riobraavo 16.07.07, 14:02 Nigdzie się z tym nie spotkałam, ale myslę, że owoce rownież maja swoje magiczne właściwości. Taka czereśnia albo banan. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hexe15 Re: Magia owocowa. 16.07.07, 20:24 O wspaniały temat. Ja osobiście wykorzystuję do typu wróżb pyszne jabłuszka. Sama również chętnie jadam jabłka. Stąd wygląd zewnętrzny, wewnętrzny, smak wiele mówi. Bogactwo kolorów, wzorów na skórkach jabłkowych i oczywiście wielkość jabłek pozwała na odczytanie wiele różnych informacji. Ale równie dobrze można do tego celu wykorzystać innego rodzaju owoce. Osobiście preferuje jednak jabłka. Zainteresowanym polecam spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Magia owocowa. 17.09.07, 22:11 hexe15 napisała: > Osobiście preferuje jednak jabłka. > Zainteresowanym polecam spróbować Jabłuszko pełne snu... ;) Jabłoń jest bardzo magicznym drzewem, więc i jej owoce tez powinny być. Poza tym ładne, dobrze wybarwione, lśniące jabłuszka są bardzo miłą dekoracją, co oczywiście dotyczy też każdych innych owocow. Jabłko jest najpospolitszym owocem w naszym regionie, zapewniało naszym przodkom zimowy zapas witamin, trudno go nie docenić. Jest z nim związanych sporo rytuałów magicznych i obyczajów ludowych. Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Magia owocowa. 16.07.07, 22:29 Jest sporo pozycji na temat czarów w kuchni:) Np. "Tajemnicza moc potraw" Scotta Cunninghama jest sympatyczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
riobraavo Re: Moc banana 26.07.07, 18:52 Podobno pomaga pokonywać liczne przeszkody i blokady. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia17171 Re: Moc banana 29.07.07, 14:21 prozaicznie- jesli czujesz niestrawnosc z powodu wypitego w wiekszej ilosci alkoholu poprzedniego wieczoru, zjedz rano banana... Odpowiedz Link Zgłoś
krysia17171 Owoc granatu 16.09.07, 19:06 Zadbaj aby był zawsze w domu, wg.legendy to ulubione drzewo AFRODYTY, jest symbolem płodności i dobrobytu Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Owoc granatu 17.09.07, 22:04 Nic dziwnego - banan jest zdecydowanie falliczny. ;) Ale i nauka sie tu zgadza. Banany maja mnóstwo wartościowych składników i podobno działają uspakająco. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Magia owocowa. 17.09.07, 22:13 Ale smaczny wątek! :) Sam temnat działa bardzo magicznie - natychmiast zgłodniałam. :))) Odpowiedz Link Zgłoś