Dodaj do ulubionych

PKO BP a ROR

31.07.04, 14:09
Witam, bierzemy kredyt w PKO BP, wydaje mi się, że jednym z warunków jest
orwarcie ROR-u w tym banku. Nie wiecie czy może to być INTELIGO?
A.
Obserwuj wątek
    • j.ang Re: PKO BP a ROR 31.07.04, 17:08
      Nie rozumiem - "bierzecie kredyt", czyli już coś załatwiacie. I nie można było się spytać w samym banku?
      A poza tym nie wierzę, żeby był taki warunek, zresztą poczytaj sobie
      www.kredytmieszkaniowy.pkobp.pl/.
      • bju Re: PKO BP a ROR 02.08.04, 08:39
        Jest taki warunek.
        • keimak Re: PKO BP a ROR 02.08.04, 12:51
          Z doświadczenia (umowa podpisana w kwietniu) nie ma takiego warunku że trzeba
          założyć ROR. ROR podobno jest potrzebny gdy chce się opłacać miesięczną składkę
          za ubezpieczenie ale my wybraliśmy półroczną.
          Natomiast bank zakłada nam rachunek na który wpłacamy kasę (bynajmniej nie jest
          to ROR).

pzdr,
          Keimak
          • joannaff Re: PKO BP a ROR 04.08.04, 13:21
            nie ma takiego wymogu. Jezeli nie macie ROR w PKOBP to bank otwiera dla was
            rachunek techniczny na który wpłacacie raty.
            • majkelm Re: PKO BP a ROR 09.08.04, 10:30
              joannaff napisała:

> nie ma takiego wymogu. Jezeli nie macie ROR w PKOBP to bank otwiera dla was
              > rachunek techniczny na który wpłacacie raty.

A mi się wydaje że jest jeszcze inaczej.
              Jak brałem "WŁASNY KĄT" to dowiedziałem się że aby dostać w miarę ludzkie
              oprocentowanie trzeba być klientem PKO BP. Konto założyłem, mam ustawione z
              niego autospłaty. Jeżeli zechcę mogę również nadpłacać na inny rachunek, który
              ty nazywasz technicznym.
              Jeszcze jedno, z tego co pamiętam to nie mogłem założyć Inteligo jako rachunku
              do autospłat, a szkoda ...
              • czuk1 Re: PKO BP a ROR 09.08.04, 13:27
                majkelm napisał:

> joannaff napisała:
                >
                > > nie ma takiego wymogu. Jezeli nie macie ROR w PKOBP to bank otwiera dla w
                > as
                > > rachunek techniczny na który wpłacacie raty.
                >
                > A mi się wydaje że jest jeszcze inaczej.
                > Jak brałem "WŁASNY KĄT" to dowiedziałem się że aby dostać w miarę ludzkie
                > oprocentowanie trzeba być klientem PKO BP. Konto założyłem, mam ustawione z
                > niego autospłaty. Jeżeli zechcę mogę również nadpłacać na inny rachunek,
                który
                > ty nazywasz technicznym.
                > Jeszcze jedno, z tego co pamiętam to nie mogłem założyć Inteligo jako
                rachunku
                > do autospłat, a szkoda ...
                Wszyscy maja rację.
                Lepiej mieć jednak konto osobiste i dać zlecenie bankowi . Za 1 zł pracownik
                banku przekaże drugiemu pracownikowi miesieczne naliczenie rat Twojego
                kredytu i wykona ci (ten drugi) spłatę każdej miesiecznej raty. Nie musisz
                przychodzić do banku. I zaraz nasuwa się pytanie - czy nie lepiej mieć konta w
                jednym banku, w tym gdzie masz kredyt?
                A w Inteligo? To już sam sobie ustawiasz autospłatę. I system informatyczny
                Inteligo pobierze Ci ustalona przez cIEBIE KWOTĘ W OKRESŁONYM PRZEZ cIEBIE DNIU.
                tO CHYBA JASNE. mARIUSZ
                • majkelm Re: PKO BP a ROR 11.08.04, 13:03
                  czuk1 napisał:

> majkelm napisał:
                  >
                  > > joannaff napisała:
                  > >
                  > > > nie ma takiego wymogu. Jezeli nie macie ROR w PKOBP to bank otwiera
                  > dla w
                  > > as
                  > > > rachunek techniczny na który wpłacacie raty.
                  > >
                  > > A mi się wydaje że jest jeszcze inaczej.
                  > > Jak brałem "WŁASNY KĄT" to dowiedziałem się że aby dostać w miarę ludzkie
                  >
                  > > oprocentowanie trzeba być klientem PKO BP. Konto założyłem, mam ustawione
                  > z
                  > > niego autospłaty. Jeżeli zechcę mogę również nadpłacać na inny rachunek,
                  > który
                  > > ty nazywasz technicznym.
                  > > Jeszcze jedno, z tego co pamiętam to nie mogłem założyć Inteligo jako
                  > rachunku
                  > > do autospłat, a szkoda ...
                  > Wszyscy maja rację.
                  > Lepiej mieć jednak konto osobiste i dać zlecenie bankowi . Za 1 zł
                  pracownik
                  > banku przekaże drugiemu pracownikowi miesieczne naliczenie rat Twojego
                  > kredytu i wykona ci (ten drugi) spłatę każdej miesiecznej raty. Nie musisz
                  > przychodzić do banku. I zaraz nasuwa się pytanie - czy nie lepiej mieć konta
                  w
                  > jednym banku, w tym gdzie masz kredyt?
                  > A w Inteligo? To już sam sobie ustawiasz autospłatę. I system informatyczny
                  > Inteligo pobierze Ci ustalona przez cIEBIE KWOTĘ W OKRESŁONYM PRZEZ cIEBIE
                  DNIU
                  > .
                  > tO CHYBA JASNE. mARIUSZ
                • majkelm Re: PKO BP a ROR 11.08.04, 13:13
                  > Lepiej mieć jednak konto osobiste i dać zlecenie bankowi . Za 1 zł
                  pracownik
                  > banku przekaże drugiemu pracownikowi miesieczne naliczenie rat Twojego
                  > kredytu i wykona ci (ten drugi) spłatę każdej miesiecznej raty. Nie musisz
                  > przychodzić do banku. I zaraz nasuwa się pytanie - czy nie lepiej mieć konta
                  w
                  > jednym banku, w tym gdzie masz kredyt?
                  Pierwszy błąd, konto w PKO kosztuje lekko więcej niż 1 PLN, o ile pamiętam 4 PLN
                  a do tego oprocentowanie RORu jest śmieszne.
                  > A w Inteligo? To już sam sobie ustawiasz autospłatę. I system informatyczny
                  > Inteligo pobierze Ci ustalona przez cIEBIE KWOTĘ W OKRESŁONYM PRZEZ cIEBIE
                  DNIU
                  > .
                  > tO CHYBA JASNE. mARIUSZ
                  No w sumie prawie jasne, tylko że musisz za każdym razem ustawiać wielkość raty
                  lub przelewać więcej. Do tego dyskusja nie była o tym czy dobrze jest mieć
                  konto w banku dającym kredyt.

Pozdrawiam majkelm
                  • ibelni Re: PKO BP a ROR 15.10.04, 19:36
                    ja umowe z PKO BP podpisalam wczoraj - warunku otworzenia rachunku nie ma
                    mam jednak pytanko - jaki to sa te w miare ludzkie warunki (np wysokosc marzy i
                    prowizji przy tym zalozeniu ze zakladam konto), a jakie podali Ci gdybys konta
                    nie zalozyl???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka