Dodaj do ulubionych

Układ: Droga

23.11.10, 19:27
Witam.

Na razie jeszcze mam problem z interpretacją, a może jest to swego rodzaju obawa przed pomyłką. Mimo, iż moje obawy są ogromne, postanowiłam jednak pokazać to, co dziś ułożyły mi karty. Byłabym wdzięczna za pomoc w interpretacji smile

Układ: Droga
1. co jest za mną?
4 denarów - byłam w sytuacji, która dawała mi stabilizację i bezpieczeństwo (finansowe?)
2. gdzie jestem teraz?
Q denarów - jestem pewna siebie, dumna,
3. jaki jest następny krok?
Rycerz buław - aktywność, energia, szybkie działanie, zmiana domu?
4. co mi to da?
Kochankowie - romans?
5. wynik tej drogi.
9 mieczy - poczucie winy?

Jak Wy to widzicie?

Obserwuj wątek
    • 2bieguny Re: Układ: Droga 23.11.10, 19:49
      Powiedziałabym, ze musisz poczytac o zadawaniu pytań, pytanie musi byc dobrze postawione, zeby uzyskac odpowiedz, trudno mi cos interpretowac na takpostawione pytanie. Moze ktos tutaj potrafi, ja nie.
      Jakbym miała sie tego trzymac co tu jest to powiedziałabym tak: jestes zamkniętą troszkę samotną osobą, radzacą sobie finansowo, niezależna, chciałabys kogos poznac i się zakochac miłoscia prawdzią, nie ma tego i tak się izolujesz, ale brak partnera spędza sen z oczu smile
      Trudno zadane pytanie, trudna interpretacja smile))))
      • selene.tussaud Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:01
        Z tym na pewno mam problem, tzn. z zadawaniem pytań. A to, które zadałam, jest takie: Czy czeka mnie przyszłość z obecnym partnerem?
        Chociaż, to co napisałaś na temat mojej osoby, to faktycznie, nie jestem jakoś specjalnie otwartą osobą, lecz jestem w związku, który mam wrażenie przecieka mi między palcami sad właściwie to nie brak partnera... raczej poczucie tego, że go tracę.
        • 2bieguny Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:11
          O widzisz, na poczatku nie umiesciłas pytania, nie da się odpowiedziec i interpretowac jak nie znam pytania. Teraz to inna bajka.
        • mrgodot Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:11
          selene.tussaud napisała:

> Z tym na pewno mam problem, tzn. z zadawaniem pytań. A to, które zadałam, jest
          > takie: Czy czeka mnie przyszłość z obecnym partnerem?
          Selene, właśnie to pytanie powinnaś napisać w pierwszym poście. Trudno się odnosić do rozkładu jeżeli nie wiemy czego ma on dotyczyć.
          1. co jest za mną?
          4 denarów - byłam w sytuacji, która dawała mi stabilizację i bezpieczeństwo (finansowe?)
          2. gdzie jestem teraz?
          Q denarów - jestem pewna siebie, dumna,
          3. jaki jest następny krok?
          Rycerz buław - aktywność, energia, szybkie działanie, zmiana domu?
          4. co mi to da?
          Kochankowie - romans?
          5. wynik tej drogi.
          9 mieczy - poczucie winy?
          Rzeczywiście związek, w którym tkwisz (bo w 4 Monet się tkwi, nie rozwija) nie daje ci żadnego spełnienia. Królowa Denarów, którą jesteś obecnie ma już tego świadomość, stąd zapewne twoje pytanie i poczucie, że to nie jest to czego pragniesz.
          Rycerz Buław może wskazywać na romans, ale dalsze karty mówiłyby już o rozterkach i lękach, ew. poczuciu winy właśnie. Jeżeli masz ochotę poszukać wrażeń na zewnątrz, poza tym związkiem, to musisz liczyć się z konsekwencjami. Nie sądzę, żebyś była na to gotowa.
          Kart jest na tyle mało w tym rozkładzie, że nie potrafię ci powiedzieć czy ty będziesz szukać romansu, czy romans ciebie (Rycerz Buław potrafi tak wpaść w nasze życie). W pewnym sensie będziesz się rozglądać za kimś kto poruszy twoje serce, a myśli miewają siłę sprawczą. A 9 Mieczy na końcu albo przyniesie rozterki (z Kochankami) albo lęk przed wejściem w relację poza związkiem stałym i nic może z tego nie wyjść.
          Łatwiej by ci było, gdybyś sama określiła wobec siebie czego pragniesz od tego związku i czy są szanse, aby w nim właśnie to odnaleźć.
          • selene.tussaud Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:21
            mrgodot napisała:

> Rzeczywiście związek, w którym tkwisz (bo w 4 Monet się tkwi, nie rozwija) nie
            > daje ci żadnego spełnienia. Królowa Denarów, którą jesteś obecnie ma już tego ś
            > wiadomość, stąd zapewne twoje pytanie i poczucie, że to nie jest to czego pragn
            > iesz.
            > Rycerz Buław może wskazywać na romans, ale dalsze karty mówiłyby już o rozterka
            > ch i lękach, ew. poczuciu winy właśnie. Jeżeli masz ochotę poszukać wrażeń na z
            > ewnątrz, poza tym związkiem, to musisz liczyć się z konsekwencjami. Nie sądzę,
            > żebyś była na to gotowa.
            > Kart jest na tyle mało w tym rozkładzie, że nie potrafię ci powiedzieć czy ty b
            > ędziesz szukać romansu, czy romans ciebie (Rycerz Buław potrafi tak wpaść w nas
            > ze życie). W pewnym sensie będziesz się rozglądać za kimś kto poruszy twoje ser
            > ce, a myśli miewają siłę sprawczą. A 9 Mieczy na końcu albo przyniesie rozterki
            > (z Kochankami) albo lęk przed wejściem w relację poza związkiem stałym i nic m
            > oże z tego nie wyjść.
            > Łatwiej by ci było, gdybyś sama określiła wobec siebie czego pragniesz od tego
            > związku i czy są szanse, aby w nim właśnie to odnaleźć.

A czy ten Rycerz buław może wskazywać na romans partnera, bądź też chęć romansu?
            • 2bieguny Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:32
              Nie zadałas takiego pytania, zrob rozkład partnerski. Ten rozkład na to pytanie nie odpowiada.
              • mrgodot Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:42
                2bieguny napisała:

> Nie zadałas takiego pytania, zrob rozkład partnerski. Ten rozkład na to pytanie
                > nie odpowiada.

Zgadzam się. Selene, pytałaś o siebie - tak przynajmniej napisałaś. Więc nie ma powodu, dla którego jako twój następny krok Tarot miałby ci pokazać romans partnera. Raczej twój.
                • selene.tussaud Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:51
                  zabieram się za rozkład partnerski
          • blue_kwiatuszek Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:23
            1. co jest za mną?
            > 4 denarów - byłam w sytuacji, która dawała mi stabilizację i bezpieczeństwo (fi
            > nansowe?)

Przyzwyczajeie się do partnera , czujesz isę przy nim bezpieczenie ale równiez i monotonnie .Rutyna międzyw as sie wkradała.

> 2. gdzie jestem teraz?
            > Q denarów - jestem pewna siebie, dumna,

Jesteś już pewna czego chcesz , czego oczejujesz od niego .Chcesz się poczuć doceniona , chcesz juz pwoli zaczac układac plany na przysżłsoc .

> 3. jaki jest następny krok?
            > Rycerz buław - aktywność, energia, szybkie działanie, zmiana domu?

Mozęsz zrobić coś pod wpływem emocji , impulsu co niby okaże się dobre bo zaporwadzi cię do ..

> 4. co mi to da?
            > Kochankowie - romans?

do decyzji co dalej z wami jak ty to dalej widzisz .
            > 5. wynik tej drogi.
            > 9 mieczy - poczucie winy?
            Ale ten impuls może przynieść coś co spowoduje ż ezaczniesz się denerwowac .Wiesz spróbuj się zastanowić czy to znim chcesz wiązac przyszłosć czy on widzi podobnie jak ty .Czy w tą sama stronę patrzycie .
            Bo mzoe sie okazać , że on ma inne nieco plany.

• selene.tussaud Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:47
              Właśnie tak też mi się wydaje, że on ma inne plany. Przykre...
              Dziękuję bardzo: 2bieguny, mrgodot, blue kwiatuszku, za pomoc
    • 2bieguny Re: Układ: Droga 23.11.10, 20:26
      Teraz napisałabym tak, znając pytanie.
      Byłas w sytuacji zamknecia w sobie, liczyłas tylko na siebie, przykro mi to pisac, ale ja miedzy wami miłosci, uczucia nie widzę, nie tworzyliscie zgranego tandemu, ty byłas w tym zwiazku samotna. Byc może , ze teraz łaczy was głównie seks, staniesz przed koniecznoscią wyboru, byc moze czy tkwic w tym dalej czy zakonczyc tę relację.
      Będzie to dla Ciebie dręczące doświadczenie. Nie bedziesz z nim wg mnie. Rozstaniecie się, moze i tak, ze niby z Twojego wyboru a niepewnosc bedzie targac Tobą i nie dawac spokoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka