Dodaj do ulubionych

Top 10 gier na Androida

29.03.11, 16:50
Nie mam nic do Androida ale te gry szalu nie robia... Grafika przewaznie beznadziejna (poza ptakami ktore sa portem z innych systemow) a i rozgrywka raczej malo interesujaca (Space Invaders czy ten klon Doodle Jump - WTF?). The Settlers dzialajacy na starych iPhonach wyglada duzo lepiej niz to co tutaj zenicie.
Jaki ma sens upychanie gigahercow mocy w tych komorkach? Zeby miec 60 FPS w grach wygladajacych jakby byly wydane 20 lat temu??
Obserwuj wątek
    • guzzler Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 18:14
      Ta lista to jakaś masakra, powinna być zatytułowana "TOP 10 gier do zanudzenia się na śmierć przy Androidzie". Samych gier gatunku tower defense (a nie "defence" jak pisze autor artykułu) na Androida znam 10 znacznie lepszych, w tym kilka darmowych. Gdzie w pełni trójwymiarowe, akcelerowane GPU gry jak Modern Combat 2: Black Pegasus, Nova itp., gdzie ścigałki jak Asphalt 6 Adrenaline, porty Settlersów, Cywilizacji, kilka pełnoprawnych MMORPG itd.? Jeśli coś się nazywa TOP 10 to powinno być faktycznym top a nie zestawieniem casualowych nudziarstw z dodanymi, chyba dla niepoznaki, Angry Birds. Autorze, nie idź tą drogą, bo jakbym miał na podstawie tego zestawienia wyrobić sobie zdanie o grach na Androida to wolałbym wyciągnąć z piwnicy 10-cioletnią Nokię i grać w Snake.
    • neolith Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 19:38
      @guzzler lepiej bym tego nie ujął. Znam chyba z 100 gier na Androida, które wręcz miażdżą to co wrzucił tutaj autor. Za wyjątkiem Angry Birds oczywiście.
    • enouqh Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 21:10
      Po co przepłacać na jakiś telefon z androidem. Lepiej kupić MyPhone i elo.
    • aeris Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 21:14
      mi angry birds strasznie wolno chodza:(
    • eddiemaxfaktor Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 21:44
      odkrylem nie dawno ze mam androida [zastanawialem sie czemu telefon czasem muli] jednak od czasow napie...czy w weza zastanawiam sie WTF?!
      ps. znam kilka dobrych gier, grajacym na komorkach wspolczuje
    • ukropp Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 22:42
      to zestawienie to pomyłka... air attack, dungeon defenders, fruit ninja, tank hero... gdzie one tu są?
    • groob Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 22:51
      Brakuje np. Doodle Fit - polskie dzieło i naprawdę wciągające.
    • dzemski Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 22:56
      Gdzie jest najlepszy RTS na Androida czyli Majesty ?
    • kr88 Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 23:18
      muszę w nie grać? :((
    • polkster Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 23:23
      @guzzler
      Może być "defense" a może być "defence", obie wersje są poprawne. "defense" jest po prostu fonetycznym uproszczeniem używanym głównie w USA; "defence" to klasyczny British English.
    • mysz0n2 Re: Top 10 gier na Androida 29.03.11, 23:45
      Zdecydowanie brakuje tutaj Marble Upgrade - super wciąga i jest za darmo!
    • guzzler Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 00:44
      @polkster
      Ale nie mówimy o różnicy w zapisie regularnego słowa tylko o nazwie gatunku gier. Nazwa własna tego gatunku to Tower Defense, pod takim hasłem znajdziesz go w encyklopediach. O Strategii Czasu Rzeczywistego też przecież nie powiesz Strategia Czasu Realnego. Niby jest to zamiennik, znaczy to samo, ale nie jest to już nazwa gatunku gier.

ps. link do tego zestawienia podesłałem dwóm "androidowym" znajomym z pytaniem o wrażenie. Dobrze, że redaktor nie słyszał ich soczystych opinii o tym "TOP", bo w życiu by już słowa nie opublikował... ;)
    • cdaction Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 03:04
      To jest top 10 gier na androida?... O_o Buaaahahahahaha, o ja nie mogę, nie wytrzymam... ;) buahahahhahaha.....
    • cinekpol Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 08:22
      O kurde.... to wszystko wygląda jak gierki we Flashu.

Nic dziwnego, że telefony/tablety z iOS biją na głowę te Google w USA.
    • cyklista Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 08:49
      Jak można takie g. reklamować? Do tego w dziale "Technologie".
    • mythril Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 09:04
      Firefox 4 na Androida wydany! => android.one.pl/index.php/2011/03/firefox-4-na-androida-wersja-finalna/
    • charliefrown Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 09:14
      w takich chwilach żal mi osób, które zwiedzione gigahercami procków i innymi techno-onanistycznymi-danymi kupują wspaniały tablet/telefon z Androidem, bijącego na głowę iphone/ipada mocą obliczeniową, portami usb, obsługa flash. Parę dni później przychodzi "reality check" i okazuje się, że wielką zaletą wyszydzanego urządzenia z iOS nie jest wcale dające +10 do lansu jabłuszko, lecz potężna ilość gier producentów z pierwszej ligi (Sega, Capcom, Atari), nie mówiąc już o dopracowanych aplikacjach (GarageBand, Pages etc.) - których tak bardzo brakuje na platformie Androida.
    • charliefrown Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 09:23
      btw Settlers na Androidzie wygląda jak te koszmarne porty java gier strategicznych na komórki.
    • katoprzyglup Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 09:28
      looool jaka grafa, a podobno na iOS jest cienka grafika w grach
    • cdaction Re: Top 10 gier na Androida 30.03.11, 13:38
      cinekpol, charliefrown, katoprzyglup, inni - co macie do androida? porządnych gier na niego nie brakuje, oczywiście nie w stylu tych zamieszczonych w artykule... Równie dobrze w top 10 gier dla windowsa można by zamieścić pasjansa, sapera i tetrisa...
    • przemo112233 Re: Top 10 gier na Androida 02.11.14, 14:12
      MEGA Krzyżówki - play.google.com/store/apps/details?id=com.pw.megacrosswords
    • przemo112233 Top 10 gier na Androida 02.11.14, 14:13
      MEGA Krzyżówki - play.google.com/store/apps/details?id=com.pw.megacrosswords

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka