ka_thy 09.01.11, 20:15 Z napisami. SubEdit nie chce chodzić pod Vistą (mimo patcha), potrzebuję zainstalować coś nowego. Co? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luczijka Re: Program do oglądania filmów 09.01.11, 20:41 Jedno słowo - VLC www.videolan.org/vlc/ Tutaj recenzja programu (nie moja, ale mogę się pod nią spokojnie podpisać ;P ): VLC (VideoLAN Client) to bezpłatny odtwarzacz multimedialny potrafiący odtworzyć filmy czy muzykę zapisaną w najprzeróżniejszych formatach, choć w głównej mierze został stworzony do odtwarzania multimediów poprzez sieć za pomocą różnych protokołów do transmisji strumieniowych. Z programem tym mam styczność od ładnych kilku lat i jak dotychczas jeszcze się na nim nie zawiodłem. Nie zdarzyło mi się aby czegoś nie odtworzył. Niewątpliwą zaletą VLC są zintegrowane z nim kodeki wymagane podczas odtwarzania multimediów. Instaluje się program i nie potrzeba nic więcej, żadnych dodatkowych zabaw z instalacją dodatkowych paczek z kodekami. Po ostatnich aktualizacja doszły nowe funkcjonalności, jak obsługa ścieżek audio z Blu-ray, czy dekodowanie Dolby Digital Plus. Oczywiście taki program nie może się obejść bez obsługi napisów w języku polskim. Tutaj również problemów żadnych nie zauważyłem. Program na tle innych z tej samej kategorii wyróżnia się małą wagą. Niestety przy odtwarzaniu filmów jakości HD potrafi dość mocno obciążyć nawet dwa rdzenie a niejednokrotnie przyciąć. Przy mniej wymagających pozycjach program działa bez zastrzeżeń. Polecam wszystkim, którzy nie lubią gmerać przy instalacji i dodawaniu osobnych kodeków. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 08:44 tez polecam vlc, sama uzywam (chodzi tez pod mackiem), luby za to lubuje sie w bsplayerze, chodzi mu pod windowsem 7 wiec i pod vista pewnie by chodzilo Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 12:52 Pod Vista i Winem7 chodzi AllPlayer i ja go polecam. Odpowiedz Link
luczijka Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 14:26 ilekobietamalat napisała: > tez polecam vlc, sama uzywam (chodzi tez pod mackiem) Pod Vistą też śmiga Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 16:04 luczijka napisała: > ilekobietamalat napisała: > > > tez polecam vlc, sama uzywam (chodzi tez pod mackiem) > > Pod Vistą też śmiga no wiem wiem,ale chcialam podkreslic ze jest taki fajny,ze nawet pod maca go zrobili ;D (co nie jest wcae takie oczywiste i w ogole;> bo czasami znalezienie jakiegos nawet banalnego programu na macka to wyzsza szkola jazdy;> Odpowiedz Link
next_exit Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 17:09 wystarczy sciagnac KLite CodeC Pack i filmy beda smigac z napisami na Windows Media Playerze, bez dodatkowego otwoerania napisow, wystarczy ze beda mialy te sama nazwe co film. Ja uzywam tylko Windows Media Playera z tymi kodekami, sprawdzilam na win xp, viscie i Siodemce. Odpowiedz Link
next_exit Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 17:11 Podaje przykladowego linka do K Lite: www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-Pack,Program,Windows,13137.html po sciagnieciu po prostu odpalamy, kodeki zainstaluja sie gdzie trzeba. Odpowiedz Link
luczijka Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 17:13 ilekobietamalat napisała: bo czasami znalezien > ie jakiegos nawet banalnego programu na macka to wyzsza szkola jazdy;> Ano słyszałam te legendy Ten cały mac, to wymagające zwierzę Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 17:37 > Ten cały mac, to wymagające zwierzę ale jakie milutkie za to;> a no i podobno mozna z 3 pietra go zrzucic i sie nie rozpadnie;> Odpowiedz Link
ka_thy Re: Program do oglądania filmów 10.01.11, 20:20 Dzięki za sugestie. Przyjrzałam się VLC i AllPlayerowi. Przyzwyczajenie do SubEdita jest jednak silne bo oba programy wydają mi się mniej funkcjonalne, znaczy mają mniej możliwości ustawień. A może mi się tylko wydaje. Nie chce mi się zagłębiać w nie, program ma być nie dla mnie, mnie SubEdit chodzi bez problemu, nawet pod Vistą gdzie udało mi się zrobić przeźroczyste napisy. dzięki raz jeszcze. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Program do oglądania filmów 11.01.11, 12:14 ka_thy napisała: > Przyjrzałam się VLC i AllPlayerowi. Przyzwyczajenie do SubEdita jest jednak silne bo oba programy wydają mi się mniej funkcjonalne Ja też preferuję SubEda. To nie tylko odtwarzacz, ale cały kombajn do edycji napisów. Za to AllPlayer ma możliwość czytania tekstu jako lektor (ale ja nigdy tego nie testowałem!) i ma funkcję IQ-napisy, dzięki której wszystko zdąży się przeczytać. Dziwi mnie że autorzy SubEdita przez tyle lat nie wypuścili wersji zgodnej z Vistą, toż to obciach i wioska. Odpowiedz Link
rodzynia Re: Program do oglądania filmów 11.01.11, 12:41 w All playerze: IQ-napisów to beznadziejna funkcja, napisy za wolno się pojawiają niezgodnie z tym co aktorzy mówią. już nie wspominając o funkcji lektor z tym beznamiętnym głosem babki lub gościa - jak ktoś zna program Ivona to wie o co chodzi Chyba, że nastąpiły tam jakieś innowacje Ja teraz korzystam z BestPlayera i nie narzekam A VLC włączam w razie potrzeby, bo nie jest zbyt wygodny. Zgadzam się, że ci z Subedita dali ciała Odpowiedz Link
ka_thy Re: Program do oglądania filmów 11.01.11, 13:03 Czyli mówisz, że jeszcze mam ściągnąć BestPlayera? > Zgadzam się, że ci z Subedita dali ciała No nie do końca, bo ja na laptopie mam Vistę i oglądam filmy pod SubEditem bez problemu. I nawet nie mam uprawnień administratora. Natomiast na laptopie koleżanki, dla której to szukam jakiegoś programu, SubEdit chodzi tylko gdy użytkownikiem jest Administrator. Dla każdego innego użytkownika nawet o prawach administratora wywala błąd Odpowiedz Link
rodzynia Re: Program do oglądania filmów 11.01.11, 15:57 > Czyli mówisz, że jeszcze mam ściągnąć BestPlayera? znaczy jak ci inne nie odpowiadają(albo nie działają) to wtedy nie ma co kolekcjonować programów aa czyli koleżanka ma jakieś dziwne ustawienia.. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Program do oglądania filmów 13.01.11, 18:31 nie mam visty mam ikspeka i lece wsio na bestplejerze. lubie go... Odpowiedz Link
ka_thy Re: Program do oglądania filmów 13.01.11, 20:17 Obaczyłam tego BestPlayera i właśnie on najbardziej mi się podoba Odpowiedz Link