belissima_m 22.11.06, 20:05 Hej. Mam pytanie. Czy mam szansę na kredyt w wysokości 100 tys. zł na zakup mieszkania o wartości 160 tys. zł (wkład własny 60 tys. zł)przy miesięcznych zarobkach 1700 zł netto. Z góry dziekuję za odpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kredytymieszkaniowe Re: Zdolnośc kredytowa 22.11.06, 22:21 W większości banków nie będzie ze zdolnością problemu zarówno w PLN jak i CHF pod warunkiem, że nie ma Pani zobowiązań kredytowych: raty,karty kredytowe, kredyty odnawialne, debety oraz zakładając, że gospodarstwo domowe jest jednoosobowe. Jeżeli ma Pani życzenie mogę przygotować konkretną ofertę. Potrzeba do tego troszkę wiecej informacji: -wspomniane zobowiązania, -osoby na utrzymaniu, -źrodło dochodów, -od kiedy uzyskiwane z tego źródła, -ewentualnie do kiedy, -rynek pierwotny czy wtórny, -miasto w którym Pani kupuje mieskanie, Zapraszam na maila: Doradca kredytowy kredytymieszkaniowe@gazeta.pl Odpowiedz Link
belissima_m Re: Zdolnośc kredytowa 23.11.06, 08:34 Dziekuje za odpowiedź. Kolejne dane:- brak zobowiązań kredytowych - wiek 25 lat - gospodarstwo jednoosobowe - umowa na czas nieokreślony od czerwca 2005 - mieszkanie na rynku wtórnym Tak naprawdę to chodzi o kredyt dla mojego chłopaka, żyjemy w nieformalnym związku i to on zamierza zaciągnąc kredyt na mieszkanie. Wkrótce będzie podpisywał akt notarialny (część pieniędzy zostanie wypłacona w dwóch ratach a reszta, czyli 100 tys. z kredytu podczas przejęcia mieszkania) Odpowiedz Link