dora5 21.02.02, 16:42 Pozdrowienia z Krakowa dla wszystkich mieszkańców(obecnych i byłych) Wiśnicza ijego okolic:Starego,Kobyla, Królówki, Żegociny i Rajbrotu. Dora Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beatrycze8@poczta. Re: Wiśnicz IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 12:04 HEJ! Dziękuję za pozdrowienia z Krakowa dla pięknej ziemi wiśnickiej. Chociaż na codzień też jestem w Krakowie, to jednak duszą i sercem jestem z moimi rodzinnymi stronami. Przesyłam pozdrowienia. Chciałam zaznaczyć tylko, że zapomniałaś o Chronowie a to taka malownicza miejscowość. Ale to Ci wybaczam. beatrycze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Wiśnicz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 23:52 A Muchowka to co? Tez pikna!Pozdrowienia z Warszawy od stesknionej za Wisniczem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wiśnicz IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 14:53 mieszkałam 5 lat w Wiśniczu, w internacie PLSP pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Wiśnicz IP: *.ite.waw.pl 21.10.03, 11:46 Witaj Dora5, Moja rodzina ze strony dziadka pochodzi z Wiśnicza Nowego. Z drugiej strony lasu, z Pagorka (pisownia przez o, nie ó), pochodzi moja rodzina ze strony babci. Teraz oboje spoczywaja na urokliwym cmentarzu wisnickim, skad widac zamek, a w pogodne dni podobno nawet Tatry. W dziecinstwie wszystkie wakacje to harce miedzy Bochnia, a Wisniczem. Nie ma chyba piekniejszej krainy ......... . Martwi mnie intensywna zabudowa okolicy betonowymi bunkrami, uznawanymi przez miejscowych za domy mieszkalne i niedostepnosc palacyku w Kopalinach, gdzie dawniej znajdowal sie POM (Panstwowy osrodek Maszynowy). Zamek wisnicki jest perelka tej ziemi i moglby byc bardziej reklamowany w biurach podrozy w kraju i na swiecie. Przydalby sie remont i dobry gospodarz. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś