Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę 2...

23.08.07, 21:11
Słuchajcie moja siostra ze swoim chłopakiem wybiera się na rejs - poniedziałek
do niedzieli... po jeziorach Mazurskich. Ja się cholerne boję o nią po tej
ostatniej tragedii w Giżycku. Zresztą zginęła wtedy jej koleżanka...
09.19.1986 - Ewa,
04.04.1986 - Kuba.

Postawicie karty na tę sytuację - chcę się dowiedzieć czy będą bezpieczni...
Obserwuj wątek
    • romanticca Re: Bardzo proszę 2... 24.08.07, 18:58
      Hmmm...
      Wzięłam tylko AW i zadałam jedno pytanie:
      czy Ewa i Kuba będą bezpieczni w trakcie rejsu. Wyszło mi KOŁO FORTUNY więc sprawa na pewno wymaga szczegółowego zbadania. Ja w tej chwili niestety zupełnie nie mam czasu. Zrobię to jutro, chyba, że do tego czasu ktoś mnie ubiegnie.
      • wredna_zmija Re: Bardzo proszę 2... 24.08.07, 19:03
        Dziękuję Ci bardzo, a innym Wróżkom będę wdzięczna za pomoc.

Oczywiście dopiero teraz zauważyłam, że nie ma takiego miesiąca jak 19...
        data ur. Ewy 09.10.1986
    • romanticca Re: Bardzo proszę 2... 25.08.07, 12:46
      1. CZy będą bezpieczni KOCHANKOWIE
      2. Co im grozi? KRÓL MIECZY
      3. Na co muszą uważać? GŁUPIEC
      4. Co im sprzyja? V DENARÓW
      5. Co powinni zrobić by byli bezpieczni? KOŁO FORTUNY

To czy będą bezpieczni zależy od nich. Faktycznie może popsuć się pogoda, bo Król Mieczy jest taki właśnie chmurny, ponury, krytyczny. Uważać muszą na beztroskę. Czyli absolutne skupienie i rozwaga jest jak najbardziej wskazana. Nie powinni ani na chwilę stracić czujności i pozwolić sobie na brak odpowiedzialności. To im przekaż, 1000 razy powtórz, wbij do głów młotkiem czy czym tam chcesz.
      Mam problem z kartą odpowiadającą na pytanie nr 4. Może ktoś?
      Natomiast koło fortuny odbieram dosłownie. Jako koło. Powinni mieć w pobliżu (na wyciągnięcie ręki) koła ratunkowe, ewentualnie w ogóle cały sprzęt.
      • meg233 Re: Bardzo proszę 2... 25.08.07, 16:57
        5 denarów mówi o pomocy,czyli w razie jakis kłopotów wyjdzie im ktoś
        np z przyjaciół na pomoc...
        w ilu oni jadą? może we 4? bo jeśli tak to te 5 denarów to po
        prosrtu Ty
        • romanticca Re: Bardzo proszę 2... 25.08.07, 17:44
          Tylko widzisz, ja tę kartę interpretuję jako niechęć przyjęcia pomocy lub nie zauważanie tego, że ta pomoc jest niedalego.
          Hmm... czyli może sprzyja im coś po czym by się tego nie spodziewali? Jak myślisz, to już chyba ma jakiś sens...
          Albo dosłownie to, że jadą we dwoje (o ile rzeczywiście tak jest). Na karcie są dwie osoby. Może karty mówią, że to dobrze? Że gdyby było ich więcej to byłaby jakaś przeszkoda?
          No zaczynam mącić. Ta karta w przeciwieństwie do pozostałych zupełnie do mnie nie przemówiła w trakcie wróżenia, stąd teraz się miotam.
          • wredna_zmija Re: Bardzo proszę 2... 25.08.07, 17:51
            Romanticca, Meg...

Jadą we dwójkę. I co "zabawniejsze" zmienili termin - bo jadą w pierwszym
            tygodniu września.

Ja nie wiem, Ewka dużo krytykowała tych, co to się nie potrafili zachować
            podczas tego sztormu: że jak się widzi, że pogoda niefajna to się spływa do
            portu... że ustawia się łajbę "dupą' do wiatru a nie dziobem czy bokiem.. że ma
            się przy sobie kapoki.

Każdy mądrzyć się potrafi - oni kurna tacy pewni swego, że niby tacy ostrożni -
            a może ostrożni w istocie.... niemniej mama moja od zmysłów odchodzi, kiedy
            myśli o tym rejsie.
            • romanticca Re: Bardzo proszę 2... 25.08.07, 18:35
              "Czy będą bezpieczni, gdy pojadą na jacht w pierwszym tygodniu września".
              WIEŻA.

1. Co im grozi? 2 MIECZY
              2. Na co muszą uważać? RYDWAN
              3. Co im sprzyja? AS MIECZY
              4. Co powinni zrobić by byli bezpieczni? ARCYKAPŁAN
              5. Czy powinni zrezygnować z wyprawy? KSIĘŻYC

Pytałam oczywiście o drugi termin. Grozi im niedopatrzenie czegoś. Karta WIEŻA, która odpowiedziała na pytanie, czy są bezpieczni może wskazywać na jakąś awarię, usterkę, po prostu popsucie się czegoś. Na co muszą uważać? RYDWAN. Jak dla mnie ewidentnie chodzi o środek lokomocji, nie mam tu żadnych wątpliwości. Co im sprzyja? To żywioł powietrza a więc intelekt, sądzę, że sprzyja im ich wiedza oraz praktyczne umiejętności i umiejętność osądu sytuacji.
              Natomiast pyt. nr 4 ARCYKAPŁAN. Powinni się bardzo dobrze przygotować, nie byłoby źle, gdyby sprawdzili dokładnie sprzęt.
              Pyt 5. Rezygnacja nie jest konieczna, gdyż zagrożenie nie jest duże. Co najwyżej właśnie jakaś usterka.
              To wg mnie, a że sprawa błaha nie jest to im więcej interpretacji - tym lepiej.
              • wredna_zmija Re: Bardzo proszę 2... 27.08.07, 12:41
                ostrzegłam, doradziłam...ale co z tym zrobi, jej wola...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka