą z Saturnem. Poprzez Jowisza przechodzą wpływy Urana (sekstyl),
                który jest silny położeniem przy osi i koniunkcją (luźną) ze Słońcem. Jowisz
                jest planetą energetyczną i "rozprowadzającą po świecie", co dobrze wróży blogowi.

Trochę na uboczu, ale wzmocniona ścisłym sekstylem (0^04') ze Słońcem jest Ceres
                w Byku. Ceres uziemia i utrwala.

Wpływ empatycznego Neptuna też jest widoczny (luźna koniunkcja z Wenus i
                Merkurym, luźny półsekstyl ze Słońcem), ale nie za duży - i to chyba dobrze,
                jeżeli tematyka blogu jest rzeczowa.

No właśnie, czy ten blog ma jakąś tematykę wiodącą? (Nie biorę udziału w żadnych
                blogach, chociaż czasami coś podanego na forum poprzez link przeczytam - więc
                nawet niezbyt wiem jak wyglądają blogi.)
                • lwi2 Re: blog 15.03.08, 20:59
                  Kito dziękuję za wspaniałą analizę, blog ma dotyczyć tematyki
                  genealogicznej, czyli raczej poważnie i głęboko, chociaż mam
                  nadzieję piórem lekkim.
                  Co mnie niepokoi to kwadrat Merkurych, tego bloga i mojego
                  natalnego, dosyć ścisły (ale jak mam Merkurego w Wielkim Kwadracie
                  to trudno żeby go nie było). Ale z drugiej strony, to Słońce bloga
                  uzupełnia mi w horoskopie Latawca i wodny trygon (mam trygon Marsa w
                  Raku i Jowisza w Skorpionie, i to jest praktycznie jedyny trygon
                  jaki posiadam), a na czole Latawca jest mój Merkury w Byku. Czyli
                  horoskop bloga z jednej strony podkreśla mi Wielki Kwadrat, a z
                  drugiej nakłada na niego Latawca.
                  Myślałam o czymś poważniejszym niż blog, ale będzie tylko blog,
                  chociaż nie byłam fanem blogów do tej pory. Blog polega na tym że
                  pisze autor bloga, a czytelnik tylko komentarze jak zechce, czyli
                  tak naprawdę jest to rozmowa z samym sobą (a tutaj kwadrat
                  Merkurych!).
                  Jeszcze raz dzięki za analizę, chyba do tematyki ta data pasuje?
                  Lwi
                  • kita32 Re: blog 16.03.08, 09:32
                    > Jeszcze raz dzięki za analizę, chyba do tematyki ta data pasuje?

......jak najbardziej wink
                    powodzenia wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka