Dodaj do ulubionych

Złota klatka

15.01.11, 16:47
Chciałam troszkę złapać za rogi 2 Mieczy która mnie prześladuje i zrozumieć o co mi chodzi

S - 4 Monet
to tylko pokazuje jak siedzę teraz w 2 Mieczy i nic więcej.
1. Co mnie ogranicza - 3 Buław
nic oprócz tego, że nie widzę co jest na horyzoncie
2. Kto mnie krępuje - Pustenik
nikt z ludzi już na mnie nie wpływa, to może być nauka np: zbyt wąska specjalizacja lub wciąż niedostateczne wykształcenie (?!)
3. Dlaczego ni3 potrafię się wyzwolić - 10 Mieczy
?
4. Co dla mnie jest najważniejsze w życiu - Umiarkowanie
święta prawda smile robić swoje, mieć spokój i niech się wszyscy odwalą
5. Jaki jest mój system wartości - 4 Pucharów
ideały zawiodły?
6. czy umiem dokonywać wyborów - Rycerz Mieczy
jak się miarka przebierze to wtedy biorę się do roboty i nie ma żartów
7. Jakie jest moje podejście do sfery materialnej - Wisielec
brak? wcześniej to ideały przysłaniły mi cały świat, a teraz?
8.Jak traktuję swoje obowiązki - Siła
tak właśnie, męczę się i robię bo nie ma wyjścia
9. Czym dla mnie jest poczucie obowiązku - Księzyć
to dla mnie abstrakcja???? nie mam pojęcia co to znaczy
10. Co mogę zrobić by zmienić sytuację - Królowa Monet
zmienić się w nią
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Złota klatka 15.01.11, 16:55
      Ja mam koncepcję, ale musze lecieć. Jak wrócę to się wpiszę smile
    • lukrusia Re: Złota klatka 15.01.11, 17:09
      S - 4 Monet
      Jesteś zamknęta w sobie , chcronisz sie w swojej skorupie .Lubisz czuć bezpieczeństwo i spokój ale ten stan czasami cię męczy -wprowadza rutynę w zycie.
      Brakuje ci zabawy z tego powodu.Wiecej czasu spędzasz w czterech ścianach zaczyna Cię ten stan męczyć .
      > 1. Co mnie ogranicza - 3 Buław
      Ogranicza Cię to , że nie mozesz się wyrwać w przygodę gdyż lubiosz poczucie bezpieczęństwa , nie rozpowiadanai o tym co czujesz.

2. Kto mnie krępuje - Pustenik
      Krępuje Cię Twoje osamotnienie - niby przebywasz między ludzmi ale czujesz się wyobcowana .

> 3. Dlaczego ni3 potrafię się wyzwolić - 10 Mieczy
      Za dużo w Tobie zakmnęcia na innych , zamartwienia się tym .Trudno jest Ci przejsc orzez 10 mieczy -nie chcesz cierpieć a takie rozwiązanie gdy wszystko sobie pozałatwiasz będzie wyjściem -musisz sama ze sobą sie dogadac ; Czego pragniesz , do czego zmierzasz
      ,co spowodowała takie samopoczucie .

> 4. Co dla mnie jest najważniejsze w życiu - Umiarkowanie
      Spokój tak ale ta karta ma dwa znaczenia z jednej stony chcemy spokoju ,berzpieczeństwa ale gdzieś w środku siedzi w nas wyrwanie sie z tych ograniczeń .
      > 5. Jaki jest mój system wartości - 4 Pucharów
      > ideały zawiodły? Coś z tymi ideałami nie działa .Brakuje autorytetu , który by wskazal drogę .Nie wywoływał negatywnych emocji .

> 6. czy umiem dokonywać wyborów - Rycerz Mieczy
      Tak .
      > 7. Jakie jest moje podejście do sfery materialnej - Wisielec
      Wg mnie to teraz nad tym sie zastanawiasz .Dopiero kształtuje sie w Tobie ocena na finanse .

Za dużo sie przepracowujesz , chcesz wszystko zrobić jak najlepiej lub aby tak było .
      Powinnas zwolnic tempo rozerwac się wyjśc z tych kart zamniętych .
      9. Czym dla mnie jest poczucie obowiązku - Księzyć
      > to dla mnie abstrakcja???? nie mam pojęcia co to znaczy
      > 10. Co mogę zrobić by zmienić sytuację - Królowa Monet
      Poczuć się jak prawdziwa KRÓLOWA ! smile Rozpieścić , kupić dobry ciuch , pójśc w miejsce gdzie jest pięknie i drogo tak aby poczuć sie usatsfakcjonowana .Poczuć to miejsce czasami wystarczy tylko na chwiel przysiąc w takim miejscu a odrazu poczujemy sie leipuej .
      Kupić fajny kosmetyk , bizyuterię np,
      kiss Bużka smile
    • krolowa.mieczy Re: Złota klatka 15.01.11, 19:13
      W tych kartach widze ciebie oklapłą z powodu zablokowania planów lub działań, które musiałaś odłożyć na półkę lub poświęcić dla kogoś. I Pustelnik i 10 mieczy i 4 monet i Umiar i 4 puch - wszystkie te karty wrzeszczą do ciebie, ze dusisz się tam gdzie jesteś. Nie wiem kim jest dla ciebie Pustelnik - moze zostało ci ostatnio wpojone (lub nie miałaś wyjscia), że trzeba trwać w tym co jest; ktoś madrzejszy, starszy ci powiedział lub nakazał.
      Obawiam się, ze nie wytrzymasz któregoś dnia i zechcesz zrzucić z siebie cieżar jak ryc mieczy. Ryc mieczy nie umie podejmować rozsądnych decyzji: zapala się jak iskra, impuls - coś jak zakupy impulsowe.
      Ja widze tutaj tylko i wyłącznie chęć zrzucenia z siebie cieżaru. Odpocznij jak Qmonet i nabierz sił, bo długo nie pociagniesz.
      smile
      • misboaa Re: Złota klatka 15.01.11, 22:18
        więc dziewczyny ( big_grin )
        obie wiecie o czym mówicie.
        Gdy wszystko stanęło pod znakiem zapytania postanowiłam żyć inaczej bo lubię bezpieczeństwo jak zauważyła lukrusia. Teraz już nie mogę do tego wrócić bo nie wiem jak gdyż minęło za dużo czasu i na tyle dużo bym przekonała się, że w tym na co zamieniłam napewno się nie odnajdę i faktycznie duszę się królowo. Rutyna i wyobcowanie, tęsknota za ludźmi którym nie trzeba było objaśniać pewnych spraw bo było to dla nich oczywiste.

> 1. Co mnie ogranicza - 3 Buław
        Ogranicza Cię to , że nie mozesz się wyrwać w przygodę gdyż lubiosz poczucie bezpieczęństwa , nie rozpowiadanai o tym co czujesz.
        > ideały zawiodły?
        > 6. czy Coś z tymi ideałami nie działa.
        nie działa smile

umiem dokonywać wyborów - Rycerz Mieczy
        Tak .
        tak, ale często na wariackich papierach (królowa)

> 7. Jakie jest moje podejście do sfery materialnej - Wisielec
        Wg mnie to teraz nad tym sie zastanawiasz .Dopiero kształtuje sie w Tobie ocena na finanse .
        ha! właśnie tak

Za dużo sie przepracowujesz , chcesz wszystko zrobić jak najlepiej lub aby tak było .
        Powinnas zwolnic tempo rozerwac się wyjśc z tych kart zamniętych .
        tak i sama sobie wpoiłam, ze jeśi nie ma nic innego to muszę trwać w tym co jest (królowa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka