02.10.05, 00:22
Planujemy kupić mieszkanie. Na co szczególnie zwrócić uwagę, aby być w
zgodzie z feng shui. Czy parter to dobre piętro. Czy to źle, że kuchnia i
sypialnia jest od wschodu, a łazienka od zachodu?
Obserwuj wątek
    • llukiz Re: Feng Shui 02.10.05, 15:58
      Dobre piętra to: drugie ósme trzynaste i czterysta sześćdziesiąte pierwsze.
      Parter z racji nie bycia piętrem jako pietro wogóle się nie sprawdza. Także
      piwnice to złe piętra. Co do łazienki to wogóle nie powinna się znajdować w
      mieszkaniu.

ps: kuchnia od zachodu= problemy z potencją u mężczyzn.
      ps2: A w feng-shui to nawet idioci astrologowie nie wierzą.
      • sylwiawm Re: Feng Shui 03.10.05, 00:35
        A co o tym myślicie. Bardzo nam się spodobało mieszkanko. Jest 4-pokojoer. Tylko
        • sylwiawm Za szybko enter 03.10.05, 00:49
          to jest wysoki parter. Jakby pierwsze piętro, bo pod spobem są garaże i takie
          tam pomieszczenia. Kuchnia jest od wschodu, okna z salonu wychodzą na wschód i
          południe. Do sypialni prowadzi korytarz, więc jak ktoś przyjdzie to nawet nie
          widzi tamtych pokoi. Łazienka, i 2 pokoje są na zachód, a kolejny pokój to
          trudno jest mi określić stronę świata (okno ma na wschód), ale najduje się w
          południowo zachodniej stronie mieszkania (mam nadzieję, że nie zamieszałam).
          Czy numer 1 mieszkania jest dobry?
          Jak najlepiej ustawić łózko (w którą stronę powinna być ułozona głowa)? Podobno
          niekorzystny wpływ ma spanie głową na południe
          Jakie macie rady, aby wszystko pozostało w harmonii?
          A może polecacie ciekawą lekturę na ten temat?

P.S.Kiedyś w to nie wierzyłam, ale jak zastosowałam się do kilku wskazówek, to
          moje żecie się zmieniło i od tamtej pory wierzę w to gorąco

Bardzo dziękuję wzystkim za odpowiedź
          • deja.vu Re: Za szybko enter 03.10.05, 11:17
            Sylwia, to naprawde sa w sumie malo istotne rzeczy... ;) Wazne jest zebys miala
            duzo slonca w mieszkaniu, cieplo, wiele okien, a poblizu mozliwie jak najwiecej
            roslin. Co zas do wnetrza do czystosc fizyczna to polowa sukcesu, a czystosc
            energetyczna to druga. Kupujac mieszkanie niestety przejmujesz energetyke
            dotychczasowych lokatorow wiec jesli chcesz miec 'dobre' mieszkanie powinnas
            zadbac, aby je w ten sposob oczyscic. Im wiecej zlych emocji bylo u poprzednich
            lokatorow tym bardziej beda mialy wplyw na Twoja rodzine. Kolejna rzecz
            energetyczna to cieki. Jesli sa to trzeba by je neutralizowac. I tyle.
            Reszta 'czarow' to juz glownie zabawa z podswiadomoscia :)
            Pzdr
            Piotr
            • sylwiawm Re: Za szybko enter 11.10.05, 22:18
              Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zrezygnowaliśmy z tamtego mieszkania. Dużo okien,
              ale okazało się, że blok(elka) zasłania dostęp słońca. Teraz mamy możliwość
              wzięcia mieszkania nowego, bo ktos zrezygnował, ale jest na parterze. Bardzo
              blisko jest las. Jak myślicie czy to dobrze? Maże męczę was swoimi pytaniami,
              ale dla mnie to ważne i jeżeli mozecie mi pomóc to bardzo dziękuję
              • deja.vu Re: Za szybko enter 11.10.05, 23:33
                Nie ma zlych mieszkan, sa tylko zle podejscia do tematu :)
                Powodzenia!
                P.
                • Gość: asia Re: Za szybko enter IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.10.05, 15:33
                  Wejdz na forum Feng Shui.Ja tez nie wierzylam i bylam wielkim niedowiarkiem ale
                  po dlugich namowach znajomej powiesilam dzwonki szczescia w rogu ktory mi
                  wskazal specjalista i przewiesilam lustro wszystko mi sie odmienilo.Wiec
                  Illukiz zamknij swa jadaczke ok,jak Ci nikt nie karze to nie wierz.W koncu
                  Chinczykom zawdzieczamy wiele rzeczy ktorych ty nie wynalazles wiec nie mądrz
                  sie
                  PS.Jak tam dalej jestes bezrobotny idiota z kompem?
    • jasno-ciemno Re: Feng Shui 15.04.13, 12:33
      To nie takie proste... ;/

Tak na prawdę, to najlepiej iść na kurs. Poświęcisz 2 dni, a przynajmniej dowiesz się nie tylko, gdzie powinny być drzwi do łazienki.

astrovita.pl/wyklady/nasi-wykladowcy/mistrz-feng-shui-jacek-kryg/kurs-feng-shui-i-go-stopnia/
      Kurs prowadzi Mistrz Feng Shui Jacek Kryg
      Cena 400 zł

AstroVita
      Kraków, ul. Zacisze 14
    • agrentowy4321 Re: Feng Shui 07.03.23, 08:27
      Niekiedy może być to ciekawe
    • irona.sonata Re: Feng Shui 27.04.23, 23:16
      Jestem oszołomiona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka