aniuta75 28.12.08, 21:22 Nie wiem jak zrobić zielonego ptaszora w uTorrent . Helpunku. Zrobiłam test na prędkość ale co dalej to już nie wiem. Pliiiiz ratuj kochana bo kompa przez okno wywalę z tych nerw, że tak wolno mi ciągnie . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: Kathy 29.12.08, 11:18 Mam w żółtym trójkącie wykrzyknik . I cały czas ciągnie mi z zawrotną prędkością 0,1 czy 0,2 , czasami ma zrywy i przez kilka sekund ciągnie więcej niż 2kB/s. Toż to zwariować idzie . Odpowiedz Link
ka_thy Re: Kathy 29.12.08, 18:51 I z tą prędkością ściagasz filmy? Nie wierzę Co do uTorrenta, nie wiem czy potrafię Ci pomóc bo ja mam net postawiony na routerze, więc nie wiem jak to się wszystko odnosi do bezpośredniego podłączenia, ale: Ustawiasz sobie w Ustawieniach (Opcje -> Ustawienia -> Połączenie ) jakiś numer portu (podobno im wyższy tym lepiej, ale nie wiem czy to prawda), masz opcję losuj port. Zamykasz to okno i teraz wywołujesz ekran klikając na żółty trójkąt i sprawdzasz przekierowanie portu, jeśli jest OK to wtedy pisze że jest Ok i pojawia się zielony ptaszek, jeśli nie jest OK to pojawia się link, który pokazuje co dalej. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Kathy 29.12.08, 20:34 No nie kłamię, no . Dzisiaj byłam przeszczęśliwa bo po południu szło w porywach do 16kB/s . Wszystko mam ustawione na maxa - gdzieś znalazłam na jakimś forumie wytyczne co i jak a i tak ślimaczy. No trudno zobaczymy jak będzie jak przyjdzie do ściągania bieżących seriali . Odpowiedz Link
ka_thy Re: Kathy 29.12.08, 22:09 Nie zazdraszczam. Ja osiągam nawet ponad 200 kB/s przy dwugigowym łączu. Ja nie umiałam sobie ustawić BitCometa i tez mi sie tak ślimaczyło. Zrobiłas tak jak napisałam wyżej? Co Ci pokazało przy testowaniu portu? Odpowiedz Link
luczijka Aniuta 05.01.09, 16:44 I w końcu nie odpowiedziałaś mi dlaczego zrezygnowałaś z naszego ukochanego BitLorda na rzecz uTorrenta??? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Aniuta 05.01.09, 16:47 Och przepraszam. Musiało mi umknąć, że pytałaś . Bo mi strasznie kiepsko ściągał . uTorrent też nie śmiga jakoś zadziwiająco ale lepiej niż Bitlordzik niestety. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Aniuta 05.01.09, 16:49 i co, dzialaja ci juz te zielone ptaszki ? ja tam pojecia nie mam o co biega z tymi ptaszkami, ale nie musze sie martwic, bo mi ladnie ciagnie Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Aniuta 05.01.09, 16:53 popatrzylam sobie i widze, ze tez mam zolty trojkat z wykrzyknikiem, ale sciaga mi wlasnie Mentaliste z przedkoscia ok 500kB/s wiec ten trojkat chyba nijak sie ma do predkosci...???? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Aniuta 05.01.09, 17:03 sprawdzilam i mowi mi, ze port jst zle ustawiony ale nie przeszkadza to w sciaganiu, bo odcinek juz mam na kompie, wiec nie wiem o co chodzi z tym portem...???? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Aniuta 05.01.09, 17:03 Czasem ptaszek jest a czasem go brak. Zawsze ciągnie tak samo. Ale o 500kB/s to se pomarzyć chyba mogę buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Cieszę się jak mi ciągnie 20kB/s. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Aniuta 05.01.09, 17:16 agamasia napisała: > Zazdraszczam takiej prędkości ściągania > ja tez sie nadziwic nie moge tej predkosci, serio !!!! Wczesniej tak nie bylo... Odpowiedz Link
luczijka Re: Aniuta 05.01.09, 16:53 To chyba zależy od kompa U mnie ciągnie całkiem nieźle, nawet przy sygnale podzielonym w routerze mam prędkość dużo lepszą niż Ty teraz. Kiedyś miałam przez chwilę uTorrenta, ale wybitnie nie lubił się z moim kompem, bo ten ostatni mulił przy nim jak nigdy To samo było z BitCometem <lol>. Więc jestem wierna mojemu Lordzikowi i on się odwdzięcza <hihihi>. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Aniuta 05.01.09, 17:04 Mi chyba żaden program nie pasuje nistaty. Cus się ostatnio popierniczyło w moim kompie i nawet przeinstalowanie nic nie dało. Ehhhh nic to, będę ściągać na ślimaka . Odpowiedz Link
agamasia Re: Aniuta 05.01.09, 17:08 aniuta75 napisała: > będę ściągać na ślimaka ROTFL Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Aniuta 05.01.09, 17:17 A z tych bezposrednich linkow nie sciaga ci szybciej ? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Aniuta 05.01.09, 17:21 Wiesz, żebym ja jeszcze umiała tego szukać . Jak jest np w kilkunastu częściach to mnie telepie (Ten Inch Hero tak ściągałam) bo albo zapomnę albo jak nie zapomnę to znowu coś mi odlicza i znowu zapomnę. A w dupę hihihi. Jak jest w jednym linku to mogę tak ściągać i jest faktycznie szybciej. Wolę jednak torrenty - zapodaję sobie i leci i nie muszę skakać koło tego . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Aniuta 05.01.09, 17:25 no to prawda, nie zawsze da sie znalezc w jednym kawalku, plus jak przerwiesz sciaganie z torrenta to w kadej chwili mozesz kontynuowac dalej a jak ci przerwie polaczenie podczas sciagania z bezposredniego to musisz sie bujac od nowa... no ale warto zawsze poszukac czy akurat jest odcinek w jednym kawalku, to nie bedziesz sie zzymac nad predkoscia torrenta... Odpowiedz Link