krolowa.mieczy 26.09.08, 18:22 Jaka karta albo ciąg może mówic o obojętności? W uczuciach, w podejściu do jakiś spraw, do niektórych osób. Czy 4 Pucharów mogłaby byc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
11kami Re: obojętnośc 27.09.08, 10:25 Myślę że jak najbardziej. Kojarzy mi się też Umiarkowanie. Odpowiedz Link
rasatabula Re: obojętnośc 27.09.08, 10:27 mnie wisielec przyszedl do glowy w sensie "róbta co chceta, ja sobie powiszę" Odpowiedz Link
hullaballoo Re: obojętnośc 27.09.08, 20:21 Dla mnie zdecydowanie 4 kielichow, moze jeszcze 4 mieczy. 4 sa w ogole pozamykane - 4 kijow, odiagnawszy cos nie zwraca sie do innych, 4 bulaw - cos osiagnelem, i nie interesuje mnie swiat zewnetrzny bo mi jest bezpiecznie i fajnie pod tym baldachimem. 4 moent - ja mam swoje denary i nie interesuje mnie co jest na zewnatrz. One sa moje Wisielec moim zdaniem wisi bo cos znalizuje czemus sie przyglada, wiec nie jest obojetny, po prostu tego nie pokazuje. Odpowiedz Link
rasatabula Re: obojętnośc 27.09.08, 21:39 a wisielec nie przygląda się z boku i nie wtrąca? Odpowiedz Link
hullaballoo Re: obojętnośc 27.09.08, 22:03 no tak ale nie jest obojetny, przyglada sie z boku wlasnie dlatego ze dana sprawa obojetna dla niego nie jest. Tak mysle Odpowiedz Link
clementinne Re: obojętnośc 28.09.08, 01:00 krolowa.mieczy napisała: > Jaka karta albo ciąg może mówic o obojętności? > W uczuciach, w podejściu do jakiś spraw, do niektórych osób. > > Czy 4 Pucharów mogłaby byc? > Moim zdaniem 4 puchary jak najbardziej - chociaż postać na karcie raczej jest tak smutna, zatopiona w rozmyślaniach, że nie zauważa tego, co jest tuż obok. Więc to taka obojętność będąca niezauważaniem szans. 4 mieczy - postać na karcie leży, i zupełnie odcięła się od biegu życia. Co prawda na 9 mieczy też lezy, ale tam nie ma obojętnosci. Jest ogrom zmartwień i przejmowania się czymś. 2 buław - to tak z praktyki. Ta karta często mówi o obojętności między ludźmi. Niby on trzyma tą jedną buławę, niby ją wybrał, ale oprócz tego zero działania, zero konkretów. 4 monet - bywa obojętnością, ale w tym sensie, że całość działań jest skupiona na sprawach materialnych, zatem jakiekolwiek uczucia są na drugim planie. Postać na karcie jest tak obudowana monetami, tylko to ją interesuje, że obojętnieje na wszystko co niematerialne. Ba, 6 monet też może być obojętnością - bo dar dostaje tylko jeden żebrak. Potrzeby drugiego są niezauważone. A nie jest powiedziane, że są nieważne. 10 monet - to znów związek, w którym ludzie żyją obok siebie, a nie z sobą. Zobojętnieli. Łączą ich sprawy materialne, ale uczucie wygasło. Odpowiedz Link