Dodaj do ulubionych

50-80 tys kredyt hipoteczny

24.04.09, 23:53
Witam,
brakuje mi 50-80 tys PLN do zakupu mieszkania na rynku wtornym. Chcialabym
splacic w jak najkrotszym czasie-5, 8 max 10 lat z mozliwoscia wczesniejszej
splaty bez kar. Czy moglibyscie doradzic, w jakim banku oraz w jakiej walucie?
Pytam poniewaz nie mam pojecia o kredytach i nie myslalabym o nim, gdyby nie
okazja.

pozdrawiam
marta
Obserwuj wątek
    • kredytyhipoteczne.org.pl Re: 50-80 tys kredyt hipoteczny 25.04.09, 09:03
      Zobacz porównaniekredytów mieszkaniowych i złóż wniosek do jednego lub kilku banków
      (bezpłatnie). Po wysłaniu wniosku, skontaktują się z Tobą przedstawiciele banków.

-x-x-x-
      Forum kredyty hipoteczne
      Zobacz, porównaj Kredytymieszkaniowe i złóż wniosek o kredyt mieszkaniowy bez wychodzenia z domu.
      Oferta banków i doradców finansowych.
    • pogromca_mrowek Re: 50-80 tys kredyt hipoteczny 25.04.09, 20:51
      Jak sie nie znasz to idz do open, expandera, azfinanse itp i paru banków, poswiecisz na to 1-2 dni a mozesz zaoszczedzic ładnych kilka tys zł. Po drugie nie radziłbym trzymac sie scisle parametru "spłata bez kar" - czyli brak prowizji za wczesniejszą spłatę: Przykład
      kredyt 100 tys - prowizja 3,5%, wczesniejsza spłata 0% = 3500zł
      kredyt 100 tys - prowizja 1,5%, wczesniejsza spłata 1% = max 2500zł
      (1500zł prowizji + do 1000zł jesli bys spłaciła te 100 tys w całości na drugi dzien). Reasmujac znalazłbym kilka kredytow a potem to policzyl - jak widzisz z powyzszego czasami lepiej z "karą" za wczesniejsza splate ale z nizsza prowizją. Trzeci element to marża - w sumie najważniejszy bo to płacisz przez cały okres: możesz miec np marże 1,5% a mozesz "promocyjne" 3,9 - w pierwszym przypadku rata wyniesie Cie ok 400zł w drugim 600zł. W jeden rok na roznicy tracisz 2500zł - dlatego trzeba rozpatrzyc 3 czynniki łacznie (po pierwsze koszty uzyskania, potrzebne wyceny, prowizje, po drugie marża, i po trzecie "kara")

• 1bankowiec Expander i Open finance 26.04.09, 12:10
        skorzystaj z usług doradców finansowych Open Finance lub Expander.
        ----
        Aktualna oferta banków i doradców finansowych
        Zestawienie kredytów mieszkaniowych z możliwością składania wniosków online
      • marta_s25 Re: 50-80 tys kredyt hipoteczny 26.04.09, 20:37
        dziękuję za odpowedź, skorzystałam z usług Expandera, ale ich 'porady' wydają
        się bardzo płytkie, a pan doradca mówił bez większego przekonania i nie bardzo
        potrafił odpowiedzieć na moje pytania.
        wiec od jutra wyruszam do Banków.
      • marta_s25 Re: 50-80 tys kredyt hipoteczny 27.04.09, 18:33
        Własnie wrocilam z jednego z bankow-zaproponowano przy 80 tys na 8 lat marze
        2-4%-wydaje mi sie ze to bardzo wysoka marza. czy mam racje? jaka marze mozna
        przyjac za 'niska'?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka