Dodaj do ulubionych

Głupiec na końcu

14.04.11, 13:14
Dalsze perspektywy:
6 Mieczy, Rycerz Mieczy, Głupiec
i znów mam zagwozdkę tongue_out Obie mieczowe do kądś zmierzają. To nowe perspektywy, inny świat, Rycerz nawet pędzi, rozkręca się a po nim Głupec ??????
Dokąd ta droga zmierza wg was? Do nikąd bo te działania są bez sensu czy po "wprawieniu się" jest szansa na dobry start?
Obserwuj wątek
    • ma_ewa01 Re: Głupiec na końcu 14.04.11, 13:34
      Powrót do punktu wyjścia...
      Jakiś niereformowalny typ...

Msmile
    • mrgodot Re: Głupiec na końcu 14.04.11, 13:37
      misboaa napisała:

> Dalsze perspektywy:
      > 6 Mieczy, Rycerz Mieczy, Głupiec
      > i znów mam zagwozdkę tongue_out Obie mieczowe do kądś zmierzają. To nowe perspektywy, i
      > nny świat, Rycerz nawet pędzi, rozkręca się a po nim Głupec ??????
      > Dokąd ta droga zmierza wg was? Do nikąd bo te działania są bez sensu czy po "wp
      > rawieniu się" jest szansa na dobry start?
      Mi się to kojarzy z podróżą, wyjazdem, z rzuceniem się w wir nowych wydarzeń ale bez planu, raczej chaotycznie. Nieoczekiwana zmiana sytuacji, która powoduje chaos i zamieszanie. Przy czym to zamieszanie może być dla Rycerza Mieczy całkiem przyjemne.
      Albo pojawią się nowe informacje, które zmienią dotychczasowe plany i trzeba będzie coś od początku przemyśleć.
    • zainteresowany1977 Re: 14.04.11, 14:35
      3 karty a fee, rodzynko smile Ten głupiec to niby początek nowego cyklu, ale jak dla mnie to i tak jest takie pobabrane bo nie ma zarysowanego związku między kartami.
      Moim zdaniem gdy wróżka kładzie 3 karty to w głowie ma na nie schemat ale nie koniecznie musi o tym głośno mówić bo nie daje wędki tylko rybę, dla kogoś kto to widzi wygląda to jak bezsensowne gapienie się w trzy karty ale prawdopodobnie w istocie jest inaczej.
      Ja mam taką ściągę na pozycje trzech kart, dobór w zależności od pytania i oczekiwań.
      Sformułować pytanie ,,czy”, ,,jak” (np. czy uda się …wink.
      Nadać znaczenia pozycjom kart:
      - przeszłość, teraźniejszość, przyszłość,
      - co przemawia za, co przemawia przeciw, wynik (przyszłość),
      - chwila obecna, najbliższa przyszłość, dalsza przyszłość,
      - co on (ona) myśli, co czuje, co zrobi,
      - co powinien zrobić partner, co powinna zrobić klientka, co to przyniesie (wynik),
      - kim jestem, kim chciałbym być, kim mogę (powinienem) być,
      - itp.
      • zainteresowany1977 Re: 14.04.11, 14:40
        Początek albo od nowa?
      • misboaa Re: 14.04.11, 16:14
        zainteresowany1977 napisał:

> 3 karty a fee, rodzynko smile Ten głupiec to niby początek nowego cyklu, ale jak d
        > la mnie to i tak jest takie pobabrane bo nie ma zarysowanego związku między kar
        > tami.
        Otóż wszystkie dokądś zmierzajś rodzyneczku big_grin
        > Moim zdaniem gdy wróżka kładzie 3 karty to w głowie ma na nie schemat ale nie k
        > oniecznie musi o tym głośno mówić bo nie daje wędki tylko rybę, dla kogoś kto t
        > o widzi wygląda to jak bezsensowne gapienie się w trzy karty ale prawdopodobnie
        > w istocie jest inaczej.
        Robisz się coraz bardziej dyplomatyczny big_grin
        Zamiar był: dalszy rozwój czyli krok 1, krok 2, krok 3 big_grin
        6 Mieczy wyrusza czyli jest to początek i nie wie gdzie go to zaprowadzi, ale ma nadzieję, że do lepszego świata. A w efekcie doprowadza go to do Głupca. ??? Coś zupełnie nowego, lepszego, na podbudowie wcześniejśniej zdobytego doświadczenia czy dowoaduje się, że jest głupcem i robi coś co nie przynosi efektu/Rycerz Mieczy przecież intensywnie działa.
        • ma_ewa01 Re: 14.04.11, 16:25
          Ja tylko nieśmiało zauważam, że Głupiec nie korzysta z doświadczeń...
          On jest tabula, czysta karta...
          Msmile
          • misboaa Re: 14.04.11, 16:40
            ma_ewa01 napisała:

> Ja tylko nieśmiało zauważam, że Głupiec nie korzysta z doświadczeń...
            > On jest tabula, czysta karta...
            > Msmile

Masz zupełną rację smile Miałam na myśli, że może dzięki tej pracy nawiąże nowe kontakty lub dowie się o innej/nowej i tam przeskoczy.
            Chyba, że tak się narobi i zobaczy, że sensu w tym żadnego big_grin No właśnie tego nie mogę pojąć. Widze tylko, że z początku wyrusza nie wiadomo gdzie i na koniec trafia do jeszcze większego początku (AW) tongue_out
        • zainteresowany1977 Re: 14.04.11, 19:59
          Dyplomatyczny?, jakiś głupi dzisiaj jestem smile, gdzie, jak, pokaż mi palcem? smile
          • misboaa Re: 14.04.11, 20:57
            zainteresowany1977 napisał:

> Dyplomatyczny?, jakiś głupi dzisiaj jestem smile, gdzie, jak, pokaż mi palcem? smile
            >

Tak elegancko wszystko wytłumaczyłeś. Ładnie.
            • sahara9 Re: 16.04.11, 10:38
              Głupiec na końcu to może być blokada.
              Od początku: 6 mieczy, czyli wyrusza w nowy,nieznany świat; Rycerz - działa, ale brak kierunku, chaotycznie i bez planu, na oślep i na wariata (Głupiec). Głupiec naiwnie wierzy, że to dobra droga. Głupiec bywa uparty w swej naiwności i dlatego ten stan trwa długo, przeciaga się. Noi mamy blokadę, nic nowego nie ruszy, póki Głupiec nie zmieni taktyki.
              Co wy na to?
              • misboaa dalsze 16.04.11, 15:53
                sahara9 napisała:

> Głupiec na końcu to może być blokada.
                Noi mamy blokadę, nic nowego nie rus
                > zy, póki Głupiec nie zmieni taktyki.

Wszystko jest możliwe. Pomyślałam też, że on nie przywiązuje wagi to tego co robi, ale ma kupę dobrej zabawy przy tym. To mogło by być nawet pozytywne zakończenie jako zajęcie drywcze, przyjemnie i pomimo gonitwy Rycerza mało absorbujące. W sam raz dla kogoś kto chce tylko dorobić na swoje przyjemności. Rzecz jednak w tym, że było:

tego unikać - 10 Pucharów (Rycerz Buław, Rycerz Monet)
                więc chyba należało by mieć świadomość, że to jest jednak praca a nie rozrywka.

co należy zrobić by osiągnąć sukces - Wisielec
                czyli zastanwiać się nad tym co się robi, przemyśleć

Na tym się skoncentrować - Sąd
                dawać coś z siebie, nie traktować tego jest to jest, a jak nie będzie to też nic się nie stanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka