aniuta75 19.11.13, 18:55 Od stycznia. Kto będzie paczał?? Czy może inaczej - kto nie będzie paczał? True Detective: Season 1 Trailer [;HD]; Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolaasia Re: True Detective 19.11.13, 19:38 to nie wiem cy sie wpisac czy nie. bo mam zamiar szczery ogladac... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: True Detective 19.11.13, 19:53 No wiesz... Od Ciebie to oczekiwałam wpisu co najmniej "aaaaaaaaaaaaaaaaa Matjuuuu aaaaaaaaaaaa pewnie, że będę oglądała!!!" . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: True Detective 19.11.13, 21:28 ale..ale ..ale ja wole tego drugiego łudego no..serrio Odpowiedz Link
thorgalla Re: True Detective 19.11.13, 20:09 >> kto nie będzie paczał? Ja nie będę. Wyjątkowo nie cierpię Harrelsona.Za Matju też nie przepadam. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: True Detective 19.11.13, 21:29 Thorgi błagam. wypluj to. jescze sie mozesz zrehabilitowac na Boha! jak mozna łudego nie lubic?? Odpowiedz Link
thorgalla Re: True Detective 20.11.13, 10:43 Słonko,nic nie poradzę,że Łudi mnie w oczy kole Odpowiedz Link
aniuta75 Re: True Detective 19.11.13, 22:13 No pacz pani, a myślałam, że wszyscy jednak się skuszą . Odpowiedz Link
yvi1 Re: True Detective 20.11.13, 18:26 Skusze sie ,skusze .Niestety nie z powodu obydwoch panow. Ale obejrzec ,obejrze Odpowiedz Link
aniuta75 1 14.01.14, 21:51 Muszę przyznać, że to moje klimaty . A jak Wam się podobało? Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 1 14.01.14, 23:54 Bardzo się podobało Czołówka jakoś dziwnie skojarzyła mi się z True Blood - i rzeczywiście okazało się, że rzecz dzieje się w Louisianie. A ciąg dalszy przypominał skandynawski kryminał - też lubię. Odpowiedz Link
ona_007 odc 4 11.02.14, 15:24 Patrzycie ? Najbardziej mnie zadziwia że oni mimo wszystkich różnic i nieufności do siebie potrafią zaplanować i przeprowadzić RAZEM akcję.... i nic nie poradze na to że cały czas mam wrażenie że coś pójdzie bardzo nie tak... Odpowiedz Link
pszczolaasia 5 i spojler. 18.02.14, 08:19 no i poszlo. co to byl za odcinek!!!!! po prostu nie wierze ze col czy jak mu tam jest morderca. moim zdaniem dziala w ukryciu i woody (nie pamietam jak sie nazywa w tym serialu) o tym wie i struga glupiego. najbardziej mi sie podoba jak dwaj czarniawi powiedzieli woodemu ze gadali z colem (czy jak to sie tam pisze) i ten sie usmiechnal i mowi ze nie rozmawialiscie tylko col was wybadal co wiecie to bylo swietne.... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 5 i spojler. 18.02.14, 08:20 i jeszcze tyle sie dialo w tym odcinku ze w polowie bylam pewna ze to juz koniec te poprzednie odcinki szly tak w poludniowoamerykanskim powolnym tempie... a w tym docinku ojaciezpieprze! mowie w polowei bylam pewna ze to koniec juz 3 razy sprawdzalam na swoim odwtarzaczu i mysle niemozliwe! Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 5 i spojler. 18.02.14, 11:17 Myślę, że dobrze kombinujesz. Cohle znowu działa "under cover" (o matko, przynajmniej mam taką nadzieję!) i Woody o tym wie. Moim zdaniem można to wywnioskować z tego, co się wydarzyło przed laty na mokradłach - niby są pokłóceni, ale po latach nadal solidarnie podają "wersję oficjalną". Ja mam takie przeczucie, że winni są u władzy - Cohle od początku był cięty na kościół i jego powiązania z polityką, podejrzewał, że grupa robocza powołana do rozwikłania tej sprawy tylko ją zaciemnia. Może dlatego pozornie się "stoczył" żeby móc działać bez podejrzeń? A w składziku ma tablicę niczym Patryk Mentalista lub Carrie Homeland Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 5 i spojler. 25.02.14, 12:54 jakie wrazenia po 6-stce? nie powiem a nie mowilam. ha! i nie wierze ze bedzie inaczej! nie przyjmuje do wiadomosci ze bedzie inaczej. tylko myslalam ze woody wiedzial i go ciagle kryl. a zonka niezly numer z niej bo woody- mimo calej sympatyi etc - dostal to na co zasluzyl. howgh! Odpowiedz Link
pszczolaasia 6 i spojler 25.02.14, 12:58 no i zajawka nastepnego docinka... Detektyw (2014) - odcinek 7, trailer HBO normalnie... scena jak col gadal z ta dziewczynka... gdybym mnogla to bym wskoczyla do telewizorni i tego pastora glownego za kudly i kij bejbolowy w dupe. bo normalnie oni musza cos w tym kosciele wiedziec. w wkoncu ten pastor co to zostal alkoholikiem nie od parady rzucil wsio w diably i stal sie alko. tylko myslalam ze on tez ma umocone. w sumie fajny sposob. otworzyc kosciol dla najbiedniejszych i "nawroconych" kto by sie tam o dzieci patologii upominal albo dziwki i masz "pelen stol" do wyobru do koloru entliczek petliczek ... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 6 i spojler 28.02.14, 19:51 Odbębniłam wszystkie zaległe odcinki i chcę jeszcze!!!!! Taki serial to codziennie powinien lecieć. A jeszcze żeś babo zajawkę następnego pokazała to już w ogóle! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 i spojler 28.02.14, 20:14 no co noco napisalam ze spoiler no i ustaw sie w kolejce takich co kcom jeszcze jest wiecej Odpowiedz Link
pszczolaasia spojler po 7-me plus zajawka 04.03.14, 13:48 aniuta jak nie ogladals nie paczaj. no to tero wiadomo kto jest faciem z bliznom... jaciepiperze. zabilabym kurwa ugotowala jaja na miekko i twardo... tematyka straszna jak dla mnie True Detective Season 1: Episode #8 Preview (HBO) Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 04.03.14, 21:45 Psioła a ten kolo z blizną to nie jest czasem ten sam, co kosił trawnik przy zamkniętej szkole Tuttle'a jakoś w 1 czy 2 odcinku? Też pierdzielił coś, ż eon tylko zlecenie dostał czy cuś w ten deseń... Tylko kuźwa wtedy blizny chyba nie miał, co? Bo by Rust sobie przecież go przypomniał... Odpowiedz Link
ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 10:22 Moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam kosiarkę że to ten sam - ale to nie może być ten sam bo Rust by go rozpoznał - chyba że gdy wizytowali tą szkołę to może nie wiedzieli jeszcze o bliznowatym i jego roli . Ale potem by skojarzył że widział już gdzies tego z bliznami wiec drogą eliminacji wychodzi ze go nie widzieli. Tematyka straszna ale Woody i Mathew wymiataja. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 10:55 jak dla mnie to na koncu mial blizne kosiarz. a tero to nie rust z nim gadal tylko dwaj..afroamerykanie. rust z colem dopiero do nich doplywali łódeczka. czy co mi sie pomylilo? a cos co sie dzialo 10 lat tmu to mogl nie pamietac.. tak czy siak w pon sie okaze a woody i matju wymiataja. to fakt. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 11:05 A no właśnie!! to przeca ci dwaj afro z nim gadali, to jak Rust miał skojarzyć . Jeeeeej i tyle czekania cholercia . Odpowiedz Link
ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 12:59 No jasne że ci dwaj Afro - tyle ze dedukcja była o tym czy to ten samo kosiarz - wyszło że nie ten sam . Tylko że w sumie to i tak wychodzi na to że Rust bliznowatego nie widział nigdy . Gdyby widział to by blizny skojarzył. Skoro nie skojarzył to nie widział A jak nie widział to gościa nie spotkał od poczatku serialu. Czyli - Ha ! Kosiarzy było dwóch . Odpowiedz Link
next_exit Re: spojler po 7-me plus zajawka 08.03.14, 17:49 Kosiarz spod szkoly i z cmentarza to ta sama osoba. Zauwazcie, ze iedy kamera odjezdza do gory on zaczyna na tym cmentarzu kosic okręgi, jakby ten wzor zawijasek co się ciągle oprzewija w serialu. Mowi tez ze jego rodzina jest to od dawna - to jest nieprawy wnuk starego Tuttle'a. Gdy Rust spotyka go pod szkola, kosiarz ma brode, dlatego nie widac blizn. Jest juz mnostwo wątkow o tym na necie - a zielone uszy to mogą byc te nauszniki, ktore nosi kosiarz Odpowiedz Link
ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 13:02 > a cos co sie dzialo 10 lat tmu to mogl nie pamietac.. no Pszczoła proszszz cię ! Rust by nie pamiętał ? Rust ? Cholercia że nie nagrywałam odcinków- cofłabym sobie i sprawdziła a tak to d... blada. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 13:16 wiesz. ja tez nie nagrywam. i zaluje. ale moze na jakims on line zobacze... ktory to byl odcinek ze sie spotkali 2-gi czy 3-ci? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 14:31 To sobie przypomnijcie który to odcinek to sprawdzę . Odpowiedz Link
ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 20:23 Wydaje mi sie że trzeci. Trzebaby obejrzeć 3 i 7 żeby porównac facjatę. Aniuta dasz radę ? Mówię Wam teraz to juz sama nie wiem czy kosiarz to kosiarz czy raczej nie Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 05.03.14, 20:41 Ta trzeci, aleee Rust wcale na tego gościa nie patrzył!! Zadawal mu pytania a oglądał budynek sobie. I oczywiście to jest ten sam kolo!!! Tylko jak Rust z nim gadał to tamten mial brodę ale specjalnie się przyglądałam i blizna jest. Albo znowu mi coś na oczy padło . Sprawdźcie same True Detective - The Lawnmower Man's first appearance Odpowiedz Link
ona_007 Re: spojler po 7-me plus zajawka 06.03.14, 11:21 Racja. Główny błąd w myśleniu moim i chyba ich też to chyba to że spodziewamy sie faceta ze strasznymi bliznami - trochę jak potwór z horrorów. A kosiarz nie ma tych blizn monstrualnie wielkich ani strasznych ... troche Rust na niego zerkał ale zupełnie go nie widział. A druga sprawa czy ta łódź co na końcu płynęła to ta sama na której był Rust i Woody ? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler po 7-me plus zajawka 06.03.14, 11:54 A mi się zdaje, że nie. Tamta co przeplywa to chyba jakaś barka rzeczna a oni na motorówce byli raczej. Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 10.03.14, 14:25 Nie mogę się doczekać finału. Jak myślicie - zagadka zostanie rozwiązana, czy tylko zagmatwają? I co byście woleli/wolały? Ja sama nie wiem, boję się rozczarowania typu Red John Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 11.03.14, 08:13 no to byl final....ze hoho. i matju taki rozczulajacy w tej koszulinie.... Odpowiedz Link
ona_007 Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 11.03.14, 08:49 W życiu bym nie wlazła w te chaszcze. w życiu ! Bałam się jak cholera że ich zabiją. I takie to zwycięstwo połowiczne ... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: True Detective - finał (przed obejrzeniem) 11.03.14, 19:48 nawet za doplata. nie mwoiac juz o tej tam...budowli. konmi by mnie po żuzlu nie zaciganeli... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 12.03.14, 00:40 No fajne, fajne, ale dla mnie lepsze zakonczenie byloby gdyby tam uswerkli od tych ran...rany, ja to okroppppna jestem.... Bedzie drugi sezon, ale formula taka sama jak AHS, czyli zupelnie nowa historia. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 18.03.14, 21:56 Ale ci sami aktorzy czy zupełnie z innej beczki? Odpowiedz Link
ona_007 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 09:06 Gdzies czytałam że ani Wudi ani Matju nie będzie. Inna historia , inna lokalizacja i aktorzy tez podobno inni. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 09:44 Buuuu szkoda . Fajny z nich był team . Odpowiedz Link
scoutek Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 09:44 a ja nawet słyszałam/czytałam o wersji kobiecej ale głowy nie dam Odpowiedz Link
aniuta75 Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 10:44 Sandra Bullock & Meg Ryan? Odpowiedz Link
scoutek Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 12:54 aniuta75 napisała: > Sandra Bullock & Meg Ryan? to byłby raczej hardcore ten drugi zestaw: Swindon & Bardem - cudo na wejściu Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: True Detective - finał (po obejrzeniu) 19.03.14, 10:57 ma byc mieszana para. jedna z propozycji fanowskich;0 Odpowiedz Link