Dodaj do ulubionych

True Detective

• pszczolaasia Re: True Detective 19.11.13, 19:38
      to nie wiem cy sie wpisac czy nie.
      bo mam zamiar szczery ogladac...
      • aniuta75 Re: True Detective 19.11.13, 19:53
        No wiesz... Od Ciebie to oczekiwałam wpisu co najmniej "aaaaaaaaaaaaaaaaa Matjuuuu aaaaaaaaaaaa pewnie, że będę oglądała!!!" big_grin.
        • pszczolaasia Re: True Detective 19.11.13, 21:28
          ale..ale ..ale ja wole tego drugiegobig_grinbig_grinbig_grin
          łudego no..serriosmile
          • aniuta75 Re: True Detective 19.11.13, 22:00
            No Łudy też jest ok noo big_grin.
    • thorgalla Re: True Detective 19.11.13, 20:09
      >> kto nie będzie paczał?
      Ja nie będę.
      Wyjątkowo nie cierpię Harrelsona.Za Matju też nie przepadam.
      • pszczolaasia Re: True Detective 19.11.13, 21:29
        Thorgi błagam. wypluj to. jescze sie mozesz zrehabilitowac na Boha!big_grin
        jak mozna łudego nie lubic??
        • thorgalla Re: True Detective 20.11.13, 10:43
          Słonko,nic nie poradzę,że Łudi mnie w oczy kole
          • pszczolaasia Re: True Detective 20.11.13, 11:39
            udaje ze tego nie widze!smile
      • aniuta75 Re: True Detective 19.11.13, 22:13
        No pacz pani, a myślałam, że wszyscy jednak się skuszą wink.
        • yvi1 Re: True Detective 20.11.13, 18:26
          Skusze sie ,skusze .Niestety nie z powodu obydwoch panow.
          Ale obejrzec ,obejrze smile
    • aniuta75 1 14.01.14, 21:51

Muszę przyznać, że to moje klimaty smile.
      A jak Wam się podobało?
      • magda.evie.zoe Re: 1 14.01.14, 23:54
        Bardzo się podobało smile Czołówka jakoś dziwnie skojarzyła mi się z True Blood - i rzeczywiście okazało się, że rzecz dzieje się w Louisianie. A ciąg dalszy przypominał skandynawski kryminał - też lubię.
        • aniuta75 Re: 1 15.01.14, 10:21
          Też mi się ze skandynawami skojarzyło smile.
          • lenkaaa Re: 1 16.01.14, 00:08
            no, no, nie powiem, ciekawe.... ogladac bede na pewno smile
            • pszczolaasia Re: 1 20.01.14, 14:02
              my tez.
              • ona_007 odc 4 11.02.14, 15:24
                Patrzycie ? Najbardziej mnie zadziwia że oni mimo wszystkich różnic i nieufności do siebie potrafią zaplanować i przeprowadzić RAZEM akcję....
                i nic nie poradze na to że cały czas mam wrażenie że coś pójdzie bardzo nie tak...
                • pszczolaasia 5 i spojler. 18.02.14, 08:19
                  no i poszlo.
                  co to byl za odcinek!!!!!
                  po prostu nie wierze ze col czy jak mu tam jest morderca. moim zdaniem dziala w ukryciu i woody (nie pamietam jak sie nazywa w tym serialu) o tym wie i struga glupiego.
                  najbardziej mi sie podoba jak dwaj czarniawi powiedzieli woodemu ze gadali z colem (czy jak to sie tam pisze) i ten sie usmiechnal i mowi ze nie rozmawialiscie tylko col was wybadal co wieciewink to bylo swietne....
                  • pszczolaasia Re: 5 i spojler. 18.02.14, 08:20
                    i jeszcze tyle sie dialo w tym odcinku ze w polowie bylam pewna ze to juz koniecbig_grin
                    te poprzednie odcinki szly tak w poludniowoamerykanskim powolnym tempie...
                    a w tym docinku ojaciezpieprze! mowie w polowei bylam pewna ze to koniec juzbig_grinbig_grin 3 razy sprawdzalam na swoim odwtarzaczu i mysle niemozliwe!big_grin
                  • magda.evie.zoe Re: 5 i spojler. 18.02.14, 11:17
                    Myślę, że dobrze kombinujesz. Cohle znowu działa "under cover" (o matko, przynajmniej mam taką nadzieję!) i Woody o tym wie. Moim zdaniem można to wywnioskować z tego, co się wydarzyło przed laty na mokradłach - niby są pokłóceni, ale po latach nadal solidarnie podają "wersję oficjalną".

Ja mam takie przeczucie, że winni są u władzy - Cohle od początku był cięty na kościół i jego powiązania z polityką, podejrzewał, że grupa robocza powołana do rozwikłania tej sprawy tylko ją zaciemnia. Może dlatego pozornie się "stoczył" żeby móc działać bez podejrzeń? A w składziku ma tablicę niczym Patryk Mentalista lub Carrie Homeland wink
                    • pszczolaasia Re: 5 i spojler. 25.02.14, 12:54
                      jakie wrazenia po 6-stce?smile
                      nie powiem a nie mowilam. ha! i nie wierze ze bedzie inaczej! nie przyjmuje do wiadomosci ze bedzie inaczej.
                      tylko myslalam ze woody wiedzial i go ciagle kryl.
                      a zonkasuspicious niezly numer z niejsuspiciousbig_grin
                      bo woody- mimo calej sympatyi etc - dostal to na co zasluzyl. howgh!
                      • pszczolaasia 6 i spojler 25.02.14, 12:58
                        no i zajawka nastepnego docinka...

normalnie... scena jak col gadal z ta dziewczynka...
                        gdybym mnogla to bym wskoczyla do telewizorni i tego pastora glownego za kudly i kij bejbolowy w dupe. bo normalnie oni musza cos w tym kosciele wiedziec. w wkoncu ten pastor co to zostal alkoholikiem nie od parady rzucil wsio w diably i stal sie alko.
                        tylko myslalam ze on tez ma umocone.
                        w sumie fajny sposob. otworzyc kosciol dla najbiedniejszych i "nawroconych" kto by sie tam o dzieci patologii upominal albo dziwkiindifferent i masz "pelen stol" do wyobru do koloru entliczek petliczek ...
                        • aniuta75 Re: 6 i spojler 28.02.14, 19:51
                          Odbębniłam wszystkie zaległe odcinki i chcę jeszcze!!!!! Taki serial to codziennie powinien lecieć.

A jeszcze żeś babo zajawkę następnego pokazała to już w ogóle!
                          • pszczolaasia Re: 6 i spojler 28.02.14, 20:14
                            no co noco napisalam ze spoiler notongue_out
                            i ustaw sie w kolejcebig_grin takich co kcom jeszcze jest wiecejwinkbig_grin
                            • pszczolaasia spojler po 7-me plus zajawka 04.03.14, 13:48
                              aniuta jak nie ogladals nie paczaj.

no to tero wiadomo kto jest faciem z bliznom...
                              jaciepiperze. zabilabym kurwa ugotowala jaja na miekko i twardo...
                              tematyka straszna jak dla mnieindifferent
                              • aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 04.03.14, 17:06
                                To nie paczam big_grin.
                              • aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 04.03.14, 21:45
                                Psioła a ten kolo z blizną to nie jest czasem ten sam, co kosił trawnik przy zamkniętej szkole Tuttle'a jakoś w 1 czy 2 odcinku? Też pierdzielił coś, ż eon tylko zlecenie dostał czy cuś w ten deseń... Tylko kuźwa wtedy blizny chyba nie miał, co? Bo by Rust sobie przecież go przypomniał...
                                • ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 10:22
                                  Moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam kosiarkę że to ten sam - ale to nie może być ten sam bo Rust by go rozpoznał - chyba że gdy wizytowali tą szkołę to może nie wiedzieli jeszcze o bliznowatym i jego roli . Ale potem by skojarzył że widział już gdzies tego z bliznami wiec drogą eliminacji wychodzi ze go nie widzieli.

Tematyka straszna ale Woody i Mathew wymiataja.
                                  • pszczolaasia Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 10:55
                                    jak dla mnie to na koncu mial blizne kosiarz.
                                    a tero to nie rust z nim gadal tylko dwaj..afroamerykanie. rust z colem dopiero do nich doplywali łódeczka. czy co mi sie pomylilo?
                                    a cos co sie dzialo 10 lat tmu to mogl nie pamietac..
                                    tak czy siak w pon sie okazewink
                                    a woody i matju wymiataja. to fakt.
                                    • aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 11:05
                                      A no właśnie!! to przeca ci dwaj afro z nim gadali, to jak Rust miał skojarzyć big_grin.
                                      Jeeeeej i tyle czekania cholercia tongue_out.
                                      • ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 12:59
                                        No jasne że ci dwaj Afro - tyle ze dedukcja wink była o tym czy to ten samo kosiarz - wyszło że nie ten sam .
                                        Tylko że w sumie to i tak wychodzi na to że Rust bliznowatego nie widział nigdy . Gdyby widział to by blizny skojarzył. Skoro nie skojarzył to nie widział wink A jak nie widział to gościa nie spotkał od poczatku serialu. Czyli - Ha ! Kosiarzy było dwóch .
                                        • aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 14:30
                                          A kurka tacy podobni! big_grin
                                        • next_exit Re: spojler po 7-me plus zajawka 08.03.14, 17:49
                                          Kosiarz spod szkoly i z cmentarza to ta sama osoba. Zauwazcie, ze iedy kamera odjezdza do gory on zaczyna na tym cmentarzu kosic okręgi, jakby ten wzor zawijasek co się ciągle oprzewija w serialu. Mowi tez ze jego rodzina jest to od dawna - to jest nieprawy wnuk starego Tuttle'a. Gdy Rust spotyka go pod szkola, kosiarz ma brode, dlatego nie widac blizn. Jest juz mnostwo wątkow o tym na necie - a zielone uszy to mogą byc te nauszniki, ktore nosi kosiarzsmile
                                    • ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 13:02
                                      > a cos co sie dzialo 10 lat tmu to mogl nie pamietac..

no Pszczoła proszszz cię ! Rust by nie pamiętał ? Rust ?
                                      Cholercia że nie nagrywałam odcinków- cofłabym sobie i sprawdziła a tak to d... blada.
                                      • pszczolaasia Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 13:16
                                        wiesz. ja tez nie nagrywam. i zaluje. ale moze na jakims on line zobacze... ktory to byl odcinek ze sie spotkali 2-gi czy 3-ci?
                                        • aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 14:31
                                          To sobie przypomnijcie który to odcinek to sprawdzę smile.
                                          • ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 20:23
                                            Wydaje mi sie że trzeci. Trzebaby obejrzeć 3 i 7 żeby porównac facjatę. Aniuta dasz radę ?
                                            Mówię Wam teraz to juz sama nie wiem czy kosiarz to kosiarz czy raczej nie wink
                                            • aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 20:41
                                              Ta trzeci, aleee Rust wcale na tego gościa nie patrzył!! Zadawal mu pytania a oglądał budynek sobie.
                                              I oczywiście to jest ten sam kolo!!! Tylko jak Rust z nim gadał to tamten mial brodę ale specjalnie się przyglądałam i blizna jest.

Albo znowu mi coś na oczy padło big_grin.
                                              Sprawdźcie same

• pszczolaasia Re: spojler po 7-me plus zajawka 06.03.14, 11:03
                                                zgadza sie
                                                • ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 06.03.14, 11:21
                                                  Racja. Główny błąd w myśleniu moim i chyba ich wink też to chyba to że spodziewamy sie faceta ze strasznymi bliznami - trochę jak potwór z horrorów. A kosiarz nie ma tych blizn monstrualnie wielkich ani strasznych ... troche Rust na niego zerkał ale zupełnie go nie widział.

A druga sprawa czy ta łódź co na końcu płynęła to ta sama na której był Rust i Woody ?
                                                  • pszczolaasia Re: spojler po 7-me plus zajawka 06.03.14, 11:50
                                                    no tak mi sie zdajesmile
                                                  • aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 06.03.14, 11:54
                                                    A mi się zdaje, że nie. Tamta co przeplywa to chyba jakaś barka rzeczna a oni na motorówce byli raczej.
    • magda.evie.zoe Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 10.03.14, 14:25
      Nie mogę się doczekać finału. Jak myślicie - zagadka zostanie rozwiązana, czy tylko zagmatwają? I co byście woleli/wolały?
      Ja sama nie wiem, boję się rozczarowania typu Red John wink
      • pszczolaasia Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 11.03.14, 08:13
        no to byl final....ze hoho.
        i matju taki rozczulajacy w tej koszulinie....
        • ona_007 Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 11.03.14, 08:49
          W życiu bym nie wlazła w te chaszcze. w życiu !
          Bałam się jak cholera że ich zabiją.
          I takie to zwycięstwo połowiczne ...
          • pszczolaasia Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 11.03.14, 19:48
            nawet za doplata. nie mwoiac juz o tej tam...budowli. konmi by mnie po żuzlu nie zaciganeli...
            • lenkaaa Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 12.03.14, 00:40
              No fajne, fajne, ale dla mnie lepsze zakonczenie byloby gdyby tam uswerkli od tych ran...rany, ja to okroppppna jestem....

Bedzie drugi sezon, ale formula taka sama jak AHS, czyli zupelnie nowa historia.
              • aniuta75 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 18.03.14, 21:56
                Ale ci sami aktorzy czy zupełnie z innej beczki?
                • ona_007 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 09:06
                  Gdzies czytałam że ani Wudi ani Matju nie będzie. Inna historia , inna lokalizacja i aktorzy tez podobno inni.
                  • aniuta75 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 09:44
                    Buuuu szkoda sad. Fajny z nich był team smile.
                  • scoutek Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 09:44
                    a ja nawet słyszałam/czytałam o wersji kobiecej
                    ale głowy nie dam
                    • aniuta75 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 10:44
                      Sandra Bullock & Meg Ryan? suspiciousbig_grin
                      • scoutek Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 12:54
                        aniuta75 napisała:

> Sandra Bullock & Meg Ryan? suspiciousbig_grin

to byłby raczej hardcore

ten drugi zestaw: Swindon & Bardem - cudo na wejściu smile
                    • pszczolaasia Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 10:57
                      ma byc mieszana para.
                      jedna z propozycji fanowskich;0
                      https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/1969195_516566611797540_1628415116_n.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka