18.05.07, 19:27
Witam, chcemy wziac kredyt na mieszkanie lecz nie wiem czy przebrniemy przez
BIK, mąż ma firme od 2004 roku, lecz przez glupote i niewiedz naszej
ksiegowej okazlo sie ze mamy do zapolacenia podatek o ile pamietam ok 6 tys ,
dostalismy z US zgode na raty i splacilismy to, wiec czy bedzie to w BIK-u? (
firma ta istnieje nadal ) a ja juz nie pracuje ale tez mialam swoja firme i
pozostal mi po niej do splacenia dlug do ZUS i US z jednym i drugim mam
podpisane ukl ratalne do 2008r. Stad moje pyt czy przebrniemy przez BIK?czy
urzad skarbowy i zus daje tam namiary dluznikow?
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: BIK 18.05.07, 19:44
      Prze BIK tak, ale jesli poprosza o Twoje zaswiadczenia z ZUS i US, to
      odpadniecie. A moga, jesli od zamkniecia firmy nie minely 3 lata.
      • zojka80 Re: BIK 18.05.07, 19:50
        A jesli nie bede sie wychylac z tym ze mialam firme... bo 3 lata 1 sierpnia mija... ale kredyt juz chcemy łatwic. Pytalam sie w banku czy ja mam dostarczyc jakies zasw z US albo ZUS to powiedzieli ze chca tylko moj dowod skoro nie mam zadnych dochodow bo od prawie...3 lat nie pracuje.
        • ziut19 Re: BIK 18.05.07, 19:52
          Czy mialas firme nietrudno jest sprawdzic. Ponadto jesli uklad ratalny splacasz
          z konta, to... problem. Wyjdzie z historii rachunku.
          • zojka80 Re: BIK 18.05.07, 19:55
            Konta nie posiadam zadnego. Mąz tylko posiada dwa. A ja wplacam normalnie na poczcie co miesiac dana kwote. Generalnie w poneidz kobieta z banku ma spr nas w BIk ale chcialam sie mniej wiecej dowiedziec czego sie spodziewac.
            • ziut19 Re: BIK 18.05.07, 20:00
              W BIK-u raczej nie wyjdzie, moze wyjsc pozniej. Jest jeszcze cos takiego jak
              BIG (biuro informacji gospodarczej), tam moze byc juz jakis zapis.
              • zojka80 Re: BIK 18.05.07, 20:16
                nie to zebym chciala cos wyludzic czy cos...moj maz dobrze zarabia w firmnie
                w ktorej pracuje ma ok 3300 brutto a firma ma dochod ponad 10 tys. tyle ze mi
                sie noga podwinela kiedy jeszcze nie bylismy malzenstwem, no i ciagnie sie do
                dzis....mam nadzieje ze jak to splace to bedzie jakos lzej na sumieniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka