Dodaj do ulubionych

Nawozy na trawnikach

18.11.09, 21:14
Prześwit pod bramą wjazdową jest tak duży, że bez problemu
przechodzą tamtędy różne bezpańskie koty i psy i załatwiają się na
naszych trawnikach. Nie wspomnę już nic o bezpieczeństwie dzieci
bawiących się na nowo powstałym placu zabaw, który już niedługo może
stać się wielką "kuwetą". Może warto pomyśleć o wyegzekwowaniu od
Anłuku jakiegoś progu zwalniającego pod bramą, aby zmniejszyć tą
dziurę?

ps. sąsiedzi jeśli Waszemu pupilowi przytrafi się coś na trawniku
lub w okolicy to posprzątajcie po nim :)

Pozdro
Obserwuj wątek
    • on.2 Re: Nawozy na trawnikach 20.11.09, 21:07
      bardzo trafna uwaga

proponuję oddelegowac przedmowcę do rozmow z anlukiem
      ciekawe co z tego wyjdzie

pisać każdy może proponuję się wykazac
      • an1974 Re: Nawozy na trawnikach 23.11.09, 08:11
        Obawiam się, że nawet gdyby coś takiego zostało zrobione, problem
        pozostanie, bo odległości między sztachetami w ogrodzeniu i pod nimi
        są na tyle duże, że koty będą przechodzić :(
        • on.2 Re: Nawozy na trawnikach 23.11.09, 19:57
          proponuję polowanie na koty

sezon łowiecki w pełni
          • arwena84 Re: Nawozy na trawnikach 24.11.09, 12:39
            A ja proponuje zajac sie czyms konstruktywnym, a nie pisaniem kolejnych
            zlosliwosci na forum.
            • on.2 Re: Nawozy na trawnikach 24.11.09, 15:36
              to nie są złośliwości

proponuję najpierw przemyśleć umieszczenie tematu na forum

nic nie mam przeciwko 1000 l akwarium ale dla mnie delikatnie mowiąc
              dziwne jest opisywanie jakie ktoś będzie miał akwarium w domu

zająłem sie czymś bardzo konstruktywnym dotyczącym wszystkich -
              mojego autorstwa jest apel dotyczący budowy drogi na Wiosennej

pismo to nie wszystko jestem umówiony na spotkanie z Burmistrzem

czy to nie jest konstruktywne

czekam na podpisy i pozdrawiam wszystkich
              • kortland Re: Nawozy na trawnikach 24.11.09, 18:12
                Panie on.2 proponuje zejsc z tematu. Jesli chodzi o akwarium to przeciez zaczelo
                sie od rzeczy dla wszyskich chyba istotnej czyli wytrzymałości stropu. Zresztą
                dla różnych osób ważne są różne rzeczy, jeśli jakiś wątek Pana nie interesuję to
                proszę go po prostu nie śledzić i nie komentować. Chyba prościej i spokojniej
                dla wszystkich
                pzdr srd
              • jozef.balcerek Re: Nawozy na trawnikach 24.11.09, 20:45
                skromnosc, skromnosc, i jeszcze raz skromnosc przez pana przemawia. no takiego wazeliniarstwa w stosunku do swojej osoby to dawno nie widzialem... panskie wypowiedzi w sprawie akwarium tez odebralem jako zlosliwe, i tez uwazam ze jezeli cos pana nie interesuje to niech pan nie czyta, sobie i innym zaoszczedzi pan stresu
              • jozef.balcerek Re: Nawozy na trawnikach 24.11.09, 21:13
                zreszta pana spotkanie i petycja w sprawie wiosennej i tak jest na skazanej pozycji skoro ma byc w tym miejscu najpierw pociagniety wodociag i budowa zaplanowana jest na 2011. takze czy petycje zlozymy czy nie drogi wczesniej niz 2011 nie bedzie.
                to tak jakbym spotkal sie z prezydentem UEFA w sprawie urzadzenia mistrzostw europy w pilce noznej. wiadomo ze odbeda sie w 2012, a ja i tak ide sie z nim spotkac zeby te mistrzostwa zorganizowac w polsce :|

i nie - nie jest to konstruktywne. organizowanie listy podpisow i spotkanie z prezydentem byloby konstruktywne wtedy gdyby drogi mialo nie byc w ogole.

PS. no chyba ze jest pan jakas szyszka ktora wszystko zalatwi u prezydenta od reki :D i juz na wiosne magicznie pojawi sie ulica wiosenna :P
                • moni-nomi Re: Nawozy na trawnikach 24.11.09, 21:28
                  Drodzy Sąsiedzi,

Nie rozumiem takiej agresji wobec on.2. Cale szczescie, ze mimo tylu nerwach i
                  porazkach zwiazanych z ta inwestycja nie wszyscy stracili jeszcze poczucie
                  humoru. Przeciez te posty nie sa obrazliwe, tylko humorystyczne. A inicjatywe w
                  sprawie przyspieszenia budowy ulicy Wiosennej jak najbardziej popieram i
                  zamierzam przygotowany list podpisac. Ciesze sie, ze ktos wzial sprawy we wlasne
                  rece i naprawde bardzo za to dziekuje.

Jezeli chcemy miec szybciej ulice, to musimy dzialac. Jak do Burmistrza beda
                  przychodzic osoby z innych ulic czekajacych na remont lobbowac za swoja droga to
                  pierwsze doczekaja sie drog. Poza tym, wodociag i droge mozna wykonac w tym
                  samym roku - budowa jednego i drugiego powinna zamknac sie w kilku miesiacach. W
                  Zabkach pln. i pld. sa lub beda budowane drogi, tylko wiekszosc ulic w centrum
                  omijana jest na razie szerokim lukiem i nie wiadomo czy bedzie w nich
                  uwzgledniona kiedys jakas sciezka rowerowa.

Pozdrawiam
                  • rafalfloyd1 Re: Nawozy na trawnikach 24.11.09, 22:00
                    Ja też inicjatywę jak najbardziej popieram! Dziś złożyliśmy podpisy
                    i do tego samego namawiam innych. Z nastawieniem, że sie nie da
                    jeszcze nikt nic nie załatwił. Może sprawa przyszłorocznych wyborów
                    samorządowych zwiększy szanse na szybsze powstanie wiosennej... Nie
                    prowokujmy wzajemnych kłótni, tylko wykażmy się z tymi podpisami :)
                  • jozef.balcerek Re: Nawozy na trawnikach 25.11.09, 00:19
                    sorry, ale ja nie rozumiem słowa agresja w stosunki do innych, przecież "te posty nie sa obrazliwe, tylko humorystyczne".

czy jezeli ty napisalabys cos o swoim "problemie" a ktos by to wysmial - ciekawe jakbys sie czula...
                  • kortland Re: Nawozy na trawnikach 25.11.09, 06:57
                    nomi.nomi - sorry ale w którym miejscu mój wpis jest agresywny?
                    Oczywiście mozemy mówić, że to poczucie humoru, na upartego możemy
                    nawet ustalić, że złośliwość to też forma takiego specyficznego
                    bycia zabawnym ale mnie osobiście mało śmieszy.
                    Co do inicjatywy on.2 - ani w ostatnim ani w żadnym innym poście jej
                    nie krytykowałem. Choć szczerze mówiąc nie wieszcze jakiś
                    spektakularnych sukcesów ale próbować oczywiście trzeba i ww.
                    inicjatywa jest cenna z racji chociażby na to, że do miejscowych
                    decydentów zostanie wysłany sygnał, że społeczność na wiosennej jest
                    aktywna i może być traktowa jako potencjalny partner rozmów (w tym
                    kontekście może szkoda, że pismo do Um było troszke agresywne w
                    treści, chodzi mi o straszenie zblizającymi sie wyborami już przy
                    pierwszej randce z Panem burmistrzem)
                    pzdr srd
                • on.2 Re: Nawozy na trawnikach 25.11.09, 20:26
                  proszę najpierw samemu spróbować zrobić coś znaczęcego (chociaż
                  spróbować!!!), a później innych oceniać

jeżeli petycja nie odniesie pełnego skutku to przynajmniej może
                  droga zostanie poprawiona

a tak wogóle to w Ząbkach jest Burmistrz a nie Prezydent

miałem nadzieję, że mieszkańcy osiedla mają troche większe poczucie
                  chumoru ale niestety niektórzy........

Zyczę powodzenia w rozmowach z Łukaszem Ś i proszę napisać o
                  wynikach jeżeli jakieś będą
              • jozef.balcerek cos bardzo konstruktywnego 25.11.09, 00:24
                ja tez zajalem sie czyms bardzo konstruktywnym dotyczacym wszystkich - jestem umowiony na spotkanie z prezesem w sprawie oddania inwestycji do uzytku

czy to nie jest konstruktywne?
                • taras.m Re: cos bardzo konstruktywnego 25.11.09, 17:38
                  a propos: info z Targów mieszkaniowych w ostatni weekend, od Pana Łukasza:
                  dokumenty do nadzoru powinny być złożone przed końcem listopada. Z drugiej
                  strony na innym wątku przeczytałem, że jeszcze nie ma inwentaryzacji
                  powykonawczej. Nie jestem pewien, czy jest ona wymagana przez nadzór czy nie,
                  ale może być problem z oświadczeniem kierownika budowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka