an.ta 01.10.09, 00:25 Otworzyłam obrazek, skopiowałam warstwę i na kopii zastosowałam usuń kolor. Otrzymałam obrazek szaro biały, a pod spodem kolorowy. Teraz gumką cyk, cyk tam gdzie chciałam kolor i wyszło cos takiego delikatnego. To w Photoshopie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Delikatny efekt 01.10.09, 09:00 Efekt ciekawy. Jakby kolorowanie starego zdjęcia. To zdjęcie w szarych kolorach działa jak maska, z różnymi stopniami krycia. W GIMPIe też tak można. Szukam sposobu, by zdjęcie monochromatyczne zamienić w pełną barwę, jest to trudne, gdy nie ma pierwowzoru zdjęcia barwnego. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Delikatny efekt 02.10.09, 21:17 Mnie też się podoba Twoja ''sztuczka''Aniu Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Delikatny efekt 03.02.14, 16:27 Bardzo trzeba uważać w tym tutorialu, podane skróty kluczowe przyswoiłam, musiałam poszukać ściągę tych kluczy, dwa razy podchodziłam do tego tuto, grzecznie robiłam, to znaczy bez swoich dróg na skróty i skończyłam takim efektem: Według tutorialu www.youtube.com/watch?v=jPsjpj4Euww Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Delikatny efekt 11.07.14, 15:40 Aniu, pod obrazkiem jest link do tutorialu, polecam, fajna zabawa. Jeśli gdzieś w nim utkniesz, to pytaj. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Delikatny efekt 06.02.14, 04:42 Maskę zrobiłam pędzlami Autorem zdjęcia jest mój syn. Frezje i liście z zestawu DBB_Cudesignermix Wiersz z netu, autor wiersza nieznany. Font: Kuba ręczny Odpowiedz Link