Dodaj do ulubionych

Google chce drukować przez chmurę

16.04.10, 22:10
Jeżeli będzie to działało na iPhonie to mi się bardzo podoba. A co do bezpieczeństwa to przecież chyba nikt nie będzie drukował tego na drugim kontynencie tylko w sieci w pracy, szkole/uczelni ostatecznie w zaciszu domowym(można by wtedy używać telefonu jako przenośnego dysku i bezpośrednio(no prawie bezpośrednio) drukować dokumenty o których zapomnieliśmy, a mamy je zapisane w pamięci telefonu albo na gmail-u)
Ogólnie jestem za.
Obserwuj wątek
    • lmpk Re: Google chce drukować przez chmurę 17.04.10, 11:42
      @mrlipsky Nie ma znaczenia, że będziesz drukował to w domu - z tekstu wynika, że dokument będzie szedł przez serwery Googla, tam zostanie przetworzony i dopiero wróci do drukarki. Czyli pracownicy Googla będą mogli podglądać wszystko, co drukujesz.
    • tuvok1 Re: Google chce drukować przez chmurę 17.04.10, 17:31
      Tylko kto tak naprawdę będzie aż tak lekkomyślny, żeby w ten sposób drukować ważne dokumenty. P***doły owszem można wydrukować.
    • roar Re: Google chce drukować przez chmurę 17.04.10, 20:50
      "Tylko kto tak naprawdę będzie aż tak lekkomyślny, żeby w ten sposób drukować ważne dokumenty."

Ci sami ludzie, którzy te dokumenty trzymają (albo, co lepsze, tworzą) na smartfonie.
    • uii Re: Google chce drukować przez chmurę 18.04.10, 08:32
      Ja bym sie zastanawial co z bezpieczenstwem jako takim. Czyli komputer bedzie przyjmowal komendy drukowania i dane binarne z internetu. Brzmi jak puszka Pandora jezeli chodzi i bezpieczenstwo.
    • luni8 Re: Google chce drukować przez chmurę 09.06.10, 21:37
      "Tylko kto tak naprawdę będzie aż tak lekkomyślny, żeby w ten sposób drukować ważne dokumenty. P***doły owszem można wydrukować."
      A o Google Docs przecież tam się tego typu dokumenty tworzy właśnie na serwerach gugla. Z resztą, co za różnica czy wysyłasz coś takiego w formie niezabezpieczonej mailem do kolegi czy na drukarkę?
      Chyba tylko taka że w tym drugim wypadku musisz zaakceptować punkt o przetwarzaniu danego dokumentu przez firmę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka