Dodaj do ulubionych

kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl

05.08.08, 21:40
Witam,
chcialbym wziac kredyt na mieskzanie we wroclawiu, nie posiadam zadnego wkładu własnego wiec potrzebowałbym zeby bank pokryl 100%, moje zarobki to 2100 zl netto na umowe o prace, mam 24 lata i wykształcenie wyższe, nie mam żadnych innych kredytów ani kart kredytowych...Chciałbym wziąc kredyt na 250 000 zl. Dowiadywałem sie w kilku bankach ale nie we wszystkich ( dokładnie to w tych które reklamuja sie w telewizjii) i najlepszą opcja jest kredyt w POLbanku ponieważ u nich mam najwieksza zdolnośc kredytowa bo cos ponad 220 000. A przy zarobkach 2600 zl Netto miesiecznie sa w stanie dac mi kredyt w wysokosci 250 000 zl . Wiec musze prosic w pracy o podwyżkę . Proszę mi doradzic czy warto wziac u nich kredyt bo po rozmowie z doradca polbanku wszytsko wyglądało ładnei i pięknie. Moze sa banki które maja lepsze warunki i mialbym u nich wieksza lub zblizoną zdolnośc. Trochę poczytałem o Polbanku i po tych wszyskich negatywnych opiniach na jego temat mocno sie zastanawiam. Czy ktoś z was ma bardziej rozgarnięty bank o podobnej zdolności kredytowej?? Moge poprosić o podwyżkę w pracy ale myślę ze nei wiecej niż 2500 zl netto. A mieszkania w dobrej lokalizacji za mniej niz 250 000 nie kupie we Wrocławiu. Stąd też mój problem. crying... Wkładu własnego nie mam bo niby skad ... Spłacać miesiecznie moge max 1300 zl meisiecznie wiecej nei dam rady. Jeżeli znacie jakis fajny bank dopasowany do mnie to prosze o pomoc . Podsumowując :

- kredyt na zakup mieszkania za 250 000 zl we Wrocławiu
- bez wkładu własnego
- zarabiam : 2100 netto z mozliwoscia podniesienia do 2500 zl netto max.
- 24 lata, wykształcenie wyższe
- nie mam innych kredytów, kart kredytowych....
- kredyt bym chcial wziąć na max 35 lat
- rata spłaty to max 1300 zl miesiecznie
- chce go wziac sam i nie mam nikogo na utrzymaniu
Obserwuj wątek
    • wieslaw.tomczyk Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 05.08.08, 22:27
      jeżeli chodzi o zdolność to faktycznie pozostaje Ci Polbank, a tu to
      już tylko "pozdróż we mgle" i nigdy nie wiadomo co wymyślą.
      Ale skoro masz tylko te dochody to może pomyśl o mniejszym kredycie.
      Pomyśl o kosztach utrzymania mieszkania i pozostałych kosztach...

------------------------
      pomoc:tel. 501405111
      email - w.tomczyk@primeinvest.pl
      • mayl Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 05.08.08, 23:25
        nie wiem skad u ciebie taka wiedza, ze tylko w polbanku??? złozylem na aukcjach kredytowych licytacje i okazuje sie ze zdolnosc mam juz w 3 bankach w polsce. Post napisalem zeby wypowiedzieli sie niezalezni experci bo byc moze jest jeszce jakis inny bank....
        • arfer Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 07.08.08, 23:21
          Mogę Ci napisać, że masz zdolność na milion (a'propos aukcji) i będzie to miało fantastyczny skutek, tyle, że do dnia decyzji kredytowej. Analitycy mają mniejszą fantazję niż pracownicy banków, którzy opowiadają bajki, by tylko zachęcić i ściągnąć Klienta.

Sprawdzić możesz jeszcze Kredyt Bank, ale w odniesieniu do Polbanku będzie mniej elastyczny, no i gorsze warunki finansowe.

Zadaj sobie tylko jedno pytanie - dziś, zakładając owe 35 lat, rata w CHF wyniesie powiedzmy 1200 zł, a więc - dziś - ponad połowę Twojego dochodu. Założmy, że LIBOR wzrośnie o 0,2 %, a CHF o 15 groszy. I już mamy ratę na poziomie ok. 1350 zł.

Z czego zamierzasz żyć ? Uświadom sobie, że wystarczy, że przez krótki czas COKOLWIEK się stanie - problem zawodowy, zdrowotny - i nie będziesz miał z czego nadrobić zaległości, jeśli zaczną się jakiekolwiek opóźnienia w spłacie bądź nieoczekiwane wydatki.
          • mayl Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 09.08.08, 14:44
            Dzieki za troskę ale mieszkanie tak czy siak w polowie bym wynajmował wiec jestem w stanie splacac nawet 1500 zl miesiecznie ale to nie o to chodzi. Gdybym mial go splacac sam to bym sie nie zdecydowal. Planuje jednoczesnie wziac poduszke finansowa zeby przynajmniej obciac o 10 lat okres kredytowania. Tylko nie wiem na ile te ich zapewnienia sa realne. Czy nie bedzie pozniej tak ze biorac kredyt na 250 tys na 30 lat i dodatkowo poduche wplacajac 20 tys zl po tych zapenianych 22 latach okaze sie ze jednak nie bede mogl nim splacic reszty kredytu?? Jak to wyglada w rzeczywistosci>???

Ps- gdyby nawet nadeszly ciekzkie chwile dla mnie to mam mozliwosc wynajecia calkowicie mieszkania i wtedy bym nawet mogl na tym zarabiac smile ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie i ze po max 10 latach bede mogl samodzielnie splacac to mieszkanie zapminajac o studentach tongue_out pozdrawiam
    • mayl Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 09.08.08, 14:52
      a jedynym zmartwieniem teraz jest dla mnie moja zdolnosc kredytowa. Na aukcjach kredytowch zglosily sie 4 banki ktore respektuja moje warunki. TO jest Polbank, millenium, dombank, Goldenegg. Raty odpowiednio wynosza : 1280 , 1258, 1302, 1215. Natomist patrzac na hormonogram splat to najuczciwszym bankiem wedlug mnie jest Goldenegg. Przy najmniejszej racie bo 1215 zl miesiacznie odsetki wynosza 820.31 natomiast moj kapital 395.37. To jest oczywiscie przy pierwszej racie bo pozniej odsetki spadaja. Gdy bede staral sie o kredyt to zloże wnioski do kilku bankow i sie okaze gdzie rzeczywiscie jest zdolnosc i kto ma najlepsze warunki. A co wy o tym sądzicie????
      • wieslaw.tomczyk Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 10.08.08, 21:26
        mayl napisał:

> a jedynym zmartwieniem teraz jest dla mnie moja zdolnosc
        kredytowa. Na aukcjach
        > kredytowch zglosily sie 4 banki ktore respektuja moje warunki. TO
        jest Polbank
        > , millenium, dombank, Goldenegg.

Golden Egg nie jest bankiem, tylko pośrednikiem i podał Ci ratę
        któregoś z banków. W Millennium zdolnośc Ci nie wychodzi
        (sprawdzałem) tak jak pisałem wcześniej, Dom Bank może i tak, ale
        zobacz co Ci zaoferują w warunkach bo lubią zdzierać skórę, a w
        szczególności przypilnuj zapisu o wcześniejszej spłacie bo później
        będzie za późno a to baardzo drogo kosztuje.
        ------------------------
        pomoc:tel. 501405111
        email - w.tomczyk@primeinvest.pl
    • gogologog Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 09.08.08, 21:32
      > mam 24 lata i wykształcenie wyższe ...

> Dowiadyw
      > ałem sie w kilku bankach ale nie we wszystkich ( dokładnie to w tych które rekl
      > amuja sie w telewizjii) i najlepszą opcja jest kredyt w POLbanku

jakie to były studia?
      • mayl Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 10.08.08, 18:13
        Inzynierskie na PWR wrocław...
        • directre Re: kredyt mieszkaniowy na 250 000 zl 11.08.08, 20:03
          generalnie większość banków reklamuję się w TV, część moze mniej intensywnie. Co ma tu do rzeczy wykształcenie? Forum jest ekperckie czyli z jednej strony osoby które szukają porad i informacji, z drugiej (w domyśle) ekspreci. Dziwi mnie, że niektórych dziwi że osoba poszukująca kredytu pierwszy raz w życiu ma w tym orientację nieco mniejszą niż tzw. eksperci.
    • bogulo2 suicide 12.08.08, 14:41
      Ale to Twój wybór.

Licz ratę na max 25% swoich dochodów i nie licz na to, że komuś będziesz wynajmował przez X lat i jeszcze jakieś inne dziwne ułatwienia. Załóż sytuację obecną jako niezmienną. Jak będzie lepiej to ok, ale jak się noga podwinie to masz komornika.

Pamiętaj, że wartość mieszkań obecnie nie ma się nijak do ich wartości. Jak możesz to poczekaj rok - dwa i przez ten czas wpłacaj co miesiąc wysokość proponowanej raty na konto oszczędnościowe:
      1. Zaoszczędzisz
      2. Sprawdzisz jak ci się żyje bez 1300zł miesięcznie i czy dajesz radę

DO raty dodaj czynsz, gaz, prąd, remonty mieszkania, meble, jak masz samochód to jego amortyzację i koszty utrzymania (ubezpieczenie, serwis, paliwo).

Nie pakuj się w raty stałe. Lepiej mieć uczciwie policzoną zdolność i dowiedzieć się że sorry, ale nie da rady niż pogrążyć się w złudzeniu posiadania własnego M (bo tak naprawdę to to jest taki leasing z opcją wykupu za ostatnią ratę - za 35 lat) i kłopotach finansowych.
      • bogulo2 trochę zabełkotałem 12.08.08, 14:42
        ale się połapiesz smile
        • mayl Re: trochę zabełkotałem 12.08.08, 17:31
          Pisalem,zebyscie odczepili sie od tego czy dam rade to splacac czy nie. Widze ze bardziej sie martwicie niz ja smile . Miło mi . Proszę odpowiedzcie namoje pytania bo to jest mi teraz potrzebne najbardziej. Dla dociekliwych dodam ze nei mam innego wyjscia niz wziac kredyt na wlasne mieszkanie. Dobrze przeliczylem + i - i tak czy siak jezlei tylko bede mial zdolność biore kredyt i kupuje wlasne mieszkanie bo czas ucieka a im szybciej tym lepiej. W przeciwnym razie nigdy nie bede mial mieszkania i wiecznie bede mieszkal liczac na wynajem.... to nei ma sensu.....

Dlatego odpiszcie mi na moje pytania w miare możliwości i nie martwicie sie o mnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka