03.02.15, 22:41
vegaliciousdotme.files.wordpress.com/2014/10/screen-shot-2014-10-01-at-1-29-58-pm.png
12-odcinkowy psychologiczny thriller. Jest misteczko nad kolem polarnym, jest szeryf i morderstwo i pare tajemniczych postaci oraz zdarzen. Bardzo dobrze sie zaczyna wiec polecam smile
Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: Fortitude 09.02.15, 14:07
      pierwsze dwa odcinki mi sie podobaly. bede kontynuowac.
      • lenkaaa Re: Fortitude 09.02.15, 16:30
        Rewelacyjne to jest. Juz sie nie moge doczekac kolejnego odcinka. Naprawde wciaga !
        Sluchaj, co mowil ten gosciu na lodzi, gdy corka sie go pytala dokad plyna ?? Za chiny ludowe nie moglam zrozumiec ani jednego slowa z tego co odpowiedzial,a sluchalam tego fragmentu ze 3 razy !
        • sil.wen Re: Fortitude 07.04.15, 00:54
          Matko, nadrobiłam teraz parę odcinków (jestem w dziesiątym) i to jest jakas masakra. Co za upiorne miasteczko! Wydawało się takie ciekawe na początku, a tu każdy jest nieźle szurnięty. Ten murzyn najgorszy, co za psychopata, bo on to wszystko na trzeźwo i na zdrowo wyrabia! Mam nadzieję, że to wszystko wyjasnią do końca sezonu.
          • lenkaaa Re: Fortitude 07.04.15, 15:08
            Uhm ! Mnie najbardziej szczena opadla, jak zona murzyna zobaczykla co on wyprawia z nauczycielem i nic... po prostu go zabrala do domu... rozumiem, ze sie bala, ale nic nie zabranialo jej zglosic go na policje, zeby go zamkneli !!!!!
            Najbardziej mnie serce bolalo z powodu DCI Mortona, bo on byl z nich wszystkich najnormalniejszy i najuczciwszy.....
            Ach, w piatek juz ostatni odcinek sad sad
            • sil.wen Re: Fortitude 07.04.15, 17:16
              Ten nauczyciel też nie ma równo pod kopułą. Henry mi się wydawał fajny, a takie cos wywinął - w sumie co mu szkodziło, i tak się już wybierał umierać. Morton mi się cały czas z czyms kojarzy - nie grał czasem w jakims Patryczku albo innym serialu? Irytuje mnie ta rozpustna Latynoska okropnie, ma taki szczurzy dziób. I jeszcze ten chłop za ścianą i go obie nie usłyszały! (tzn może i usłyszały, ale ja dopiero 10 odcinków obejrzałam).
              • lenkaaa Re: Fortitude 07.04.15, 17:29
                Nie kojarze zebym Mortona gdzies wczesniej widziala, a chetnie bym obejrzala wiecej filmow, seriali z nim, chyba pojde go poguglowac smile
                A tego za sciana to pewnie w ostatnim odcinki znajda, jak juz wykorkuje biedaczek...
                • lenkaaa Re: Fortitude 07.04.15, 18:03
                  aaa..., jednak w wielu filmach gral: the lovely bones, hunger games, devil wears prada, julie & julia, ale seriali z nim nie znalazlam...
                  • sil.wen Re: Fortitude 07.04.15, 20:07
                    No też go sprawdzałam na imdb, ale nie kojarzę z tymi filmami,a on mi się ciągle wydaje mocno znajomy. Chyba że ktoś podobny.
                    Słodkie są te dwie policjantki, mam nadzieję, że dożyją do końca.
                    Strasznie powoli ten wirus czy co to tam jest się wykluwa. Jedenasty odcinek i ciągle dwie zarażone osoby...
                    • sil.wen Re: Fortitude 07.04.15, 21:35
                      Nie no, zaimponował mi ten młody. Obawiam się, że ja bym wypieprzała z tej izolatki aż by się kurzyło, a on jaki bohater...
                      • lenkaaa Re: Fortitude 08.04.15, 01:32
                        a dla mnie to wlasnie bylo bez sensu, ze tak stal i czekal na niewiadomo co...no i sie doczekal...
                        • sil.wen Re: Fortitude 08.04.15, 06:15
                          A to z naukowej ciekawosci zapewne.
                          Myslę, że tatus w komórce za scianą w podobnej sytuacji i że teraz się wykluje w odpowiednim momencie z niego też to całe paskudztwo.
                          • lenkaaa Re: Fortitude 10.04.15, 09:30
                            Ach, jeszcze nie widzialam finalu, ale wlasnie wyczytalam, ze bedzie drugi sezon !!!! Tylko, ze ja bym chciala, zeby ktos mi ozywil mojego Mortona, zeby mogl wrocic, buuu.... sad
                            • sil.wen Re: Fortitude 11.04.15, 00:31
                              Nie martw sie, na bank przyjedzie ktoś jeszcze fajniejszy. Wszak Morton zapowiedział, że będą następni, to pewne jakie ciacho przyślą. Albo i dwa nawet.
                            • sil.wen Re: Fortitude 12.04.15, 08:47
                              A był już w ogóle ten finał? Bo coś nie umiem znaleźć.
                              • lenkaaa Re: Fortitude 12.04.15, 12:24
                                Nio, teraz w ten piatek byl final ! Jeszcze nie odladalam....
                                • sil.wen Re: Fortitude 12.04.15, 14:03
                                  No kurcze, to gdzie on może być? Nigdzie nie ma tam, gdzie się zazwyczaj udajęsmile
                                  • lenkaaa Re: Fortitude 12.04.15, 14:12
                                    kickass.to/usearch/fortitude%20s01e12/
                                    • lenkaaa Re: Fortitude 12.04.15, 17:10
                                      Zupelnie bez jaj to zakonczenie: przegadane i nudne. Ha, ha, ostatni odcinek okazal sie pierwszym, ktory mi sie nie podobal, bo wszystkimi poprzednimi bylam zachwycona. W sumie mogli sobie podarowac ten ostatni odcinek, bo niemalze nic nowego nie wprowadzil...
                                      W zasadzie i tak wszystko wyjasnilo sie juz wczesniej...
                                      • sil.wen Re: Fortitude 19.04.15, 23:02
                                        No, fakt, że głupie. Miałam nadzieję, że to coś bardziej niezwykłego się okaże. I nie kumam, dlaczego niektórzy z tego wychodzili, a inni nie. Panią doktor całą wyżarło od środka, a bambo wydobrzał, tylko na umyśle szwankuje. Głupio też, że tatuś tyle odcinków za ścianą siedział zupełnie na próżno - kompletnie nikt go tam nie odkrył, to po co pokazywali, że siedzi?
    • lenkaaa Fortitude 2 03.02.17, 14:18
      Uwaga, drugi sezon sie zaczal ! Jak ktos ze mna bedzie ogladal to zaczne teraz i sobie mozemy komentowac a jak sie nikt nie zglosi to czekam do ostatniego odcinka zanim zaczne.
    • sil.wen Re: Fortitude 05.02.17, 08:43
      Ja bym chciała, ale nigdzie u mnie nie ma.
      • lenkaaa Re: Fortitude 05.02.17, 12:31
        Hmmm, to nie wiem w jakiej formie ogladasz, ze u ciebie nie ma.... Podeslac ci cos na priva ?
    • sil.wen Re: Fortitude 05.02.17, 13:55
      No nie wiem, czemu, tam gdzie zawsze wszystkie seriale zaraz po wejściu się pokazują to jest tylko pierwszy sezon. W innym miejscu było, ale mi się pobrała sama ścieżka dźwiękowa... Hmmmm....
      • lenkaaa Re: Fortitude 05.02.17, 16:51
        no w kazdym razie ja mam i chetnie sie podziele jesli chcesz smile
    • sil.wen Re: Fortitude 05.02.17, 23:11
      Ofkoz chcę big_grin
      • lenkaaa Re: Fortitude 05.02.17, 23:29
        To mogę wysłać na gazetową, używasz ją ?
        • sil.wen Re: Fortitude 06.02.17, 23:19
          Nie używałam, ale chyba sobie poradzę smile
          Dzięki!
          • lenkaaa Re: Fortitude 17.02.17, 22:51
            Jeszcze nie zaczelam. Czekam az sie odezwiesz, ze ogladasz to tez się zabiorę smile
            • lenkaaa Re: Fortitude 07.04.17, 12:43
              Dobra, juz nie czekam, tylko zaczelam ogladac. Jestem po 4 odcinkach i slowo daje, ze nie wiem kto tak lazi po nocy i morduje...
              Brakuje mi mojego DCI Mortona... smutno bez niego...
              I wstretna pani doktor knuje cos w laboratorium...niedobrze....
              • lenkaaa Re: Fortitude 07.04.17, 12:56
                Nie pamietam tylko gdzie ten szeryf polazl pod koniec ostatniego sezonu i kogo niby szukal na lodowcu, tak ze nikt go znalezc nie mogl przez 2 pierwsze odcinki ????
                Swietne sa idoki i sceny na tym lodowcu !!!
                Wkurza mnie ta zona rybaka i matka czarnowlosej policjantki, ma taki przepalony papierochami glos wink Ona byla juz w poprzednim sezonie ???
                • lenkaaa Re: Fortitude 09.04.17, 00:21
                  Och !!!! Jak oni mogli !!!! Biedna Hildur !!!! Nosz kurde molek, no !!!!!!!
                  • lenkaaa Re: Fortitude 10.04.17, 12:38
                    Skonczylam ale nie podobalo mi sie tak jak pierwszy sezon. To szamanskie mambo-jambo i epatowanie okaleczeniami w dwoch ostatnich odcinkach zupelnie mi "nie podeszlo" sad Szkoda, bo zapowiadalo sie niezle po pierwszych odcinkach... Zawiodlam sie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka