Dodaj do ulubionych

Przypominam o Haven

22.09.12, 09:14

Dziś smile.
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Przypominam o Haven 22.09.12, 14:22
      juz widzialam, z samego rana, jeszcze w lozkubig_grin tak, tesknilam za tym serialembig_grin
      • gaudia Re: Przypominam o Haven 29.09.12, 22:49
        tez tesknilamsmile
        fajnie, ze jestsmile
        • galaxian1 Re: Przypominam o Haven 30.09.12, 19:29
          A ja chyba... wystartuję z tym serialem ! smile
          2 sezony ciurkiem, to jest to smile
          Bo jakoś w obecnym sezonie dobrych nowości to ja się nie spodziewam... to będę nadrabiał zaległości w starociach (np. Dexter !!!).
    • thorgalla Re: Przypominam o Haven 30.09.12, 21:27
      1,5 odcinka obejrzałam.
      Takie nieco Supkowate jest big_grin
      I bardzo naiwne.
      Nie oglądam więcej.
      • ka_thy Re: Przypominam o Haven 30.09.12, 22:24
        Thorgalla, ja też odpadłam właśnie na drugim odcinku. Głupkowate mi się wydało. Po jakimś czasie dałam jednak temu drugą szansę i nie żałuję. Trzeba tylko załapać klimat i konwencję.
        • thorgalla Re: Przypominam o Haven 01.10.12, 16:11
          I tak się zdarza.
          Jak już nie będę miała zupełnie nic do oglądania to spróbuję znowu.
          Ten aktor,który gra Duka grał w takim bardzo niegrzecznym filmie i mi się podoba big_grin
    • aniuta75 3x09 22.11.12, 11:50
      Fajny odcinek z przeszłości smile. Sara bardzo mi się podobała smile. No i Nathan w końcu mógł się pobuziakować ze swoją ukochaną big_grin.
      A ten kapitan z końcówki to nie ten sam co Parker pozwolił zostać też? Kim on kurnia jest?? No i ciekawam z kim Sara ma Colorado Kida suspicious. Myślałam, że Nathan ją bzyknie na tej plaży i stąd będzie synuś, no ale się oparł jej wdziękom skubany big_grin.
      • ilekobietamalat Re: 3x09 22.11.12, 15:06
        ty no nie mow! kurcze, ja bylam pewna ze on ja tam bzyknal w domysle, i colorado kid to jego jest! zepsulas mi cala wizje!big_grinD
        • aniuta75 Re: 3x09 22.11.12, 15:28
          No wydaje mi się, że jej nie bzyknął smile. Ona mocno go kusiła przecież i chciała się pobzykać a on wstał i chciał iść i jeszcze tylko na buziola się wrócił smile. Jakby się tentegowali to chyba by cokolwiek było pokazane, żeby widz był pewny na 100% suspicious.
          • ilekobietamalat Re: 3x09 22.11.12, 16:23
            bo oni, ci od haven to wredni sa, specjalnie tak zrobili zeby nie bylo wiadomo co i jak.. ja bym jednak stawiala na to ze ja bzyknalsuspicious
            • aniuta75 Re: 3x09 22.11.12, 17:26
              Myślisz? suspicious
              No ale to by cokolwiek... Kurde no... big_grin
    • ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.11.12, 12:48
      Dżasas, nie spojrzałam na datę pierwszego postu i się dziwię - Haven, w czwartek, jaka to okazja? big_grin

Póki co widziałam pierwszy odcinek i nie mogę się zabrać za resztę.
      • aniuta75 Re: Przypominam o Haven 22.11.12, 13:23
        Kathy bierz się, bo się dzieje smile. Noo chyba że chcesz poczekać jeszcze kilka odcinków i hurtowo cały sezon zobaczyć wink.
        • piegucha Re: Przypominam o Haven 26.11.12, 17:39

W piatek wreszcie nowy odcineksmile Oj, dzieje sie dzieje! Kocham ten serial!
          • olylejdi_1 Re: Przypominam o Haven 29.11.12, 08:23
            I dlatego miał niewyraźną minę jak Audrey powiedziała o synu?
            • aniuta75 Re: Przypominam o Haven 29.11.12, 08:49
              A ja myślałam, że on po prostu zaskoczony, że to jej syn a nie jeden z problematycznych...
              • piegucha 4 sezon!!!!!!!!!! 30.11.12, 06:37

Przeczytalam wlasnie na wiki, ze syfy zamowilo 4 sezon! Super! smile
                • agniecha-hexa a ja 17.12.12, 13:21
                  kurde fix sie wciagnelam smile
                  pierwsze odcinki byly heheh takie sobie ale od 10 odcinka 1 seri wow dla mniesmile
                  fajnie sie patrzy smile
    • piegucha końcówka 3 sezonu 19.12.12, 04:11
      Z powodu tragedii w Connecticut ostatnie dwa odcinki sezonu 3 zostana wyemitowane 17 stycznia zamiast 14 i 21 grudnia.
      • aniuta75 Finał :) 18.01.13, 20:33

I jak się podobało? suspicious
        Się porobiło co?
        Jakies teorie? suspiciousbig_grin
        • piegucha Re: Finał :) 19.01.13, 22:42

Cholera, mocne bylo! I normalnie padlam jak sie okazalo, ze Wasze teorie odnosnie Nathana i Colorado Kid okazaly sie prawdziwetongue_out
          Co bedzie dalej? Nie wiem, nie chce wymyslac czegos na sile, po prostu grzecznie poczekam do jesieni, bo uwielbiam ten serialsmile
    • ka_thy Re: Przypominam o Haven 21.01.13, 20:10
      Nadrabiam zaległości. Rety, ależ mi się ten sezon podoba smile Dużo bardziej niż poprzednie. Dzieje się. I fajne nowe postacie. A tak nie mogłam się zabrać smile A teraz nie mogę się oderwać big_grin Wracam do oglądania smile
      • piegucha Re: Przypominam o Haven 21.01.13, 22:02

Mnie sie pani psychiatra podobala, szkoda ze w nastepnym sezonie juz jej nie bedziesad
    • galaxian1 Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 19:10
      A ja obejrzałem sobie pierwszy odcinek serialu i jakoś mnie porwał.
      Nic nowego, nic zaskakującego, detektyw pani blondynka i towarzyszący jej przystojniak smile
      Ile to juz takich schematów było... W dodatku cała sprawa została rozwiązana w 5 minut bez jakiegokolwiek zaskoczenia, czy tajemnicy. Połazili, pogadali i pani blondynka już wszystko wie smile
      Póki co kiepskie. Ale dam szansę, bo widze że oglądacie już kolejny sezon.
      • piegucha Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 19:32

Ojeju! Haven to moj ukochany serial, od pierwszego odcinkasmile Juz nie moge sie doczekac na 4 sezon!
      • ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 21:59
        galaxian1 napisał:

> A ja obejrzałem sobie pierwszy odcinek serialu i jakoś mnie porwał.

Tu wyżej jest napisane, że pierwsze odcinki nie porywają. Ale z czasem serial wciąga. A my już obejrzeliśmy trzeci sezon big_grin
    • ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 22:09
      Powtórzę, bo co mi tam wink - ten sezon był świetny. Od początku do końca. Odcinki były pełne napięcia i co najważniejsze przyspieszyła akcja z Colorado Kid i z wcześniejszymi wcieleniami Audrey. Nowe postaci wniosły wiele swieżości - podobała mi się i Claire i Jordan i Tommy. Szkoda, że tak skończyli sad Właśnie Jordan. Czy tylko ja odniosłam wrażenie, że przy niej Nathan stał się jakiś normalniejszy? Taki facet z krwi i kości a nie taki sztywny jak przy Audrey. W sumie to kibicowalam tej parze, było w nich coś magnetycznego. I w sumie nie miałabym tez nic przeciwko parze Duke-Audrey. smile

A finał był wręcz genialny smile Biedny Nathan. Też jestem ciekawa jak to się dalej potoczy.
      • ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 22:36
        Jeszcze kwestia ojcostwa - takie rozwiązanie w sumie było oczywiste i samo się nasuwało. Jednak zmyliła mnie pokerowa twarz Nathana, kiedy się dowiedział, że Sarah miała dziecko big_grin
    • galaxian1 ej, nuda no 23.01.13, 15:08
      Sorry ludzie, ale ten serial do straszna nuda!
      Ledwo przeżyłem drugi odcinek.
      A najgłupsze jest to - że "coś" się dzieje dziwnego z ludźmi w miasteczku, ale pani FBI nawet nikogo się nie zapyta - dlaczego, co to jest, skąd się to wzięło smile

Sam serial trochę przypomina Warehouse13, tylko tu mamy miasteczko z dziwactwami, a tam dziwaczne przedmioty smile
      • piegucha Re: ej, nuda no 23.01.13, 15:15

Jak sie tak meczysz to daj sobie spokoj. Nie kazdemu musi sie wszystko podobac.
        A co do Warehouse 13, tez kiedys ogladalam, ale zaczelo mnie denerwowac. Za komiczne. Haven jednak 100x lepszesmile
        • galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 15:17
          piegucha napisała:

> A co do Warehouse 13, tez kiedys ogladalam, ale zaczelo mnie denerwowac. Za kom
          > iczne. Haven jednak 100x lepszesmile

W Heaven są ładne widoki.
          W13 fakt komiczne, ale więcej się dzieje, nawet można się pośmiać smile
          • aniuta75 Re: ej, nuda no 23.01.13, 16:17
            Galaxian bo pierwszy sezon to takie pierdy smile. Jak w Supku smile. Potem się zaczyna fajnie dziać smile.
            Ale jak nie chcesz to się nie zmuszaj smile.
            • galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 19:53
              Pierdoły pierdołami, ale w Supku wszystko było wyjaśnione co i jak.
              A tutaj? Zabójcze motylki sieją spustoszenie, ale nikt nawet nie zapyta - skąd one się wzięły i dlaczego. Tak samo jak w pilocie - kobitka pod wpływem emocji działała na pogodę, ale nikogo nie interesuje - dlaczego! Co to ma być, wtf ? Przez to serial jest kompletnie pozbawiony jakiegoś realizmu, bo każdy normalny detektyw pierwsze co by zrobił to starał się dociec - co to jest i dlaczego.
              • aniuta75 Re: ej, nuda no 23.01.13, 19:55
                Nie bój żaby, docieknie big_grin.
                BTW to nie jest serial kryminalny stricte smile.
                • galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 19:59
                  aniuta75 napisała:

> Nie bój żaby, docieknie big_grin.

Że w kocu docieknie, to ja sam się tego spodziewam.
                  Ale czemu od razu nie zadaje pytań! Każdy normalny by je od razu zadawał.
                  A ona sobie chodzi,jakby nigdy nic i romansuje z policjantem - którego też o nic oczywiście nie zapyta, bo i po co smile Durnota no big_grin

> BTW to nie jest serial kryminalny stricte smile.

To taki, babski kryminał wink
                  Więcej tu łażenia, gadanie, flirtowania niż kryminału.
                  • aniuta75 Re: ej, nuda no 23.01.13, 20:26
                    > To taki, babski kryminał wink
                    > Więcej tu łażenia, gadanie, flirtowania niż kryminału.

I znowu pudło big_grin.
                    • galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 20:36
                      aniuta75 napisała:

> > To taki, babski kryminał wink
                      > > Więcej tu łażenia, gadanie, flirtowania niż kryminału.
                      >
                      > I znowu pudło big_grin.

No na razie tak właśnie jest w serialu big_grin tongue_out
                      • ka_thy Re: ej, nuda no 23.01.13, 22:23
                        E tam, romansu tu nie ma wcale, a jeśli nawet to bardzo subtelny, taki niedopowiedziany wręcz. I nawet porządnego kissa nie było. big_grin A kryminał jest jak najbardziej - każdy odcinek rozwiązuje zagadkę (wiem, tego glx nie lubisz wink). Jest też zagadka przewodnia smile Ja tam lubię Haven i wcale się nie obrażam, że ktoś ma inne zdanie tongue_out
                        • galaxian1 Re: ej, nuda no 24.01.13, 10:18
                          ka_thy napisała:

> każdy odcinek rozwiązuje zagadkę (wiem, tego glx nie lubisz wink).

A właśnie że lubię ! tongue_out
                          Przecież oglądam i Patryczka i Grimma i Supka i nawet Warehousa13.
                          Taki sam schemat jest w tych serialach - zagadka tygodnia.
                          Tylko że w Haven pani FBI nie interesuje się tym, co się tam dzieje i dlatego jest dla mnie mało wiarygodną postacią i to mnie wkurza smile
                          • aniuta75 Re: ej, nuda no 24.01.13, 10:44
                            Zainteresuje się. Dowie sie o troubles i potem już będzie wszystko git smile.
              • piegucha Re: ej, nuda no 23.01.13, 20:00

Odpowiedz jest jedna: TROUBLESsmile

Cos mi sie ostatnio widzi, ze lubie co innego niz reszta. Bo i Supka i Haven lubie od pierwszych odcinkow, wcale nie nazwalabym ich pierdolami czy nudami.

galaxian - a nawiazujac do naszej dyskusji w watku o spin-offie VD, jak ostatnio ogladalam final 3 sezonu Haven to stwierdzilam, ze cholernie szpetny jest Duke, ale to jednak moja ulubiona postac z Havensmile Za to Nathan, jakies takie cieple kluchy, a niby przystojniejszytongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka