Znów ściągnęłam rozkład z bloga Algarii. Może nieładnie tak plagiatować, ale takie fajne są te rozkłady

. Karty w kolejności: przeszłość - teraźniejszość - przyszłość.
1. Praca/perspektywy: rycerz mieczy - królowa mieczy - 6 pucharów.
2. Dom/potrzeby: 3 monet - 5 pucharów - 2 buław
3. Szczęście/pragnienia: paź buław - paź denarów - Kochankowie
4. Przyjaciele/wsparcie: as mieczy - król mieczy - 4 pucharów
5. Miłość/seks: 7 mieczy - 8 pucharów - 2 pucharów
6. Plany/cele: 6 mieczy - 10 pucharów - 8 buław
7. Osobista misja: 8 mieczy - Sąd - as denarów
Moja praca od pierwszego dnia była związana ze słowem i posługiwaniem się językami obcymi. Tak jest do tej pory, ale wygląda na to, że w przyszłości jej charakter się zmieni (może ktoś z dawnych znajomych coś zaproponuje? Tak mi wygląda ta 6 pucharów). W domu po okresie prosperity przyszły nieszczęścia - choroba mamy i moje niezadowolenie z powodu zrzucenia opieki nad nią na moje barki. Sytuacja się jednak unormuje, chyba przy czyjejś pomocy. Niejasne są dla mnie karty z trzeciej pozycji. Być może paziowie (zwłaszcza denarowy) mówią, że poczucie szczęścia zawsze wiązałam ze stabilizacją, bezpieczeństwem materialnym i przewidywalnością życia. W przyszłości będę musiała wybrać między dwiema wersjami szczęścia albo między jednym a drugim marzeniem. Na tak zwanych przyjaciół nigdy nie liczyłam i nie zmieni się to. Karty miłości i seksu dość wyraźnie pokazują (w 7 mieczy) romanse z żonatymi w przeszłości. W jednym przypadku - tym najważniejszym - miecze zadziałały dwustronnie, bo i ja zostałam oszukana (książę z bajki zapomniał wspomnieć o istnieniu żony). W tej chwili na żadną miłość zwyczajnie nie mam ochoty, w przyszłości rysuje się sympatyczna, przyjacielska relacja. 6 mieczy w pozycji "plany/cele" uświadomiła mi, że od kiedy dorosłam, ciągle zmieniałam otoczenie w poszukiwaniu bardziej mi odpowiadającego - liceum, kierunki studiów, miejsca pracy. W tej chwili chcę unormować sytuację rodzinną i wrócić do własnego mieszkania. Przyszłość to ruszenie z miejsca niezałatwionych spraw i nierozwiązanych problemów, intensywne działanie po okresie zastoju. Ostatnia pozycja pokazuje moją niepewność siebie i permanentny lęk w przeszłości, konieczność odrzucenia szkodliwych przekonań i ograniczeń dziś oraz dążenie do spokojnej egzystencji później. Karty czytane pionowo (przeszłość-teraźniejszość-przyszłość) pokazują najeżoną mieczami młodość, smutną teraźniejszość(5 pucharów, 8 pucharów, królowa mieczy) i trochę bardziej optymistyczną przyszłość. Wszelkie sugestie, pomysły i inne interpretacje jak zawsze mile widziane.