Dodaj do ulubionych

Zmiana zawodu

28.03.11, 11:59
Jeszcze nie poukładałam tego rozkładu więc opis będzie chaotyczny. Jako "zmianę zawodu" miałam na myśli to co wcześniej czyli albo zmianę branży w obecnej firmie, albo zamknięcie jej i szukanie nowej pracy, ale podobno w tym zawodzie to praca u kogoś na czarno i też wieczny strach czy szef nie oszuka sad

Sygnifikator - Wieża
1. Jakie są szanse awansu i rozwoju przy wykonywanym obecnie zawodzie - Król Mieczy
wczesniej też go miał jako to czego nie bierze pod uwagę więc chyba ma szanse się rozwinąć lub też już nim jest i za wiele nie potrzebuje się uczyć bo wszysatko potrafi (głupio to brzmi, ale wiecie co mam na myśli)
2. W jakim kierunku powinna nastąpić zamiana - Królowa Mieczy (AsMieczy,Sprawiedl.)
Znowu się powtarza/dobrze, że zrobiłam ten rozkład bo to podkreśla co jest sednem sprawy. Sama miecze więc emocje na bok!
3. Czy będzie skuteczne finansowo - 5 Pucharów
nie, ale nie wszystko zostanie stracone
4. Czy przyniesie satysfakcję - Papież
Nie wiem czy o satysfakcji można tutaj mówić, ale przniesie jedyne słuszne rozwiązanie.
5. Czy będzie wymagać kształacenia się - 6 Monet
kurcze czy to nie jest jakaś spółka? Praca dla kogoś? Przedstawicielstwo? Mam na myśli z Papieżem? Urząd pracy?
6. Kiedy są szanse na dokonanie zmian - 5 Monet
albo pokazjue, że lepsze nadejdzie dopiero w zimie, albo teraz jest ostatni dzwonek by coś zrobić póki jeszcze się to jakoś kula.
7. Jakie będą perspektywy w nowym zawodzie/po zmianach - 2 Pucharów
Grunt, że nie zatonie, że jeszcze coś się będzie działo. Dobrałam Paź Buław, Król Monet - Będzie poznawać coś nowego u boku bardziej doświadczonej osoby?
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: Zmiana zawodu 28.03.11, 18:51
      misboaa napisała:

> Sygnifikator - Wieża
      > 1. Jakie są szanse awansu i rozwoju przy wykonywanym obecnie zawodzie - Król
      > Mieczy

> 2. W jakim kierunku powinna nastąpić zamiana - Królowa Mieczy (AsMieczy,Spra
      > wiedl.)

> 3. Czy będzie skuteczne finansowo - 5 Pucharów
      > 4. Czy przyniesie satysfakcję - Papież
      > 5. Czy będzie wymagać kształacenia się - 6 Monet
      > 6. Kiedy są szanse na dokonanie zmian - 5 Monet
      > 7. Jakie będą perspektywy w nowym zawodzie/po zmianach - 2 Pucharów
      Dobrałam Paź Buław, Król Monet - Będzie poznawać coś nowego u boku bardziej doświadczonej osoby?
      Ten rozkład - chyba z Chrzanowskiej - nie jest zbyt dobrze dobrany. Ja bymm zastosowała raczej decyzję Banzhaffa.
      W ogóle nie widzę tu szans na istnienie tej firmy chyba, że we współpracy z kimś. Król Mieczy tym się różni od Królowej, że babka potrafi podejmować racjonalne decyzje, nawet bolesne kiedy zrozumie, że nie tędy droga i zamknąć interes, a Król Mieczy będzie siedział, myślał i dywagował a niewiele zrobi. Dwie 5 - Kielichów i Monet - to po pierwsze straty, chyba, że kogoś znajdzie do kooperacji, a po drugie wskazówka, że sam nie pociągnie. 6 Monet, Papież -trzeba się zwrócić o pomoc do kogoś bardziej doświadczonego albo u kogoś się zatrudnić. Może ta osoba ma szansę wejść w kooperację z jakąś lepiej stojącą na rynku firmą. 2 Kielichów tez mói o umowie i współpracy. Króko mówiąc szukać partnera przy czym ten partner będzie stał wyżej w hierarchii. Samej zmiany zawodu to nie widzę ale i rozkłąd taki, że nie wiadomo o co chodzi - zamykać firmę, przebranżówić, wejść we współpracę. W każdym bądź razie trzymanie się obecnego kursu daje w rezultacie 5 Kielichów czyli dołek.
      • mrgodot Re: Zmiana zawodu 28.03.11, 19:21
        Miss, dopiero doczytałam poprzednie wątki. Powtarzają się karty dotyczące koniecznych zmian.
        Tu jest Królowa Mieczy (As Mieczy, Sprawiedliwość), wcześniej była Cesarzowa przy Sprawiedliwości i jeszcze Cesarz w kolejnym wątku. Wg. mnie tu chodzi o zarządzanie kadrą, przestrzenią, tworzenie przestrzeni działania i wizerunku firmy przez kobietę. Tutaj trzeba wprowadzić zmiany. W tym kontekście i 2 Kielichów i 6 Monet mogą odwoływać się do jego partnerstwa z żoną, która również pracuje w firmie. Nie wiem jak pracuje w rzeczywistości i jak im się to układa. Wieża jako sygnifikator pokazuje dwie spadające z wieży postacie - kobiety i mężczyzny. Pomijając, że firma jest budowlana czy remontowa. 5 Monet to również para ludzi bez środków do życia. Może trzeba jej pracę usprawnić? Bo on jako Król Mieczy jeśli zajmuje się meritum sprawy czyli udzielaniem porad i realizacją to jest jak najbardziej na miejscu.
      • misboaa Re: Zmiana zawodu 29.03.11, 16:44
        Masz rację Godotko, że rozkład trochę i z gruchy i z pietruchy wzięty, ale sama jestem kiepska w wymyślaniu pytań bo zawsze pokręcę i nie wiem dlaczego, ale wciąż zapominam Banzhafa. Za to zawsze lecę do Chrzanowskiej choć ciężko mi znaleźć u niej to o co mi chodzi.
        Rozkłady to moja pięta achillesowa tongue_out
        Tym bardziej przesyłam wielkie uściski dla ciebie i dziewczyn, że chciałyście zaglądać do tego.
        Podobnie jak wy wyłapuję te główne wątki np: kobiecy, ale po raz kolejny łapię się, że jak sprawa jest bardzo ważna a znam ludzi to zaczynają się u mnie schody myślowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka