13.02.11, 01:42
Jakie stosujecie pytania do celtyckiego
i na jakiej zasadzie je modyfikujecie?
Powrzucajcie swoje patenty na niego big_grin
Obserwuj wątek
    • ma_ewa01 Re: Celtyckie 13.02.11, 13:35
      Fajnie Miss, że piszesz o Celtyckim. To dobry rozkład. Pamiętam na Festiwalu tarotowym Mii mówiła, ze takie stare rozkłady działają, gdyż ich matryce energetyczne są bardzo silne. O wiele silniejsze niż jednorazowy rozkład z własnymi pytaniami...
      Msmile
      • zainteresowany1977 Re: Celtyckie 13.02.11, 13:48
        Ja bym matryca energetyczna zastąpił czymś bardziej ziemskim i zrozumiałym wink np. logiczna spójność smile
        • ma_ewa01 Re: Celtyckie 13.02.11, 13:56
          Możesz zastąpić czym chcesz, jeśli Ci to rozjaśni i pomoże. Dla mnie to zupełnie coś innego smile.
          W każdym razie jesteśmy zgodni, że coś jest na rzeczy smile
          Msmile
          • ma_ewa01 Re: Celtyckie 13.02.11, 13:58
            A... być matrycą energetyczną to o wieeeeele więcej niż być logicznie spójnymsmile
            Msmile
            • zainteresowany1977 Re: Celtyckie 13.02.11, 16:17
              Ma_ewo, czym jest ta matryca energetyczna?
      • nielaik Re: Celtyckie 13.02.11, 14:54
        Takie stare rozkłady działają
        Poproszę o rozwinięcie, dlaczego działają i to silnie. Co się za tym kryje?
        • nielaik Re: Celtyckie 13.02.11, 15:04
          Krzyżak celtycki nie kłamie, o to w tym chodzi?
      • zainteresowany1977 Re: Celtyckie 13.02.11, 16:19
        Stare rozkłady działają bo sprawdziły je pokolenia a stworzył ktoś kto wiedział co to jest i jak działa tarot.
    • zainteresowany1977 Re: Celtyckie 13.02.11, 13:44
      Po tym co sam zauważyłem to właściwie nie trzeba zadawać jako takiego pytania, jeśli stoi się przed jakimś problemem dotyczącym np. pracy to wystarczy np. pomyśleć ,,kładę karty dla siebie na pracę", no i czytać co wyszło. Najczęściej właśnie k. celtycki jest w książeczce dołączonej do talii, więc musi być dobry prawie na wszystko smile
      • dana-25 Re: Celtyckie 13.02.11, 15:14
        Ostatnio tez jestem fanką celtyckiegosmile
        • misboaa jakie dajecie pytania? 13.02.11, 15:20
          Przyznam się, ze ja prawie nie robię bo nie rozumiem pytań z niektórych wersji.
          Np: Hajo
          1. to jest to
          2. to się krzyżuje z tym
          3 to koronuje
          4. to jest podstawa.............

i jego druga wersja, rónież niezrozumiłała dla mnie
          1. o to chodzi
          2. to dochodzi do tego (????????)
          3. to zostanie rozpoznane
          4. to bedzie wyczuwane

Kosmos jakiś tongue_out
          • zainteresowany1977 Re: jakie dajecie pytania? 13.02.11, 16:21
            Taka uniwersalna maszyna, ale najważniejsze, że to się składa w głowie w całość.
            • lilka107 Re: jakie dajecie pytania? 13.02.11, 17:00
              celtycki oprócz tego ze ma wszystkie ważne zagadnienia dot. problemu, to jeszcze super ważną pozycję, podświadomość, z której to własnie bierze się wiele naszych problemów, a z czego ludzie często nie zdają sobie sprawy. jesli np. kobieta nie moze stworzyc udanego związku i pyta dlaczego, przeciez chce byc szczesliwa i karty mówią ze nie powinna miec z tym kłopotów, ale w podświadomosci ma np. 8mieczy czy 4 monety, to juz bardzo wiele wyjasnia.. dlaczego nie może stworzyc szczesliwego związku z zadnym męzczyzną, nawet gdyby to był ideał. dlatego jest to bardzo dobry rozkład.
              • edysia1604 Re: jakie dajecie pytania? 13.02.11, 18:58
                Ja tez wole celtycki ostatnio zamiast partnerskiego zadaje takie pytania:
                1. Osoba o którą pytamy
                2. Nasz stosunek do tej osoby
                3. Świadome (jawne, zewnętrzne) nastawienie osoby względem nas
                4. Podświadome (niejawne, skryte) nastawienie osoby względem nas
                5. Przeszłość znajomości/partnerstwa
                6. Najbliższa przyszłość relacji
                7. Intencje osoby, o którą pytamy względem naszej znajomości/partnerstwa
                8. Wpływy innych osób na znajomość/partnerstwo
                9. Lęki lub nadzieje osoby, o którą pytamy, związane z naszą znajomością/partnerstwem
                10. Dalsza przyszłość relacji/związku

• mrgodot Re: jakie dajecie pytania? 14.02.11, 00:05
                  edysia1604 napisała:

> Ja tez wole celtycki ostatnio zamiast partnerskiego zadaje takie pytania:
                  > 1. Osoba o którą pytamy
                  > 2. Nasz stosunek do tej osoby
                  > 3. Świadome (jawne, zewnętrzne) nastawienie osoby względem nas
                  > 4. Podświadome (niejawne, skryte) nastawienie osoby względem nas
                  > 5. Przeszłość znajomości/partnerstwa
                  > 6. Najbliższa przyszłość relacji
                  > 7. Intencje osoby, o którą pytamy względem naszej znajomości/partnerstwa
                  > 8. Wpływy innych osób na znajomość/partnerstwo
                  > 9. Lęki lub nadzieje osoby, o którą pytamy, związane z naszą znajomością/partne
                  > rstwem
                  > 10. Dalsza przyszłość relacji/związku

Podoba mi się ta wersja. Zawsze sobie podobnie modyfikowałam, ale te pytania są jasne i wyczerpujące.
                  W wersji dla siebie zmodyfikowałam sobie Celtycki i wygląda tak:
                  1. Ja i moja sytuacja obecnie
                  2. Problem (ja vs świat)
                  3. Moje pragnienia, dążenia, to o czym myślę
                  4. Fundament, na którym stoję (to co jest, nawet nieświadome ale w tym tkwię)
                  5. Co wpływa na problem z przeszłości
                  6. Najbliższe wydarzenie
                  7. Moje nastawienie, moje działanie świadome
                  8. Co będzie wpływać na mnie z otoczenia (jeśli pytam o konkretną osobe to jest postawa tej osoby wobec mnie)
                  9. Moje nadzieje lub obawy
                  10. Dalsza przyszłość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka