Dodaj do ulubionych

Karty Tarota jako talizmany

15.02.09, 14:16
Ponieważ widzę, że w różnych wątkach żywy jest temat talizmanów, napiszę o tym
jak działają niektóre karty Tarota.

Taki talizman łatwo sobie samemu zrobić, wystarczy sciągnąć obrazek z netu,
wydrukować (najlepiej na drukarce kolorowej), nakleić na tekturkę, można
zafoliować i włożyć w miejsce ważne dla danej sprawy. Pamiętajcie, by nie
kłaść karty do góry nogami! Trzeba też od czasu do czasu wziąć ją do ręki,
przyjrzeć się jej uważnie i głęboko zastanowić, czy na pewno chcemy przyjąć
dar, który karta niesie.

Obrazki z kartami znajdziecie na wielu stronach, najobszerniejszą stroną jest
Taroteca:

Najbardziej uniwersalną kartą jest Słońce.
Możemy używać jej na kłopoty z dziećmi, problemy z donoszeniem ciąży lub
ciagnącymi się stanami depresyjnymi.

Jeśli chcemy znaleźć miłość lub wyjść za mąż, albo podjąć mądrą decyzję, wtedy
polecam kartę Kochankowie.

Problemy z poczęciem, to Cesarzowa. By wzmocnić działanie talizmanu, powiążcie
ją z kartą Słońce. Cesarzowa to też karta dla pań, które mają wieloletnich
narzeczonych, nieskorych do żeniaczki. Również mogą jej używać kobiety, które
chcą zmienić swój wizerunek na bardziej kobiecy.

Ślub to także karta Papież (zwany też Najwyższym Kapłanem). Wybierając ten
talizman powinniście dążyć do ślubu kościelnego, z zachowaniem wszelkich
rytuałów i tradycji.

Cesarz powinien wspomagać Was w chęci awansu i rozwoju zawodowego. Zaś w
zdobywaniu doświadczenia zawodowego sprzyja Eremita (nazywa się go też
Pustelnikiem).

Rydwan to karta, która pomoże w przygotowaniu podróży. Jeśli podróż jest
związana z emigracją, dalekim wyjazdem lub opuszczeniem kraju na długo,
polecam kartę Wszechświat (zwana tez Światem).

Na problemy z nauką powinno stosować się Najwyższą Kapłankę (zwana też Papieżycą)

Problemy ze zdrowiem fizycznym, to oczywiście karta Moc (zwana też Siłą). Gdy
mamy problemy z brakiem równowagi, rozdrażnieniem wtedy lepsza będzie karta
Umiarkowanie.

Gwiazdy należy używać gdy pragniecie ochrony i spokojnego snu.

I jeszcze kilka rad ogólnych:
Karty można łączyć ze sobą, ale nie powinno się robić zbyt wielu amuletów,
zwłaszcza gdy pragnienia są sprzeczne (np. macierzynstwo i kariera).
Każda karta ma swoje przesłanie, i żeby osiągnąć zamierzony skutek, należy
działać w rytm tego przesłania. Np. Gdy robicie sobie amulet-Kapłankę na dobre
wyniki w nauce, należy przed sesją przysiąść, bo ta karta mówi, że bez uczenia
się wiedzy nie będzie.

pozdrawiam
Anna
Obserwuj wątek
    • lkaplankavoodoo Re: Karty Tarota jako talizmany 15.02.09, 14:47
      Sprawdza się również, gdy co jakiś czas robimy sobie mix kart, "czarując"
      rozwiazanie kłopotu, spełnienie potrzeby życiowej, ochronę przed szkodliwym
      czynnikiem zewnętrznym.
      tarot trochę kocha niespodzianki, i tu dobór sekwencji kart moze być bardziej
      intuicyjny - znacznie lepszy od trzymania się interpretacji "książkowych".
      • wrozka.anna Re: Karty Tarota jako talizmany 15.02.09, 15:25
        lkaplankavoodoo napisała:

> tarot trochę kocha niespodzianki, i tu dobór sekwencji kart moze być bardziej
        > intuicyjny - znacznie lepszy od trzymania się interpretacji "książkowych".

Rozwiń temat, proszę. To może być ciekawe.
        • lkaplankavoodoo Re: Karty Tarota jako talizmany 15.02.09, 15:34
          może aniu od chronienia domów? stare budynki, ale nie tylko... wpływy
          energetyczne otoczenia?
          • wrozka.anna Re: Karty Tarota jako talizmany 15.02.09, 19:58
            lkaplankavoodoo napisała:

> może aniu od chronienia domów? stare budynki,
            > ale nie tylko... wpływy
            > energetyczne otoczenia?

Rozwiń temat, bo z tej wypowiedzi nie wiadomo co chciałaś powiedzieć.
            Zauważyłam, że większość pań na tym forum nie zna symboliki kart, i ja do nich
            adresuję mój temat.
            • Gość: aguszka Re: Karty Tarota jako talizmany IP: *.gprs.plus.pl 15.02.09, 20:32
              a Pani Anna też na allegro wróżyć zaczyna.I bardzo dobrze!!!
              • wrozka.anna Re: Karty Tarota jako talizmany 15.02.09, 20:42
                Gość portalu: aguszka napisał(a):

> a Pani Anna też na allegro wróżyć zaczyna.I bardzo dobrze!!!

Tak, zaczynam na allegro i przez sieć, bo nie mam w tej chwili możliwości
                przyjmować osobiście.
      • Gość: Domingo czarowanie tarotem? IP: *.chello.pl 15.02.09, 20:39
        Od kiedy? jeszcze wczoraj sie nie czarowalo ale dzis moze juz metamorfoze
        przeszedl tarot?
        • wrozka.anna Re: czarowanie tarotem? 15.02.09, 20:46
          Nigdzie nie pisałam wczoraj, ani nigdy wcześniej, że nie można używać Tarota do
          wspomagania losu.

Wprost przeciwnie, uważam że symbole na kartach sa bardzo silne i naprawdę kilka
          razy doświadczyłam ich mocy.

Jeśli uważasz, że nie można - uzasadnij.
          • Gość: Domingo Re: czarowanie tarotem? IP: *.chello.pl 15.02.09, 22:07
            > Jeśli uważasz, że nie można - uzasadnij.

a nie no to ja poprosze o uzasadnienie, skoro teza padla. Dla mnie to mozesz
            czarowac paczką dropsów albo kartami telefonicznymi ;))
            • lilith666_vip Re: czarowanie tarotem? 16.02.09, 02:03
              Ja rowniez bo uwazam ,ze pewne Panie moga ch tym ze sobie w dodatku innym krzywde zorbic . wiec prosze o uzasadnienie.
              • wrozka.anna Re: czarowanie tarotem? 16.02.09, 08:52
                Uzasadnienie czego? Mam się tłumaczyć z chęci dyskusji? Na litość boską! Co się
                na tym forum dzieje? Założyłam temat, i wpisują się osoby, które nie potrafią
                sformułować zdania po polsku, ale atakują! A teraz jeszcze młodociana
                czarownica, z demonicznym nickiem, handlujaca czarną magią (o przepraszam, nie
                czarną tylko krzywdzącą) każe mi się tłumaczyć, jakby to forum było jej własnością.

To jest miejsce publiczne. Kochanie, fakt ze ktoś ma inne zdanie niż ty, nie
                znaczy że jest Twoim wrogiem. Dorośnij.

----------
                Szukasz miłości?Zapytaj Tarota
                • lilith666_vip Re: czarowanie tarotem? 16.02.09, 09:25
                  Alez ja nie prosze o tlumaczenie z checi dyskusji tylko chcialabym miec uzasadnione podstawy przypuszczac ze karty tarota uzywane w ten sposob sa bezpieczne ;) i o to uzasadnienie prosze ;) a co d oczarnej magii i tych wszystkich paradygmatow zadalam pytanie w innym watku;) wiec ja kwejde noca to mam nadzieje takie uzasadnienie przeczytac a nie mase zbednych slow i to calkiem chyba narmoalne .nie byl to atak tylko wlasnie chec dyskusji ;)
                  • wrozka.anna Re: czarowanie tarotem? 16.02.09, 09:56
                    Jeżeli uważasz, że są niebezpieczne, też uzasadnij. Mam nadzieję przedzytać
                    Twoje uzasadnienie, a nie masę zbędnych słów. ;)

Niebezpieczne najbardziej jest to, czego się boimy. Jeśli ktoś boi się Tarota,
                    nie będzie robił sobie talizmanów. Jeśli ktoś się nie boi - wybierze tę formę a
                    do tego Tarot działa na rzecz ludzi idących przez życie ze zrozumieniem.

Mam nadzieję, że znasz zasady tworzenia talizmanów: możesz je wymienić?

Talizmany tworzone bez chęci skrzywdzenia innych są bezpieczne. Przeczytaj
                    dokładnie co napisałam w pierwszym poscie, zwłaszcza to zdanie:
                    "Trzeba też od czasu do czasu wziąć ją do ręki,
                    przyjrzeć się jej uważnie i głęboko zastanowić, czy na pewno chcemy przyjąć dar,
                    który karta niesie".

Jeśli talizmanu używa istota kierująca się rozumem, a nie chciejstem - nie ma
                    obawy. Jeśli zaś kieruje się się chciejstwem >>każde<< jej działanie służy
                    zaspokojeniu chciejsta. Każdy dostanie czego naprawdę chce. Chce miłość?
                    Dostanie miłość - z całym dobrodziejstwem inwentarza. Chce męża za wszelką cenę?
                    Dostanie obrączkę - z całym dobrodziejstwem inwentarza.

Znasz zasadę: "wiedz o co prosisz, bo właśnie to dostaniesz"?

A tak przy okazji: jest jeszcze jedno: teza - antyteza z uzasadnieniem, odparcie
                    argumentów. To taka kolejność działań znana jeszcze w starożytności. Wiesz z
                    czego pochodzi?

Zamiana tej kolejności to zwykly atak werbalny. Jak na razie każesz mi się
                    tłumaczyć, że nie jestem wielbłądem. Fajnie, ale ja znam te gierki.

Jeśli chcesz, żeby tłumaczyła Ci się ze źródeł mojej wiedzy, powiedz kim jesteś,
                    że masz prawo mnie egzaminować.

----------
                    • black.zigzag uzasadnij...do Anny :-) 16.02.09, 10:08
                      Czy mogłabys opisać w jaki sposób można czarować kartami tarota?

Czy chodzi o jakieś rytuały wykonywane za pomocą kart?
                      Jeśli są takowe, to napisz proszę jakich kart i w jaki sposób można
                      używać, żeby np. zrobić rytuał na powodzenie w finansach, poprawę
                      zdrowia itd. itp..
                      :-)

• wrozka.anna Re: uzasadnij...do Anny :-) 16.02.09, 10:44
                        black.zigzag napisał:

> Czy mogłabys opisać w jaki sposób można czarować kartami tarota?
                        >
                        > Czy chodzi o jakieś rytuały wykonywane za pomocą kart?

Słowo "czarować" w poprzednich wypowiedziach odebrałam jako popkulkturowy skrot
                        myślowy, dotyczący tworzenia amuletów. Czasem moje klientki mówią "czarować" gdy
                        chodzi im o wróżbę.

Ja w tym temacie pisałam tylko o wykorzystaniu energii poszczególnych kart
                        Tarota jako talizmanów. A zatem nie będę polecać rytuałów.

W ogóle ciężko mi jest polecać rytuały. One otwierają człowieka na nieznane, nie
                        wiadomo co może się przyplątać. Lepiej stosować afirmacje, ale ze ścisłym
                        zaznaczeniem celu.

Chodzi o to, że nie warto powtarzać: "chcę męża" bo można dostać męża ale...
                        cudzego. Lepiej jest afirmować: "chcę kochać, być kochana i wziąć ślub z moim
                        wybrankiem, który i mnie wybierze".

Przy afirmacjach warto wziąć pod uwagę rytm Księżyca: jeśli chcemy coś zyskać
                        kierujemy się Księżycem wzrastającym. Jeśli chcemy się czegoś pozbyć (np.
                        zbędnych kilogramów) wtedy działamy na ubywającym.

Księżyc przybywający - między nowiem a pełnią.
                        Księżyc ubywający - między pełnią a nowiem.

Dodam jeszcze, że nie należy rozpoczynać nowych działań dobę po nowiu i w
                        próżnym kursie Księżyca (czyli gdy jest w znaku, w którym nie zrobi żadnych
                        głównych aspektów). Próżne kursy Księżyca liczą programy astrologiczne (no, ale
                        tu trzeba się znać na astrologii). Wykaz próżhych kursów na dany tydzień drukuje
                        tygodnik "Gwiazdy Mówią". Można też zapytać astrologów: podać wybraną datę, i
                        spytać, czy wtedy będzie próżny kurs Księżyca.

> Jeśli są takowe, to napisz proszę jakich kart i w jaki
                        > sposób można
                        > używać, żeby np. zrobić rytuał na powodzenie w finansach, poprawę
                        > zdrowia itd. itp..

No tak, każdy marzy o zdrowiu, szczęściu, pomyślności... rozumiem, ja też marze,
                        inni też i dzięki temu życie ma sens. Bo czymże by było życie bez marzeń.. :)

Powtorzę: nie polecam rytuałów. Żeby rytuały odprawiać (czyli otwierać tajemne
                        bramy) trzeba znać się na narzędziach.

Jeśli nie znasz się za bardzo na kartach, a intuicja Ci nie podpowiada niczego -
                        nie myśl o tym. Może zastosuj proste tricki feng-shui? Znanym polskim
                        specjalistą w tej dziedzinie jest Pan Matela, poszukaj jego książek.
                        • Gość: devilangel afirmacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:00
                          wrozka.anna napisała:

> Chodzi o to, że nie warto powtarzać: "chcę męża" bo można dostać
                          męża ale...
                          > cudzego. Lepiej jest afirmować: "chcę kochać, być kochana i wziąć
                          ślub z moim
                          > wybrankiem, który i mnie wybierze".

Mala uwage wtrace, jak sadze pozyteczna dla stosujacych afirmacje. W
                          afirmacjach nie umieszcza sie absolutnie slowa "nie" czyli
                          zamiast "nie chce byc chor mowi sie "jestem zdrowa " Lub "jestem
                          coraz zdrowsza z kazdym dniem". Takze nie uzywa sie slow "chce byc"
                          ani "chce miec" poniewaz nigdy w ten sposob nie otrzyma sie tego co
                          sie afirmuje, zawsze bedzie sie tylko tego chciec. Czyli "chce miec
                          meza" nie ma racji bytu, "chce byc kochana" takze nie. Wlasciwa
                          forma to czas terazniejszy dokonany. Czyli przykladowo: "mam swego
                          mezczyzne, ktory jest dla mnie troskliwym, kochajacym, czulym i
                          opiekunczym mezem, darzymy sie wzajemnym uczuciem i zyjemy ze soba w
                          harmonii" . Nie musi byc dokladnie tak, ale cos w tym stylu... .
                          Slowa "chce" , "bede", "dostane" sprawiaja ze afirmacje nie dzialaja
                          wlasciwie.
                          • wrozka.anna Re: afirmacje 16.02.09, 13:53
                            Masz rację. Przeteoretyzowałam. Dziękuję za uzupełnienie.
                            ----------
                        • black.zigzag życia nie buduje się na "trickach" ;-) 16.02.09, 11:07
                          Ok, dziękuję za odpowiedź. Każdy ma swoje zasady - ja to rozumiem :-
                          ) Pod wieloma wzgledami uważam że piszesz rzeczy nieprawdziwe, ale
                          cóż... co czlowiek to pogląd, co człowiek to inny sposób pojmowania
                          pracy z energią.

Piszesz o rytuałach:
                          "One otwierają człowieka na nieznane, ni
                          > e
                          > wiadomo co może się przyplątać."

Jeśli wiesz co robisz i jak robisz, znasz zasady, to nic się nie
                          przyplącze ;-)

Piszesz: "Może zastosuj proste tricki feng-shui? "

Feng Shui to przede wszystkim ład i porządek, czystość i harmonia w
                          otoczeniu , a nie żadne tricki... ;-)))
                          Życia nie buduje się na trickach, ehm...

pozdro!

• wrozka.anna Re: życia nie buduje się na "trickach" ;-) 16.02.09, 13:57
                            black.zigzag napisał:

> Jeśli wiesz co robisz i jak robisz, znasz zasady, to nic się nie
                            > przyplącze ;-)

Z czystym sumieniem możesz sobie powiedzieć, że wiesz? Jeśli tak, to oczywiście
                            nie ma sprawy. Ja mam dużo pokory przed nieznanym, dlatego uważam, że na 100
                            procent nie wiem. Ale wierzę, że są lepiej uświadomieni.

> Feng Shui to przede wszystkim ład i porządek, czystość
                            > i harmonia w
                            > otoczeniu , a nie żadne tricki... ;-)))

Ok, więc zamieńmy słowo "tricki" na "sposoby". Sposoby na uzyskanie harmonii.
                            • black.zigzag Re: życia nie buduje się na "trickach" ;-) 17.02.09, 14:33
                              wrozka.anna napisała:
                              > Z czystym sumieniem możesz sobie powiedzieć, że wiesz? Jeśli tak,
                              to oczywiście
                              > nie ma sprawy. Ja mam dużo pokory przed nieznanym, dlatego uważam,
                              że na 100
                              > procent nie wiem. Ale wierzę, że są lepiej uświadomieni.

Na 100% to nikt nie wie i się nie dowie. Nikt nie jest przecież
                              Bogiem czy też alfą i omegą.
                              Chodzi o pewne zasady których nalezy się trzymać, tak samo jak przy
                              tworzeniu afirmacji...
                              >
                              > > Feng Shui to przede wszystkim ład i porządek, czystość
                              > > i harmonia w
                              > > otoczeniu , a nie żadne tricki... ;-)))
                              >
                              > Ok, więc zamieńmy słowo "tricki" na "sposoby". Sposoby na
                              uzyskanie harmonii.
                              >

Brzmi o wiele przyjaźniej :-)
                    • ewajonline obawiam się, Anno 16.02.09, 10:09
                      że ona jest po prostu nikim.
                      Poczytaj sobie jej sposób na oczyszczenie :D
                      ironia - osoba zajmująca się czarną magię daje ludziom radę o oczyszczaniu, a
                      jakoś zapomina wspomnieć, że sama je infekuje takimi energiami przy jakimkolwiek
                      kontakcie.
                      pozdr. Anno-Ewa
                      • lilith666_vip Re: obawiam się, Anno 16.02.09, 10:18
                        Witam , obawaim sie ze Anna nie poda nam tych sposobow ale moze sie mylr bo to by byl odosc innowatorskie i nowoczesne rozwiazanie tych kart . zwlaszcza juz pomijajac szacunek do nich , pomijajac to ze tworza calosc zespolow i podzespolow a nieszanowanie ich i wkladanie sobie np do torebki kola foruny moze przyniesc wiecej strat niz porzytku .nie wiem ale ludzie wiedza o tym od przynajmniej 1307 roku mowie przynajmniej i moze oni sie wszyscy myla ;> moze nieslusznie zakrywaja takie karty czarnym suknem po wrozeniu ,moze nieslusznie przez te wszystkie lata uzywali je z powaga do dywinazji ;) a co tam przyjdzie Wrzoka anna i wraz z Ewa ktora dzis juz niejest kaplnaka voodoo bo ja pewnie wywalili lub pytania staly sie niewygodne postawia nowa teze . ja sie np. z checia naucze czrowac kartami i nie tylko ja xD wiec sluchamy ;)
                      • wrozka.anna Re: obawiam się, Anno 16.02.09, 10:55
                        ewajonline napisała:

> że ona jest po prostu nikim.

Wybacz Ewo, ale ja takimi argumentami nie zamierzam się posługiwać.
                        • Gość: Ewa do Anny IP: *.eranet.pl 16.02.09, 11:13
                          to po prostu nie kontynuuj i nie zakładaj tego typu wątków.
                    • lilith666_vip Re: czarowanie tarotem? 16.02.09, 10:19
                      Nadto znam zasada ;. dokladnie brzmi ona moze nie tak jak mowisz Anno ale " zastanow sie o co prosisz bo mozesz to dostac" wiec slucham jak sie czaruje i co dostaniemy . oto nie pytam tylko ja juz 3 osoby pytaja . Ewa nasza droga kaplanka tez moglaby odpowiedziec ;)
                      • ewajonline a co lilith w sieci nie możesz znaleźć? 16.02.09, 10:26
                        najpierw może poinformuj klientów, że każda rzecz, której się tkniesz, do
                        większości z nich może się szybko dostać.
                        Zapomniałaś o tym?
                        dziwię się, że nikt tego nie zauważył ani o tym nie pomyślał.
                        • lilith666_vip Re: a co lilith w sieci nie możesz znaleźć? 16.02.09, 10:29
                          Nie wiem o czym mowisz Ewo ale mozesz odpowiesz na oba pytania ;) o czym mowisz ? oraz prasza o tym czarowaniu cos powiedz albo wiesz co... zmien nicka na jeszcze jednego ;)
                          • lilith666_vip Re: a co lilith w sieci nie możesz znaleźć? 16.02.09, 10:30
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=90165237&a=91419930 przy okazji ewo oraz ponawiam do ciebie pytania o niszczenie lalek voodoo i odwrocenie trytu o ktorym mowias oraz jakie to demony do ciebie przemawiaja i co mowia ;)? bo ciagle wymigujesz sie od odpowiedzi ;)
                            • Gość: ewa :DDD IP: *.eranet.pl 16.02.09, 10:38
                              lilith666_vip napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=90165237&a=91419930
                              przy okazji ewo oraz ponawiam do ciebie pytania o niszczenie lalek voodoo i
                              odwrocenie trytu o ktorym mowias oraz jakie to
                              demony do ciebie przemawiaja i co mowia ;)? bo ciagle wymigujesz sie od
                              odpowiedzi ;)

a co to jest "tryt"? umiesz człowieka rozbawić :DD Trytu odwrócić się nie da!
                              • lilith666_vip Re: :DDD 16.02.09, 10:40
                                Acha a ryt sie da ;) ?
                                • lilith666_vip Do ewki voodoo i wciaz czekamy o czarowani tarotem 16.02.09, 10:44
                                  To poodpowiadaj troszeczke bo tylko sa super albo zaloz nowego zalogowanego ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=90667819
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=88530893 o prosze zajmujesz sie "czarna magia " a oc to takiego bo ja nigdy nie uzylam takie zwrotu a Anna omija pytania o paradygmaty jakich uzywa ;) Ewo odpowiedz nam o twojej czarnej magii ;) ehh obawiam sie znow nalotu tyld i niczego w tym temacie wiec ide tymczasem ;) ale temat bede kontynuowac ;)
                                  • lilith666_vip Re: Do ewki voodoo i wciaz czekamy o czarowani ta 16.02.09, 10:50
                                    o tak zero odpowiedzi na pytania . ja juz ci mowie droga Ewo nie pozwole ci na to abys na moich oczach zerowala jak chiena ;> mozesz sie przebierac za mase tylkd i kaplanki voodoo .dawac na necie ogloszenie www.anonimowy.waw.pl/item,3991.html i znoew zwrot czarna magia ale gdziekolwiek bede ty i takie jak ty nie bede zerowac! wiec moze odpowiedz na jakies pytanie albo pomykaj i sie znow przebierz ;0 bedzie uroczo ;)
                                    • ewajonline ty jesteś bezdennie głupia jednak, lilith 16.02.09, 10:58
                                      tajemnice czarnej magii tajemnice egzorcyzmów prawda o aniołach i demonach
                                      Księgi Biblii prorocy proroctwa horoskopy jako dary duchowe Listy od Boga.

Oczywiście, że kiedy pisze się czy mówi o egzorcyzmach, TRZEBA znać tajniki
                                      czarnej magii.
                                      wielu z najlepszych egzorcystów w Polsce i na świecie je zna. I nie kryją się z
                                      tym wcale, bo nie mają powodu.no chyba że na ciebie by trafili, ty naprawdę masz
                                      kłopoty z pojmowaniem pewnych spraw.
                                      • lilith666_vip Re: ty jesteś bezdennie głupia jednak, lilith 16.02.09, 11:02
                                        ale ktore paradygmaty mowia o czarnej magii xD nadto przeciez ty piszesz ze sie nia nie zajmujesz xD niejednokrotnie Xd teraz jestem demonem ? awansowalam ? t ojesli tak t onie mowie do ciebie lecz pisze a jesli ci sie wydaje ze mnie slyszysz zmien psychiatre Kaplanko voodoo i odpowiedz na powyzsze pytania powtorzyc ci ?
                                        • Gość: T Re: ty jesteś bezdennie głupia jednak, lilith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:04
                                          Lil nie ma co z nią dyskutować, równie dobrze możesz pogadać z babą
                                          sprzedającą jajka na targu, jeszcze się okaże, że wie wiecej niż
                                          janson podająca się za wróżkę:D
                                      • Gość: T Re: ty jeszcze głupsza, Ewo:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:02
                                        To dalej nie jest odpowiedz na pytania bezdennie głupia ewo janson
                                        • ewajonline siedź tu zatem lilith i czekaj 16.02.09, 11:08
                                          może się doczesz ;)
                                          Moim zdaniem Anna nie powinna kontynuować tego wątku.
                                          Devilangel ma rację - nie wszystko jest na sprzedaż, czasem pewne drzwi trzeba
                                          zostawić zamkniętymi.
                                          Zwłaszcza dla takich osób jak ty, lilith.
                                          • Gość: T Re: brawo Ewa:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:10
                                            Jakie to typowe dla ciebie, przyciśnięta do muru uciekasz.Zaraz
                                            wejdziesz swoim zwyczajem pod inny niezalogowany nick i będziesz
                                            obsmarowywać Lilith.Jesteś tak przewidywalna, że aż nudna
                                • ewajonline a mówi do mnie demon lilith 16.02.09, 10:44
                                  który się tu na forum przyczepił jak rzep do psiego ogona.
                                  i czepia się każdego, kto usiłuje tu cokolwiek sensownego napisać.
                                  • Gość: T Re: a mówi do mnie demon lilith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:46
                                    Może się czepia właśnie dlatego, że NIE NAPISAŁAŚ NIC SENSOWNEGO i
                                    jeszcze próbujesz grać zbawicielkę tego forum
                                  • Gość: LovelyOne Demony cie przesladują? nie pij tyle! IP: 217.153.4.* 16.02.09, 15:15

> który się tu na forum przyczepił jak rzep do psiego ogona.
                                    > i czepia się każdego, kto usiłuje tu cokolwiek sensownego napisać.

to moze niech wreszcei cos napisze, a nie tylko usiluje?
                                    • Gość: devilangel Tarot jako talizman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 15:45
                                      Karta Tarota moze byc bezpieczna i bez zadnych skutkow ubocznych
                                      tylko dla osob obeznanych z samym Tarotem, pracujacych nim bowiem
                                      dobrze znaja energie kazdej karty ( o ile znaja oczywiscie). Nie bez
                                      powodu przestrzega sie, ze Tarot nie dla kazdego jest, niektorzy nie
                                      powinni brac go do reki ani tez nosic przy sobie. To nie sa tylko
                                      takie sobie obrazki, kazda karta jest kluczem rezonujacym z
                                      konkretnymi wibracjami. I nie ma tu co sie oszukiwac, ci co w necie
                                      poczytaja o znaczeniach takich, takich albo siakich nie beda tak
                                      naprawde wiedziec co wlasnie sobie wydrukowali i wsadzili
                                      gdziekolwiek. Karta moze byc niezlym aktywatorem energii ( o ile
                                      ktos juz tak bardzo tego wlasnie chce) dla osob bedacych na co dzien
                                      z Tarotem za pan brat. Tylko takie osoby przeloza jej dzialanie na
                                      rzeczywistosc i dostrzega skutki, beda tez wiedziec kiedy te karte
                                      wycofac i juz nie nosic. Inne zrobia sobie wiecej z tego szkody niz
                                      pozytku poniewaz z tysiaca wzorow talii trzeba by jeszcze dobrac z
                                      ktorej to talii ma byc a tego nie zrobi tarotowy laik. Czyli lepiej
                                      sie produkcja takich talizmanow nie zajmujcie ci, ktorzy Tarota nie
                                      znacie dobrze. Jest tyle innych metod.
                      • wrozka.anna Re: czarowanie tarotem? 16.02.09, 10:50
                        lilith666_vip napisała:

> Nadto znam zasada ;. dokladnie brzmi ona moze nie tak jak mowisz Anno ale " z
                        > astanow sie o co prosisz bo mozesz to dostac" wiec slucham jak sie czaruje i
                        > co dostaniemy . oto nie pytam tylko ja juz 3 osoby pytaja . Ewa nasza droga kap
                        > lanka tez moglaby odpowiedziec ;)

Kochanie, takim tonem, możesz sobie rozmawiać z osobami, które się na
                        niegrzeczne zaczepki zgadzają. Nie zamierzam prowadzić z Tobą potyczek, bo to
                        nie mój poziom. Daj sobie ze mną spokój, nie zamierzam odbierać Ci popularności
                        na tym forum. Forum jest pojemne, pomieści wiele osób.

Jeżeli Ci się nie podobam - ignoruj moje wpisy.
                        • lilith666_vip Wrozko Anno 16.02.09, 10:52
                          Podoba mi sie i dlateog chce sie dowiedziec jak sie czaruje tarotem .ja odpowiedzialam dlaczego uwazam ze teog nie mozna robic . a teraz czekam na to dlaczego mozna i jak sie to robi . przyklady konkretne jak patrzymy na te aspekty i ich uzywamy jako talizmany;) nie tylko mi Pani odpowiada .2 inne osoby rowniez chca to wiedziec;)
                        • Gość: T Re: czarowanie tarotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:53