Dodaj do ulubionych

Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 16:42
ale o co chodzi? co to jest ta pseudo coś tam? kurcze zzaraz musze
zapytać znajomych z gg - bo mój tata jest w plusie i nic nie wiemy
hmm...
Obserwuj wątek
    • Gość: onyx Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 23:25
      o czym ty do mnie rozmawiasz?
      • Gość: Ch. Norris Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: 212.2.115.* 02.06.09, 12:20
        Obowiązujące obecnie prawo jest wadliwe, umozliwia bowiem rozwiazanie klientowi
        umowy z operatorem bez konsekwencji, jesli zmieni on regulamin. Nawet jeśli
        zmiany w regulaminie sa korzystne dla klienta.
        Plus jako jedyny operator, z czwórki zmuszonych przez UOKiK, postanowił
        dobrowolnie zmienić regulamin i teraz za to widać płaci. Inni operatorzy woleli
        iść na wojne z UOKik-em i odwołali się do sądu. Zachowali się nie nie fair wobec
        i klientów i jeszcze dostaną za to nagrodę w postaci nowych klientów, tych
        odchodzących z Plusa.
        Czasami mam wrażenie, że prowadzenie etycznego biznesu w Polsce się nie opłaca,
        ludzie tego nie potrafią docenić. Dowodem są właśnie deklaracje wielu klientów
        Plusa, którzy ciesza się, że będą mogli zrywać umowy nawet wtedy gdy np. wzieli
        miesiąc wcześniej dotowany telefon za 1 zł i podpisali umowy na 24 miesiące.
        Trudno to inaczej nazwać, jak zwykłym cwaniactwem. Zyskają operatorzy, którzy
        wypieli się na klientów i zmian nie wprowadzili. Managerowie Plusa naiwnie
        uwierzyli, że klienci ich docenią, bo jako jedyni posłuchali UOKiK. Na forach
        wielu internautów już nazwało ich frajerami.
    • Gość: DD Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.06.09, 06:04
      nie dziwie sie ze uciekają - też mam zamiar cała rodzine migrować do normalnej
      sieci.

Jak w 21wieku nie można wysłać MMSa z zagranicy ?!?! Serio! w SimPlusie i MIx
      Plusie nie można :))) o sprawdzeniu maila czy internecie z komórki za granicą
      też zapomnij. Dziś to jakaś porażka.
      • Gość: leman Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:47
        Problem w tym, ze w Polsce nie ma normalnej sieci
      • peadar Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie 02.06.09, 10:55
        to przenieś się do Orange na kartę to nie będziesz miał za granicą
        nawet połączeń
        • Gość: Infor Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:53
          a po czym to wnioskujesz?? miałeś kiedys przed oczami karte Orange?? Bo ja mam
          NOG i normalnie za granicą mogę rozmawiać... Czasem po prostu trzeba uruchomić
          roaming... a nie myśleć że wszystko za Ciebie zrobią...
          • porshe Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie 02.06.09, 13:02
            popieram. Dużo podróżuję i zawsze mam pod ręką kartę mixa na wysłanie pocztówki
            mms do znajomych i nigdy mi się nie zdarzyło w Europie, żebym nie mógł tego
            zrobić. A internet jak najbardziej jest dostępny...
          • Gość: x91 Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 15:27
            Czasem po prostu trzeba uruchomić
            > roaming...

ale dlaczego ja musze to robic , nie moze byc automatycznie,
            na polaczenia krajowe tez musze uruchamiac po zakupie karty ?
            • Gość: Infor Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 11:30
              Może dlatego abyś potem nie narzekał że będąc w zakopanym łączyłeś się przez
              czeską sieć mimo że nie chciałeś... A pokaż mi sieć w której na karcie jest
              automatycznie włączony roaming? Pierwsze co się robi przed wyjazdem to się
              sprawdza roaming, ja wyjeżdżałem to uruchomiłem na swoim NOG...
    • Gość: mj Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.c158.petrotel.pl 02.06.09, 11:01
      Sami sobie winni. Dali ciała z tą zmianą i tyle. Poza tym podejście
      do klienta jest też niezłe. Mam telefon na abonamet w Plusie (od 8
      lat) i w lutym skończyła mi sie umowa, do dzisiaj nikt z Plusa do
      mnie nie zadzwonił czy chciałbym przedłużyć umowę. Kiedy sam się
      przypomniałem z pytaniem czym mnie skuszą żeby u nich zostać,
      zaproponowali mi telefon ...w cenie wyższej niż na Allegro i
      dwukrotnie wyzszej niz w Playu przy porównywalnym abonamencie.
      I jak tu przedłużać z nimi umowę?
      • jockerkjs Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie 02.06.09, 12:45
        OOO, to tak jak u mnie jaj bylem w plusie od powstania tej sieci i
        tylko raz skozystalem z przedluzenia umowy i dostalem tel za 1 pln,
        jak juz wybralem sie drugi raz po takie cudo (2 lata temu) to mila
        pani jedynie co mi zaoferowala to "naj bardziej bedzie sie oplacalo
        zrezygnowac z obecnego numeru i podpisac nowa umowe", nowa umowe
        podpisalem ale juz w innej sieci.
    • Gość: oszą Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: 213.25.102.* 02.06.09, 11:20
      też bym uciek gdybym w tej sieci był :) na szczęście jestem w Play i jestem
      bardzo zadowolony !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: km Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: 155.56.68.* 02.06.09, 11:25
      z tym nagradzaniem punktow to jest prawda, chcialem wczoraj zerwac
      umowe, to robili mi takie schody, ze poprostu szkoda gadac. jutro
      znowu do nich ide i zerwe umowe "na ich koszt :)".
      • Gość: regdos Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.icpnet.pl 02.06.09, 11:51
        > z tym nagradzaniem punktow to jest prawda, chcialem wczoraj zerwac
        > umowe, to robili mi takie schody, ze poprostu szkoda gadac.

Dlatego w takich przypadkach kiedy coś chciałem załatwić w plusie szedłem do
        salonu firmowego i nigdy nie miałem problemów z załatwieniem czegokolwiek,
        łączenie z rozwiązaniem 2 umów. Poszło szybko i sprawnie, Pani spytała mnie
        jeszcze czy jeżeli bym dostał 20 minut extra co miesiąc przez rok to może jednak
        bym został, uprzejmie odpowiedziałem, że nie - na co Pani odpowiedziała - "Nie
        dziwie się" :)
        • alienka20 Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie 02.06.09, 12:26
          Buahahah, mój chłopak też był wczoraj w salonie firmowym i co? - system chwilowo
          nie działa, proszę przyjść za pół godziny. Ponadto, bezczelnie próbował wmówić,
          że termin na wypowiedzenie minął (chłopak dostał nowy regulamin na e-bok po
          dacie płatności rachunku, co mu dawało wg pracownika salonu ...dwa dni od tego
          terminu na wypowiedzenie!). ZA pół godziny oczywiście system również nie działał
          - "proszę wysłać do W-wy na nasz koszt"). W końcu kierownik salonu przyjął
          samodzielnie napisane wypowiedzenie, oczywiście była zaznaczona przyczyna
          wypowiedzenia. Pieczątka i podpis na wypowiedzeniu są. Wieczorem dostał sms z
          ostrzeżeniem, że wypowiedzenie przed terminem grozi zapłatą kary umownej.
          Dzisiaj ma byc telefon z BOK co tam się urodziło, bo o 19 system jest zamknięty
          i nie można nic sprawdzić! Oczywiście system nie działa, jeżeli chcesz
          wypowiedzieć umowę, ale żeby jelenia do płacenia zwabić, to wszystko jest ok.
          Ja jestem w Playu na miksie, mam tyle kasy na koncie, ile mi potrzeba i
          doładowuję, kiedy chcę i nie muszę płacić co miesięcznego haraczu za minuty,
          których i tak nie wygadam. 4 lata w Erze skutecznie zniechęciły mnie do
          abonamentu i ich chamskie zagrywki, gdy zastanawiasz się nad przedłużeniem umowy
          czekając na lepszą ofertę. Czekałam, aż mi dodadzą punkty era za ostatni
          rachunek żeby mieć zniżkę, to nie dość, że nie doliczyli, to jeszcze kazali
          płacić dodatkowo, za to, co jeszcze było w abonamencie do wykorzystania
          (odpowiedzi na reklamację nigdy nie ujrzałam, mimo że zostałą wysłana). Punkty
          Era oddalam mamie i bratu na tt, a im podziękowałam za współpracę :P. Nigdy
          więcej abonamentu.
    • Gość: rom Brawo Plus, nagradzajcie skurczysynków IP: *.fdk.airbites.pl 02.06.09, 11:48
      którzy będą utrudniać życie klientom ,ściemniać tylko po to żeby nie przyjąć
      reklamacji...
      dajcie jakąś dobrą ofertę, a nie...
      choć i tak szacunek że przyjmujecie rezygnacje, a nie pierniczycie jak Era
      niedawno...
    • Gość: djfdsfkjf ja też uciekam IP: *.nplay.net.pl 02.06.09, 12:07
      po tej umowie minutowej mam dość plusa i zmieniam sieć :/
    • hollowcat porównanie plus i orange 02.06.09, 13:03
      Moja narzeczona ma telefon w plsuie na karte, ja za to w orange na kartę.
      Różnica kolosalna - w simplusie zamiast włączyć odrazu minuty za 29gr wymagają wpisania jakiegoś tam głupiego kodu, a przy okazji właczają poczte głosową. W orange przysłali mi tylko SMSa pewnego dnia że mam połączenia za 29gr od teraz.

Zwykle wszelkie promocje w simplusie (np tańsze rozmowy z kimś) polegały na tym że rozmawia sie za normalną stawkę, a oni po jakimś czasie zwrócą "promocje". Darmowe numery to samo... W orange jak jest promocja to jest promocja - mam tańsze minuty to mam od zaraz.

Nie dziwie się klientom że uciekają.
      • Gość: gosciu Re: porównanie plus i orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 03:55
        ale gowniana, tandetna i oczywista krytporeklama. spadaj z takim marketingiem
        szeptanym, to nabijanie w butelke klienta , ktory ci za to placi - bo to na
        nikogo juz nie dziala
    • Gość: em Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.ptim.net.pl 02.06.09, 13:11
      Jak nie uciekać!! od lat 9 czy 11 już nie pamiętam mam różne numery w plusie.
      nie wiem po co! stałych klientów traktują poniżej krytyki! nowi mają lepsze
      warunki niż długoletni klienci. Już 2 lata temu przeniosłem jeden numer do Ery,
      a teraz jak najbardziej wywalam ich całkiem i zwiewam do Play. Nokię E66 na
      której mi zależy ściągnęli specjalnie i jeszcze w cenie 2x niższej niż w plusie!
      Jak zadzwoniłem do plusa jak zerwać umowę - na infolini Pan odpowiedział że
      gdzie chce - dowolny punkt plusa - ZERO próby zatrzymania klienta. zapytałem
      jeszcze czy mają specjalną jakąś promocje dla odchodzących - nie mają - no to
      nie... :)
    • Gość: Kuba Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.chello.pl 02.06.09, 14:16
      Boze co za zenada komentarze TU wiec dla wszystkich pseudo idiotów .
      Regulamin zmienia sie tylko w abonamencie i zostanie zmieniony 1
      lipca , jeszcze obowiazuje stary . Zerwac umowe jak mowi pan
      Soltysik BEZ KONSEKWENCJI .. widze ze to za trudne słowo dla
      niektorych oznacza ze nie musicie oddawac telefonu :] Zerwac umowe
      moze kazdy abonent ( odnosnik do kolegi ktory miesiac temu
      przedluzal i nie wie) ktory nie podpisal dodatkowego aneksu w ktorym
      zobowiazuje sie do nie zrywania umowy w zwiazku ze zmiana regulaminu
      1 lipca :] wiec jesli tego nie podpisywales a na 100% nie wiesz co
      podpisywales to mozesz zerwac umowe i wziac numer w kazdej innej
      sieci :] POZDRO I CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM I NIE PYTAJCIE 1000 RAZY
      O TO SAMO .
      • Gość: Kuba Re: Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.chello.pl 02.06.09, 14:16
        Jesli ktos ma jeszcze jakies watpliwosci to pytac ... Pozdro
    • Gość: oli Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: 213.25.102.* 03.06.09, 01:31
      jestem w Play Fresh jest super, przechodźcie ludziska od 3 czerwca nowe bonusy w
      Play ! przy doładowaniu za 30zł -> 30 min do play i na stacjonarne, za 60zł ->
      30 min do play i stacjonarne + 30 min do wszystkich, za 90 -> 30min do play i
      stacjor. + 30 min do wszystkich + 20zł ekstra !!!!!! darmowe sms-y, inne pakiety
      i konto aktywne cały rok !!! żyć nie umierać !!!!! polecm
    • kd19833 Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie 03.06.09, 22:15
      Dziaj do mnie dzwonili bo zlozylem podanie o przejscie do Play. Zaoferowali mi
      160 minut za 40 zł albo 200 minut za 55 zł. Co z tego, że wychodzi taniej niż w
      play, jak ja i tak tyle nie wygadam, a na dodatek korzystam z netu do
      sprawdzania poczty, a za to bede im musial doplacic ekstra. Mam juz dosc Plusa,
      zeszli na psy moim zdaniem, po 8 latach PRZECHODZE DO PLAY FRESH, prznajmnie
      zaplace za to co wygadam i wykorzystam, a nie bede im zadatkowal utrzymanie sieci.

Beda do was pewnie dzwonic z tego nowo otwartego call center w krakowie, gdzie
      za jakies smieszne stawki gowniaze wyglaszaja utarte formolki. Wiec sie
      przygotujcie na stawianie twardych warunkow. Albo wogole z nimi nie
      rozmawiajcie, bo ich nie interesuje co potrzebujecie, tylko co im kazali sprzedac.
    • Gość: xD Z Plusa ucieka 3 tys. klientów dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:36
      Od zawsze byłem niezadowolony z plusa... w tej chwili jestem w
      Orange i wszystko gra...Jest wieke roznych promocjii w ktorych w
      plusie nieznajdziecie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka