Gość: kicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 18:11 Mój chłopak w dzień sylwestra znalazł na ulicy krzyżyk. Podniósł go z ziemi i wziął go. Czy krzyżyk może coś oznaczać, może on cos spowodować (jakiś przesąd) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: devilangel Re: znaleziony krzyżyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 18:43 Nie musi nic znaczyc ten krzyzyk . Mowi sie jednak ze nie nalezy zabierac z ulicy krzyzykow bo mozliwe, iz ktos pozbyl sie "swojego krzyza" czyli masy wlasnych klopotow porzucajac je w ten sposob ( praktykuje sie to, jednak nie w porzadku jest rzucac w publicznych miejscach krzyzyki gdzie ktos moze je podniesc i niejako przejac to co chcial wywalic wlasciciel. Rzucalo sie celowo natomiast krzyzyk "zauroczony" na droge tego, komu chcialo sie raczej zaszkodzic niz pomoc. Jezeli facet chce zatrzymac krzyzyk to niech go wsadzi do soli na 24-48 godzin a potem dobrze umyje pod biezaca woda. Ja bym sie pozbyla niewiadomego krzyzyka, licho wie jakie wibracje w niego wsiakly. A przynajmniej KONIECZNIE OCZYSCIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: znaleziony krzyżyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 18:57 A gdzie można taki krzyżyk oddać? może do w kościele zostawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znaleziony krzyżyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:02 Mozna zostawic w kosciele ale raczej nie na lawce tylko gdzies na bocznym oltarzyku. Mozna tez oczyscic i obserwowac- jezeli nic sie nie bedzie jakos dziwnego dzialo to zostawic ( o ile sie temu chlopakowi podoba szczegolnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: znaleziony krzyżyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 18:50 Ja kiedyś znalazłam na ulicy różaniec, kolorowy, wzięłam go ze sobą.Mam do dziś, w sumie niewiele zmienił w moim życiu, ale też niczego nie poprawił.ot tak jakby nic się przez to nie stało, chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: znaleziony krzyżyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:38 A ja znalazłam złoty pierścionek z sercem w koronie- nawet nazywa się jakoś fachowo i powiem że dużo mi zmienił- wszystkie koleżanki przestały być moimi koleżankami i to w małej części z mojej winy w sumie nie wiem cieszyć się czy płakać))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znaleziony krzyżyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:59 W tym co wyzej napisalam chodzi WYLACZNIE o krzyzyki, zgodnie z pytaniem zalozycielki watku. Inne przedmioty rozne moga miec znaczenie i dzialanie. Nawet i krzyzyki bywaja ok, mogl byc taki "szczesliwym krzyzykiem" na przyklad...ale mogl i nie byc, mogl uosabiac "krzyz" wlasciciela. Dosc znany jest rytual zwiazany z przekazaniem krzyzowi trosk, zmartwien, chorob, klopotow nekajacych czlowieka. Taki krzyzyk sie wynosi w odludne miejsce i w zasadzie powinno sie zakopac w ziemi. Nie wszyscy jednak to robia. Na droge zas jak pisalam, upuszczali krzyzyki "zauroczone" ci co chcieli zaszkodzic komus upatrzonemu lub komukolwiek, a wiec nie powinno bylo sie ich podnosic z ziemi. A dlaczego krzyzyki? Po pierwsze chodzi o znaczenie symbolu krzyza, po drugie zas przewaznie osoby majace szacunek dla przedmiotow zwiazanych z kultem religijnym nie zostawily tak sobie lezacego krzyzyka tylko zabieraly ze soba- i o to chodzilo :P Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Śmierć 05.01.09, 16:33 To może oznaczać, że Twój chłopak umrze w przeciągu roku lub będzie miał poważne problemy zdrowotne. Przykro mi. Jedyny sposób żeby go uratować to: musisz mu rano robić czarną kawę i mówić że go bardzo kochasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Śmierć IP: 79.191.175.* 05.01.09, 21:22 I co jeszcze ciekawego powiesz. Nie znasz się nie odzywaj się, a nie jakieś kretyńskie pomysły dajesz Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Śmierć 06.01.09, 00:42 ja mam swoje życie, ty rób ze swoim co chcesz Odpowiedz Link Zgłoś