ilekobietamalat Re: Przypominam o Haven 22.09.12, 14:22 juz widzialam, z samego rana, jeszcze w lozku tak, tesknilam za tym serialem Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Przypominam o Haven 30.09.12, 19:29 A ja chyba... wystartuję z tym serialem ! 2 sezony ciurkiem, to jest to Bo jakoś w obecnym sezonie dobrych nowości to ja się nie spodziewam... to będę nadrabiał zaległości w starociach (np. Dexter !!!). Odpowiedz Link
thorgalla Re: Przypominam o Haven 30.09.12, 21:27 1,5 odcinka obejrzałam. Takie nieco Supkowate jest I bardzo naiwne. Nie oglądam więcej. Odpowiedz Link
ka_thy Re: Przypominam o Haven 30.09.12, 22:24 Thorgalla, ja też odpadłam właśnie na drugim odcinku. Głupkowate mi się wydało. Po jakimś czasie dałam jednak temu drugą szansę i nie żałuję. Trzeba tylko załapać klimat i konwencję. Odpowiedz Link
thorgalla Re: Przypominam o Haven 01.10.12, 16:11 I tak się zdarza. Jak już nie będę miała zupełnie nic do oglądania to spróbuję znowu. Ten aktor,który gra Duka grał w takim bardzo niegrzecznym filmie i mi się podoba Odpowiedz Link
aniuta75 3x09 22.11.12, 11:50 Fajny odcinek z przeszłości . Sara bardzo mi się podobała . No i Nathan w końcu mógł się pobuziakować ze swoją ukochaną . A ten kapitan z końcówki to nie ten sam co Parker pozwolił zostać też? Kim on kurnia jest?? No i ciekawam z kim Sara ma Colorado Kida . Myślałam, że Nathan ją bzyknie na tej plaży i stąd będzie synuś, no ale się oparł jej wdziękom skubany . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: 3x09 22.11.12, 15:06 ty no nie mow! kurcze, ja bylam pewna ze on ja tam bzyknal w domysle, i colorado kid to jego jest! zepsulas mi cala wizje!D Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3x09 22.11.12, 15:28 No wydaje mi się, że jej nie bzyknął . Ona mocno go kusiła przecież i chciała się pobzykać a on wstał i chciał iść i jeszcze tylko na buziola się wrócił . Jakby się tentegowali to chyba by cokolwiek było pokazane, żeby widz był pewny na 100% . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: 3x09 22.11.12, 16:23 bo oni, ci od haven to wredni sa, specjalnie tak zrobili zeby nie bylo wiadomo co i jak.. ja bym jednak stawiala na to ze ja bzyknal Odpowiedz Link
ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.11.12, 12:48 Dżasas, nie spojrzałam na datę pierwszego postu i się dziwię - Haven, w czwartek, jaka to okazja? Póki co widziałam pierwszy odcinek i nie mogę się zabrać za resztę. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Przypominam o Haven 22.11.12, 13:23 Kathy bierz się, bo się dzieje . Noo chyba że chcesz poczekać jeszcze kilka odcinków i hurtowo cały sezon zobaczyć . Odpowiedz Link
piegucha Re: Przypominam o Haven 26.11.12, 17:39 W piatek wreszcie nowy odcinek Oj, dzieje sie dzieje! Kocham ten serial! Odpowiedz Link
olylejdi_1 Re: Przypominam o Haven 29.11.12, 08:23 I dlatego miał niewyraźną minę jak Audrey powiedziała o synu? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Przypominam o Haven 29.11.12, 08:49 A ja myślałam, że on po prostu zaskoczony, że to jej syn a nie jeden z problematycznych... Odpowiedz Link
piegucha 4 sezon!!!!!!!!!! 30.11.12, 06:37 Przeczytalam wlasnie na wiki, ze syfy zamowilo 4 sezon! Super! Odpowiedz Link
agniecha-hexa a ja 17.12.12, 13:21 kurde fix sie wciagnelam pierwsze odcinki byly heheh takie sobie ale od 10 odcinka 1 seri wow dla mnie fajnie sie patrzy Odpowiedz Link
piegucha końcówka 3 sezonu 19.12.12, 04:11 Z powodu tragedii w Connecticut ostatnie dwa odcinki sezonu 3 zostana wyemitowane 17 stycznia zamiast 14 i 21 grudnia. Odpowiedz Link
piegucha Re: Finał :) 19.01.13, 22:42 Cholera, mocne bylo! I normalnie padlam jak sie okazalo, ze Wasze teorie odnosnie Nathana i Colorado Kid okazaly sie prawdziwe Co bedzie dalej? Nie wiem, nie chce wymyslac czegos na sile, po prostu grzecznie poczekam do jesieni, bo uwielbiam ten serial Odpowiedz Link
ka_thy Re: Przypominam o Haven 21.01.13, 20:10 Nadrabiam zaległości. Rety, ależ mi się ten sezon podoba Dużo bardziej niż poprzednie. Dzieje się. I fajne nowe postacie. A tak nie mogłam się zabrać A teraz nie mogę się oderwać Wracam do oglądania Odpowiedz Link
piegucha Re: Przypominam o Haven 21.01.13, 22:02 Mnie sie pani psychiatra podobala, szkoda ze w nastepnym sezonie juz jej nie bedzie Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 19:10 A ja obejrzałem sobie pierwszy odcinek serialu i jakoś mnie porwał. Nic nowego, nic zaskakującego, detektyw pani blondynka i towarzyszący jej przystojniak Ile to juz takich schematów było... W dodatku cała sprawa została rozwiązana w 5 minut bez jakiegokolwiek zaskoczenia, czy tajemnicy. Połazili, pogadali i pani blondynka już wszystko wie Póki co kiepskie. Ale dam szansę, bo widze że oglądacie już kolejny sezon. Odpowiedz Link
piegucha Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 19:32 Ojeju! Haven to moj ukochany serial, od pierwszego odcinka Juz nie moge sie doczekac na 4 sezon! Odpowiedz Link
ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 21:59 galaxian1 napisał: > A ja obejrzałem sobie pierwszy odcinek serialu i jakoś mnie porwał. Tu wyżej jest napisane, że pierwsze odcinki nie porywają. Ale z czasem serial wciąga. A my już obejrzeliśmy trzeci sezon Odpowiedz Link
ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 22:09 Powtórzę, bo co mi tam - ten sezon był świetny. Od początku do końca. Odcinki były pełne napięcia i co najważniejsze przyspieszyła akcja z Colorado Kid i z wcześniejszymi wcieleniami Audrey. Nowe postaci wniosły wiele swieżości - podobała mi się i Claire i Jordan i Tommy. Szkoda, że tak skończyli Właśnie Jordan. Czy tylko ja odniosłam wrażenie, że przy niej Nathan stał się jakiś normalniejszy? Taki facet z krwi i kości a nie taki sztywny jak przy Audrey. W sumie to kibicowalam tej parze, było w nich coś magnetycznego. I w sumie nie miałabym tez nic przeciwko parze Duke-Audrey. A finał był wręcz genialny Biedny Nathan. Też jestem ciekawa jak to się dalej potoczy. Odpowiedz Link
ka_thy Re: Przypominam o Haven 22.01.13, 22:36 Jeszcze kwestia ojcostwa - takie rozwiązanie w sumie było oczywiste i samo się nasuwało. Jednak zmyliła mnie pokerowa twarz Nathana, kiedy się dowiedział, że Sarah miała dziecko Odpowiedz Link
galaxian1 ej, nuda no 23.01.13, 15:08 Sorry ludzie, ale ten serial do straszna nuda! Ledwo przeżyłem drugi odcinek. A najgłupsze jest to - że "coś" się dzieje dziwnego z ludźmi w miasteczku, ale pani FBI nawet nikogo się nie zapyta - dlaczego, co to jest, skąd się to wzięło Sam serial trochę przypomina Warehouse13, tylko tu mamy miasteczko z dziwactwami, a tam dziwaczne przedmioty Odpowiedz Link
piegucha Re: ej, nuda no 23.01.13, 15:15 Jak sie tak meczysz to daj sobie spokoj. Nie kazdemu musi sie wszystko podobac. A co do Warehouse 13, tez kiedys ogladalam, ale zaczelo mnie denerwowac. Za komiczne. Haven jednak 100x lepsze Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 15:17 piegucha napisała: > A co do Warehouse 13, tez kiedys ogladalam, ale zaczelo mnie denerwowac. Za kom > iczne. Haven jednak 100x lepsze W Heaven są ładne widoki. W13 fakt komiczne, ale więcej się dzieje, nawet można się pośmiać Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ej, nuda no 23.01.13, 16:17 Galaxian bo pierwszy sezon to takie pierdy . Jak w Supku . Potem się zaczyna fajnie dziać . Ale jak nie chcesz to się nie zmuszaj . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 19:53 Pierdoły pierdołami, ale w Supku wszystko było wyjaśnione co i jak. A tutaj? Zabójcze motylki sieją spustoszenie, ale nikt nawet nie zapyta - skąd one się wzięły i dlaczego. Tak samo jak w pilocie - kobitka pod wpływem emocji działała na pogodę, ale nikogo nie interesuje - dlaczego! Co to ma być, wtf ? Przez to serial jest kompletnie pozbawiony jakiegoś realizmu, bo każdy normalny detektyw pierwsze co by zrobił to starał się dociec - co to jest i dlaczego. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ej, nuda no 23.01.13, 19:55 Nie bój żaby, docieknie . BTW to nie jest serial kryminalny stricte . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 19:59 aniuta75 napisała: > Nie bój żaby, docieknie . Że w kocu docieknie, to ja sam się tego spodziewam. Ale czemu od razu nie zadaje pytań! Każdy normalny by je od razu zadawał. A ona sobie chodzi,jakby nigdy nic i romansuje z policjantem - którego też o nic oczywiście nie zapyta, bo i po co Durnota no > BTW to nie jest serial kryminalny stricte . To taki, babski kryminał Więcej tu łażenia, gadanie, flirtowania niż kryminału. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ej, nuda no 23.01.13, 20:26 > To taki, babski kryminał > Więcej tu łażenia, gadanie, flirtowania niż kryminału. I znowu pudło . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ej, nuda no 23.01.13, 20:36 aniuta75 napisała: > > To taki, babski kryminał > > Więcej tu łażenia, gadanie, flirtowania niż kryminału. > > I znowu pudło . No na razie tak właśnie jest w serialu Odpowiedz Link
ka_thy Re: ej, nuda no 23.01.13, 22:23 E tam, romansu tu nie ma wcale, a jeśli nawet to bardzo subtelny, taki niedopowiedziany wręcz. I nawet porządnego kissa nie było. A kryminał jest jak najbardziej - każdy odcinek rozwiązuje zagadkę (wiem, tego glx nie lubisz ). Jest też zagadka przewodnia Ja tam lubię Haven i wcale się nie obrażam, że ktoś ma inne zdanie Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ej, nuda no 24.01.13, 10:18 ka_thy napisała: > każdy odcinek rozwiązuje zagadkę (wiem, tego glx nie lubisz ). A właśnie że lubię ! Przecież oglądam i Patryczka i Grimma i Supka i nawet Warehousa13. Taki sam schemat jest w tych serialach - zagadka tygodnia. Tylko że w Haven pani FBI nie interesuje się tym, co się tam dzieje i dlatego jest dla mnie mało wiarygodną postacią i to mnie wkurza Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ej, nuda no 24.01.13, 10:44 Zainteresuje się. Dowie sie o troubles i potem już będzie wszystko git . Odpowiedz Link
piegucha Re: ej, nuda no 23.01.13, 20:00 Odpowiedz jest jedna: TROUBLES Cos mi sie ostatnio widzi, ze lubie co innego niz reszta. Bo i Supka i Haven lubie od pierwszych odcinkow, wcale nie nazwalabym ich pierdolami czy nudami. galaxian - a nawiazujac do naszej dyskusji w watku o spin-offie VD, jak ostatnio ogladalam final 3 sezonu Haven to stwierdzilam, ze cholernie szpetny jest Duke, ale to jednak moja ulubiona postac z Haven Za to Nathan, jakies takie cieple kluchy, a niby przystojniejszy Odpowiedz Link