sil.wen 11.01.14, 20:22 to polecam Death Comes to Pemberley i Moonfleet. Fajne i z klimatem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: A jak kto gustuje w mini brytyjczykach 11.01.14, 22:26 Wiem,mam na kompie przygotowane do oglądania,czekam na napisy do 3 odcinka. PS.Chyba nie mogli znaleźć brzydszej Elizabeth??? Odpowiedz Link
sil.wen Re: A jak kto gustuje w mini brytyjczykach 11.01.14, 22:59 He he, też se to od razu pomyślałam Małżonek niezgorszy, ale dla mnie i tak Darcy zawsze będzie miał fizjonomię Colina Firtha, więc nic innego by mnie nie zadowoliło. Ale, tak jak z Hannibalem, po prostu se myślę, że to zupełnie inny film i zbieżność nazwisk przypadkowa Odpowiedz Link
lenkaaa Re: A jak kto gustuje w mini brytyjczykach 12.01.14, 14:37 dzieki ! Pierwszy na pewno obejrze. Drugi, po przeczytaniu streszenia, jakos mnie nie pociaga. Odpowiedz Link
thorgalla Re: A jak kto gustuje w mini brytyjczykach 12.01.14, 15:28 >więc nic innego by mnie nie zadowoliło. he he mam dokładnie to samo.Wszystkich Darcych,którzy nie są Colinem,toleruję ale bez zachwytu. Odpowiedz Link
sil.wen Dorzucę jeszcze "Hinterland" 26.01.14, 23:19 Kameralny kryminał, akcja w Walii, krajobrazy nie z tej ziemi i do tego mówią co nieco po walijsku, zmęczony życiem detektyw, klimacik trochę jak z Shetland. Tak że jak kto gustuje, to polecam. Właśnie skończyłam pierwszy odcinek i zaraz se zapodam drugi. Odpowiedz Link
lenkaaa "River" polecam !!! 10.06.16, 22:51 No, nareszcie znalazlam ten watek !!!! Hinterland obejrzalam pierwszy sezon, drugi nadal czeka na swoja kolej. Natomiast goraco polecam "River" od BBC i Netflix'a z 2015r. Skonczylam juz dwa dni temu a wciaz jeszcze nuce piosenke z poczatku pierwszego odcinka, taka klasyka !!!! Ale ogladajcie bez czytania streszczenia o czym to, zeby sobie nie popsuc zaskoczenia w 10-tej minucie premierowego odcinka !!! Odpowiedz Link
jovian Dzięki... 03.09.16, 01:48 za River i Hinterland też. Czasem jednak internet się przydaje. Odpowiedz Link
sil.wen Re: "River" polecam !!! 03.09.16, 21:21 lenkaaa napisała: > Natomiast goraco polecam "River" od BBC i Netflix'a z 2015r. > Dzięki za rekomendację! Jakoś mi się to bez sensu kojarzyło z tym statkiem, co pływał po Amazonce i nie zaglądałam, dopiero dzisiaj. I dzięki za ostrzeżenie - na bank bym przeczytała, a tak niespodzianka faktycznie niezła Odpowiedz Link
lenkaaa Re: THE SECRET 29.08.16, 14:11 czy to jest ten w oparciu o fakty, dzieje sie w Irlandii Polnocnej, pierwowzory bohaterow filmowych nadal zyja, on w wiezieniu , ona na wolnosci po odsiadce ???? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: THE SECRET 30.08.16, 12:12 Brrr, to az sie nie chce ogladac, jak sobie poczytalam co oni wyprawiali....Niepotrzebnie czytalam przed ogladaniem Odpowiedz Link
sil.wen ONE OF US 27.08.16, 23:21 "One of Us" - w szkockich klimatach, głęboka szkocka prowincja, dwie pokręcone rodziny połączone podwójnym morderstwem... Fajnie się ogląda, na razie pierwszy odcinek. Odpowiedz Link
lenkaaa The Replacement 02.04.17, 12:34 Super-mini brytyjczyk, bo tylko 3 odcinki, ktore naprawde swietnie sie oglada ! Glowna bohaterka odchodzi z pracy na pare miesiecy, z powodu ciazy. Sama zatwierdza swoja tymczasowoa zastepczynie ale potem odnosi nieodparte wrazenie, ze ta nowa chce ja wygryzc ze stanowiska na zawsze. Tak wiec przez trzy odcinki w napieciu zastanawiamy sie czy glowna bohaterka ma schize okolociazowa czy tez rzeczywiscie ta nowa owinela sobie wszystkich w biurze wokol malego palca i nikt oprocz naszej bohaterki nie widzi co NAPRAWDE sie dzieje. Goraco polecam !!! Odpowiedz Link
lenkaaa Unforgotten 21.04.17, 13:55 Doskonaly !!! Detektywistyczny pierwszej klasy, byly juz 3 sezony i szykuje sie 4 za rok Odpowiedz Link