Dodaj do ulubionych

kredyt w PKO BP

24.03.07, 19:44
Jakie macie doświadczenie z PKO BP? Czy warunki kredytu hiptecznego są wg Was korzystne dla klienta?
Obserwuj wątek
    • arfer Re: kredyt w PKO BP 26.03.07, 09:20
      Bardzo duże zróżnicowanie ofert, spora elastyczność co do warunków (w kilku
      placówkach możesz w np. nietypowej sytuacji otrzymać kilka rozbieżnych ofert),
      dobry sposób liczenia zdolności kredytowej, ale bank - przeciętnie - nie
      najtańszy. CHyba, że dla własnych klientów.

Ostatnio np. zdażyło mi się , że mój klient otrzymał 0,80 % marży, przy braku
      prowizji i możliwości spłaty bezpośrednio w CHF przy kwocie ledwie 300 tys. na
      100 % LTV, a więc - warunki kosmiczne, do osiągnięcia w 2-3 innych bankach, ale
      przy wyższych kosztach wstępnych, droższym ubezpieczeniu LTV itd.
      • zoa81 Re: kredyt w PKO BP 12.04.07, 17:18
        Własnie też zamierzam brać kredyt w PKO BP. Tylko wkórza mnie, że każdy daje
        inne warunki, w rożnych placówkach tego banku różnie wyliczali mi zdolność
        kredytową,i dawali różne warunki. Chciaąłbym wziasć u nich we frankach.
        Zaproponowali mi 1,17%marży, i 0,75% prowizji. ale mam zdolność tylko na 190
        tys., a chce na 200tys. dlatego rozważam już i złotówkę. Zaproponowali 0,77%
        marży i 0% prowizji. jezeli bym wzieła ubezpiecznie od utraty pracy to nawet
        0,55% marży, wiec nie źle.
        Co byście robili szukali innego banku gdzie miałabym zdolność we frankach (ale
        przeważnie marże 1,35%) czy brali już w złotówkach?????????
        • arfer Re: kredyt w PKO BP 12.04.07, 23:42
          Skoro masz tak słabą zdolność (PKO BP liczy ją naprawdę bardzo łagodnie), musisz
          brać, co dają. A jak na ową słabą zdolność to warunki doskonałe. W bankach, w
          których zdolność możesz również posiadać - np. Santander - będą zdecydowanie
          gorsze, a kredyt sporo droższy.

Pytanie jeszcze o Twój wkład własny - bo chyba nie kredytujesz 100 % ?
          • zoa81 Re: kredyt w PKO BP 13.04.07, 12:57
            Biorę kredyt na budowę domu. Więc mam działkę ok. 36 tys., no i wyskrobię 14
            tys. - wiec razem 50 tys. wkładu własnego - równo 20%.Nie musze płacić niskiego
            wkładu smile. Dzisiaj złożyłam wniosek do PKO BP, ale wziełam tą opcję z
            ubezpieczeniem od utraty pracy - marża 0,55%, prowizja 0%. Kredyt na
            200tys.+ubezpieczenie od utarty pracy (3,5% od kredytu - 7tys.). Rata 1090 zł.
            Trochę sporo, ale nie mam już siły chodzić po bankach i badać czy mam zdolność
            na franki.
            • arfer Re: kredyt w PKO BP 17.04.07, 22:19
              A więc jak napisałem warunki jak na 80 % LV bardzo dobre.
    • sliwka_a Re: kredyt w PKO BP 25.04.07, 10:09
      Mamy kredyt W PKO BP
      i łasnie odkrylismy ze oszukali nas na drobne 2 000 (około) na razie a pewnie
      bedzie więcej
      podpisujac umowe, bank zobowiązał się sprawdzać postępy budowy przed wypłaceniem
      każdej kolejnej transzy, oczywiście my dodatkowo opłacamy inspektora
      budowlanego, (90 zł)i juz nie musimy sie niczym martwić.
      Do momentu kiedy sie dowiadujesz że po opłaceniu dwóch kolejnych wizyt
      inspektora (w krótkim odstępie czasu październik-listopad 2006) transze zostały
      wypłacone mimo niespełnionych warunków budowy (trasza powinna być wypłacona po
      zadaszeniu i zamontowaniu okien i drzwi a tam sa tylko fundamenty i pare
      cegieł!!!) a my płacimy miesiąc w miesiąc prawie 500 zł ubezpieczenia od kwoty
      wypłaconego kredytu, który być wypłacony nie powinien.
      PILNUJCIE WSZYSTKIEGO SAMI!!! KAZDY TYLKO SZUKA SPOSOBU JAK NAS OSKUBAć!!
      • assia12 Re: kredyt w PKO BP 18.05.07, 12:39
        czy ktoś może mi wyjaśnić jak wygląda sprawa egzekucji (kredyt hipoteczny 60%
        wartości nieruchomości w PKO )w przypadku gdy kredytobiorca nie jest w stanie
        spłacać kredytu??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka