Dodaj do ulubionych

Apple kontra Francja - ciąg dalszy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:02
Trzeba będzie to zlepperować ;-)

Ale na serio - w ten sposób rodzi się kolejny Lepper, który nie będzie
wysypywał zboża na tory, a wyniesie go na premiera walka z paserami (zwanymi
umownie wydawcami). Nie wiem po co rządowi ten problem, bo reakcje społeczne
będą bardzo dla niego dotkliwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: chlopak po ZSZ Re: Apple kontra Francja - ciąg dalszy IP: *.van.primus.ca 12.05.06, 22:18
      Lepperowi to powinninies podziekowac za to ze wysypwal zatrute zboze ktore w
      Niemczech trzeba by spalic.
      Powinnies mu tez podziekowac ze cenny plodow rolnych sa nizsze o doplaty z EU i
      jeszcze za kilka rzeczy.
      Widac ze jestes jak wiekszosc polskich "inteligentow" tworzacych "Polska
      Gospodarke", "Polski Sejm" itp o ktorych ucza na zachodnich Univesytetach ze sa
      podobnie "zdolni" jak Chorwaci i Portugalczycy. Polski "robol" czy "chlop" ma
      bardzo dobra opinie na zachodzie. Zobacz co ci nasi wyksztalceni inaczej
      zrobili przez te 17 lat.
    • ayrten Re: Apple kontra Francja - ciąg dalszy 12.05.06, 23:41
      To się właśnie nazywa lobbing.
      Wynoszenie interes firm ponad interesy obywateli (co w 90% jest dla tych
      ostatnich niekorzystne i powoduje wzrost wydatków na to czy na tamto)

--
      I tak was wszystkich podam do CBA !!!
      • warmi2 Re: Apple kontra Francja - ciąg dalszy 13.05.06, 03:06
        Wg tak zwanych obywateli w ich interesie jest aby wszystko bylo za darmo i wogole czlowiek tylko wszedl do sklepu i bral sobie co chcial.

Raj na ziemi, nie ?
        • cyberrafi Re: Apple kontra Francja - ciąg dalszy 13.05.06, 14:55
          W interesie obywateli leży istnienie równowagi pomiędzy interesem producentów i
          konsumentów. Obecnie prawa konsumenta w wielu krajach praktycznie już nie
          istnieją. Jeżeli chodzi o raj to mają go dla siebie działające w świetle
          wypaczonego prawa mafijne organizacje typu BSA.
          • warmi2 Re: Apple kontra Francja - ciąg dalszy 16.05.06, 05:03
            Ja mam wiecej praw tutaj w USA jako konsumer, niz kiedykolwiek pamietam z Polski czy Europy.

Praktycznie, ze wszystkim co kupie moge to odniesc po 1-2 nawet 3 miesiacach bez zadnych pytan i dostac pieniadze lub wymiane.
            Jezeli kupie cos uzywajac karty kredytowej to jezeli kompania od ktorej kupielem okaze sie oszustem czy wogole zrobi mnie w balona w jakis sposob, karta kredytowa zrefunduje mi zakup i sama zajmie sie wyegzekwowaniem pieniedzy od owej kompani.

Inaczej mowiac rynek , bynajmniej w USA, jest zupelnie niezrownowazony ale wlascie w interesie konsumera.

Nie wiem, ty chyba zyjesz w innym swiecie.
            • erroid Re: Apple kontra Francja - ciąg dalszy 18.09.07, 04:59
              stary, tu już nie tylko piszesz po hamerykańsku ale i myślisz jak typowy pusty
              hamerykanin... konsumer xD bożesztymój! tu nie chodzi o to że telewizor możesz
              sobie odnieść do sklepu jak Ci się coś odwidzi, tu chodzi o prawa autorskie,
              które mocno kolidują z prawami konsumenta oraz ze społecznym interesem! tak... i
              tu nie chodzi o taki socjalistyczny pseudointeres nas wszystkich, tylko o
              rzeczywisty interes nas wszystkich... przeciez to nonsens żebym nie mógł
              odsluchać mp3, ktora kupilem w iTunes tam gdzie mam ochotę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka