Dodaj do ulubionych

Znalezione na You Tube

15.03.11, 20:48
Niektórzy maja fajne pomysły na zrobienie filmiku do muzyki.Wykorzystanie fragmentów z Terminatora bardzo mi sie spodobałosmile

www.youtube.com/watch?v=874FqqIB45c
Obserwuj wątek
    • bogatka1 Re: Znalezione na You Tube 15.03.11, 21:17
      Tangerine Dream - Cherokee Lane
      Zastanawiałam się, czemu takie powiązanie:
      gradientowe kostki i fraktale, potem technika i mgławice, gifowe wykresy, a w końcu Terminator.
      To ma sens. Dzięki Flissy, umiesz wynaleźć ciekawą muzyką powiązaną z ciekawą grafiką.
      • flissy Re: Znalezione na You Tube 16.03.11, 20:36
        Właśnie,zawsze ilekroć tego słucham,,,a słucham bardzo często,,,zastanawiają mnie te powiązania.
    • 79.angelika Re: Znalezione na You Tube 19.03.11, 20:46
      Kogo ja widzę -miło Cię widzieć ..
      • an.ta Re: Pierwsza Gala Piosenki Biesiadnej - Całość! - 17.03.12, 01:14
        O jak fajnie się słucha smile smile smile Dziękuję bogatko smile
    • bogatka1 Re: Tekstura drewna & wood pencil shaving PS 28.10.12, 21:53

Zrobiłam ściągę z tego tutorialu, aby ułatwić sobie pracę:
      1. Obszar roboczy 600 x 488, wypełniony białym kolorem.
      2. Podane kolory do gradientu to: 9e6945 oraz 5e3f2b
      (Potrzebowałam do ołówka jaśniejsze: dfc8aa oraz f4dc85 )
      3. Narzędzie Gradient, wybór Sfera (promienisty)

Teraz części deseczek boazerii:
      4. Kształt Prostokąt, kolor pierwszoplanowy czarny, 130 x 488
      5. Warstwy > Maska wektorowa
      6. Powiel warstwę czarnego prostokąta z maską i przesuń, aby stykały się ze sobą.
      7. Na pierwszej warstwie kształtu czarnego prostokąta zastosować Style:

Faseta i płaskorzeźba:
      Głębia 200, Strzałka w górę,
      Rozmiar 8, Zmiękcz 0.
      Użyj oświetlenia - nie jest zaznaczone, wysokość 50 %, Kąt 0.
      Tryb podświetlenia: Nakładka, Krycie 50 %
      Tryb cienia: Nakładka, Krycie 50 %.

Style - Cień: Tryb: Łagodne światło, Krycie 60 %,
      Użyj oświetlenia - nie jest zaznaczone, Kąt 0.

Prawym przyciskiem myszy kliknąć pod pierwszą warstwą kształtu prostokąta na nazwie efekty, otworzy się wybór, kliknąć Kopiuj Styl Warstwy,
      kliknąć następną warstwę kształtu i z przytrzymanym klawiszem Shift zaznaczyć pozostałe warstwy.
      Prawy przycisk myszy na warstwach zaznaczonych, wybrać Wklej Styl warstwy.

Nowa warstwa, Kubełek, zalać białym kolorem.
      Filtr > Szum > Dodaj szum. Gaussowskie, Monochromatyczne, 45%.
      Filtr > Rozmycie > Poruszenie: Kąt 90, Odległość 999. Są prążki.
      Filtr > Szkic > Chrom: Szczegół 3, Gładkość 10. Jest wzór drewna.
      Tryb Ściemnianie liniowe - jest kolor drewna.

https://i1070.photobucket.com/albums/u484/bogatka1/struzyna_wood2.jpg

Zainspirowana tiutorialem dziadek.webd.pl/viewtopic.php?p=237885#237885 Barbary,
      teksturę drewna przecięłam na połowę, skopiowałam i wkleiłam na nową warstwę.
      Filtry > Zniekształcenia > Współrzędne biegunowe.

Dodatkowo na następnej warstwie zaznaczyłam wąski pasek, wypełniłam kolorem żółtym, Filtry > Zniekształcenia > Fala. Tę falę ścisnęłam w pionie 1:0,3 i powieliłam 4 razy, połączyłam.
      Filtry > Zniekształcenia > Współrzędne biegunowe.
      Dodałam efekty w Style: Faseta, gradient, cień.
      Dopasowałam do warstwy z fakturą drewna, trochę warstwy przy ząbkach wymazałam gumką.
      Połączyłam ząbki z drewnem, poprawiłam zniekształceniem Warp,
      Po zaznaczeniu Ctrl + klik w ikonkę strużyny, zalałam zaznaczenie na następnej warstwie czarnym kolorem, obniżyłam cień pod strużynę, trochę cień wypaczyłam, zmniejszyłam krycie i wypełnienie cienia i połączyłam warstwy.
      https://i1070.photobucket.com/albums/u484/bogatka1/struzyna500_cien_png.png
    • bogatka1 Re: Roleta i zasłona 30.10.12, 15:47
      Dzięki Emmie za link do tutorialu www.photoshopstar.com/graphics/roller-shutter-photoshop/ - zrobiłam go z tą różnicą, ze nie kreśliłam czarnych linii, a po umieszczeniu 5 prowadnic, zaznaczałam każdą klepkę, kopiowałam i wklejałam na następną warstwę i miałam 6 warstw klepek.
      Szóstą klepkę poddałam stylom wg tutka, skopiowałam styl i po zaznaczeniu pozostałych pięciu klepek wkleiłam do nich skopiowane efekty Stylu.
      Ta powiewająca zasłona to roleta zapisana jako wzorek, wypełnienie warstwy i potraktowanie Wypaczaniem.

https://i1070.photobucket.com/albums/u484/bogatka1/boazeria_roleta_800x300_liscie.jpg

A teraz dokładniej:
      Obszar roboczy 800 x 600, kolor f0d79t
      - Nowa warstwa, Filtr > Szum > Dodaj szum: wartość 45, Monochromatyczny, Gaussowskie.
      Na tej samej warstwie Filtr > Rozmycie > Poruszenie: Kąt 0, Odległość 999.
      Na tej samej warstwie Filtr > Szkic > Chrom: Szczegół 7, gładkość 10.

Aby poprawić wyrazistość: Obraz > Autokolor,
      Dopasowanie > Poziomy: na pierwszym suwaku wartości: 0.........0.95........173
      ... i na drugim suwaku Poziomy: 169.......................255.

Tryb Podział,
      PPM > Scal widoczne, czyli warstwę żółtą z efektami filtrów. Jest baza do robienia klepek.

Ustawić 5 prowadnic, co 100 px - oraz zaznaczyć w Widok > Przyciągaj do linii pomocniczych.

Narzędzie Zaznaczanie prostokątne, ciągnę od dołu do prowadnicy piątej. Edycja > Kopiuj.
      Nowa warstwa, Edycja > Wklej.
      Mam pierwszą klepkę. Robię to sześć razy, każda klepka ma swoją nową warstwę.
      Teraz wyłączyć oko warstwy bazowej.

Na warstwie klepki pierwszej dodać Style:
      Cień: Tryb Pomnóż, Krycie 75%, Odległość 10, Rozmiar 24.
      Blask zewnętrzny: Tryb Nakładka, Krycie 100%, kolor biały, Rozszerz 7, Rozmiar 9, Zakres 83.
      Kopiuję Styl warstwy: Prawym Przyciskiem Myszy(PPM) klikam na Efekty, wybieram Kopiuj Styl.

https://i1070.photobucket.com/albums/u484/bogatka1/boazeria_baza_trybPodziel_kopiujStyl.jpg

Po skopiowaniu Stylu, kliknąć na następną warstwę klepki, nacisnąć Shift i zaznaczyć pozostałe 4 klepki, razem ma być zaznaczonych 5 klepek bez stylu.
      PPM na jednej z zaznaczonych klepek, i wybieram Wklej styl warstwy.
      PPM > Scal widoczne, czyli te 6 klepek ze stylami.
      Widok > Usuń linie pomocnicze.

Trawa i liście to pędzle PS ze standardowego zestawu, kolory:
      pomarańczowy: fba807
      zielony: 186a05
      i w ustawieniach pędzli powinny być zaznaczone opcje Dynamika kształtu, Dynamika koloru, może też być Rozpraszanie, Transfer, Wygładzanie. Zwiększyć Odstępy pędzla.

• bogatka1 Re: Polimaty #10 Ze śmiercią na ty 28.10.13, 08:13

I jeszcze 3 cytaty z komentarzy

"Marcus Saws
      ,,Nieprawidłowo działa rejon naszego mózgu, zwany skrzyżowaniem skroniowo - ciemieniowym''. Faktycznie w tym przypadku pojawiają się tzw. halucynacje autoskopiczne (widzenie samego siebie) ale ten przykład wyjaśnienia neurologicznego, różni się zasadniczo od innych przeżyć bliskich śmierci. Osoby, które wierzą w nadnaturalność swoich przeżyć opisują oderwanie się od własnego ciała i oglądanie go jako martwej fizycznej powłoki, natomiast w halucynacjach podmiot jest zawsze żywy."

"marko0cz Odnośnie zeszkieletowania w grobie:
      5-10 lat, zgadza się, ale to przy że tak powiem "przeciętnym grobie " xD
      Znam taki przypadek (rodzinny xD), kiedy po wykopaniu mojego pradziadka z grobu po 40 zdaje się latach ciało razem z ubraniem okazało się być nienaruszone. Wynikało to zapewne z tego, że był pochowany w mogile, w glinianym podłożu, które było tak gęste i szczelne, iż uniemożliwiło dostęp powietrza i wszelkich organizmów."

"Paweł Jimmi
      DMT (przez niektórych nazywana molekułą ducha) znajduje się w naszej szyszynce - w samym centrum mózgu. To chemikalium jest produkowane przez nasz mózg w skrajnych sytuacjach jak np. głód, wyczerpanie, hipotermia, gorączka, jak również każdej nocy w czasie snu i w czasie śmierci klinicznej. DMT - jest jednocześnie najbardziej nielegalną substancją w obecnym świecie, jej różnorakie pochodne są głównymi składnikami większości psychodelików, czy to nie ciekawe?"

Doznania pośmiertne zbadał dokładnie amerykański lekarz Raymond Moody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka